Dog.bg Форуми : Съвети за начинаещи

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (9 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Съвети за начинаещи

#61 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 September 2013 - 02:56 PM

Здравейте !

Малкият преди една седмица го водих да го обезпаризитят вътрешно с Virbac Vitaminthe (това му е второто обезпаризитяване) . Днес в акито му имаше глист... Баба ми , ми каза , че уж ги изхвърляло , понеже го обезпаризитиха :dry: Утре да го водя ли при вета или баба ми е права ?
User's Signature

Качена снимка

#62 Потребителят е офлайн   Мидрол Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2013 - 04:11 PM

Баба ти е права, но трябва да кажеш на доктора, че изхвърля глисти, той ще прецени дали трябва след 2-3 седмици да му даде пак противоглистно.
User's Signature

#63 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 September 2013 - 11:22 PM

Показване на мнениетоМидрол, в 06 September 2013 - 04:11 PM, написа:

Баба ти е права, но трябва да кажеш на доктора, че изхвърля глисти, той ще прецени дали трябва след 2-3 седмици да му даде пак противоглистно.

Благодаря ! Но да попитам , това че изхвърля глисти хубаво ли е за него ? Понеже малко се притеснявам за кучето... Яде , играе , бяга като стрела , абе като здраво куче е , само тия глисти ...
User's Signature

Качена снимка

#64 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 07 September 2013 - 11:26 PM

Разбира се,че е хубаво.Излизат навън гадовете :ba_025:
След 10 дена може пак да му дадеш хапче,но най-добре питай ветеринаря.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#65 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 September 2013 - 11:35 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 07 September 2013 - 11:26 PM, написа:

Разбира се,че е хубаво.Излизат навън гадовете :ba_025:
След 10 дена може пак да му дадеш хапче,но най-добре питай ветеринаря.

Благодаря ! :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#66 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 September 2013 - 08:23 PM

Нещо не е на ред. Възможно е обезпаразитяващото, което му е дадено да не е подействало. Глистите обикновенно не се изкарват толкова време след даването на хапчето ... Дайте пак!
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#67 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 September 2013 - 02:03 PM

Вече му е дадено :smile: Доктора каза да го следя , също така ако продължава да изхожда да го заведа пак след 10-15 дена . Иначе малкият е много бодър... имам чувството , че това куче няма умора :ab_041: Явно като порасне ще се зорим :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#68 Потребителят е офлайн   ДеSиHka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2013 - 04:55 PM

Да ви е жив и здрав Балто, много е хубав. И да вероятно още по палав ще стане, аз моята лигличка я взех на 2 месеца и доста време след това виеше, цупи се на една храна, на друга храна. Доказа ми, че не може да яде друго освен гранули, защото стомаха и веднага се разстройва. И това са само част от проблемите, но въпреки това е прекрасно куче. Вече се познаваме добре и освен проблема с командата "Ела тук" други проблеми нямаме. Ще се опознаете и вие и всичко ще тръгне както трябва според мен. Поздрави!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#69 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 September 2013 - 07:28 PM

Показване на мнениетоДеSиHka, в 13 September 2013 - 04:55 PM, написа:

Да ви е жив и здрав Балто, много е хубав. И да вероятно още по палав ще стане, аз моята лигличка я взех на 2 месеца и доста време след това виеше, цупи се на една храна, на друга храна. Доказа ми, че не може да яде друго освен гранули, защото стомаха и веднага се разстройва. И това са само част от проблемите, но въпреки това е прекрасно куче. Вече се познаваме добре и освен проблема с командата "Ела тук" други проблеми нямаме. Ще се опознаете и вие и всичко ще тръгне както трябва според мен. Поздрави!

Благодаря ! :ba_025: На моят пък каквото да му дадеш всичко ще изяде :ab_041: Днеска , като правехме виното , беше прибран , понеже щеше да изяде цялото грозде... :ab_041: Което не е хубаво да му се дава...
Малкият вече почва да ме разбира , даже , като му викам идва (не всеки път , но в повечето пъти.. ) Само имам един проблем с него и той е , като си науми нещо да направи... да копае или да реши да яде нещо , което аз му забранявам , започва да ми ръмжи и да посяга да ме хапе :ud_009: Това нормално ли е ? Иначе , когато играем не ме хапе . Ближе , скача , бяга , щастлив е :ab_041: Но , когато му забранявам нещо .. става друго куче
User's Signature

Качена снимка

#70 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2013 - 06:51 AM

Да ръмжи, когато си играете се приема за по-нормално. Не му позволявай да ти реагира така, когато нещо не му оттърва. Когато порасне ще ти е по трудно. Ако не корегираш ръмженето веднага, все едно се съгласяваш, че ти си сгрешил. Настоявай на своето, ако трябва го избутай настрани от дупката, която копае, или там каквото е решил, че ще прави. Нека от сега да разбере, че твоето "НЕ" е НЕ и толкова, няма право да възразява. :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)

#71 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 September 2013 - 03:57 PM

Правя точно това , но той е невероятно упорит...
Бутам го , казвам му НЕ и чак след 10 опита се спира , явно с времето ще стане :smile: Но не спира да ръмжи , когато му забранявам нещо , смисъл ръмжи когато го побутна... Все едно ми казва ''гледай си работата ще правя каквото си искам '' :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#72 Потребителят е офлайн   Демон Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 30 September 2013 - 09:31 AM

Добре дошъл в клуба! :)

Моя мъник (вече 6 месечен) все още не слуша, разбира, но не слуша. Казва му се "НЕ!" гледа, гледа и пак продължава! Тогава идва ред на "съветването", хващаш го леко като коте за врата и го избутваш в страни, в началото се извърташе и ме хапеше, но вече свикна и знае, че не е правилно.

Само един голям съвет от мен и "Карлсон, който живее на покрива" за тази порода, "спокойствие и само спокойствие"! Когато те види, че си спокоен и не го припираш сам се смирясва.
Друг съвет, който може да ти дам: налапа ли нещо не го гони, приближавай се бавно. Иначе смята, че иска да му го вземеш и ще бяга двойно повече от тебе. Командата "Фу" за сега върши някаква работа, но "Изплюй" с малко по-заплашителен тон е перфектна при нас. За копаенето не се тревожи, ще си го прави цял живот има ли възможност :). В кръвта им е!

Поздрави!
Герги

#73 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2013 - 02:40 PM

Показване на мнениетоДемон, в 30 September 2013 - 09:31 AM, написа:

Добре дошъл в клуба! :)

Моя мъник (вече 6 месечен) все още не слуша, разбира, но не слуша. Казва му се "НЕ!" гледа, гледа и пак продължава! Тогава идва ред на "съветването", хващаш го леко като коте за врата и го избутваш в страни, в началото се извърташе и ме хапеше, но вече свикна и знае, че не е правилно.

Само един голям съвет от мен и "Карлсон, който живее на покрива" за тази порода, "спокойствие и само спокойствие"! Когато те види, че си спокоен и не го припираш сам се смирясва.
Друг съвет, който може да ти дам: налапа ли нещо не го гони, приближавай се бавно. Иначе смята, че иска да му го вземеш и ще бяга двойно повече от тебе. Командата "Фу" за сега върши някаква работа, но "Изплюй" с малко по-заплашителен тон е перфектна при нас. За копаенето не се тревожи, ще си го прави цял живот има ли възможност :). В кръвта им е!

Поздрави!
Герги

Съгласна съм с теб! Гониш ли ги - приемат го на игра, даже най-сладката им. Ние командата "плюй" я научихме първо на повод с рязко дръпване, а ако е късно, с изваждане на "нещото" от устата. Сега изплюва по команда, каквото дъвче, без повод и на 5м растояние от мен.
Да сме спокойни е важно, защото усещат емоциите ни. Прекрасно знаят на коя команда и с кой тон сте абсолютно сериозни и няма мърдане. И винаги усещат когато си мислите "Ей сега няма да го изпълни. Или ще ми извъмжи. Или ще ми избяга..." и прочие. Ако сами не си вярваме, че командата е закон, тя няма да е такъв и за тях.
Виждала съм само едно хъски, което ръмжи (моите не биха посмели), но той го прави перманентно за всичко, което не му оттърва. Не мога да кажа, че не е възпитано, но няма уважение на никого. При него работи стратегията със "залъгалката". Копае дупка, примерно: Ела да видиш каква топка ще ти гвърля! (вместо "махай се от там!").

Някъде тук бях чела за "Трите "П" при хъскито" - Постоянство, Повторение и Похвала!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#74 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 October 2013 - 07:22 PM

Мерси за съветите ! :ba_025: Вече г/д започвам да се справям с него :smile: Даже научи командата ''седни'' , но само когато е до мен... ако е на 5 метра няма да я изпълни , както казахте постоянство :smile: Обаче много трудно го свърта на едно място... все души , играе , бяга...(сигурно защото е малък и всичко е ново за него) :ab_041: Като го упражнявам на ''седни'' свърта се за малко , колкото да я повторим 2 пъти и после пали гумите и спринтира на някъде :ab_041: И възможно ли е да е толкова дружелюбно и тихо куче ? Като види човек , все скача да му се радва . А по-тихо куче не съм виждал.. нито лае , нито вие , то котките повече звуци издават :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#75 Потребителят е офлайн   Демон Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 02 October 2013 - 08:53 AM

^Още е малък за това, към 4-5-тия месец ще започне с виенето, което още е голям проблем при нас защото го прави през нощта. Според мен това се дължи на факта, че през деня спи като котките, а през нощта му се дивее. Опитвам се яко до го уморявам, вечер с колелото по един час яко тичане, ама сега покрай тези дъждове ... Да падне снега само, ще има да дърпа щерката из планините :dog: :af_089: .

Искам да попитам нещо, свързано с "оня дето не го обичате" :r_181: : В клипа с хъскито видях, че му сложи самари, и ние взехме за нашия пес, но засега не го товаря много. Ако някой от вас ползва такива би ли споделил дали наистина вършат работа. За сега си носим само водата вътре. по 0,5 л. бутилка в "джоб"?

Поздрави!
Герги

#76 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 October 2013 - 03:31 PM

Здравейте ! Вчера майка ми реши да му вземем шампоан и четка за да го изкъпем , понеже започва да става мръсен. Та така... казаха ми , че може да се изкъпe на тази възраст , но не било хубаво , понеже можело да се разболее :smile: Взехме му два шампоана . Един течен , който ще го използваме за нататък и някакъв , като пудра (сух шампоан) , че да не вземе да се разболее . Марката е TRIXIE , не знам дали е хубав или е боклук ... Днеска го напудрих , изчетках го и светна :smile: Но след 30 мин. забелязах нещо притеснително , както си играе или души изведнъж сяда и започва да си хапе опашката или кракът , като от време на време скимти :dry: Това не го е правил никога , смисъл правил го е , но не скимтял докато го прави .. възможно ли е да му е станало нещо от тази пудра ? :dog:
User's Signature

Качена снимка

#77 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 October 2013 - 04:07 PM

Преди година аз задавах същия въпрос. Малко е опасно да се къпе куче преди третата ваксина (май не бяхте я сложили още, не помня). Особено сега е студено и лесно може да настине. Обаче е напълно възможно да скимти и да се чеше, поради някаква алергична реакция от сухия шампоан. Аз бих звъннала на вета, да го питам. Но ако отшуми, не го къпи до пролетта, само мийте лапичките, като почнете да излизате навън.
Ако все пак се наложи къпане с вода и шампоан, много добре го посуши след това (даже с две кърпи), после да е в топла стая, да не е на течение, ако е на пода му постели.
Най-добре е да го свикнеш със сешоара, но е трудна задача. Трябва да е полека, на изключено да го подуши, да го включиш за малко (струята да не е към кучето). После пак изключваш, пак подушва, пробваш струята към него и го галиш, като му говориш лигави глупости... Хич не е лесно, защото въпреки всички маневри после пак иска да избяга, трябва да му покажеш, че докато не приключите няма мърдане. :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#78 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 October 2013 - 04:32 PM

Това с дъвкането на опашката отмина . Правеше го само за един ден (в който го бях напудрил) . Обаче ми се наложи да го изкъпя с вода и шампоан , понеже се беше изцапал доста яко... Направих това което ми казвате за подсушаването :) Това , че кучето не слуша когато го къпят или подсушават... мисля , че зависи от кучето . Моят беше невероятно мирен ;д даже и от сешоара не бягаше :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#79 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2013 - 09:02 AM

Показване на мнениетоmastersan55, в 09 October 2013 - 04:32 PM, написа:

Това с дъвкането на опашката отмина . Правеше го само за един ден (в който го бях напудрил) . Обаче ми се наложи да го изкъпя с вода и шампоан , понеже се беше изцапал доста яко... Направих това което ми казвате за подсушаването :) Това , че кучето не слуша когато го къпят или подсушават... мисля , че зависи от кучето . Моят беше невероятно мирен ;д даже и от сешоара не бягаше :ab_041:

Браво много се радвам, че е слукало! Следващото ви къпане с шампоан нека да е чак напролет - март, април. Ако се омърля може и с вода да го измиете. В краен случай, ако се е овъргалял в ако или мърша - шампоан. Честото къпане предизвиква още повече омазняване на косъма и миризма. На 3-4 месеца е най-добре.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#80 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 October 2013 - 08:41 AM

Здравейте ! Както винаги съм пълен с въпроси... добре , че сте вие :beer: :rc_036:
Искам да попитам , понеже днес ще му се бие 3тата ваксина и след десетина дена мисля да започвам да го разхождам :smile:
По-колко време може да трае разходката на малко куче ? По принцип вечерта към 19ч излизам с приятели мога ли да го взимам със себе си за по 2часа (през повечето време ще стои , понеже сядаме някъде и си говорим). Смятам и през деня да го разхождам заедно с една несмка овчарка , която е с един месец по-голяма от него :smile: Дали ще му идва в повече ? Също така на каква възраст мога да започна да го тренирам ? Да тегли , да бяга с тежести и т.н.
Другото което искам да попитам е:
Кучето ми ще живее на двора . Дали ще му е студено ? То докато падне снега ще минат още 2 месеца , а той ще е 5 месечно куче . Знам , че хъскито не признава студ , но знам ли... :smile:
User's Signature

Качена снимка

• (9 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема