Немското овчарско куче
Публикувано: 04 November 2005 - 06:38 PM
Впрочем skLeko, като гледам снимките на Наго все едно виздам моя разбойник. w)
Затова приятели да са ни живи и здрави кучовците, космати или не чак толкова! nok nok nok
Публикувано: 04 November 2005 - 11:43 PM
Лошия момент е, че при кучета с дълъг косъм може да има дисплазия. Тъй като те не се допускат до разплод официално, много хора просто ги развъждат ей така, без задължителните изследвания ... и често се получава дисплазия. Познавах три овчарки с дисплазия на задните крайници и трите бяха с дълъг косъм. При нас с Чанук нямахме, снимките му още са в къщи, изследвахме го още като бебе на шест месеца, след това на година и половина.
Така че, успех и се гордей с твоето куче ! Имаш невероятен приятел - няма нищо по ценно от това, повярвай !
Публикувано: 04 November 2005 - 11:50 PM
Цитат
Обръщам се към Вас с молба за съвет и насока. Отглеждам куче,вече 4-та година. За това точно какво е има доста съмнения от страна на хора, които твърдят, че разбират от кучета. Един твърди, е е дългокосмест, друг- че е старонемска , да не говорим, че млад ветеринар категорично го обяви за източно-европеец....Всъщност за мен нямаше никакво значение - Арон си е домашен любимец и какъв точно е не е важно. Но миналата седмица случаен кучкар в парка, разхождащ своето НОК, категорично ми заяви , че кучета като моето са срам за породата, и трябвало да бъдат умъртвявани. Така и неразбрах от какво бе предизвикано изказването му, но явно видът ми е бил достатъно красноречив,за да побърза да си тръгне без повече коментари.
Въпросът ми е къде в София или в нет-а мога да намеря координатите на експерт, който да огледа кучето и да даде мнение. Преглеждайки форумът видях, че най-удобно е това да стане на изложба , но май съм изпуснала момента .Предполагам обаче , че частна консултация не би отказал никой или поне се надявам. Предварително се извинявам, ако тази информация е побликувана вече тук, а на мен ми е убягнала.
Благодаря предварително!
P.S. Приемете най-искрените ми поздравления за прекрасните си питомци, както и благодарностите ми за това, че споделяте своите знание и опит напълно безкористно, изцяло в услуга и помощ на хора като мен! Благодаря отново!
В Германия дългокосместите ку4ета се нари4ат Старонемски ов4арски ку4ета,имат си собствен клуб и по4итатели,който си работят с тях,но нямат право да се явяват на изложби от висок ранг и 4есто дори се организират изложби само за рунтави ов4арки d)
Друг е въпросът,4е дългият косъм намалява функционалността на даденото ку4е колкото и да са му заложени дадени способности.
Ама...има си хора за вси4ко....
Публикувано: 05 November 2005 - 03:04 PM
Днес Дар - малък и космат, носи радост и изпълва дните ми с надежда!
Тази интелигентни приятелчета ни даравят с повече щастие и усмивки, от всеки друг, защото просто винаги и във всякакви ситуации са себа си и най-важното остават искрени...и обичат ли, обичат докрай!
Пожелавам ти skLeko, на теб и на всички останали горди стопани, много хубави мигове, здраве и повече време прекарано с любимите ни кучовци!
А много скоро какви игри ще падат и с детенце...да са ти живи и зрави и двамата!!! bravo bravo bravo
Публикувано: 05 November 2005 - 06:23 PM
Давай още снимки!

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 05 November 2005 - 06:50 PM
Въпреки, че въпросът ми беше повече от неконкретно зададен ме насочихте и даже научих нещо ново-за това, че се развъждат целенасочено.
Надявам се да събера достатъчно смелост за да отидем и да потърсим някой, който да констатира дали не се отдалечаваме много от класическите окраска , физика и обща визия. Така де, ако някой каже, че кучо не прилича на овчарка, или че е толкова космат, заради пълноценно изживян любовен романс от страна на майка му с представител на друга порода, най-лесно ще го приема от човек, който е виждал НОК не само в парка.
...Към всички преживели загуба - спомням си, че когато ми се случи на мен, всички ми казваха "Знам какво ти е!"-не, че им се беше случвало, или " Да, тежко е, но се преживява." Е, поне аз още не мога да го преживея, винаги ще си спомням и съм благодарна на съдбата за всички хубави спомени - те, до някъде, лекуват болката.
С пожелание за бъдещи още по-големи успехи към тези, които създават поколения от шампиони - кауза, изискваща не само любов, но и много познания и труд, и към всички, за които овчарките са партньори, приятели и част от семействата им-за много усмивки и приятни емоции:
Lilith
P.S. skLeko - мъникът ти ми напомни за моят, когато беше бебе! Благодаря за подарената усмивка!
Публикувано: 05 November 2005 - 07:30 PM
a ето го и моя нечистопороден НОК:

Публикувано: 07 November 2005 - 10:23 PM
вие сте големи сладури super ... предполагам е голям кеф да гушкаш такъв мечок... nok
Публикувано: 08 November 2005 - 10:26 AM
Публикувано: 08 November 2005 - 01:08 PM