Немското овчарско куче
Публикувано: 07 September 2005 - 06:08 PM
И може би краката на едното куче изглеждат по-слаби, но май и при двете породи трябва да са си здрави....не, че много ги разбирам, но поне тези неща ми се въртят из главата...

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ
Публикувано: 08 September 2005 - 09:51 AM
Публикувано: 08 September 2005 - 10:58 AM
източно европейската овчарка се различава и по конструкция на тялото ,и по височина и по изглед и по функционалност
цветово и двете нямат различия - само бялото е недопустимо
Публикувано: 08 September 2005 - 11:00 AM
Публикувано: 08 September 2005 - 08:20 PM
Цитат
Нямам време за много разкази.Днес усилено тренирахме с дъщерята на Larus von Batu - Hexe von Bellissimo.Утре пътуваме за Panchevo (Сърбия) за тяхната национална изложба за немски овчарки на 11.09.2005.А на 08.10.2005 е нашата в София.За Германия накратко,трябва да се види на място, около 1200-1300 кучета от цял свят.Всяко куче има екип от минимум 3-4 до 8-10 човека (хендлер + помощници) за да се представи добре.В петък 2.09.2005 бе проверката на характера на нем.овчарки над 24 месеца.Следва описанието в стойка.И в неделя 04.09.2005 е голямото бягане и крайното подреждане във всички класове.

Публикувано: 08 September 2005 - 10:20 PM
Публикувано: 09 September 2005 - 07:37 AM
Предполагам ще е удоволствие за окото.
Публикувано: 09 September 2005 - 07:45 AM
националната изложба за немски овчарски кучета на Сърбия и
Черна гора.
Съдии ще бъдат:
мъжки кучета - Leonhard Schweikart (развъдник "aus Agrigento")
женски кучета - Johann Mayer (развъдник "von der Jahnhoehe")
Публикувано: 12 September 2005 - 08:25 PM
Цитат
Ако желае6 ка4ествено ку4е,то вземи си от Германия,аз самата живея там и едното ми ку4е е от там nok ,цените не толкова високи като се има в предвид ка4еството на ку4ето.
Публикувано: 18 September 2005 - 02:45 PM
nok
норма

нити

все още търсят своите стопани , нити е много перспективно куче , с изявен характер - експлозивна бързо взема решение и действа - подходяща за изложби и спорт, норма е спокойна пресметлива ,но реши ли нещо не отстъпва постига своето ;) - тя е куче за хора със време спокойно приема всичко било то маниполиране по нея - подходяща е за хора с деца - изложбите са задължителни - много перспективно животинче - много добре заъглено и с прекрасна линия , за съжаление не можах да я покажа на снимките
Публикувано: 18 September 2005 - 10:32 PM
Публикувано: 21 September 2005 - 12:03 AM
После не можех д си позволя - квартири .. наеми безпаричие ... най накрая късмета мипроработи сам ...
Една вечер се прибирахме с приятелката ми и точно на сто метра от входнта врата на блока тя извика - олее гледай какъв плъх :))) поглеждам - едно малко тромаво меченце ме гледа мило и тропка след нас :) шашнах се глевдам - до колкото ми стигат познанията - ми оригиналдъ НОК .. викам си горкото загубило се е обикалях половин час да намеря собственика му .. питах в близките кръчми оглеждах се никой - и го взех в къщи - мислей ки си такова куче до ден два някой ще разлепи обяви или ще се разреве за кучето ... така и никой не го потърси .. гледах го месец в апартамента ( под наем ) какво да викажа - разби ми детските илюзии :) изяде стената мебели обувки маси балатум ужас пишкане и акане навсякъде :) приятелката ми опищя света - няма как дадох го на една фирма да му намери нов дом ... още на другия ден приятелката ми орева света за кучето че си го иска обратно :)))) аз също цяла нощ не спах - дали ще ми го върнат ...
Взех си го стана страхотно куче всички които го видеха включително и собственици на НОК са го гледали в захлас и с нескрита завист заведохме го на море .. божжеее какво ядене на пясък беше .. и какво разстройство :))))
Стана на 9 -10 месеца ... прекрасно куче не помня колко хора искаха да го купят - тогава все още не разполагах с достатъчно пари .. правех си сметката какво да му купувам кака къде защо ... кофти тръпка но така и не го дадох не можех да го дам знаете кака е - член на семейството ....
Та така - стана на 9-10 месеца ... ... Блъсна го кола !!! вечерта на разходка в тиха крива люлинска уличка от ... от жена шофьор тя така и не спря да поггледне какво стана а замина ... ( по добре че не спря беше ми причерняло щях да я убия и то с голи ръце за да чувствам как и се чупят кокалите ...
... така и незнам дали кучето умря след удара от колата то пищейки избяга ... може би е избягало някъде в шок за да се скрие и умре само .. може би си е намерило нови и по добри собственици ... незнам - ДАНО ДА Е ТАКА търсихме го две седмици лепях обяви обещавах награди .. нищо ... какъв рев беше стояхме вечверс часове и си триехме носовете и сълзите ... Не съм плакал така и при смърта на Много близък роднина ... Къде си ДАРА??? Ако някой случайно знае нещо ще се радвам да го науча :) макар че се съмнявам - това стана влюлин преди .. не помня две години може би ...
...Преди почти три месеца си взех ново куче пак като нея - Превъзходна овчарка - етоя на аватара ми на 50 -60 дни :))) сладурана -различна е по характер но очите ... обичам я Казва се Амбър :) давам и всичко което не можах да дам на Дара ...
Вече е на 4 месеца развива се страхотно :) и се гордея с нея научил съм я на елементарните правила и команди започна да си ходи на определено място до тоалетна още на 2 месеца и досега е так - там е и проблема стиска си го при разходка и си го носи вкъщи :) ...Да ми е жива и здрава щше се научи ....
п.п. В РАзсадника сме няма сиприятелчета за игра - водя я в парка но все не засичаме някое игриво куче на нейната възраст - ако има комшии ще се радвам кучетата ни да си поиграят заедно ... :)))

...СРАМ МЕ Е ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН...
WWW.OBERiON.NET - ТОВА ОКОЛО НАС, ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА ЕДИН БРУТАЛЕН ТЕМЕРУТ...
Публикувано: 21 September 2005 - 09:08 AM
та ако решите може да се събираме с бръмбарите да се наиграят- ние сме в овча купел и при нас поляни колкото щеш
Публикувано: 24 September 2005 - 02:52 PM

Публикувано: 24 September 2005 - 11:32 PM
Имаме си 3 моми4енца и 3 мом4енца,но едното се е задушило s)
Останалите са в отли4но здраве и след около 2 месеца живот и здраве ще търсим нови стопани nok