ladymarmalade, в 20 October 2011 - 07:53 AM, написа:
Наистина парите са много, но си заслужава.. В крайна сметка като си взимаш куче, поемаш отговорност за години напред. Не знам как е при повечето, но на нас лично ни се наложи да теглим кредит, за кученце с бяло родословие.. Размера на кредита не е голям, но кученцето е здраво и не сме имали проблеми въобще.А това за нас беше най-важното- да е здраво!Не се вълнувам от това да бъде шампион и така нататък.При ветеринар ходим за профилактичен преглед и ваксини. Повярвайте, парите, които сме дали по ветеринари за другото ни куче, тъй като най-редовно му има нещо, многократно надхвърля цената на кредита. Мое мнение, че при кучетата с родословия, се дава еднократно голяма сума, а при тези от зоомагазините и прочие се дава пак същата сума, но по ветеринари.Разбира се, че винаги има изключения, но аз съдя по себе си.Всеки сам си преценя, естествено :)
браво да чуя и аз един здраво мислещ човек,адмирации.
наистина е така плюс това едно кученце в момента върви не повече от 1000-1200 евро,гаранция!!!!
Все пак живееш с това животно повече от 10-12 години,хората дават повече пари за някоя кол-трошка която далеч няма да ги изкара толкова

.
не става дума за изложби или големи амбиции за шампионски титли а родословието ви дава гаранция за произход за внимателно селектиране и най-важното не са с наследсвени болести,точно заради тази селекция която са извършвали през годините развъдчиците. труда,средствата,времето и сълзите които за вложили.
замислете се!