Коя храна е за злояди и капризни кучета
Публикувано: 07 November 2006 - 01:55 PM
Картофи хич не усвоява - направо ги изхожда. Същото в още по-голяма степен е с царевицата - направо цели парченца ще изаква. Тъй че не хабете пари и усилия с картофи и царевица :)
Публикувано: 11 November 2006 - 10:22 PM
1)начин:на 100гр гранула слагам една-две супени лъжици пастет за кучета и разбърквам(колкото да се умирише на месо,защото тя всичко яде ,но не и гран,ли-яде ама примерно една две за занимка,на за наяждане-ъъ)
2)начин:взимам пилешка(печена)кожа и я оставям на вън(сега е студено)за 24 часа-после тя е на кокъл(като онези за зъбите)но на малки и тънки парчета.Слагам ги с гранулите да стоят тези 24 часа,за да се умеришат,после зада не са студени си стоплям ,но съвсееем малко!!само да не са студени!и правя така-давам 15 зрънца(не ги броя но са горе долу толкова b) )гранули и после едно парче кожа и така докато не свърши.
за сега това са моите предложения!!
п.с.това с кожата става така за зълагалка на незлоядите!!!е и за злоядите но...
Публикувано: 21 November 2006 - 12:19 PM
гледам тука пишете за някаква чудодейна разяждаща паста. Моля ви пишете ми на лични как се казва та да я търся.
Благодарско и поздрави
Публикувано: 08 December 2006 - 07:00 PM
Публикувано: 08 December 2006 - 09:44 PM
А от как пък вкарах коте при него--прояде и котешка консерва.Само да викна Сара да яде--той я преварва да омете чинийката.
Та с две думи---бавно и упорито wink
Публикувано: 08 December 2006 - 10:57 PM
Публикувано: 11 December 2006 - 01:07 AM
Пастата се казва Нитрогел, мисля ,че има и други подобни ,но се посъветвай с вшият ветеринар.
Извинявай ,че се забавих angelpik
Публикувано: 11 December 2006 - 12:21 PM
Цитат
nono nono nono nono значи и злояди деца няма ,а лоши родители nono nono Правилно бой и глад, бой и глад..... хееее няма да яде ,А?
Публикувано: 11 December 2006 - 01:12 PM
Елате да видите моя как яде след такава процедура b)
Публикувано: 12 December 2006 - 11:07 AM
Цитат
Цитат
nono nono nono nono значи и злояди деца няма ,а лоши родители nono nono Правилно бой и глад, бой и глад..... хееее няма да яде ,А?
Абсолютно!! Няма злояди деца , а направени такива, като да уточня , че говоря за здрави деца, а ако са болни то тогава трябва да се лекуват , а не да се тъпчат. Това го казвам от опит. Имаше период, в който аз гледах двете си деца и така следко си хапваха b) . Когато не искаха да ядат след без никакви подканки храната се прибираше и така до следващото ядене, без да им обръщам на хленченията след 1 час , че са гладни. тогава детето просто разбира , че храненето може да бъде и приятно преживяване , а не досадно задължение. Децата , са така устроени, че се стремят да се налагат за всичко и всяка забрана или заповед среща отпор. Повярвайте ми , че е много по-добре за детето да пропусне 1 или 2 храненеия, отколкото с години яденето да се превърне в мъчение..... Малко се отклонихме от темата, но това се отнася в пълна сила и за малките кученца....
И най-мразя да ми слагат в устата думи , които никога не съм казвал bash
П.П. Виждали ли сте злояди циганчета или сомалийчета......
Публикувано: 13 December 2006 - 10:12 AM

Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи!
Публикувано: 13 December 2006 - 10:43 AM
Цитат
Това пък от къде ти хрумна ,че ти си го казал . oleeee . Изобщо не мисля да споря и без това темата не е как да си накарам кучето да яде, а коя храна е най -добра
Публикувано: 13 December 2006 - 10:57 AM
Цитат
Цитат
Това пък от къде ти хрумна ,че ти си го казал . oleeee . Изобщо не мисля да споря и без това темата не е как да си накарам кучето да яде, а коя храна е най -добра
Аз пък си мислех, че темата е "Коя храна е за злояди и капризни кучета" извинявайте , че съм се объркал.....
А тогава по темата: най-добрата храна е Роял канин и прясното месо.
Публикувано: 13 December 2006 - 11:05 AM
Имам "удоволствието" да отглеждам такова злоядо куче вкъщи.
И преди съм имала...
Рядкост са, но се "улучват" и такива.
Непременно трябва да се направят няколко разграничения...
Първото е, че кучето принципно яде толкова, колкото му е нужно, а не колкото собственика смята за нужно - т.е. това, че дажбата е да речем 200 грама по чувал, според собственика тази смешна кофичка е малко и дава 2 кофички, а според кучето 200-те грама са много и изяжда 170 гр. примерно... е те това не е признак на злоядост, а на нормалност. Дажбите на гранулата (и съответно на готвеното и т.н.) са ориентировъчни - в зависимост от самото куче, метаболизъм, храносмилане, натоварване и т.н. те варират. Нормалното куче - не говорим за лакомниците - яде толкова, колкото счита за необходимо, не преяжда, но и не се оставя гладно само себе си.
Второто е, че и кучетата си имат предпочитания към вкусове - не такива като на хората, но си ги имат... имала съм кучета, които не кусват Пюрина примерно, или Юкануба... и с дни да седят над чинията, НЯМА да изядат точно тази храна; а от друга страна някакви евтини манджароци без потенциален хранителен смисъл опаткват за секунди. С други думи първата идея на човека би трябвало да е - при системно неядене на дадено нещо - да смени това нещо с друго... Разбира се, в тази категория влизат и капризните животни, които знаят, че ако не си изядат ТОВА, татко/мама ще им даде нещо друго, по-вкусно... или че ако не си изядат вечерята, ще привлекат внимание и цяла вечер ще бъдат лигавени, дундуркани и питани "добре ли е на тати мумченциту?".
Третото разграничение... ами, пак капризните кучета - такива, на които една и съща храна им омръзва. И това не е злоядост... в интерес на истината, лекува се най-лесно с второ куче (но не винаги).
И стигаме вече до същинско-злоядите кучета и деца - такива, за които храната... не представлява интерес. Мисля, че това е най-точно казано. Такова дете НЯМА да прояде. То не се чувства ГЛАДНО на първо място. Идват ми наум разни сравнения от рода на "анорексик", но то не е точно същото. Технически обаче пак е вид "заболяване": организмът не сигнализира на тялото правилната си нужда от хранителни вещества, съответно употребата им е ако не неприятна, то поне безсмислена за дадения индивид. Та така и с кучето.
Истински злоядото животно или яде доста по-малко, отколкото е реалната му нужда, или практически не яде. То НЯМА да прояде, ако го държим гладно седмица, две, месец. То на първо място не чувства НУЖДАТА да изяде определено количество. ТОВА е всъщност МНОГО СЕРИОЗНО СЪСТОЯНИЕ.
Не преувеличавам.
Чисто примерно: моята злояда гад вкъщи. Сегашната.
Оставена сама на себе си, тя ще яде... стотина грама гранула. Малко повече или пък малко по-малко, или няма да яде 1-2 дни ИЗОБЩО. Ровне в чинията и си отиде... положението не се променя от факта, че до нея останалите набиват с пълни усти b) - за нея храната не е съблазнителна, това е то.
Опитвала съм се да я оставям "на самата нея" за известни периоди - резултатът е драстично отслабване: до под 17-18 кг., което за куче с размерите на НОК е... твърде малко.
Пробвала съм с "разядки": ентерофермент в течение на 10-ина дни; катозал курс през няколко дни в течение на 2-3 седмици; ефектът е временен - прояжда умерено по-големи количества... после постепенно спира, ако се спре и "апетизаторът".
От примерно 6 месеца я храня в 90% от случаите с овкусител - супички, разтворен във вода пастет, сосчета - имам предвид от печене на месо без подправки и сол или от риба например... такива работи. Храни се добре, контролирам дажбата около предписаната за размерите й или малко по-малко; периодично я оставям "сама на нея си" за по 2-3 дни; кучето е във видимо добра кондиция. Тихо се надявам постепенното намаляване на овкусителите да мине незабелязано - организмът вече да се е настроил към количеството поемана храна и "сам" да поеме контрола върху това. Дали ще се получи... ще видим.
Та друго имах предвид: съществуват такива кучета и деца... и котки, естествено. Просто реди е прав: в голяма част от случаите, както при децата, така и при кучетата, проблемът не е в "злоядия", а в родителите/стопаните, които са го направили такъв.