Dog.bg Форуми : Самозащита по време на разходка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Самозащита по време на разходка Оцени темата: ***** 1 Гласове

#41 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 December 2013 - 08:49 AM

Съгласна съм, че не сме узряли за това. Още сме си простоват народ. А и чесно казано (може би и аз не съм узряла за това) пак ще трябва НИЕ да плащаме за тези тестове. В момента работя в психо лаборатория за шофьори и един такъв тест струва 50лв. Като добавим и всички данъци и такси, кучетата ще ни излизат по-скъпо от кола.
А и винаги ще има тарикатчета на дребно, които да искат да минат нелегално (и то точно ей тези "проблемните" за които говорим). Когато започне да се съблюдава спазването на настоящите наредби, когато започнат да се изпълняват в по-голямата си част от гражданите, тогава може и да се помисли за въвеждането на нови закони.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)

#42 Потребителят е офлайн   Nera :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2013 - 09:07 AM

Показване на мнениетоMiSs KiSs, в 11 December 2013 - 09:49 AM, написа:

Съгласна съм, че не сме узряли за това. Още сме си простоват народ. А и чесно казано (може би и аз не съм узряла за това) пак ще трябва НИЕ да плащаме за тези тестове. В момента работя в психо лаборатория за шофьори и един такъв тест струва 50лв. Като добавим и всички данъци и такси, кучетата ще ни излизат по-скъпо от кола.
А и винаги ще има тарикатчета на дребно, които да искат да минат нелегално (и то точно ей тези "проблемните" за които говорим). Когато започне да се съблюдава спазването на настоящите наредби, когато започнат да се изпълняват в по-голямата си част от гражданите, тогава може и да се помисли за въвеждането на нови закони.

:ba_025: Мисля си аз обаче,че тези тарикатчета в България винаги ще ги има . Не знам какво трябва да се случи,за да се промени нещо в положителна насока .
Моето куче е женско и е крайно не агресивно (все пак е лабрадор),никога няма да нападне никой. Но въпреки това винаги е на повод .Едно заради прекрасните шофьори по улиците,2ро заради въпросните идиоти ,който си пускат агресивните кучета без повод навсякъде и не хаят за щетите,който може да нанесе песа им. Когато беше разгонена падна купон в квартала. :)
Не съм съгласна обаче,че щом кучето ти не проявява никаква агресия нито към хора, нито към кучета трябва да е вечно на повод- особено в паркове ,градинки и по безлюдни места. Как се предполага ,че изхабява енергията си това куче ? Трябва да сме навън на обиколки по 4-5ч ,за да стане това. :) Докато с една топка ефекта е доста по-добър. Задължително трябва да почнат да се сезират тези закони ,за да има евентуално някакво минимално подобрение ... Иначе ще си вървим вечно с огромните раници напълнени с документи, спрейове , бухалки и тем подобни ...

#43 Потребителят е офлайн   ivangog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:скулптора , кучета , колоездене ,

Публикувано: 11 December 2013 - 10:16 AM

Показване на мнениетоg_tanov, в 11 December 2013 - 08:34 AM, написа:

То подписката лесно, ама някой трябва да създаде теста, друг да го прилага, трети да издава кетап.
Обществото ни не е узряло емоционално, пък и материално (трябва да се плаща на ново звено към някоя агенция) за такива неща.
Законите уреждат вече възникнали и нуждаещи се от регулация човешки отношения.
Дайте по-добре да възпитаваме като начало добре децата си пък после може и отношението към животните да се подобри.Качена снимка

Господин Танов аз плащам данъци в тази държава , имам правото да го искам . Има ли желание има и начини , няма ли желание има оправдания !
User's Signature

Не трябва непременно да сте луд за да работите при нас , но все пак помага !

#44 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2013 - 10:40 AM

Просто искам да кажа, че съзнанието е водещо. Мислите ли, че един психотест ще оправи нещата.
Правя проста аналогия. Шофьорите ходят на курсове и представят удостоверение за психическо състояние за да се сдобият с правоспособност.
Въпреки това, независимо от санкцията на закона, пак има много от тях, които карат пили и с превишена скорост.
Съзнание и лична отговорност му е майката. Никой закон или санкция не променя това.
По цял ден съм по съдилищата и мога да заложа на тази теза.

А по отношение на събирането и разходването на нашите данъци мога да кажа само - ОСТАВКА!!!!Качена снимка

#45 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2013 - 11:36 AM

Само да вметна- няма да съм аз този стопанин, който е изряден като водач на куче, и да си съобразявам маршрута на разходката спрямо агресивните кучета, за да не се стигне до конфликт.Най- добрата отбрата е атаката- това си е мое лично мото.Крехката ми физика се компенсира с доста войнствена натура.Ще овършея квартала, но никой няма да ме мръдне от предначертаното трасе.С всяко куче и дебилен стопанин ще се заема индивидуално по преценка кой похват би хванал дикиш.Те вече ме знаят колко съм дива и бодлива, с простаци няма да се съобразявам, а просто ще ги "лекувам".
Някой спомена нож- сакън!!!Би действал само като блъф- да се извади и да се предупреди мекеренцето какво го очаква кучето, ако не си го хване на повод.Никога не бих си помислила да пробода което и да е гръбначно...за хората не съм много сигурна-хи хи!
Емо, аз зад мъж не се крия, дори аз разхождам кучето и на гаджето си- по простата причина, че добитъкът има нужда от превъзпитание и работя с него навън.Тати е мека Мария, така че в групата опасната съм аз! :af_089:
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#46 Потребителят е офлайн   sazo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:всичко свързано с кучета

Публикувано: 11 December 2013 - 08:25 PM

За да се спазват законите трябва да се изкорени корупцията първо.По точно да има контрол върху тези които следят за спазването на закона.Давам за пример Германия,там ако разобличат някой в корупция жална му майка.Едно,че го осъждат,едно,че му забраняват да упражнява професията си.И най-важното и най-ефективно от всичко е ,че не му се зачитат досега внасяните осигуровки ,а и няма право на пенсия.Така,че за да е склонен човек на подкуп,подкупа трябва да е толкова солиден,че да го обезпечи финансова за цял живот евентуално чак тогава би си сложил главата в торбата и да рискува с подкуп.Направете си сами сметка за какво иде реч.Няма ги такива на ти 5,на ти 10 евро,пък като го хванат и да го преместят на друга службица.Хората имат крумови закони.Иначе докато цари такава корупция в нашата мила татковина от този закон няма да има кой знае какъв смисъл,освен повод за още данъци и облаги за някои хора.

#47 Потребителят е офлайн   Pr07o7yp3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2013 - 05:11 PM

Хмм, ето днес какво се случи. Разкарваме се аз и кучето ми и ни среща някакво домашно куче. Мисля, че е такова тъй като до момента не съм го виждал, но пуснато на улицата без стопанина си, стоеше пред някаква къща.
Не можах да определя породата му, но на височина беше малко по-високо от моята Хера, на килограми мисля, че беше около 25.

Видя ни и тръгна бягайки към нас. Ръмжеше и лаеше по Хера, а тя принципно е много добра с другите кучета. Винаги иска да се запознае с тях и да си играят, само че явно се усещат и моята побесня, почна да скимти (тъй като вече я беше хапало веднъж 1 куче) и да се мъчи да избяга. Аз я изпуснах и тя тръгна към нас. В това време това куче тръгна да я гони и добре, че мина покрай мене. Такъв шут отнесе, че падна, претъркули се 2-3 пъти и бързо, бързо се върна.

На мене обаче ми е интересно какво се прави в случай, че кучето беше примерно каракачанка или някоя друга 50+ кг порода. В този случай ритника няма да помогне, явно ще трябва да си нося ножа в мене от сега нататък.

#48 Потребителят е офлайн   ivangog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2013 - 09:46 PM

Показване на мнениетоPr07o7yp3, в 12 December 2013 - 05:11 PM, написа:

Хмм, ето днес какво се случи. Разкарваме се аз и кучето ми и ни среща някакво домашно куче. Мисля, че е такова тъй като до момента не съм го виждал, но пуснато на улицата без стопанина си, стоеше пред някаква къща.
Не можах да определя породата му, но на височина беше малко по-високо от моята Хера, на килограми мисля, че беше около 25.

Видя ни и тръгна бягайки към нас. Ръмжеше и лаеше по Хера, а тя принципно е много добра с другите кучета. Винаги иска да се запознае с тях и да си играят, само че явно се усещат и моята побесня, почна да скимти (тъй като вече я беше хапало веднъж 1 куче) и да се мъчи да избяга. Аз я изпуснах и тя тръгна към нас. В това време това куче тръгна да я гони и добре, че мина покрай мене. Такъв шут отнесе, че падна, претъркули се 2-3 пъти и бързо, бързо се върна.

На мене обаче ми е интересно какво се прави в случай, че кучето беше примерно каракачанка или някоя друга 50+ кг порода. В този случай ритника няма да помогне, явно ще трябва да си нося ножа в мене от сега нататък.

зависи т силата на шита и мястото на удара умножено по G
User's Signature

#49 Потребителят е офлайн   ivangog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2013 - 07:15 AM

Показване на мнениетоivangog, в 12 December 2013 - 09:46 PM, написа:

зависи от силата на шута и мястото на удара умножено по G

User's Signature

#50 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2013 - 08:04 AM

Това, че кучето е тръгнало към Хера с ръмжене и лаене, те накара да го ритнеш?Ми че моят фъстък тогава редовно ще прави лупинги във въздуха.Така се впуска, стига до дадено куче, подушва го тук и там, после- по живо и по здраво.Аааа, Хера е хапана, верно.Но не от точно това, нали?- давай- ритай наред тогава всички кучета- герой! :eg_033:
User's Signature

#51 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2013 - 08:39 AM

Не му се ядосвайте на човека. Все пак точно тук са давани тези съвети за ритането...
И аз бих прекършила врата на някой дръзнал да ритне Джак, защото знам, че не е опасен. Но отсреща човека знае ли го? Не.
А и ако се случи, грешката е моя, че съм го пуснала да се шляе без повод.
В този ред на мисли, мога да разкажа за това лято на морето.
Тъпаците (Джак и Хес) взеха, че избягаха от бунгалото. Докато ги настигна се бяха прегрупирали. Хес се кътереше на женско хъски в съседство, а Джак подгони една булонка, която реши да ги облайва.
Тръгнах да гоня Джак и булонката. Скриха се зад няколко бунгала, откъдето чух мъжки гласове и женски писъци... Сърцето ми падна в гащите... ами ако толкова се стреснат от моя "звяр", че в паниката да спасят булонката, вземат да изкарат нож и.... :dh_188:
Оказаха се добри хора, бяха хванали Джак и ме посрещнаха със "Спокойно, нищо не му направи". Обясних им, че аз знам, че нищо няма да направи, ама те няма от къде да знаят...
Ако става въпрос на живот и смърт, винаги ще избера моето куче!

Съвсем друг е въпроса кой колко може да преценя ситуацията...
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#52 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 18 December 2013 - 08:57 AM

Ще ритам.
За да защитя кучето ми, ако го е подгонило-нападнало друго куче - ще ритам и то как. Моя дядо-инвалид къса връзки на секунда, при един търкал или по-рязко завъртане кой ще ми плаща операцията на дядката с множество диагнози? Стопанина на изтърваното куче ли? А старото му сърце кой ще му наглежда при упойката? Стопанина на изтърваното куче ли? Знам че кучето не е виновно задето стопанина е идиот, но аз съм длъжна да защитавам стареещото ми куче и то се намира под моята закрила, грижа и защита. Такъв шут в ребрата ще изяде пес, който е налетял на старото ми куче че не ми се мисли - ходя с тежки обувки на разходка, кубинки, знам как правилно да ритам за да не нараня пръстите на краката. И ходя с повод -верига, тя е тежка, и с нея ще удрям ако трябва.
Няма да позволя ни на човек ни на куче да нарани старият ми другар. Той е болен и си отива лека полека. Всяка минута с него ми е безценна. Така че да - ще ритам, пък ако ще и изрод да ме изкарате.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#53 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2013 - 09:23 AM

Понеже аз започнах с "ритането" пояснявам, че то се прилага само на големи кучета. Няма как да пострада сериозно куче, ритнато от човек, но това е един от малкото ефективни начини да се прекрати боя. Последният ми случай е бой между мъжки доберман и женски ротвайлер, като го отнесе предимно добермана. Собственикът му дотърча, но спаси кожата, щото демонстрира респект и уважение към моите умения и съвети. Иначе може и със спрей да е по-хуманно и ефективно. Не съм опитвал.

#54 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 18 December 2013 - 09:53 AM

Спрея не работи когато стане търкал. Трябва да се улучи нос или очи на нападателя, но така ще полеете и собственото си куче. При отсрещния вятър дори и себе си. Безполезна работа. С глутници знам как да се оправям, но с домашните на поляната е сложно - избягвам да разхождам куч когато има конфликтни животни на същото място. Променям времето и маршрута така, че да не се засичаме. Но налети ли на моя дядка някакво изтървано псе - че отгоре на всичко и моя е побойник и няма да се даде без бой - първа ще скоча и ще наритам псето. Сори.
Моето куче е под моя закрила и защита. Точка.
Ако е дребосък е лесно - дядката ще го препикае отгоре максимум. Но ако е куче на негов ръст и кила - въобще няма да се замисля, бой и шутове. Здравето на моя другар ми е по-важно от всички хуманистични приказки. И без това му е останало малко.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#55 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 18 December 2013 - 05:48 PM

Pepper е моят спрей ,много е малък , купете точно такъв пробвал съм го .

Пръскаш от близо дори с/у вятъра дори и твоето куче да пръснеш - нищо му няма , само ше премига тъпо и след минута ще заприпка отново .

Ритането е грозно и вид агресия ,трябва да се напъваш и може да се сецнеш , или по- лошо .
Стрелянето с газов револвер е чудесно , мн. приятно и ефективно, обаче не е тактично да гърмиш като на стрелбище , и ше дойде полиция да ти вземе пищовчето :dh_188:
( Ако е във Враца и няма свидетели задължително ще ти теглят 2 шута и шибнат 2 шамара , тук са мн. агресивни . )

Спреят забелязах има още един полезен ефект - дори и наай- глупавите кучета , хъскитата те избягват отдалеч , поне 3-4 дена след това .
След седмица е полезно да му се опресни паметта .

Със спреят ако имаш опит може тактично -НЕЗАБЕЛЯЗАНО да пръснеш вражеското куче , като едновременно имитираш , че му се радваш или посягаш да го погалиш :md_064:
Така не си създаваш излишни врагове , а приятели .

#56 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2014 - 03:37 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 18 December 2013 - 05:48 PM, написа:

=

Спреят забелязах има още един полезен ефект - дори и наай- глупавите кучета , хъскитата те избягват отдалеч , поне 3-4 дена след това .

Със спреят ако имаш опит може тактично -НЕЗАБЕЛЯЗАНО да пръснеш вражеското куче , като едновременно имитираш , че му се радваш или посягаш да го погалиш :md_064:

Да бе, толкова са глупави хъскитата, че ако те возят с шейната и стигнат до пропаст, кажеш ли им да продължат, водачът единствено ще те изгледа със стъклен поглед и ще тръгне да дири брод.Турни НОК на негово място и понеже ги водят за много умни, ще те послуша и...в киреча :ab_041: Което за каквото е селектирано.Просто отглеждаме впрегатни кучета по диваните си-ние сме глупаците!Толкова за глупавата порода хъски!
Но много ми хареса идеята за тактичното незабелязано пръскане- даже го прилагам при сгода, но не точно със спрей... :md_064:
User's Signature

#57 Потребителят е офлайн   Nera :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2014 - 07:42 PM

Показване на мнениетоАриел, в 02 January 2014 - 04:37 PM, написа:

Показване на мнениетоemilvr, в 18 December 2013 - 05:48 PM, написа:

=

Да бе, толкова са глупави хъскитата, че ако те возят с шейната и стигнат до пропаст, кажеш ли им да продължат, водачът единствено ще те изгледа със стъклен поглед и ще тръгне да дири брод.Турни НОК на негово място и понеже ги водят за много умни, ще те послуша и...в киреча :ab_041: Което за каквото е селектирано.Просто отглеждаме впрегатни кучета по диваните си-ние сме глупаците!Толкова за глупавата порода хъски!
Но много ми хареса идеята за тактичното незабелязано пръскане- даже го прилагам при сгода, но не точно със спрей... :md_064:

Тук отново идва заблудата породена от междосъседското въдене.Аз лично не съм видяла нито едно умно или не агресивно "хъски" в Пловдив, но те явно толкова са и хъскита... Същото идва и за моята порода лабрадор, масово се срещат агресивни животни наподобяващи лабрадор...

#58 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2014 - 03:35 PM

Показване на мнениетоАриел, в 02 January 2014 - 03:37 PM, написа:

... А един мармот завиваше шоколада със станиол...
Тъпи са и тва е, признавайте си бързо :ab_041:

#59 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2014 - 10:07 AM

Показване на мнениетоmikivt, в 03 January 2014 - 03:35 PM, написа:

Показване на мнениетоАриел, в 02 January 2014 - 03:37 PM, написа:

... А един мармот завиваше шоколада със станиол...
Тъпи са и тва е, признавайте си бързо :ab_041:

:tb_195:
Нека не бъркаме послушанието с интелект!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#60 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 06 January 2014 - 10:02 PM

Хъскитата са тъпи ,но не са идиоти ,няма да скочат в пропаст естествено .

Особено проблемни са обаче собствениците на хъскита . Не че искам да кажа,че са тъпи , но най- малкото са странни .
Ше снимам тия дни хъски със собственичката му въоръжена с нещо като копие , които сутрин бягат през центъра на Враца . Децата и минувачите се качват по дърветата от страх , дори пекинезът ми се завардва и не ги лае, и дори аз ги псувам дискретно .
Друга собственичка опашката на хъскито е на нивото на главата и ... :af_089: и я влачи неуправляема като ремарке на Беларус .

• (7 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни