Между другото забравих да споделя още един проблем . Хъскито ми няма изобщо никакъв страх от коли ! Не се пази от тях
Съвети за начинаещи
Публикувано: 20 January 2014 - 11:56 PM
Между другото забравих да споделя още един проблем . Хъскито ми няма изобщо никакъв страх от коли ! Не се пази от тях
Публикувано: 21 January 2014 - 10:56 AM
Защо едно домашно куче да има "инстинкт" да се пази от коли? Някой, някъде разяснил ли му е какво е това? Инстинкта лежи върху логиката на опита. Ако искаме инстинкт от едно куче, то трябва да е видяло как 10 други кучета ги блъска кола, или него да са го блъскали. Нали не искаме това?
Уличните кучета имат този инстинкт (и при тях не е с кавички), защото оцелелите го знаят. Нашите ги пазим НИЕ и така трябва да бъде. Едно две-годишно дете се води за ръчичка от майка си, защото и то не знае какво се случва, ако те блъсне кола.
Има кучета, които се страхуват от онова голямо нещо, дето бучи (кола, камион), но те са рядкост. А и винаги, ако има нещо по-интересно, или някакъв породил се истински инстинкт (разгонена женска, бягаща плячка и т.н.) колите ще се забравят.
Затова - кучето на повод винаги, когато има опасност от коли! Ние хората сме създали колите, ние хората сме вкарали кучето във нашият свят. Затова и ние и само ние имаме отговорността да ги пазим.

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)
Публикувано: 31 January 2014 - 10:55 AM
1.Когато се съберем на някоя полянка в гората с кучетата ги пускаме да си играят.
2.Смятам да му слагам чип и една от причините е тази за която писах до сега ! Тръгне ли да бяга от мен не мога да го стигна... Бързо е като заек да му се невиди ...
3. Има един мъжки НОК , който е с един месец по-голям от Балто . С него си играе най-добре ! Но напоследък докато играят започнаха да се ръмжат , лаят , и да се хапят , но като на игра . Това тяхното игра ли ? Понеже някой път си намръщват муцуните , като на агресивно куче !
4. Много обича да яде кори на дървета . Искам ли да му ги взема , трябва да му дам нещо за ядене. Когато рови дупки не дава на никой да му бръкне в дупката . Защитава винаги това което му е интересно ! Пък да не говорим за нещата в двора... мисли , че там в господар . Някакви идеи , защото кучето ми расте и накрая ще стане белата . Това му е единственият недостатък , че защитава това , което си мисли , че е негово
Публикувано: 31 January 2014 - 12:46 PM
Също така не го гони. За тях това е любимата игра. По-добре го извикай и започни да бягаш в другата псока, или му покажи нещо любимо (храна, играчка) ако дрънка - още по-добре.
2. Сложи му чип. Имали сме спорове по темата, но по закон трябва да има поставен чип. Не не се хваща рак! Не знам кой изобщо ги мисли тия глупости. Чипа е малкък колкото оризово зърно, кучето дори не усеща. А и ако се изгуби има малко по-голям шанс, който го открие да намери и теб. Помисли и за регистриране в общината. Ако сега сложиш чип и отидеш да го регистрираш, няма да плащаш данък до края на годината, като бонус.
3. Хъскитата имат грубиянска игра. Забелязала съм, че такава игра имат само лабрадорите, питбулите и НОК. Хапят се за вратовете, бутат се, ръжат, въргалят се, душат се, мачкат се, зъбят се... Така си играят. Повярвай ми, ако е на бой, много бързо ще направиш разликата. Щом се разбират ги остави да си играят и да се учат на самозащита. Това е като играта с кукли и камиончета при децата. Ако прекалят или играта им загрубее ги коригирай (и двете) и ги спри, докато се успокоят. После пак.
4. Щом обучението ти за предмети работи, го пренеси и към всичко останало (дупки, кори и т.н.). Чувала съм, че в пръстта и корите от дърветата има микроелементи, от които кучето явно има нужда, че да ги яде. Оставяла съм моите хайвани да ядат, но хъскитата имат проблемни стомаси, затова вече избягваме пръчки и кори. Ако започне да ти повръща твърде често пръчки (кори), не му позволявай да ги яде.
Сега нещо извън въпросите ти. Спомням си, че преди да си вземеш твоето хъски имаше страх от кучета. Надявам се и съм сигурна, че сега страхът ти е много по-поносим. Но кучетата усещат когато не си уверен в себе си и се възползват от слабостта ти. Опитай се да погледнеш на твоето куче като на твое дете или по-малък брат. Така, че ти трябва да го учиш, а той да изпълнява. Ако трябва се сборете един път мъжката. Той да види, че можеш да си му достоен опонент, но и другар в игрите. А ти да видиш, че не е толкова страшно това куче и не може нищо да ти направи. За разлика от нас хората, кучетата имат стопиращи инстинкти, когато става въпрос за нараняване или убиване на нещо, което не е за прехрана. Ако го гледаш всякаш малка част в теб се страхува от него, той ще си мисли, че трябва да те пази, а не да те слуша. Идеята ми е чисто психологическа. Изправи се срещу притесненията си, за да ги приемеш и победиш. Само когато сам си повярваш, тогава и кучето ти ще ти повярва и ще започне да те уважава. В противен случай ще ти е много трудно с хъскито.

Публикувано: 31 January 2014 - 01:12 PM
Публикувано: 31 January 2014 - 07:22 PM
Ако кучето има чип и е регистрирано в общината, данните му се въвеждат в сайта на общината или в Национална база от данни от микрочипове. Така по-лесно може да се издири собственика.
Малко за микрочиповете
Регистрация в общината

Публикувано: 09 February 2014 - 02:57 PM
Около 6-тия месец навлизат в пубертета и е нормално мъжките да започнат да разбират коя женска е разгонена. Във вашият случай става дума по-скоро за тренировка, защото 3-месечната женска си е още дете. Женските се разгонват за първи път около 6-7 месец.
Гледайте да избягвате пряк контакт с разгонени, защото ще станете свидетел на дърпане, неистово реване, денонощно мрънкане, отказ от храна и прочие. Това не се случва с всички мъжко, към всички женски. Не знам как си ги подбират нашите левенти, но за някои женски се побъркват, а за други не.

Публикувано: 17 February 2014 - 01:33 AM
Когато си взех кучето беше какаово кафяво с бяло. Като смени козината стана почти бяло , а след това започна да чернее и сивее. Сега пък по гърба е тъмно кафяв и започва да му излиза тъмно червена козина , като вишна смесено с кафяво...
Как за Бога има червено ? Чувал съм , че е възможно , но никога не съм виждал
Публикувано: 18 February 2014 - 01:45 PM
А Ронда, чийто гръб обикновено е лъскаво черен, като й сваля зимната козина, за месец става сива.
Сигурно с всяко хъски е така, но на мен това са ми наблюденията

Публикувано: 24 February 2014 - 09:43 AM
Кучето ми повече си пада по готвеното , а не по гранулите. Може ли да ми кажете няколко ястия , които да му се правят и в същото време да не се осира от тях
Другото което е , смятам да му поръчвам неща от този сайт - http://www.manmat.bg...ute=common/home , казаха ми , че били най-добрите , но все пак вас да питам
Публикувано: 24 February 2014 - 02:50 PM
Ето линк за натурално хранене. Преди всяко даване на всяка нова храна започни с малко количество, като постепенно увеличаваш, в рамките на няколко дни. Препоръчвам ти да даваш гранули на едното хранене или да ги омешваш с храната. До навършване на една годинка е важно да получават всички необходими витамини и минерали, които ги има накуп само в качествените гранули. Другият ти вариант е да да даваш витамини отделно, но излиза много по-скъпо.
Сибирско хъски - Спорт
Ако се водите на нашийник, нищо не ти пречи да му вземеш нагръдник. При нас и двете кучета се дърпат в пъти по-малко с нагръдник, докато с нашийника бяха като луди. Можеш да намериш свестни нагръдници за по 10-20лв.
За хамута е друг въпрос. Те са по-скъпички. Аз не съм взимала, за това ще те насочат другите съфорумци, занимаващи се със спорт. Имаше дискусия дали може да се ползва нагръдник вместо хамут, но споровете не стигнаха до консенсус.

Публикувано: 12 April 2014 - 12:29 PM
Публикувано: 15 April 2014 - 12:03 PM
Публикувано: 16 April 2014 - 09:38 AM
Георги/Вд/, в 15 April 2014 - 10:03 AM, написа:
Здравей Георги/Вд/, сигурно Георги от Видин...
От вчера ти чета поста и се чудя дали въобще заслужаваш някой да ти отговори! Честно да ти кажа, като чета такива запитвания ми иде да напусна страната си или да се гръмна....Понеже ни съм направила нито едното, нито другото желая да ми отговориш на следните въпроси преди аз да отговоря на твоите :
1. На колко си години?
2. Защо се спряхте на породатата сибирско хъски?
3. Имали ли сте куче до сега? /Май това ви е първото куче...?!?/
4. Преди да закупите куче, обсъждахте ли в семейството си появата на предстоящ нов член.
5. Информирахте ли се предварително за характера на породата и за всички необходими потребности на кучето.
Предварително благодаря!

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 10 May 2014 - 11:24 AM

Вход

Горе
Цитиране +