Dog.bg Форуми : Съвети за начинаещи

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (9 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Съвети за начинаещи

#141 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 January 2014 - 11:56 PM

Благодаря ! Той уж го беше страх от други кучета , пък сега се прави на шефче ... Има няколко кучета с които се разбира чудесно . Явно ще трябва с тях да се събира в повечето време ! :ba_025:
Между другото забравих да споделя още един проблем . Хъскито ми няма изобщо никакъв страх от коли ! Не се пази от тях :dry: Когато чакаме да пресечем главното шосе и да отидем в гората той все едно не вижда коли.... Колата е почти до нас , а той тръгва да пресича ! Недай си Боже се скъса повод или нашийник , той просто ще бъде прегазен :dh_188: Може би има някаква привързаност към гората и бърза да пресече , понеже като пресечем спира да тегли... Идея си нямам :dry:
User's Signature

Качена снимка

#142 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2014 - 10:56 AM

Скоро насолих един стопанин, че беше пуснал кучето си без повод на булеварда и после се чудеше що така няма "инстинкт за самосъхранение" и го е блъснала кола (за енти път)....
Защо едно домашно куче да има "инстинкт" да се пази от коли? Някой, някъде разяснил ли му е какво е това? Инстинкта лежи върху логиката на опита. Ако искаме инстинкт от едно куче, то трябва да е видяло как 10 други кучета ги блъска кола, или него да са го блъскали. Нали не искаме това?
Уличните кучета имат този инстинкт (и при тях не е с кавички), защото оцелелите го знаят. Нашите ги пазим НИЕ и така трябва да бъде. Едно две-годишно дете се води за ръчичка от майка си, защото и то не знае какво се случва, ако те блъсне кола.
Има кучета, които се страхуват от онова голямо нещо, дето бучи (кола, камион), но те са рядкост. А и винаги, ако има нещо по-интересно, или някакъв породил се истински инстинкт (разгонена женска, бягаща плячка и т.н.) колите ще се забравят.

Затова - кучето на повод винаги, когато има опасност от коли! Ние хората сме създали колите, ние хората сме вкарали кучето във нашият свят. Затова и ние и само ние имаме отговорността да ги пазим.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)

#143 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2014 - 10:55 AM

Здрасти :db_046: Имам няколко въпроса :be_107:
1.Когато се съберем на някоя полянка в гората с кучетата ги пускаме да си играят. :smile: Добре играят си.... но понеже моето е хъски , а те са така бая бързи кучета и изведнъж решават да се гонят с бясна скорост ! Сега както има и сняг моето винаги е първо в надпреварата , много е бърз :ud_009: Впрегнатия сибирец си казва думата , хаха :ab_041: Както и да е , гонят се , тоест гонят моето :ab_041: и изведнъж хваща произволен път и трябва да тръгна и аз да го гоня :dry: Всякаш тръгна да бяга от мен ! Другите кучета и те подир него се отдалечават , но се спират когато разберат , че са се отдалечили достатъчно , то и моят спира , но да речем на едни 150м. от даденото място :smile: Какъв е проблема ? Дали вижда нещо интересно или се увлича в тази гонитба ? :dog:

2.Смятам да му слагам чип и една от причините е тази за която писах до сега ! Тръгне ли да бяга от мен не мога да го стигна... Бързо е като заек да му се невиди ... :ab_041: Чувал съм , че кучето хваща рак от този чип ? Полезно ли е ?

3. Има един мъжки НОК , който е с един месец по-голям от Балто . С него си играе най-добре ! Но напоследък докато играят започнаха да се ръмжат , лаят , и да се хапят , но като на игра . Това тяхното игра ли ? Понеже някой път си намръщват муцуните , като на агресивно куче !

4. Много обича да яде кори на дървета . Искам ли да му ги взема , трябва да му дам нещо за ядене. Когато рови дупки не дава на никой да му бръкне в дупката . Защитава винаги това което му е интересно ! Пък да не говорим за нещата в двора... мисли , че там в господар . Някакви идеи , защото кучето ми расте и накрая ще стане белата . Това му е единственият недостатък , че защитава това , което си мисли , че е негово :dry: Айде с предметите г/д вече се оправям , понеже винаги си нося лакомства и гледам да го науча на командата ''пусни'' , но когато става дума за дупки или кори... :dry:
User's Signature

Качена снимка

#144 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2014 - 12:46 PM

1. Кучето ти пораства и вече увеличава дистанцията между вас. Идва му куража и е много по-самоуверен, за да може да си позволи да те остави. Трябва да започнете заучаването на командата "ела тук". Потърси из форума за стратегиите, писали сме много по въпроса. Никога не се доверявай на пуснато хъски на 100%. Те са диви и своенравни, в кръвта им е да търсят нови усещания. За отрицателно време може да измине 10км. и да не може да се върне. Повече от половината изгубени кучета са именно от породата хъски. Внимавай повече занапред. Досега е бил малко пале и се е въртял покрай теб, сега става голям мъж със собствено мнение. Не рискувай да го изгубиш.
Също така не го гони. За тях това е любимата игра. По-добре го извикай и започни да бягаш в другата псока, или му покажи нещо любимо (храна, играчка) ако дрънка - още по-добре.
2. Сложи му чип. Имали сме спорове по темата, но по закон трябва да има поставен чип. Не не се хваща рак! Не знам кой изобщо ги мисли тия глупости. Чипа е малкък колкото оризово зърно, кучето дори не усеща. А и ако се изгуби има малко по-голям шанс, който го открие да намери и теб. Помисли и за регистриране в общината. Ако сега сложиш чип и отидеш да го регистрираш, няма да плащаш данък до края на годината, като бонус.
3. Хъскитата имат грубиянска игра. Забелязала съм, че такава игра имат само лабрадорите, питбулите и НОК. Хапят се за вратовете, бутат се, ръжат, въргалят се, душат се, мачкат се, зъбят се... Така си играят. Повярвай ми, ако е на бой, много бързо ще направиш разликата. Щом се разбират ги остави да си играят и да се учат на самозащита. Това е като играта с кукли и камиончета при децата. Ако прекалят или играта им загрубее ги коригирай (и двете) и ги спри, докато се успокоят. После пак.
4. Щом обучението ти за предмети работи, го пренеси и към всичко останало (дупки, кори и т.н.). Чувала съм, че в пръстта и корите от дърветата има микроелементи, от които кучето явно има нужда, че да ги яде. Оставяла съм моите хайвани да ядат, но хъскитата имат проблемни стомаси, затова вече избягваме пръчки и кори. Ако започне да ти повръща твърде често пръчки (кори), не му позволявай да ги яде.

Сега нещо извън въпросите ти. Спомням си, че преди да си вземеш твоето хъски имаше страх от кучета. Надявам се и съм сигурна, че сега страхът ти е много по-поносим. Но кучетата усещат когато не си уверен в себе си и се възползват от слабостта ти. Опитай се да погледнеш на твоето куче като на твое дете или по-малък брат. Така, че ти трябва да го учиш, а той да изпълнява. Ако трябва се сборете един път мъжката. Той да види, че можеш да си му достоен опонент, но и другар в игрите. А ти да видиш, че не е толкова страшно това куче и не може нищо да ти направи. За разлика от нас хората, кучетата имат стопиращи инстинкти, когато става въпрос за нараняване или убиване на нещо, което не е за прехрана. Ако го гледаш всякаш малка част в теб се страхува от него, той ще си мисли, че трябва да те пази, а не да те слуша. Идеята ми е чисто психологическа. Изправи се срещу притесненията си, за да ги приемеш и победиш. Само когато сам си повярваш, тогава и кучето ти ще ти повярва и ще започне да те уважава. В противен случай ще ти е много трудно с хъскито. :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#145 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2014 - 01:12 PM

Благодаря ! :rc_036: Относно страхът.... стопиран е до голяма степен. Вече се чувствам много добре сред кучета ! Пипам ги , играя с тях , давам им храна дори и в устите им бъркам ! А преди бях като препариран сред кучета и се молех колкото се може по-рано да се махнат от мен. :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#146 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2014 - 01:25 PM

А този чип как действа ? Ако кучето ми изчезне мога ли аз сам да си го локализирам и да си го намеря. Или ?
User's Signature

Качена снимка

#147 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2014 - 07:22 PM

Чипа съдържа 15-цифрен код (като баркод) и се разчита от четец (пак като тези на касите). Този код е ЕГН-то на кучето (личен и единствен). Когато вета постави чип, записва кода в регистър. Кода го има и в паспорта на кучето. Ако кучето се изгуби и бъде намерено, може друг вет да прочете номера на чипа, да влезне в базата данни и да разбере в коя клиника е поставен. Обажда се там и те му казват кой е собственика. Другото е, че при кражба много лесно може да се докаже, че кучето е на даден собственик, ако има чип. Ако няма... не е лесно.
Ако кучето има чип и е регистрирано в общината, данните му се въвеждат в сайта на общината или в Национална база от данни от микрочипове. Така по-лесно може да се издири собственика.
Малко за микрочиповете
Регистрация в общината
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#148 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 February 2014 - 03:43 AM

Тоест... ако се изгуби не мога сам да си го намеря . Трябва някой по-умен да ми прибере кучето и да намерят мен ?
User's Signature

Качена снимка

#149 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 February 2014 - 09:30 AM

Искам да попитам възможно ли е кучето ми вече да е разгонено ? Само на 6 месеца е , а вчера тръгна да се качва на една 3 месечна каракачанка. :smile:
User's Signature

Качена снимка

#150 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2014 - 02:57 PM

Мъжките не се разгонват. Те са винаги готови. Има ли наоколо разгонена, те усещат и започват да се държат по-различно. Опитват се да бягат, понякога спират да се хранят, по-агресивни са към други мъжкари...
Около 6-тия месец навлизат в пубертета и е нормално мъжките да започнат да разбират коя женска е разгонена. Във вашият случай става дума по-скоро за тренировка, защото 3-месечната женска си е още дете. Женските се разгонват за първи път около 6-7 месец.
Гледайте да избягвате пряк контакт с разгонени, защото ще станете свидетел на дърпане, неистово реване, денонощно мрънкане, отказ от храна и прочие. Това не се случва с всички мъжко, към всички женски. Не знам как си ги подбират нашите левенти, но за някои женски се побъркват, а за други не.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#151 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2014 - 01:33 AM

Искам да попитам от чисто любопитство...
Когато си взех кучето беше какаово кафяво с бяло. Като смени козината стана почти бяло , а след това започна да чернее и сивее. Сега пък по гърба е тъмно кафяв и започва да му излиза тъмно червена козина , като вишна смесено с кафяво...
Как за Бога има червено ? Чувал съм , че е възможно , но никога не съм виждал :ud_009:
User's Signature

Качена снимка

#152 Потребителят е офлайн   Мидрол Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2014 - 01:45 PM

И моите много си променят цвета в зависимост от етапа на смяна на козината. По принцип Чара е сиво-кафява, а Джини рижо-кафява. Като почнат да се скубят, просветляват, а после за известно време добиват друг оттенък на кафявото. Сега, например, Чара е станала лисичо рижа, а Джини е посивяла.
А Ронда, чийто гръб обикновено е лъскаво черен, като й сваля зимната козина, за месец става сива.
Сигурно с всяко хъски е така, но на мен това са ми наблюденията :ab_041:
User's Signature

#153 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 February 2014 - 09:43 AM

Здрасти ! Искам да попитам няколко неща. :ae_085:
Кучето ми повече си пада по готвеното , а не по гранулите. Може ли да ми кажете няколко ястия , които да му се правят и в същото време да не се осира от тях :smile:
Другото което е , смятам да му поръчвам неща от този сайт - http://www.manmat.bg...ute=common/home , казаха ми , че били най-добрите , но все пак вас да питам :ab_041: Искам и да попитам... кое е по-добре да взема нагръдник или хамут ? Понеже когато навърши една годинка смятам да правим по-сериозни упражнения , като теглене , тичане , да ме тегли с колелото... нещо като байкджоринг и т.н.
User's Signature

Качена снимка

#154 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2014 - 02:50 PM

Натурално хранене- рецепти
Ето линк за натурално хранене. Преди всяко даване на всяка нова храна започни с малко количество, като постепенно увеличаваш, в рамките на няколко дни. Препоръчвам ти да даваш гранули на едното хранене или да ги омешваш с храната. До навършване на една годинка е важно да получават всички необходими витамини и минерали, които ги има накуп само в качествените гранули. Другият ти вариант е да да даваш витамини отделно, но излиза много по-скъпо.

Сибирско хъски - Спорт
Ако се водите на нашийник, нищо не ти пречи да му вземеш нагръдник. При нас и двете кучета се дърпат в пъти по-малко с нагръдник, докато с нашийника бяха като луди. Можеш да намериш свестни нагръдници за по 10-20лв.
За хамута е друг въпрос. Те са по-скъпички. Аз не съм взимала, за това ще те насочат другите съфорумци, занимаващи се със спорт. Имаше дискусия дали може да се ползва нагръдник вместо хамут, но споровете не стигнаха до консенсус.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#155 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2014 - 12:29 PM

Здрасти :rc_036: Отдавна не съм писал , но днес ми изникна едно леко въпросче. Кучето ми след една седмица прави 9 месеца , тоест още се развива и както знам не трябва да има натоварвания. С него правим едни разходки с колелото , не ме тегли ами бяга отстрани. Проблем ли му е ? :smile:
User's Signature

Качена снимка

#156 Потребителят е офлайн   Георги/Вд/ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 April 2014 - 12:03 PM

Zaraveite iskam da pomolq nqkoi da mu dade savet. Predi dva dni si vzeh malko haski....no e napravo AD izhojda se navsqkade ....postoqnno spi i kato sabudi se izhojda na divana, na poda, na legloto navsqkade.... a vse o6te nemoje da varvi s povod. Blagodarq predvaritelno!

#157 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2014 - 09:38 AM

Показване на мнениетоГеорги/Вд/, в 15 April 2014 - 10:03 AM, написа:

Zaraveite iskam da pomolq nqkoi da mu dade savet. Predi dva dni si vzeh malko haski....no e napravo AD izhojda se navsqkade ....postoqnno spi i kato sabudi se izhojda na divana, na poda, na legloto navsqkade.... a vse o6te nemoje da varvi s povod. Blagodarq predvaritelno!

Здравей Георги/Вд/, сигурно Георги от Видин...
От вчера ти чета поста и се чудя дали въобще заслужаваш някой да ти отговори! Честно да ти кажа, като чета такива запитвания ми иде да напусна страната си или да се гръмна....Понеже ни съм направила нито едното, нито другото желая да ми отговориш на следните въпроси преди аз да отговоря на твоите :

1. На колко си години?
2. Защо се спряхте на породатата сибирско хъски?
3. Имали ли сте куче до сега? /Май това ви е първото куче...?!?/
4. Преди да закупите куче, обсъждахте ли в семейството си появата на предстоящ нов член.
5. Информирахте ли се предварително за характера на породата и за всички необходими потребности на кучето.

Предварително благодаря!
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#158 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 April 2014 - 10:01 AM

Забелязах нещо интересно :) Защо когато в двора влезе някой напълно непознат за кучето ми човек и се приближи до него започва да ръмжи. :) По принцип кучето ми никога не посяга на хора и кучета , доста е доброжелюбно :smile:
User's Signature

Качена снимка

#159 Потребителят е офлайн   vikito89 Икона

Публикувано: 27 April 2014 - 02:47 PM

Здравейте, аз съм от град Лом. Искам да си осиновя хъски, незавсимо малко или голямо е то, може ли някой дами помогне?

#160 Потребителят е офлайн   BloodraiN Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 May 2014 - 11:24 AM

Здравейте, преди няколко дни си купих малко женско хъски (на 11-ти става на 40 дни). Принципно му даваме мляко с хляб и извара и от време на време малко кучешка храна pedigree junior. Днес обаче повърна няколко пъти млякото което беше яло и ми се струва че е по-унило. Не тича толкова много и не скимти на вратата. Като се опитам да си играя с него бързо се сгушва някъде и заспива. Трябва ли да се притеснявам? Може ли да е от това, че навън е по-хладно?

Снимка (и)

• Прикачена снимка

• (9 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни