Самозащита по време на разходка
Публикувано: 11 December 2013 - 08:49 AM
А и винаги ще има тарикатчета на дребно, които да искат да минат нелегално (и то точно ей тези "проблемните" за които говорим). Когато започне да се съблюдава спазването на настоящите наредби, когато започнат да се изпълняват в по-голямата си част от гражданите, тогава може и да се помисли за въвеждането на нови закони.

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)
Публикувано: 11 December 2013 - 09:07 AM
MiSs KiSs, в 11 December 2013 - 09:49 AM, написа:
А и винаги ще има тарикатчета на дребно, които да искат да минат нелегално (и то точно ей тези "проблемните" за които говорим). Когато започне да се съблюдава спазването на настоящите наредби, когато започнат да се изпълняват в по-голямата си част от гражданите, тогава може и да се помисли за въвеждането на нови закони.

Моето куче е женско и е крайно не агресивно (все пак е лабрадор),никога няма да нападне никой. Но въпреки това винаги е на повод .Едно заради прекрасните шофьори по улиците,2ро заради въпросните идиоти ,който си пускат агресивните кучета без повод навсякъде и не хаят за щетите,който може да нанесе песа им. Когато беше разгонена падна купон в квартала. :)
Не съм съгласна обаче,че щом кучето ти не проявява никаква агресия нито към хора, нито към кучета трябва да е вечно на повод- особено в паркове ,градинки и по безлюдни места. Как се предполага ,че изхабява енергията си това куче ? Трябва да сме навън на обиколки по 4-5ч ,за да стане това. :) Докато с една топка ефекта е доста по-добър. Задължително трябва да почнат да се сезират тези закони ,за да има евентуално някакво минимално подобрение ... Иначе ще си вървим вечно с огромните раници напълнени с документи, спрейове , бухалки и тем подобни ...
Публикувано: 11 December 2013 - 10:16 AM
g_tanov, в 11 December 2013 - 08:34 AM, написа:
Обществото ни не е узряло емоционално, пък и материално (трябва да се плаща на ново звено към някоя агенция) за такива неща.
Законите уреждат вече възникнали и нуждаещи се от регулация човешки отношения.
Дайте по-добре да възпитаваме като начало добре децата си пък после може и отношението към животните да се подобри.

Господин Танов аз плащам данъци в тази държава , имам правото да го искам . Има ли желание има и начини , няма ли желание има оправдания !

Не трябва непременно да сте луд за да работите при нас , но все пак помага !
Публикувано: 11 December 2013 - 10:40 AM
Правя проста аналогия. Шофьорите ходят на курсове и представят удостоверение за психическо състояние за да се сдобият с правоспособност.
Въпреки това, независимо от санкцията на закона, пак има много от тях, които карат пили и с превишена скорост.
Съзнание и лична отговорност му е майката. Никой закон или санкция не променя това.
По цял ден съм по съдилищата и мога да заложа на тази теза.
А по отношение на събирането и разходването на нашите данъци мога да кажа само - ОСТАВКА!!!!

Публикувано: 11 December 2013 - 11:36 AM
Някой спомена нож- сакън!!!Би действал само като блъф- да се извади и да се предупреди мекеренцето какво го очаква кучето, ако не си го хване на повод.Никога не бих си помислила да пробода което и да е гръбначно...за хората не съм много сигурна-хи хи!
Емо, аз зад мъж не се крия, дори аз разхождам кучето и на гаджето си- по простата причина, че добитъкът има нужда от превъзпитание и работя с него навън.Тати е мека Мария, така че в групата опасната съм аз!

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 11 December 2013 - 08:25 PM
Публикувано: 12 December 2013 - 05:11 PM
Не можах да определя породата му, но на височина беше малко по-високо от моята Хера, на килограми мисля, че беше около 25.
Видя ни и тръгна бягайки към нас. Ръмжеше и лаеше по Хера, а тя принципно е много добра с другите кучета. Винаги иска да се запознае с тях и да си играят, само че явно се усещат и моята побесня, почна да скимти (тъй като вече я беше хапало веднъж 1 куче) и да се мъчи да избяга. Аз я изпуснах и тя тръгна към нас. В това време това куче тръгна да я гони и добре, че мина покрай мене. Такъв шут отнесе, че падна, претъркули се 2-3 пъти и бързо, бързо се върна.
На мене обаче ми е интересно какво се прави в случай, че кучето беше примерно каракачанка или някоя друга 50+ кг порода. В този случай ритника няма да помогне, явно ще трябва да си нося ножа в мене от сега нататък.
Публикувано: 12 December 2013 - 09:46 PM
Pr07o7yp3, в 12 December 2013 - 05:11 PM, написа:
Не можах да определя породата му, но на височина беше малко по-високо от моята Хера, на килограми мисля, че беше около 25.
Видя ни и тръгна бягайки към нас. Ръмжеше и лаеше по Хера, а тя принципно е много добра с другите кучета. Винаги иска да се запознае с тях и да си играят, само че явно се усещат и моята побесня, почна да скимти (тъй като вече я беше хапало веднъж 1 куче) и да се мъчи да избяга. Аз я изпуснах и тя тръгна към нас. В това време това куче тръгна да я гони и добре, че мина покрай мене. Такъв шут отнесе, че падна, претъркули се 2-3 пъти и бързо, бързо се върна.
На мене обаче ми е интересно какво се прави в случай, че кучето беше примерно каракачанка или някоя друга 50+ кг порода. В този случай ритника няма да помогне, явно ще трябва да си нося ножа в мене от сега нататък.
зависи т силата на шита и мястото на удара умножено по G

Публикувано: 13 December 2013 - 07:15 AM
ivangog, в 12 December 2013 - 09:46 PM, написа:
зависи от силата на шута и мястото на удара умножено по G

Публикувано: 18 December 2013 - 08:04 AM
Това, че кучето е тръгнало към Хера с ръмжене и лаене, те накара да го ритнеш?Ми че моят фъстък тогава редовно ще прави лупинги във въздуха.Така се впуска, стига до дадено куче, подушва го тук и там, после- по живо и по здраво.Аааа, Хера е хапана, верно.Но не от точно това, нали?- давай- ритай наред тогава всички кучета- герой!

Публикувано: 18 December 2013 - 08:39 AM
И аз бих прекършила врата на някой дръзнал да ритне Джак, защото знам, че не е опасен. Но отсреща човека знае ли го? Не.
А и ако се случи, грешката е моя, че съм го пуснала да се шляе без повод.
В този ред на мисли, мога да разкажа за това лято на морето.
Тъпаците (Джак и Хес) взеха, че избягаха от бунгалото. Докато ги настигна се бяха прегрупирали. Хес се кътереше на женско хъски в съседство, а Джак подгони една булонка, която реши да ги облайва.
Тръгнах да гоня Джак и булонката. Скриха се зад няколко бунгала, откъдето чух мъжки гласове и женски писъци... Сърцето ми падна в гащите... ами ако толкова се стреснат от моя "звяр", че в паниката да спасят булонката, вземат да изкарат нож и....

Оказаха се добри хора, бяха хванали Джак и ме посрещнаха със "Спокойно, нищо не му направи". Обясних им, че аз знам, че нищо няма да направи, ама те няма от къде да знаят...
Ако става въпрос на живот и смърт, винаги ще избера моето куче!
Съвсем друг е въпроса кой колко може да преценя ситуацията...

Публикувано: 18 December 2013 - 08:57 AM
За да защитя кучето ми, ако го е подгонило-нападнало друго куче - ще ритам и то как. Моя дядо-инвалид къса връзки на секунда, при един търкал или по-рязко завъртане кой ще ми плаща операцията на дядката с множество диагнози? Стопанина на изтърваното куче ли? А старото му сърце кой ще му наглежда при упойката? Стопанина на изтърваното куче ли? Знам че кучето не е виновно задето стопанина е идиот, но аз съм длъжна да защитавам стареещото ми куче и то се намира под моята закрила, грижа и защита. Такъв шут в ребрата ще изяде пес, който е налетял на старото ми куче че не ми се мисли - ходя с тежки обувки на разходка, кубинки, знам как правилно да ритам за да не нараня пръстите на краката. И ходя с повод -верига, тя е тежка, и с нея ще удрям ако трябва.
Няма да позволя ни на човек ни на куче да нарани старият ми другар. Той е болен и си отива лека полека. Всяка минута с него ми е безценна. Така че да - ще ритам, пък ако ще и изрод да ме изкарате.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 18 December 2013 - 09:23 AM
Публикувано: 18 December 2013 - 09:53 AM
Моето куче е под моя закрила и защита. Точка.
Ако е дребосък е лесно - дядката ще го препикае отгоре максимум. Но ако е куче на негов ръст и кила - въобще няма да се замисля, бой и шутове. Здравето на моя другар ми е по-важно от всички хуманистични приказки. И без това му е останало малко.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 18 December 2013 - 05:48 PM
Пръскаш от близо дори с/у вятъра дори и твоето куче да пръснеш - нищо му няма , само ше премига тъпо и след минута ще заприпка отново .
Ритането е грозно и вид агресия ,трябва да се напъваш и може да се сецнеш , или по- лошо .
Стрелянето с газов револвер е чудесно , мн. приятно и ефективно, обаче не е тактично да гърмиш като на стрелбище , и ше дойде полиция да ти вземе пищовчето

( Ако е във Враца и няма свидетели задължително ще ти теглят 2 шута и шибнат 2 шамара , тук са мн. агресивни . )
Спреят забелязах има още един полезен ефект - дори и наай- глупавите кучета , хъскитата те избягват отдалеч , поне 3-4 дена след това .
След седмица е полезно да му се опресни паметта .
Със спреят ако имаш опит може тактично -НЕЗАБЕЛЯЗАНО да пръснеш вражеското куче , като едновременно имитираш , че му се радваш или посягаш да го погалиш

Така не си създаваш излишни врагове , а приятели .
Публикувано: 02 January 2014 - 03:37 PM
emilvr, в 18 December 2013 - 05:48 PM, написа:
Спреят забелязах има още един полезен ефект - дори и наай- глупавите кучета , хъскитата те избягват отдалеч , поне 3-4 дена след това .
Със спреят ако имаш опит може тактично -НЕЗАБЕЛЯЗАНО да пръснеш вражеското куче , като едновременно имитираш , че му се радваш или посягаш да го погалиш

Да бе, толкова са глупави хъскитата, че ако те возят с шейната и стигнат до пропаст, кажеш ли им да продължат, водачът единствено ще те изгледа със стъклен поглед и ще тръгне да дири брод.Турни НОК на негово място и понеже ги водят за много умни, ще те послуша и...в киреча

Но много ми хареса идеята за тактичното незабелязано пръскане- даже го прилагам при сгода, но не точно със спрей...

Публикувано: 02 January 2014 - 07:42 PM
Ариел, в 02 January 2014 - 04:37 PM, написа:
emilvr, в 18 December 2013 - 05:48 PM, написа:

Да бе, толкова са глупави хъскитата, че ако те возят с шейната и стигнат до пропаст, кажеш ли им да продължат, водачът единствено ще те изгледа със стъклен поглед и ще тръгне да дири брод.Турни НОК на негово място и понеже ги водят за много умни, ще те послуша и...в киреча

Но много ми хареса идеята за тактичното незабелязано пръскане- даже го прилагам при сгода, но не точно със спрей...

Тук отново идва заблудата породена от междосъседското въдене.Аз лично не съм видяла нито едно умно или не агресивно "хъски" в Пловдив, но те явно толкова са и хъскита... Същото идва и за моята порода лабрадор, масово се срещат агресивни животни наподобяващи лабрадор...
Публикувано: 03 January 2014 - 03:35 PM
Ариел, в 02 January 2014 - 03:37 PM, написа:

... А един мармот завиваше шоколада със станиол...
Тъпи са и тва е, признавайте си бързо

Публикувано: 04 January 2014 - 10:07 AM
mikivt, в 03 January 2014 - 03:35 PM, написа:
Ариел, в 02 January 2014 - 03:37 PM, написа:

... А един мармот завиваше шоколада със станиол...
Тъпи са и тва е, признавайте си бързо

Нека не бъркаме послушанието с интелект!

Публикувано: 06 January 2014 - 10:02 PM
Особено проблемни са обаче собствениците на хъскита . Не че искам да кажа,че са тъпи , но най- малкото са странни .
Ше снимам тия дни хъски със собственичката му въоръжена с нещо като копие , които сутрин бягат през центъра на Враца . Децата и минувачите се качват по дърветата от страх , дори пекинезът ми се завардва и не ги лае, и дори аз ги псувам дискретно .
Друга собственичка опашката на хъскито е на нивото на главата и ...