Dog.bg Форуми : Съвети за начинаещи

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (9 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Съвети за начинаещи

#81 Потребителят е офлайн   Демон Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 18 October 2013 - 09:51 PM

^ Здравей!

Първо: На хъскито колкото повече движение му се дава толкова по-добре. Те са кучета, които могат на ден да изминат десетки километри!

Второ: Разходката с немската овчарка ще е добре за възпитанието и социализирането, немците са по-податливи на възпитание и той покрай нея/него ще учи!

Трето: Тежести никакви преди да е станал поне на година и му се е развила костната система. На моя мъник 7-месечен, му слагам дисагите за да свиква с тях, но носи само паспорта си, ключовете от вкъщи и едно шише 0.5 л. вода.

Четвърто: Хъскито е северна порода "вълкокуч" :) , няма да му е студено, но като остане сам през нощта ще почне да вие.

Пето: Възрастта за трениране ... от самото раждане!

Поздрави!
Герги

#82 Потребителят е офлайн   axelcharry Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2013 - 07:40 AM

Разходките : 3 -4 на ден малки примерно по 20 мин.
Навън с приятели : И аз се питах този въпрос и научих едно нещо - Първо им кажи за всеки случай да не му дават неща който те хапват примерно семки вафли....... Иначе няма проблем да е с теб щом ще сте повече време седнали...

#83 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 October 2013 - 08:24 AM

Благодаря ! :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#84 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 October 2013 - 08:24 AM

Здравейте...сигурно ставам досаден с безкрайните си въпроси , но мисля че този вече е сериозен :excl: Започнах да го уча на повод . Върви си добре , даже през повечето време върви до мен (рядко дърпа) . Излязохме на улицата пред вкъщи и един човек си разхождаше английският бигъл . Той се спря за да се подуши с моето . Обаче... моят не иска да припари до другото куче , ръмжи и е навил опашка под себе си , а другото вирнало опашка като антена . С чуждите хора е подобно , но с някои изключения . Дали защото никога не е излизал или... ?
User's Signature

Качена снимка

#85 Потребителят е офлайн   Демон Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 22 October 2013 - 08:30 AM

Нормално е. Още не е свикнал да вижда други кучета. Покажи му, че няма от какво да се бои като ти отидеш до другото куче и го погалиш и после леко го придърпвай към себе си. Не е сигурно, че ще стане от първия път. Постоянство му е майката. Пък ако и ти показваш страх, той ще го усети.

Поздрави!
Герги

#86 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 October 2013 - 09:04 AM

Мерси ! Но как да му избия това ръмжене... Даже от време на време и мен ръмжи . Но ме ръмжи само при някакво действие (като му пипна нослето , дал съм му кучешка солета и искам да я взема , да го взема на ръце , да го среша с четката , да се махне от дадено място , като си играем особено като не иска да пусне играчката и т.н. ) И повтарям , че не ръмжи всеки път , а рядко ! Трябва сега да действам , че като порасне...
User's Signature

Качена снимка

#87 Потребителят е офлайн   Демон Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 23 October 2013 - 09:46 AM

Ръмженето трудно ще му го избиеш, особено ако искаш да вземеш нещо, което е "негово", тоест е в устата му или си има фетиш към него. Остави го да се успокои, помоли го да дойде при теб и сам да ти го даде. Ползвай командите "пусни" и "фу" като леко протягаш ръка към предмета. Става с много търпение. На нас ни трябваха 3 месеца и все още не пуска от първия път и то с ръмжене и показване на зъбки ... т.е. "Мое си е, аз ще реша кога да ти го дам"

За сресването: лека-полека докато свикне. Не обичат много да ги пипат, освен за лигавене! И запомни първо решеш по посока на косъма за да свикне, после леко преминаваш по посока на косъма, обратна и после пак по косъма. Така става пухкав, а и се събират повече косми!

За вдигането за "гуш" забрави да го правиш, по-скоро го научи да ходи с тебе на определеното място. Гушкането е за бебетата и котките, не за кучетата!

Поздрави!
Герги

#88 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 October 2013 - 09:59 AM

Благодаря за съветите , както и за бързите отговори ! :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#89 Потребителят е офлайн   axelcharry Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2013 - 10:04 AM

Здравей. За страха към кучета е нормално. Извеждай го с други кучета , води го на полянки където се събират много кучеча и стопани. :) И в никакъв случай не трябва ти да се страхуваш ! :ba_025:
ПРИЯТЕН ДЕН ! :)

#90 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2013 - 09:11 PM

Показване на мнениетоДемон, в 23 October 2013 - 09:46 AM, написа:

Ръмженето трудно ще му го избиеш, особено ако искаш да вземеш нещо, което е "негово", тоест е в устата му или си има фетиш към него. Остави го да се успокои, помоли го да дойде при теб и сам да ти го даде. Ползвай командите "пусни" и "фу" като леко протягаш ръка към предмета. Става с много търпение. На нас ни трябваха 3 месеца и все още не пуска от първия път и то с ръмжене и показване на зъбки ... т.е. "Мое си е, аз ще реша кога да ти го дам"

За сресването: лека-полека докато свикне. Не обичат много да ги пипат, освен за лигавене! И запомни първо решеш по посока на косъма за да свикне, после леко преминаваш по посока на косъма, обратна и после пак по косъма. Така става пухкав, а и се събират повече косми!

За вдигането за "гуш" забрави да го правиш, по-скоро го научи да ходи с тебе на определеното място. Гушкането е за бебетата и котките, не за кучетата!

Поздрави!
Герги

Единствено с последното "за гуш" съм съгласна. Когато стане 25кг прасенце, няма да искаш да правите "гуш". :ae_085: А когато едно такова голямо куче иска да ти седне в скута е меко казано... смешно.
За другите неща не съм съгласна.
Първо: Не може да се приема за нормално ръмженето на кучето срещу стопанина! Изключение прави дърпането на въже, което е нормална реакция при игра с дърпане. Но неща като "Мое си е и аз ще реша кога ще ти го дам..." :eg_033:
Нека сте наясно кой е кучето и кой човека. Няма как да стане моите кучета да решат, че нещо е тяхно, а не мое. Ако реша, че е мое, или че го искам - те нямат право на възражения. Иначе им показваш няколко неща: че ти си по-доло от него (йерархия, семейство, индивид, нещо мърдащо), че той решава вместо теб, че каквото и да искаш или да кажеш, той решава дали да те послуша... Утре ше налапа използвана дамска превръзка или памперс, та ходи да го чакаш да се успокои, пък сам да дойде да ти ги донесе...
Още от малък съм свикнала моя звяр, че каквото е в устата му е мое. Бъркам му чак в гърлото и изваждам каквото съм решила. На по-големия никога не му се беше случвало, но когато реши да изяде кокалите от пържолите на плота, му стана ясно, че реша ли, че нещо не искам да му е в устата, няма мърдане.
Същото е с ресането. Ако му позволиш да ти прави фасони и да ти бяга, доникъде няма да я докарате. Не го плаши и действай леко. Нека ви е приятно и на двамата, гали го отвреме-навреме, говори му лигави глупости. Хубаво е да разбере, че няма нищо страшно, но ако реши да прави номера няма да стане на неговото.
С хъскитата трябва да си два пъти повече инат от тях. Но успоредно с това да не ги притискаш прекомерно, а всичко да става под формата на игра и нещо приятно за тях. Така най-лесно се учат. Научихме "плюй" когато разбра, че невинаги ще му го взема безвъзвратно. Карах го да изплюе примерно пръчката, като я вземех му я давах обратно, после се боричкаме, гоним, лигавим. Друг път взимам "нещото" и давам нещо по-хубаво. А трети път нищо не връщам, че да не знае кой път да очаква възнаграждение. И все пак тази команда е трудна и ви е рано за нея, по-скоро ме притеснява, че си пробва номерата, а вие може да ги сметнете за "нормални".

Относно ръмженето на други кучета и хора. Бебе е, довчера е било при мама, после е било само при теб... Всичко е ново, всичко е непознато, всичко е страшно. А много често когато ги е страх ръмжат. Това не е лошо (докато са малки), ще свикне до 1-2 седмици, след като вижда нови кучета и хора всеки ден. Ще свикне да го душат по дупето, да го мачкат, да го събарят на земята. Ще свикне да ръмжи на игра (не бъркай ръмженето на игра с ръмженето "аз решавам вместо теб").
:beer:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)

#91 Потребителят е офлайн   Kaliii Икона

Публикувано: 25 October 2013 - 09:34 PM

Здравейте!

Отдавна имам желание да си взема кученце, но имам няколко въпроса, които бих искала да си изясня.
Живея в средно голям апартамент, имам котка и доста свободно време. Изчетох доста теми по въпроса с котката и кучето, както и за грижите, които ми предстои да полагам. Въпросите ми са следните:
Възможно ли е да храня кучето само с домашна храна?
Как ще реагира кучето на кот. тоалетна?
Как по-точно да науча кучето да ходи до тоалетна в банята, когато нямам възможност да го разходя? И възможно ли е кучето за цял ден да отиде само 2 пъти до тоалетна по време на разходките (т.е. да се изхожда извън апартамента)?
Бих желала и няколко съвета за първоначалното привикване на кучето и котката един с друг :))
Благодаря Ви за вниманието!

#92 Потребителят е офлайн   ElenaA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2013 - 01:26 PM

1. Да, възможно е да го храниш само с домашна храна - има цяла тема с рецепти във форума.
2. Различно е - моето рови в тоалетната и търси акита. Рови и в пръста... твоето може и да не обръща внимание, може да се наложи да го учиш, че това не е позволено. Вземи си закрита тоалетна, по-малък дразнител е.
3. Що ти е да го учиш в банята, като ще имаш много свободно време? Ако кучето е възрастно - да, може. Ако е малко - не! Ама като имаш много свободно време, може да го разхождаш по-често. Иначе и за това има цял раздел. Като го видиш, че се върти в кръг или е пръгнал да души - хващаш го и го закарваш където искаш да пишка. Похвалваш, даваш лакомство и така, докато се научи.
4. Събираш ги заедно и гледаш да не се изядат. Това съвсем сериозно - не мога да дам съвет, след като не се знае какво е поведението на живтните събрани. Моята баба-кучка просто обича котки - веднага си ги хареса и никакви ядове. Докато по-младото куче направо ги обожава, особено да ги хапе по задните крака - така че много зор видях, докато я отуча, но дори и сега понякога ги приема за играчки.

Успех

#93 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 28 October 2013 - 08:34 PM

Показване на мнениетоMiSs KiSs, в 23 October 2013 - 09:11 PM, написа:

[За другите неща не съм съгласна.
Първо: Не може да се приема за нормално ръмженето на кучето срещу стопанина! Изключение прави дърпането на въже, което е нормална реакция при игра с дърпане. Но неща като "Мое си е и аз ще реша кога ще ти го дам..." :eg_033:
Нека сте наясно кой е кучето и кой човека. Няма как да стане моите кучета да решат, че нещо е тяхно, а не мое. Ако реша, че е мое, или че го искам - те нямат право на възражения. Иначе им показваш няколко неща: че ти си по-доло от него (йерархия, семейство, индивид, нещо мърдащо), че той решава вместо теб, че каквото и да искаш или да кажеш, той решава дали да те послуша... Утре ше налапа използвана дамска превръзка или памперс, та ходи да го чакаш да се успокои, пък сам да дойде да ти ги донесе...
Още от малък съм свикнала моя звяр, че каквото е в устата му е мое. Бъркам му чак в гърлото и изваждам каквото съм решила. На по-големия никога не му се беше случвало, но когато реши да изяде кокалите от пържолите на плота, му стана ясно, че реша ли, че нещо не искам да му е в устата, няма мърдане.
Същото е с ресането. Ако му позволиш да ти прави фасони и да ти бяга, доникъде няма да я докарате. Не го плаши и действай леко. Нека ви е приятно и на двамата, гали го отвреме-навреме, говори му лигави глупости. Хубаво е да разбере, че няма нищо страшно, но ако реши да прави номера няма да стане на неговото.
С хъскитата трябва да си два пъти повече инат от тях. Но успоредно с това да не ги притискаш прекомерно, а всичко да става под формата на игра и нещо приятно за тях. Така най-лесно се учат. Научихме "плюй" когато разбра, че невинаги ще му го взема безвъзвратно. Карах го да изплюе примерно пръчката, като я вземех му я давах обратно, после се боричкаме, гоним, лигавим. Друг път взимам "нещото" и давам нещо по-хубаво. А трети път нищо не връщам, че да не знае кой път да очаква възнаграждение. И все пак тази команда е трудна и ви е рано за нея, по-скоро ме притеснява, че си пробва номерата, а вие може да ги сметнете за "нормални".

Относно ръмженето на други кучета и хора. Бебе е, довчера е било при мама, после е било само при теб... Всичко е ново, всичко е непознато, всичко е страшно. А много често когато ги е страх ръмжат. Това не е лошо (докато са малки), ще свикне до 1-2 седмици, след като вижда нови кучета и хора всеки ден. Ще свикне да го душат по дупето, да го мачкат, да го събарят на земята. Ще свикне да ръмжи на игра (не бъркай ръмженето на игра с ръмженето "аз решавам вместо теб").

Каня Ви ( и това е официално предложение) да покажете и докажете как се формира общуването с едно куче . За хонорара не се притеснявайте - ще Ви се изплати .
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#94 Потребителят е офлайн   Kaliii Икона

Публикувано: 29 October 2013 - 09:55 PM

Благодаря за помоща!

#95 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2013 - 05:12 PM

Показване на мнениетоstarrkopf, в 28 October 2013 - 08:34 PM, написа:

Каня Ви ( и това е официално предложение) да покажете и докажете как се формира общуването с едно куче . За хонорара не се притеснявайте - ще Ви се изплати .

Изградила съм взаимоотношения с моите кучета такива, каквито ми харесват на мен и на тях. Другите членове от нашето семейство имат други взаимоотношения с тях. Кучетата чудесно се ориентират къде (и при кого) кой номер може да мине.
Вашето куче си е само ваше и вашите отношения са такива, каквито на вас ви харесват. Ако имате проблеми, обърнете се към специалист. Аз няма как да променя отношенията ви с вашето куче, мога единствено да изградя свои отношения с вашето куче. :rc_036:Същото е когато кучето е на училище за кучета. Научава се на много неща, но с треньора, не със собственика си.

Когато става въпрос за съвети за начинаещи, нека да има две гледни точки. Не съм искала да обидя никого, възпитавайте си кучетата както сметнете за добре. Просто ви представям алтернативен вариант, когато ситуациите не позволяват "свободна креативност на хъскито".
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)

#96 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 30 October 2013 - 08:19 PM

Показване на мнениетоMiSs KiSs, в 23 October 2013 - 09:11 PM, написа:

Не може да се приема за нормално ръмженето на кучето срещу стопанина! Изключение прави дърпането на въже, което е нормална реакция при игра с дърпане. Но неща като "Мое си е и аз ще реша кога ще ти го дам..." :eg_033:
Нека сте наясно кой е кучето и кой човека. Няма как да стане моите кучета да решат, че нещо е тяхно, а не мое. Ако реша, че е мое, или че го искам - те нямат право на възражения. Иначе им показваш няколко неща: че ти си по-доло от него (йерархия, семейство, индивид, нещо мърдащо), че той решава вместо теб, че каквото и да искаш или да кажеш, той решава дали да те послуша...

С най-искрени пожелания !
http://www.amazon.co...z/dp/1929242336

http://www.amazon.de...n/dp/3936188327

http://www.amazon.co...n/dp/0953303942
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#97 Потребителят е офлайн   Reya Икона

Публикувано: 30 October 2013 - 09:27 PM

Здравейте,

Имам нужда от малко помощ, моето зверче днес направи 60-тия си ден и съответно още не я извеждам,голяма фурия е, но имам два проблема
с нея :
1.Това,което най-много ме притеснява е че вечер като си легнем обикновено не заспива веднага,а дори и да заспи се буди и почва да ми скача по главата да ме хапе и то доста силно, да ми яде косата, ръмжи и лае. Говоря и повишавам тон, но никакъв ефект,а като се завия през глава почва се едно скимтене и дишане тежко и направо не знам какво да правя. Според лекаря е нормално,защото още не излиза и има бая енергия ама все пак на мен не ми изглежда нормално.

2.И другото,което ме тормози е, че е нонстоп гладна, постоянно хленчи за още,а като ме види мен направо откача и отново изпадам в неразбиране какво да правя.

Ако някой може да ми даде съвет или насока ще бъда много благодарна :smile:
Предварително благодаря.

#98 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 October 2013 - 10:16 PM

1. Разбира се е нормално, това е бебе! То спи, яде и дивее на някакви интервали от време. Ако не искаш нощем да си играете, го игнорирай по това време.
2. Виж дали даваш правилното количество храна за тези килограми и възраст.
С хъски животът е различен и пъстър на възприятия, приключения и забава. :smile:
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#99 Потребителят е офлайн   Reya Икона

Публикувано: 31 October 2013 - 11:59 AM

Здравей,

На мен ми е ясно,че е бебче ам наистина има нещо зловещо в нощното нападение :ab_041:
Оставам с надежда,че ще се успокои скоро и няма да се превърне в котката ми номер 2 :ab_041:

Благодаря за отговора и слънчев ден желая :tongue:

#100 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 November 2013 - 11:53 AM

Здравейте ! :db_046: Появиха ми се два странни проблема (поне за мен) ;д
И така започнахме с разходките , срещам го с кучета ... абе върви добре . Като го разхождам рядко се дърпа , върви до мен . Обаче когато се приближим до вкъщи започва невероятно теглене... Първият път исках да разбера какво ще стане и го пуснах . Еми... прибра се само . :ab_041:
2-рото нещо е :
От вчера го преместих в колибата му на двора , заградихме , добре му е :smile: Но се изака до колибата и си го изяде :dry: По принцип не си яде изпражненията , дори и на другите животни . Даже след като си го изяде го изкарах на разходка и се изака навънка , но не го изяде... Чувал съм , че там където спът някои кучета си почиствали , като изяждат изпражнението си . Как да се справя с това ? Не искам да си яде лайната ... :dry:
User's Signature

Качена снимка

• (9 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема