Dog.bg Форуми : Булдог в пълната си сила!!!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Булдог в пълната си сила!!! Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   Gry_ Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 03 December 2013 - 04:08 PM

Имам френски булдог на 9 месеца. От малък всичко което му попадне е на парчета за буквално секунди още преди да успея да реагирам. Падне ли нещо на земята то бива разкъсано и разпердушинено. Винаги всичко трябва да бъде опитано и пъхнато в устата. Още преди няколко месеца си изяде леглото и купичките за храна, купих ново легло - изяде и него, купих железни купички - успех му пожелавам с яденето им. Един път имахме гости и страшно им досаждаше като им дъвчеше краката и им се катереше по главите и го затворих в спалнята, за 15 минути беше смъкнал чаршафите и беше направил дупка в матрака. Започна да спи на дивана в кухнята, докато сме на работа разкъса дивана и му извади пълнежа, докато му растяха зъби ядеше касите на вратите и краката на масите и столовете. В момента дъвче железните купички.

Има играчки, въжета и гумени неща, отдавна сме се отказали от пухени играчки, защото пух събирам после всеки ден ..прави ги на нищо.
Това страх от раздяла ли е? Защото яде диваните и леглата докато ни няма? Защо продължава да яде всичко, което е в обсега му дори когато сме вкъщи (обувки, торбички, дистанционно(?!?!), дрехи и т.н.) ?
Вече започнах да качвам всичко нависоко и по шкафове защото е по-бърз и от мен и ми взема неща от ръцете дори.
Секарам му. Казвам "Не", когато ме види че съм ядосана веднага се скрива (тоест разбира, че прави нещо лошо) и го шляпвам с вестник по муцуната.

Не знам на какво се дължи това, просто изяде всичко и сме за ремонт от всякъде, дори има душка в бетна на стената и изкърти первазите на паркета. От това че е малък ли е или просто иска внимание, изключително е социален и иска винаги да му се обръща внимание и те тормози докато не си получи неговото. Мъча се да му показвам доминантност, но е изключително твърдоглав и упорит.

.. help? :bo_014:

#2 Потребителят е офлайн   ElenaA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2013 - 04:24 PM

Според мен кучето е хиперактивно и каквато и доминантност да му показвате и да го шляпате през муцуната, ако не му изразходвате енергията, пак ще е същото. Аз имам едно такова у дома, което ще стане на 1 година след 10 дни и преди около седмица за първи път я видях уморена, след като 4 часа дъвка новите кокали от пресована кожа, като я извиках да излезем на вечерната разходка, само вдигна глава, едва отвори очи и се катурна на другата страна. Боже, каква радост беше в къщи, че Ники се умори най-накрая :be_107:

Та, според мен трябва да се занимавате с кучето повече, повече разходки, физическо натоварване, умствено натоварване - особено последното, и много кокали от пресована кожа от всякакъв вид и кожа и по много, и много упоритост да го насочите да гризе само тях, а не всичко наоколо.

#3 Потребителят е офлайн   Gry_ Икона

Публикувано: 03 December 2013 - 04:32 PM

Да, определено е хиперактивен, дори се замислих за кастрация, защото той е много здраво и мускулесто животно и да изразходвам енергията му е почти невъзможно, особено сега като бебе (предполагам)
Всеки път когато имам възможност ходим на една голяма поляна до вкъщи с надежди да намерим някои достоен съперник за борба, но в 90% от случаите кучетата го лаят, защото той скача по тях и се мъчи да ги събаря, а те възрастни животни - не им се играе.
Все още водя безуспешни опити да го науча да носи топка или пръчка. Захапе ли я - не ми я дава, пробвах с лакомства .. той си мисли че играта е аз да го гоня по поляната като обезумяла в опити да взема топката. Знам, че не е хубаво да го гоня за да не свиква да бяга от мен и за това като цяло избягвам да правя и това. Пусна ли го от каишката ако няма куче наоколо просто бяга от мен и иска да го гоня. Мисля, че е ясно, че аз нямам силите за бягане на 9 месечен 10 килограмов булдог, колкото и да го карам той да ме годи и да бягаме заедно. Мнооого трудно задържам вниманието му върху едно нещо и лесно се отегчава от вскякави игри.

Чувствам се неспособна, много ми е гадно, че не мога да помогна на животинчето си, но и искам да знае, че това което прави у дома е много лошо, а диваните са доста скъпи ;/

#4 Потребителят е офлайн   axelcharry Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2013 - 04:43 PM

Защо не се запишете на някой спорт ?

#5 Потребителят е офлайн   ElenaA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2013 - 04:51 PM

От това "когато имам възможност' оставам с впечатлението, че не го извеждате достатъчно, нито се занимавате с него колкото подобава с хиперактивно животно. По-добре е да смените игрите - ако не иска да носи, хубаво, вземете въже или си направете такова и дърпайте - той дърпа, вие дърпате - идеална игра - Ники също не носи, но пък обожава да дърпа всичко, каквото може да се дърпа.... Може да бягате с него сутрин, може да си купите колело. Вижте какво харесва най-много и го носете, за да му привличате вниманието. примерно Ники обожава хляб - една филия в джоба, изкарвам я от време на време и очите й все в панталоните ми. В началото винаги е трудно, но с времето ще успявате да му привличате вниманието за по-дълго време.

Измислете му някакви умствени игри - примерно аз крия бисквити в картонена кутия добре опакована с тиксо. 30 минути докато изкара бисквитите... не са много, ама са 30 минути почивка. След това ги слагам в найлоново шише. Или пълня найлоново шише с много гъст айрян и тя го отваря да го оближе. Също я уча на различни команди - вече знае около 14-15, повтаряме ги по 4-5 пъти на ден в различен ред.

Просто трябва да приемете, че кучето ще ви отнема всичкото свободно време, докато се укроти. А то не е малко, на 9 месеца си е цял тийнейджър. А кастрацията няма да реши проблема и няма да стане по-малко активен, само за няколко дни след кастрацията :)

Успех с кучето.

#6 Потребителят е офлайн   Gry_ Икона

Публикувано: 03 December 2013 - 05:30 PM

Благодаря ви за отговорите, не знаех дали проблема е от това че иска внимание, или просто защото му е щура главата. Разбирам, че хиперактивни кучета като него изискват много внимание, но кое животно не изисква. Естествено искам да мога да му отделям по 3 часа в бягане всеки ден, но не мога. Не съм го лишавала от разходка или игра, но ве пак съм работещ човек. Когато беше по малък си стоях в къши и го гледах като бебе, излизахме по 5-6 пъти на ден за по няколко часа, но сега работя, а той вече не е бебе. Тези дни ми се случва ако мисля, че разходката навън не е била достатъчна (защото навън е ледено студено вечер) да се качваме по стълбите до последния етаж по няколко пъти. Борим се, мачкаме се, хапем се, гушкаме се и т.н. всеки ден, но самата аз не съм на същото ..енергийно ниво като него. Аз от малка съм от тези деца, които не си играят навън,а предпочитат да стоят у дома и да четат, може би за това ми е толкова трудно с толкова енергично и обсебващо животинче. Кучето ми е пълна противоположност, може би и заради това го обичам толкова много. Не искам да ме разбирате погрешно - пак казвам .. не го лишавам от нищо, но просто той е като малко конче хахаха

Това с бутилкатаго правим често, то дори и да няма нищо вътре, докато не стане на 10 части не я оставя :P Това с дърпането ми казаха да не го правя, защото му се обръща захапката докато е малък и му се деформира муцунката, не че вече не я е обърнал : (
Отново благодаря за съветите, ще се мъча да съм по изобретателна и да го изморявам по-често ;)

#7 Потребителят е офлайн   borislava_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2013 - 05:42 PM

Цитат

Ами те попринцип са с обърната захапка всички булдози....Иначе много добре те разбирам и ние имаме фр.булдог,докато беше бебе беше много активен и направи много бели вкъщи..дупки в стените,изкъртени первази,изядени шкафове,изпокъса тапетите,изяде готв.печка и копчето на пералнята... :zz_219: няма смисъл да продължавам.Сега вече е на 1 год и 4 мес и определено е многооо послушен.Ще видиш с времето,че ще се укроти.Иначе и моя съвет е същия-излизайте на разходка ,ако можете поне за по 30-40 минути.Аз преди така го измарях,играехме си с играчки вкъщи докато излезна за работа,а после му оставях пресовани кокали.Взимаш ли му играчките докато си при него?В смисъл,че ако му стоят постоянно дори и като сте там ще му омръзнат.Аз докато сме вкъщи му оставям едно въже,да си играе с него и всичко друго прибирам.Сега вече като тръгна да излизам стои постоянно пред шкафа с играчките и ме чака да му ги дам и изобщо после не ме отразява,че излизам.Също има и едни кокали,гумени мисля,целите са назъбени.Като му вземеш един такъв кокал поне 2-3 часа с него ще се занимава,поне на нашия са му много любими.И въжетата също.
Лека вечер от нас и успех :zz_225:

#8 Потребителят е офлайн   Gry_ Икона

Публикувано: 03 December 2013 - 05:50 PM

borislava_ нямаш идея колко ме успокои.. Много се надявам и при нас да е така. Вече си представях как след няколко години купуваме .. 5ти диван и вече се принуждавам да го държа с намордник у дома, хъх. Една жена така ми разказваше как си държи кокера с намордник докато я няма ;X , почти съм се примирила, че ще е така вечно хаха. Мислех си че ще продължи само докато му никнат зъби до 7-8ми месец.. но все още е така хахах.
Благодаря и на теб!

#9 Потребителят е офлайн   fnqkhhhzzz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2013 - 09:53 PM

Няма нищо смешно с намордника. Ние така приучихме НОК,който разнасяше матрак "два на два" из целия хол. 2 пъти купувах матрак,на третия купих намордник. След 3 месеца,само му го показвах и имаше леки инциденти. Накрая окончателно го прибрах,а сега дори не прибиаме нищо от масата,а кучето е научено и ние сме спокойни. Придоби рефлекс и съм забравял и храна и какво ли не на масата и никога не я е докосвал дори. Това с намордника,не беше толкова заради вещите,а се притеснявахме за него,да не изяде някоя простотия. По-добре с намордник и мрънкащ,отколкото с нещо в стомаха

#10 Потребителят е офлайн   desidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 December 2013 - 11:24 PM

Намордникът, не ми се струва добра идея, особено за френски булдог или за друг вид булдог. След време кучето само ще улегне. Пожелавам на Вас и на вашият любимец дълги и щастливи години заедно!:smile:

#11 Потребителят е офлайн   ivangog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:скулптора , кучета , колоездене ,

Публикувано: 04 December 2013 - 12:22 AM

Хахааа баси якото куче :) искам и аз но случих на друго (не че ме кефи по - малко) .
Нормално е за породата май , не съм гледал но на нашата поляна има едно две и стопаните разказват същото .
И те казват че с времето тази активност спира . Не съм убеден че това е свръх активност , дали е така не е форума мястото където ще получиш адекватно инфо .
Gry _ не изпускай тази възраст златна е ! Ще улегне и няма да има такава мотивация както сега . Играй си с него , учи го на разни неща показвай му че ти си човека до него .
А не се ли забавляваш поне малко с това му поведение , малките дебилчета са толкова забавно найвни . Защо не опиташ да му намериш големи играчки ? Смятам че ще го изморяват повече . Примерно голяма пръчка (по голяма от него но не по тежка ) или нещо като възглавница за хапане лично негова , нещо тежко което да разнася напред назад във зъби . Не спирайте това му поведение , впрегнете го във ваша полза . Успех !
User's Signature

Не трябва непременно да сте луд за да работите при нас , но все пак помага !

#12 Потребителят е офлайн   borislava_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2013 - 08:27 PM

Показване на мнениетоGry_, в 03 December 2013 - 05:50 PM, написа:

borislava_ нямаш идея колко ме успокои.. Много се надявам и при нас да е така. Вече си представях как след няколко години купуваме .. 5ти диван и вече се принуждавам да го държа с намордник у дома, хъх. Една жена така ми разказваше как си държи кокера с намордник докато я няма ;X , почти съм се примирила, че ще е така вечно хаха. Мислех си че ще продължи само докато му никнат зъби до 7-8ми месец.. но все още е така хахах.
Благодаря и на теб!

При нас също беше така,мислих си ,че след като смени зъбите ще се укроти,но истинската му сила дойде към 9-я месец :ab_041: Тогава беше най-страшно...след това сам си свикна кое не трябва и се успокои.Оставяйте му много играчки докато ви няма,за да се занимава и вдигай всичко,което може да е опасно,закривай кабели и т.н.
:dog:

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни