Dog.bg Форуми : Коя храна е за злояди и капризни кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Коя храна е за злояди и капризни кучета Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   wattie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 November 2006 - 01:55 PM

Кучето трябва да яде месо и всичко останало споменато трябва да е гарнитура.

Картофи хич не усвоява - направо ги изхожда. Същото в още по-голяма степен е с царевицата - направо цели парченца ще изаква. Тъй че не хабете пари и усилия с картофи и царевица :)

#22 Потребителят е офлайн   притил Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2006 - 10:22 PM

ето моите начини да я накарм да яде гранули:
1)начин:на 100гр гранула слагам една-две супени лъжици пастет за кучета и разбърквам(колкото да се умирише на месо,защото тя всичко яде ,но не и гран,ли-яде ама примерно една две за занимка,на за наяждане-ъъ)
2)начин:взимам пилешка(печена)кожа и я оставям на вън(сега е студено)за 24 часа-после тя е на кокъл(като онези за зъбите)но на малки и тънки парчета.Слагам ги с гранулите да стоят тези 24 часа,за да се умеришат,после зада не са студени си стоплям ,но съвсееем малко!!само да не са студени!и правя така-давам 15 зрънца(не ги броя но са горе долу толкова b) )гранули и после едно парче кожа и така докато не свърши.
за сега това са моите предложения!!

п.с.това с кожата става така за зълагалка на незлоядите!!!е и за злоядите но...
User's Signature

Качена снимка[br][br][br]ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ СТОПАНИ И ДОМАШНИТЕ ИМ ЛЮБИМЦИ

#23 Потребителят е офлайн   stoyka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2006 - 12:19 PM

Здравейте и от мен,
гледам тука пишете за някаква чудодейна разяждаща паста. Моля ви пишете ми на лични как се казва та да я търся.
Благодарско и поздрави

#24 Потребителят е офлайн   babylon1977 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2006 - 07:00 PM

И аз имам същия проблем,много е злоядо,не ще ни гранули,ни месо,ни нищо,давам му хапка по хапка в устата,като на бебе.Аз харесвам много дебели кучета и предните ми кучета са ми били като възглавници,а с това в чудо се виждам.Ако може и на мен да ми пишете за тая паста.Благодаря.

#25 Потребителят е офлайн   4afi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 December 2006 - 09:44 PM

Такива ядове съм брала с моя пинчер че вие е бедна фантазията--само месо ядеше и нищо друго.Сега 2 пъти на ден яде варен ориз с черен хляб и месо.Когато за първи път му дадох токова--с въртене около чинийката изяде всичкото месо и другото остана.на следващото хранене му сложих микроскопични парченца варено месо--с пръсти го късах с ножица го дробих та да видим как ще го извади.Това го правих поне цял месец--да видим кой е по инат.И взех че победих.Сега не остава нищо в чинийката---нито ориз нито хляб.Гранулата ми е Роял-канин за дребни породи.И с нея така бавно и упорито.Лапах гранулата за да ми я вземе от устата.Нареждах му по земята едно до друго и му се карах да не я взима--а той бързаше да вземе и да се върне за друга b) а бе правех се на маймуна.Сега щом си легнем вечер ме подсеща че трябва да му давам гранула.Драска с лапата по чашката и аз я взимам и давам едно по едно.Стигаме до 35 зрънца.
А от как пък вкарах коте при него--прояде и котешка консерва.Само да викна Сара да яде--той я преварва да омете чинийката.
Та с две думи---бавно и упорито wink

#26 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2006 - 10:57 PM

Сега започвам тая борба и се надявам да победя. До сега ядеше от ръка, хапка по хапка, отказвал ми е месо, абе изключително капризен - глезено куче, ама като ми е хубавец w) Решила съм да го направя куче b) - да яде от купичка гранулки. Роял Канин не ги одобрява много и сега съм взела Carocroc да видим какво ще излезе. Ако не - ще купя да пробваме и с някои други марки. За мен няма значение коя ще хареса, моля се само да хареса някоя, за да не се налага да му избирам аз. И така. Много трудна битка, но ще съм много щастлива, ако успея. Стискам си палци. r) Ако някой иска да даде съвет, ще се радвам.....
User's Signature

...Дай му сърцето си и то ще ти даде своето...
from Марли&me
http://www.greenbalk...u...8&cat_id=35

#27 Потребителят е офлайн   babylon1977 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2006 - 05:57 PM

Много ви моля,някой да напише името а тая разяждаща паста.Благодаря.

#28 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 11 December 2006 - 01:07 AM

Ей, голямо ровене рових в пощата си ,за да открия писмото. И точно като се сетих кой ми го писа, защото получих много писма , за което много благодаря на всички , и го намерих l)
Пастата се казва Нитрогел, мисля ,че има и други подобни ,но се посъветвай с вшият ветеринар.
Извинявай ,че се забавих angelpik

#29 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2006 - 12:08 PM

За мен няма злояди кучета, а има лоши стопани........

#30 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 11 December 2006 - 12:21 PM

Цитат

nono nono nono nono значи и злояди деца няма ,а лоши родители nono nono Правилно бой и глад, бой и глад..... хееее няма да яде ,А?

#31 Потребителят е офлайн   4afi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 December 2006 - 01:12 PM

l) Анче --забравяш b) бой --глад--стригане b)
Елате да видите моя как яде след такава процедура b)

#32 Потребителят е офлайн   babylon1977 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2006 - 01:19 PM

Анче благодаря ти много,отивам да го купя,дано има ефект. 1super

#33 Потребителят е офлайн   babylon1977 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2006 - 01:23 PM

Redi недей казва голяма дума,да не ти се случи такова куче,че ще видиш тогава какво чудо е! s)

#34 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2006 - 11:07 AM

Цитат

Цитат

nono nono nono nono значи и злояди деца няма ,а лоши родители nono nono Правилно бой и глад, бой и глад..... хееее няма да яде ,А?

Абсолютно!! Няма злояди деца , а направени такива, като да уточня , че говоря за здрави деца, а ако са болни то тогава трябва да се лекуват , а не да се тъпчат. Това го казвам от опит. Имаше период, в който аз гледах двете си деца и така следко си хапваха b) . Когато не искаха да ядат след без никакви подканки храната се прибираше и така до следващото ядене, без да им обръщам на хленченията след 1 час , че са гладни. тогава детето просто разбира , че храненето може да бъде и приятно преживяване , а не досадно задължение. Децата , са така устроени, че се стремят да се налагат за всичко и всяка забрана или заповед среща отпор. Повярвайте ми , че е много по-добре за детето да пропусне 1 или 2 храненеия, отколкото с години яденето да се превърне в мъчение..... Малко се отклонихме от темата, но това се отнася в пълна сила и за малките кученца....

И най-мразя да ми слагат в устата думи , които никога не съм казвал bash
П.П. Виждали ли сте злояди циганчета или сомалийчета......

#35 Потребителят е офлайн   babylon1977 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2006 - 10:07 AM

Днес вече търпението ми се изчерпа,ще го държа гладно докато прояде сух хляб! a)

#36 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2006 - 10:12 AM

Цитат

Днес вече търпението ми се изчерпа,ще го държа гладно докато прояде сух хляб! a)

bravoS Само не слушай Анчето и не го бий wink , а и стригането тук едва ли би помогнало b) .

#37 Потребителят е офлайн   mamaZu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2006 - 10:12 AM

24 часа глад....после гранула или в нашия случай беше варен ориз с бульон и зеленчуци...пак се мръщи....48 часа глад!!....пак същото меню....докато не прояде....бях готова да го държа седмица гладен b) ...а да!....и вдигай паницата 1super
User's Signature

Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи!

#38 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 13 December 2006 - 10:43 AM

Цитат

Това пък от къде ти хрумна ,че ти си го казал . oleeee . Изобщо не мисля да споря и без това темата не е как да си накарам кучето да яде, а коя храна е най -добра

#39 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2006 - 10:57 AM

Цитат

Цитат

Това пък от къде ти хрумна ,че ти си го казал . oleeee . Изобщо не мисля да споря и без това темата не е как да си накарам кучето да яде, а коя храна е най -добра

Аз пък си мислех, че темата е "Коя храна е за злояди и капризни кучета" извинявайте , че съм се объркал.....
А тогава по темата: най-добрата храна е Роял канин и прясното месо.

#40 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2006 - 11:05 AM

След известен размисъл по темата стигнах до извода, че това за злоядостта не е точно така... както има деца, които не обичат да се хранят (не е въпроса в твърдост на родителите), така има и кучета, които не обичат да се хранят.
Имам "удоволствието" да отглеждам такова злоядо куче вкъщи.
И преди съм имала...
Рядкост са, но се "улучват" и такива.
Непременно трябва да се направят няколко разграничения...
Първото е, че кучето принципно яде толкова, колкото му е нужно, а не колкото собственика смята за нужно - т.е. това, че дажбата е да речем 200 грама по чувал, според собственика тази смешна кофичка е малко и дава 2 кофички, а според кучето 200-те грама са много и изяжда 170 гр. примерно... е те това не е признак на злоядост, а на нормалност. Дажбите на гранулата (и съответно на готвеното и т.н.) са ориентировъчни - в зависимост от самото куче, метаболизъм, храносмилане, натоварване и т.н. те варират. Нормалното куче - не говорим за лакомниците - яде толкова, колкото счита за необходимо, не преяжда, но и не се оставя гладно само себе си.
Второто е, че и кучетата си имат предпочитания към вкусове - не такива като на хората, но си ги имат... имала съм кучета, които не кусват Пюрина примерно, или Юкануба... и с дни да седят над чинията, НЯМА да изядат точно тази храна; а от друга страна някакви евтини манджароци без потенциален хранителен смисъл опаткват за секунди. С други думи първата идея на човека би трябвало да е - при системно неядене на дадено нещо - да смени това нещо с друго... Разбира се, в тази категория влизат и капризните животни, които знаят, че ако не си изядат ТОВА, татко/мама ще им даде нещо друго, по-вкусно... или че ако не си изядат вечерята, ще привлекат внимание и цяла вечер ще бъдат лигавени, дундуркани и питани "добре ли е на тати мумченциту?".
Третото разграничение... ами, пак капризните кучета - такива, на които една и съща храна им омръзва. И това не е злоядост... в интерес на истината, лекува се най-лесно с второ куче (но не винаги).
И стигаме вече до същинско-злоядите кучета и деца - такива, за които храната... не представлява интерес. Мисля, че това е най-точно казано. Такова дете НЯМА да прояде. То не се чувства ГЛАДНО на първо място. Идват ми наум разни сравнения от рода на "анорексик", но то не е точно същото. Технически обаче пак е вид "заболяване": организмът не сигнализира на тялото правилната си нужда от хранителни вещества, съответно употребата им е ако не неприятна, то поне безсмислена за дадения индивид. Та така и с кучето.
Истински злоядото животно или яде доста по-малко, отколкото е реалната му нужда, или практически не яде. То НЯМА да прояде, ако го държим гладно седмица, две, месец. То на първо място не чувства НУЖДАТА да изяде определено количество. ТОВА е всъщност МНОГО СЕРИОЗНО СЪСТОЯНИЕ.
Не преувеличавам.
Чисто примерно: моята злояда гад вкъщи. Сегашната.
Оставена сама на себе си, тя ще яде... стотина грама гранула. Малко повече или пък малко по-малко, или няма да яде 1-2 дни ИЗОБЩО. Ровне в чинията и си отиде... положението не се променя от факта, че до нея останалите набиват с пълни усти b) - за нея храната не е съблазнителна, това е то.
Опитвала съм се да я оставям "на самата нея" за известни периоди - резултатът е драстично отслабване: до под 17-18 кг., което за куче с размерите на НОК е... твърде малко.
Пробвала съм с "разядки": ентерофермент в течение на 10-ина дни; катозал курс през няколко дни в течение на 2-3 седмици; ефектът е временен - прояжда умерено по-големи количества... после постепенно спира, ако се спре и "апетизаторът".
От примерно 6 месеца я храня в 90% от случаите с овкусител - супички, разтворен във вода пастет, сосчета - имам предвид от печене на месо без подправки и сол или от риба например... такива работи. Храни се добре, контролирам дажбата около предписаната за размерите й или малко по-малко; периодично я оставям "сама на нея си" за по 2-3 дни; кучето е във видимо добра кондиция. Тихо се надявам постепенното намаляване на овкусителите да мине незабелязано - организмът вече да се е настроил към количеството поемана храна и "сам" да поеме контрола върху това. Дали ще се получи... ще видим.
Та друго имах предвид: съществуват такива кучета и деца... и котки, естествено. Просто реди е прав: в голяма част от случаите, както при децата, така и при кучетата, проблемът не е в "злоядия", а в родителите/стопаните, които са го направили такъв.
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни