Замръзнала вода на кучето
Публикувано: 09 November 2006 - 10:32 PM
Публикувано: 09 November 2006 - 10:42 PM
Цитат
Ем му е тола водата, ем си джитка пасианси на компютъра l)

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 09 November 2006 - 11:06 PM
Цитат
Супер си е идеята, ама ми стана смешно! 1super

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 09 November 2006 - 11:26 PM
2./ има ток само в живачните лампи отгоре - т.е. нямам ток! - търси се химическо решение, като застуде ще пробвам с оцета, ако някой знае още - ще съм благодарен :-)
Трябва да се види дали някоя билка действа срещу замръзване - току що ми хрумна.....

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 09 November 2006 - 11:53 PM
ВАЖНО!!!
bushkata, сол за кокотата -не! Тя се дава ,но в много минимални количества иначе меки черупки на яйцата. Иначе не им пречи ако пият два пъти на ден вода.
Най-добро решение е постоянно течеща вода където това позволява.
Публикувано: 09 November 2006 - 11:55 PM
Цитат
И кучетата ще забравят да пазят ,а кокошките ще отприщят яйцекартечницата l)
Публикувано: 10 November 2006 - 12:44 AM
Цитат
bushkata, сол за кокотата -не! Тя се дава ,но в много минимални количества иначе меки черупки на яйцата. Иначе не им пречи ако пият два пъти на ден вода.
Най-добро решение е постоянно течеща вода където това позволява.
Не съм си и помисляла да им слагам сол, но инфото е интересно - мерси 1super
Иначе, всички съседки ми се смеят, но това са първите кокошки, които отглеждам в живота си. Стана инцидентно - минавахме през пазара на Подуене и беше останал само един продавач и върху клетката му - огроомен петел. Отивахме само да разгледаме, ама аз пощръклях и ...си купих петела. Продавача ме убеди, че сам петел не може та ми продаде една млада кокошчица. Прибрахме си ги дома, сама им построих кокошарник с плочки (!), за да мога да го мия лесно и прозорче към гаража - от там включвахме калорифер да им духа топло цяла зима r)
Но, нищо не знаех за кокошките. Обиколих съседките да питам, как аджеба се гледат и как се познават - млада-стара. Обясниха ми. Като се прибрах и я огледах, разбрах, че са ми продали ... бабичка b)
Та, всичкото това го пиша, защото таз бабичка се напъвше в началото да снася, после започна да ги изкарва без черупка bl) , а ядеше хубави смески - специални. И после реши, че не си струва на тия години да се хаби и спря. Така че, опасност за яйцата й няма - гледаме си я за хубост (тя е черна) и за дружка на петела - Красимир(че е много красив, макар че баща ми му вика Павароти).
Туй то - край на офф-а.

Публикувано: 10 November 2006 - 02:32 AM
По темата - идеята за алкохола е ясна, но не мисля че е безвредно, особено цяла зима - ще им докарам цироза :-)
Сериозно - идеята е проста, водата е в колибата в здраво закрепен съд: неудобства - преустройство на колибата или направа на нова. Някъде го писах, но по Европа колибите са с инфрачервени нагреватели защитени от кучето с решетка а нагоре отива 2 метра метална тръба за кабелите, трябва да е Тотален Разрушител кучето за да срине колибата да гризе кабелите - идеята ми е в стиропора на пода на колибата кръгъл отвор и вътре купичката - да не се меси и излива, който си я взима си е за негоа сметка - жаден. Условие е колибата да е добре изолирана и с чергило на входа обаче - тогава температурата е над 0-та вътре.
Продължаваме да търсиме решение за паятновите съборетини на паркинга... И ще пробвам с мазнина, интересно изглежда, но мисля че е по-лека от водата и образува твърд слой отгоре, плюс че "замръзва" при по висока температура доколкото си спомням........

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 30 October 2008 - 09:38 PM

Публикувано: 24 November 2008 - 06:20 PM
Цитат
Но идеята ти за нагреателя за риби е страхотна! За петела ще стане със сигурност, защото неговата паница с вода винаги е пълна, той пие по малко.
Но при патките няма как да стане - при тях пълня паница с вода и вътре в нея сипвам царевица, жито и гранули. Като изядат всичко - паницата се опразва. А подобни нагреватели изгарят, ако не са винаги под водата.
Та - сега ще опитам с водата на петела, мерси за идеята :blink: Ще мисля и за патките варианти.

Публикувано: 25 November 2008 - 09:57 AM
Не знам къде ти се намират съдовете, ама... ако са близо до къщата, няма ли как да направиш нещо като скачени съдове с тръбичка и нещо, което е вътре- така винаги да има вода в съда, за да сложиш нагревателче. А може и от вътре винаги да излиза топла вода, но май това е няма как да стане и не е добра идея.
Публикувано: 25 November 2008 - 11:45 AM
Цитат
Не знам къде ти се намират съдовете, ама... ако са близо до къщата, няма ли как да направиш нещо като скачени съдове с тръбичка и нещо, което е вътре- така винаги да има вода в съда, за да сложиш нагревателче. А може и от вътре винаги да излиза топла вода, но май това е няма как да стане и не е добра идея.
А с топла вода - ние сме на бойлер. Не стига, че сега лятото заради сушата като спадна езерото и го допълвах с вода от чешмата. Разбирай 4-5 часа на пълен капацитет маркуча, през ден. Та сега ако почна да източвам и бойлера в тази посока, ще ме убият. ;D
Идеята с нагревателя за рибки е най-добра. Разбрах, че има такива, които се изключват, като останат на сухо. Тия дни като сколасам да си купя - ще се похваля, дано се получи.

Публикувано: 26 November 2008 - 11:56 AM
Публикувано: 26 November 2008 - 12:07 PM
Цитат
Остава обаче проблема с патките, които живеят до езерото, там няма топло хич.