Dog.bg Форуми : Немското овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (75 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Немското овчарско куче

#501 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 07 September 2005 - 06:08 PM

Mad_Max, аз лично от тези две снимки не мога да определя различките, освен в цвета, но този цвят на Европейката е приемлив и при Немската овчарка доколкото знам r)
И може би краката на едното куче изглеждат по-слаби, но май и при двете породи трябва да са си здрави....не, че много ги разбирам, но поне тези неща ми се въртят из главата...
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#502 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 07 September 2005 - 11:47 PM

Невероятни са ... разкажи повече, ако си бил там ! Това е ... велико събитие ! Как се провежда, как протича, въобще ... всичко ! Моля ... слушал съм само легенди и искам да науча повече !

#503 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2005 - 08:47 AM

Е те тези са бебета още! Е как не можеш - главите са различни!

#504 Потребителят е офлайн   castor Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2005 - 09:51 AM

Първо, позите в които са снимани не са много подходящи според мен, защото не може да се види кучето в профил (така лично не мен ми е по-лесно да преценявам). Второ, главите не се вижда много дали са различни, защото едната е в профил, а другата анфас. Доколото знам, ИЕО имат сив/сребрист цвят с черна маска и "седло".

#505 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 08 September 2005 - 10:58 AM

вижте ларус ф. бату - това е немско овчарско куче в цялата му същност - олицетворение на най доброто за момента ;)

източно европейската овчарка се различава и по конструкция на тялото ,и по височина и по изглед и по функционалност

цветово и двете нямат различия - само бялото е недопустимо

#506 Потребителят е офлайн   LudmilDo Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 08 September 2005 - 11:00 AM

Разликата е конструкцията на тялото и размерите. Колкото до цвета не се различават, а и все пак ИЕО си е НОК, но селектирана в друга насока!!!
User's Signature

I LOVE THIS ...... BREED[br]Zak vom Yambol[br]Atina von Daron[br]Zhara v. Krasini

#507 Потребителят е офлайн   DSH Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2005 - 08:20 PM

Цитат

Невероятни са ... разкажи повече, ако си бил там ! Това е ... велико събитие ! Как се провежда, как протича, въобще ... всичко ! Моля ... слушал съм само легенди и искам да науча повече !

Нямам време за много разкази.Днес усилено тренирахме с дъщерята на Larus von Batu - Hexe von Bellissimo.Утре пътуваме за Panchevo (Сърбия) за тяхната национална изложба за немски овчарки на 11.09.2005.А на 08.10.2005 е нашата в София.За Германия накратко,трябва да се види на място, около 1200-1300 кучета от цял свят.Всяко куче има екип от минимум 3-4 до 8-10 човека (хендлер + помощници) за да се представи добре.В петък 2.09.2005 бе проверката на характера на нем.овчарки над 24 месеца.Следва описанието в стойка.И в неделя 04.09.2005 е голямото бягане и крайното подреждане във всички класове.
Качена снимка

#508 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 08 September 2005 - 10:20 PM

Успех в Сърбия ! Не знаех, че има специалка на немска овчарка там ... чак съжалявам, че няма да отида. Но на 8 се надявам да дойда ! Успех и стискам палци ! Кято знам какмо е в Сърбия с овчарките, ще е страхотно. Кой ще бъде съдия ? Там имам едни приятели, с Фанто Опенхайм ... хубаво куче. Бяха тук миналата година, с професионален отбор за неговото представяне, беше удоволствие да ги гледа човек.

#509 Потребителят е офлайн   LudmilDo Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 09 September 2005 - 07:37 AM

DSH защо не покажеш снимки на дъщерята на Ларус?!
Предполагам ще е удоволствие за окото.
User's Signature

I LOVE THIS ...... BREED[br]Zak vom Yambol[br]Atina von Daron[br]Zhara v. Krasini

#510 Потребителят е офлайн   DSH Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2005 - 07:45 AM

На 11.09.2005 в Панчево (на 20 км. от Белград) ще се проведе
националната изложба за немски овчарски кучета на Сърбия и
Черна гора.
Съдии ще бъдат:
мъжки кучета - Leonhard Schweikart (развъдник "aus Agrigento")
женски кучета - Johann Mayer (развъдник "von der Jahnhoehe")

#511 Потребителят е офлайн   DSH Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2005 - 07:50 AM

Цитат

DSH защо не покажеш снимки на дъщерята на Ларус?!
Предполагам ще е удоволствие за окото.

Очаквайте съвсем скоро снимки на Hexe von Bellissimo.
Тя е на 15 месеца и е само от 25 дена при нас.

#512 Потребителят е офлайн   caluger Икона

Публикувано: 11 September 2005 - 05:15 PM

Аз желая да имам намска овачарка.Моля да ми кажете повече инфо за това как да си взема такова куче.Благодаря ви.

#513 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2005 - 08:25 PM

Цитат

Аз  желая да имам намска овачарка.Моля да ми кажете повече инфо за това как да си взема такова куче.Благодаря ви.

Ако желае6 ка4ествено ку4е,то вземи си от Германия,аз самата живея там и едното ми ку4е е от там nok ,цените не толкова високи като се има в предвид ка4еството на ку4ето.

#514 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
Публикувано: 18 September 2005 - 02:45 PM

представям ви норма и нити сестричките на найс - от майка глория Х баща узо калия на 2 месеца и 8 дни са в момента
nok
норма
Качена снимка
нити
Качена снимка

все още търсят своите стопани , нити е много перспективно куче , с изявен характер - експлозивна бързо взема решение и действа - подходяща за изложби и спорт, норма е спокойна пресметлива ,но реши ли нещо не отстъпва постига своето ;) - тя е куче за хора със време спокойно приема всичко било то маниполиране по нея - подходяща е за хора с деца - изложбите са задължителни - много перспективно животинче - много добре заъглено и с прекрасна линия , за съжаление не можах да я покажа на снимките

#515 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2005 - 02:59 PM

Дано намерят подходящи стопани, за които да се грижат! Много са хубави!!! Стискам им палци и съчувствам $майчински$ и аз търся... за бебоците... love

#516 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 18 September 2005 - 10:32 PM

Таня,пусни някоя снимка на децата на Марко,утре ще пиша ако са се родили и вторите бебоци от него d) drink BEER

#517 Потребителят е офлайн   OBERON Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2005 - 12:03 AM

Боже божееее... чета тая тема вече трети час вижте кое време стана и не мога да спра и на мен са ми слабост .. от малък си мечтаех за такова куче ... :)

После не можех д си позволя - квартири .. наеми безпаричие ... най накрая късмета мипроработи сам ...
Една вечер се прибирахме с приятелката ми и точно на сто метра от входнта врата на блока тя извика - олее гледай какъв плъх :))) поглеждам - едно малко тромаво меченце ме гледа мило и тропка след нас :) шашнах се глевдам - до колкото ми стигат познанията - ми оригиналдъ НОК .. викам си горкото загубило се е обикалях половин час да намеря собственика му .. питах в близките кръчми оглеждах се никой - и го взех в къщи - мислей ки си такова куче до ден два някой ще разлепи обяви или ще се разреве за кучето ... така и никой не го потърси .. гледах го месец в апартамента ( под наем ) какво да викажа - разби ми детските илюзии :) изяде стената мебели обувки маси балатум ужас пишкане и акане навсякъде :) приятелката ми опищя света - няма как дадох го на една фирма да му намери нов дом ... още на другия ден приятелката ми орева света за кучето че си го иска обратно :)))) аз също цяла нощ не спах - дали ще ми го върнат ...

Взех си го стана страхотно куче всички които го видеха включително и собственици на НОК са го гледали в захлас и с нескрита завист заведохме го на море .. божжеее какво ядене на пясък беше .. и какво разстройство :))))

Стана на 9 -10 месеца ... прекрасно куче не помня колко хора искаха да го купят - тогава все още не разполагах с достатъчно пари .. правех си сметката какво да му купувам кака къде защо ... кофти тръпка но така и не го дадох не можех да го дам знаете кака е - член на семейството ....
Та така - стана на 9-10 месеца ... ... Блъсна го кола !!! вечерта на разходка в тиха крива люлинска уличка от ... от жена шофьор тя така и не спря да поггледне какво стана а замина ... ( по добре че не спря беше ми причерняло щях да я убия и то с голи ръце за да чувствам как и се чупят кокалите ...
... така и незнам дали кучето умря след удара от колата то пищейки избяга ... може би е избягало някъде в шок за да се скрие и умре само .. може би си е намерило нови и по добри собственици ... незнам - ДАНО ДА Е ТАКА търсихме го две седмици лепях обяви обещавах награди .. нищо ... какъв рев беше стояхме вечверс часове и си триехме носовете и сълзите ... Не съм плакал така и при смърта на Много близък роднина ... Къде си ДАРА??? Ако някой случайно знае нещо ще се радвам да го науча :) макар че се съмнявам - това стана влюлин преди .. не помня две години може би ...
...Преди почти три месеца си взех ново куче пак като нея - Превъзходна овчарка - етоя на аватара ми на 50 -60 дни :))) сладурана -различна е по характер но очите ... обичам я Казва се Амбър :) давам и всичко което не можах да дам на Дара ...
Вече е на 4 месеца развива се страхотно :) и се гордея с нея научил съм я на елементарните правила и команди започна да си ходи на определено място до тоалетна още на 2 месеца и досега е так - там е и проблема стиска си го при разходка и си го носи вкъщи :) ...Да ми е жива и здрава щше се научи ....

п.п. В РАзсадника сме няма сиприятелчета за игра - водя я в парка но все не засичаме някое игриво куче на нейната възраст - ако има комшии ще се радвам кучетата ни да си поиграят заедно ... :)))
User's Signature

...СРАМ МЕ Е ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН...

WWW.OBERiON.NET - ТОВА ОКОЛО НАС, ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА ЕДИН БРУТАЛЕН ТЕМЕРУТ...

#518 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 September 2005 - 09:08 AM

b) и ние сме с подобен проблем няма с кой да си играем освен със сестричката , но тя ни е далечко r) - а бабката ни е вече дърта за бешероски изпълнения на шери не и да дечурлига в момента изживява промени /надявам се/ ... ;)
та ако решите може да се събираме с бръмбарите да се наиграят- ние сме в овча купел и при нас поляни колкото щеш

#519 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 September 2005 - 02:52 PM

найс днес - след тренировките по хендлинг , моя бебо започва да схваща за какво става въпрос и за своите 2 месеца и 14 дни се справя супер b)
Качена снимка

#520 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 24 September 2005 - 11:32 PM

Марко е отново татко от в4ера bravo bravo bravo
Имаме си 3 моми4енца и 3 мом4енца,но едното се е задушило s)
Останалите са в отли4но здраве и след около 2 месеца живот и здраве ще търсим нови стопани nok

• (75 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни