Немското овчарско куче
Публикувано: 18 October 2005 - 05:05 PM
Публикувано: 18 October 2005 - 08:17 PM
Цитат
Здравейте Господине,
На базата на някои мои предишни намерения си позволявам да Ви дам скромен съвет. Ще си позволя също така да подходя с малко предистория.
Преди около година и половина мои колеги от Украйна ме помолиха да им съдействам с откриването на български развъдници, които те искаха да включат в Международна Енциклопедия за Немското Овчарско Куче. Слад няколко опита и свързвания със стари познати от бранша, получих електронните адреси на развъдници, за които ми бе декларирано, че са членове на ОНОК. Отправих писма към всеки един от собствениците на тези развъдници. Бе необходимо да отговорят на накълко остовни въпроса, касаещи доказването на племенната стойност на разплодните им кучето съобразено с правилниците на Световния Съюз на Обединенията за Немски Овчарски Кучета.
Първият показателен факт за сериознастта на тези хора бе, че някои въобще не се отзоваха въпреки, че им се предоставяше възможност за безплатна реклама от световен мащаб. Други се отзоваха, но животните им не отговаряха на редици от критериите, които бях поставил като въпроси.
Може би от година време познавам (макар и задочно само от кореспонденция и няколко телефонни разговора) д-р Таня Гетова. Въ форума можете да я откриете под името trenertg. Следя макар и от разстояние, развитието на кученцата й, чета с внимание всичко публикувано от нея във форума и имам впечатлението, че та е един добър, сериозен и надежден млад развъдчик. Така че, бих ви посъветвал да се обърнете към нея.
По отношение на въпроса Ви на каква възраст е добре да се вземе кученце. Мисля, че ако се свържете с д-р Гетова, тя може да Ви даде съвет. Това, което аз си позволявам да Ви кажа е следното. Не вземайте кученце по-рано от навършването му на 56-60 дневна възраст. Това е свързано с няколко причини:
1. За този период от време то трябва да е преминало през пълен курс на обезпаразитяване и ваксиниране. Кученце се взема само от развъдник и единствено, ако развъдчика дава кучето с придружаващ го ветеринарно-медицински паспорт.
2. Около 56-ия ден кученцето трябва вече да е татуирано и официално заведено в племенната книга, което да удостоверява не само неговата клубна принадлежност, но и чистопородност.
3. Около 2 месечна възраст се предполага, че кученцето е достатъчно добре социализирано и със сръвнително най-малък стрес може да бъде отнето от майката и връстниците и предоставено в нов дом. Разбира се, тука мога мнго да разисквам, защото поведенческите реакции на подрастващото куче не би трябвало да се поднасят в толкова схематична форма.
Е, общо взето това е! Желая ви от сърце успех, да станете собственик на едно прекрасно мило същество, с което да си доставяте взаимна радост много, много години.
Поздрави,
Николай Атанасов
http://www.cynology.info
Публикувано: 19 October 2005 - 01:17 PM
viktor von carlos
03.01.2005 година

собственика му можете да откриете по аватара
Публикувано: 19 October 2005 - 01:25 PM
Цитат
viktor von carlos
03.01.2005 година

собственика му можете да откриете по аватара
Прекрасен млад екземпляр. Може би не е трябвало да опъвате толкова много повода, след като кучето вече е застанало в екстериорна позиция. Но то наистина е много обещаващо, поне що се касае до екстериора.
Поздрави,
Николай Атанасов
Публикувано: 19 October 2005 - 01:41 PM
е има бъдеще и що снимки го чакат?!
Публикувано: 19 October 2005 - 02:27 PM
Цитат
е има бъдеще и що снимки го чакат?!
Най-трудно се преви екстериорна преценка по фотография. Мисля, че най-малкото са снимките, които ще бъдат тепърва правени на това прекрасно младо животно. Време е, ака все още не е започната, сериозна работа по обучението и подготодката за SchH или IPO.
Не зная кой е развъдчика на това куче, но заслужавва поздрави, а така също и собственика.
Поздрави !!!
Николай Атанасов
Публикувано: 23 October 2005 - 09:48 AM
Публикувано: 23 October 2005 - 09:54 AM
Цитат
найс - марит кирханстал
Таня, моите поздравления !!!
Николай Атанасов
Публикувано: 24 October 2005 - 12:50 AM

Публикувано: 24 October 2005 - 01:25 AM

Публикувано: 24 October 2005 - 07:45 AM
клас 6-9 месеца женски
№ 1 RIA LARY MAK
б. CELO ANGEL DELIGHT
м. DANA LARY MAK

Публикувано: 24 October 2005 - 03:27 PM
Цитат
развъдника се казва Kirhanstal - малките са от майка глория и баща узо калия , имамае малки и от марко исapстранд
тел в развъдника е 0887 35 90 14 ; или 0886552419
Публикувано: 24 October 2005 - 08:04 PM
Сестра на Марко w)
Публикувано: 24 October 2005 - 08:59 PM
майката кимба

и бебетата w) - страхотни са - от всички бебоци ще оставим един мъжкър - той си личе от сега че е перфектното куче

а това е ТОЙ - малкия бъдещ наследник