Dog.bg Форуми : Замръзнала вода на кучето

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Замръзнала вода на кучето

#21 Потребителят е офлайн   mysi_charly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 November 2006 - 05:53 PM

да де..то сол сол...дори и да е малко..ма то как ще си утолява нуждите джувотното със солена вода b)
User's Signature

Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   джуджанка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2006 - 10:32 PM

Има едни поставки за чаша кафе, което се включва в USB-то на компютъра. С подобно купата да се хване с няколко винтчета или с поставка за земята, за да не я обръщат и кабела да се зарови или да се сложи в тръба, която кучето да не може да изгризе. Само това ми ражда главата. /тук съм изчервена/ ouu
User's Signature

Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 09 November 2006 - 10:42 PM

Цитат

Има едни поставки за чаша кафе, което се включва в USB-то на компютъра. С подобно купата да се хване с няколко винтчета или с поставка за земята, за да не я обръщат и кабела да се зарови или да се сложи в тръба, която кучето да не може да изгризе. Само това ми ражда главата. /тук съм изчервена/ ouu

Ем му е тола водата, ем си джитка пасианси на компютъра l)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#24 Потребителят е офлайн   джуджанка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2006 - 11:02 PM

Еееееееееееее, Бушка, ни дей така! Имах предвид, че може да се бучне в контакт слабо нагрвателче и отгоре купата с водата. Не ме карай да се срамувам от гениалните мисли, които ме спохождат чат пат!
User's Signature

Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2006 - 11:06 PM

Цитат

Еееееееееееее, Бушка, ни дей така! Имах предвид, че може да се бучне в контакт слабо нагрвателче и отгоре купата с водата. Не ме карай да се срамувам от гениалните мисли, които ме спохождат чат пат!

Супер си е идеята, ама ми стана смешно! 1super
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#26 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2006 - 11:26 PM

1./ AKO безопасиш нагервателя и кабелите - в моя случай - невъзможно, всичко се исгризва и няма кой да проверява дали е наядено, и недай боже да изключи по спешност - отпада.

2./ има ток само в живачните лампи отгоре - т.е. нямам ток! - търси се химическо решение, като застуде ще пробвам с оцета, ако някой знае още - ще съм благодарен :-)

Трябва да се види дали някоя билка действа срещу замръзване - току що ми хрумна.....
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#27 Потребителят е офлайн   ristis Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2006 - 11:47 PM

ракийка? drink

#28 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 09 November 2006 - 11:53 PM

Дали мазната вода замръзва по-трудно? Трябва да се пробва във фризер с няколко р-ри и да се отчете резултата.
ВАЖНО!!!
bushkata, сол за кокотата -не! Тя се дава ,но в много минимални количества иначе меки черупки на яйцата. Иначе не им пречи ако пият два пъти на ден вода.

Най-добро решение е постоянно течеща вода където това позволява.

#29 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 09 November 2006 - 11:55 PM

Цитат

ракийка? drink

И кучетата ще забравят да пазят ,а кокошките ще отприщят яйцекартечницата l)

#30 Потребителят е офлайн   ristis Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2006 - 12:04 AM

пу ина малка, преди легане да им сгрее дупЕтата.
с водка става също, гаранция. dribble

#31 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2006 - 12:44 AM

Цитат

ВАЖНО!!!
bushkata, сол за кокотата -не! Тя се дава ,но в много минимални количества иначе меки черупки на яйцата. Иначе не им пречи ако пият два пъти на ден вода.

Най-добро решение е постоянно течеща вода където това позволява.

Не съм си и помисляла да им слагам сол, но инфото е интересно - мерси 1super
Иначе, всички съседки ми се смеят, но това са първите кокошки, които отглеждам в живота си. Стана инцидентно - минавахме през пазара на Подуене и беше останал само един продавач и върху клетката му - огроомен петел. Отивахме само да разгледаме, ама аз пощръклях и ...си купих петела. Продавача ме убеди, че сам петел не може та ми продаде една млада кокошчица. Прибрахме си ги дома, сама им построих кокошарник с плочки (!), за да мога да го мия лесно и прозорче към гаража - от там включвахме калорифер да им духа топло цяла зима r)
Но, нищо не знаех за кокошките. Обиколих съседките да питам, как аджеба се гледат и как се познават - млада-стара. Обясниха ми. Като се прибрах и я огледах, разбрах, че са ми продали ... бабичка b)
Та, всичкото това го пиша, защото таз бабичка се напъвше в началото да снася, после започна да ги изкарва без черупка bl) , а ядеше хубави смески - специални. И после реши, че не си струва на тия години да се хаби и спря. Така че, опасност за яйцата й няма - гледаме си я за хубост (тя е черна) и за дружка на петела - Красимир(че е много красив, макар че баща ми му вика Павароти).

Туй то - край на офф-а.
User's Signature

#32 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2006 - 02:32 AM

Bushkata - интересн и поучителен OFF :-)

По темата - идеята за алкохола е ясна, но не мисля че е безвредно, особено цяла зима - ще им докарам цироза :-)

Сериозно - идеята е проста, водата е в колибата в здраво закрепен съд: неудобства - преустройство на колибата или направа на нова. Някъде го писах, но по Европа колибите са с инфрачервени нагреватели защитени от кучето с решетка а нагоре отива 2 метра метална тръба за кабелите, трябва да е Тотален Разрушител кучето за да срине колибата да гризе кабелите - идеята ми е в стиропора на пода на колибата кръгъл отвор и вътре купичката - да не се меси и излива, който си я взима си е за негоа сметка - жаден. Условие е колибата да е добре изолирана и с чергило на входа обаче - тогава температурата е над 0-та вътре.

Продължаваме да търсиме решение за паятновите съборетини на паркинга... И ще пробвам с мазнина, интересно изглежда, но мисля че е по-лека от водата и образува твърд слой отгоре, плюс че "замръзва" при по висока температура доколкото си спомням........
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#33 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2008 - 09:38 PM

Знам аз, че вече всичко е измислено...
User's Signature

#34 Потребителят е офлайн   ganani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2008 - 12:21 AM

Опитвали сме с мазнина резултатът е нулев.
User's Signature

Да ме опази Господ от приятелите ми, а от враговете си сам ще се пазя.

#35 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2008 - 06:20 PM

Цитат

Може да ми е тъп въпроса ама съм свикнала: на теб май ти трябва за повече кучета - няма ли да стане нещо с по-голям съд и някакъв нагревател за рибки примерно? Като потърсиш начин да го обезопасиш с подръчни средства...Иначе контакта може лесно да се увие и изолира.
На мен ми трябва за патици и за петел  ;D
Но идеята ти за нагреателя за риби е страхотна! За петела ще стане със сигурност, защото неговата паница с вода винаги е пълна, той пие по малко.
Но при патките няма как да стане - при тях пълня паница с вода и вътре в нея сипвам царевица, жито и гранули. Като изядат всичко - паницата се опразва. А подобни нагреватели изгарят, ако не са винаги под водата.
Та - сега ще опитам с водата на петела, мерси за идеята  :blink: Ще мисля и за патките варианти.
User's Signature

#36 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 November 2008 - 09:57 AM

bushkata,
Не знам къде ти се намират съдовете, ама... ако са близо до къщата, няма ли как да направиш нещо като скачени съдове с тръбичка и нещо, което е вътре- така винаги да има вода в съда, за да сложиш нагревателче. А може и от вътре винаги да излиза топла вода, но май това е няма как да стане и не е добра идея.
User's Signature

Качена снимка

#37 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2008 - 11:45 AM

Цитат

bushkata,
Не знам къде ти се намират съдовете, ама... ако са близо до къщата, няма ли как да направиш нещо като скачени съдове с тръбичка и нещо, което е вътре- така винаги да има вода в съда, за да сложиш нагревателче. А може и от вътре винаги да излиза топла вода, но май това е няма как да стане и не е добра идея.
Далече са. Имаше предложение и с маркуч, с постоянно течаща вода, за да не замръзва, но и представям наоколо каква поледица ще се получи.
А с топла вода - ние сме на бойлер. Не стига, че сега лятото заради сушата като спадна езерото и го допълвах с вода от чешмата. Разбирай 4-5 часа на пълен капацитет маркуча, през ден. Та сега ако почна да източвам и бойлера в тази посока, ще ме убият.  ;D
Идеята с нагревателя за рибки е най-добра. Разбрах, че има такива, които се изключват, като останат на сухо. Тия дни като сколасам да си купя - ще се похваля, дано се получи.
User's Signature

#38 Потребителят е офлайн   Bebe_mi6ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 November 2008 - 11:56 AM

Бушка нали казваш че кокошарника , тоест петеларника  ;D ти е отопляван или леко затоплян от гаража ? Неможеш ли да сложиш купичките с вода вътре в него и няма да замръзват ше си влизат вътре да пият вода ? Едно животно като е жадно ще се ориентира къде е водата ! Като през деня е по-светло навън те ще излязат , но ако сложиш лампа в кокошарника ще се набутат там по-вероятно на по-топло ??
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#39 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2008 - 12:07 PM

Цитат

Бушка нали казваш че кокошарника , тоест петеларника  ;D ти е отопляван или леко затоплян от гаража ? Неможеш ли да сложиш купичките с вода вътре в него и няма да замръзват ше си влизат вътре да пият вода ? Едно животно като е жадно ще се ориентира къде е водата ! Като през деня е по-светло навън те ще излязат , но ако сложиш лампа в кокошарника ще се набутат там по-вероятно на по-топло ??
Този до гаража е стария (луксозния, зимен) кокошкарник. Сега имам проблем с него, че там гледах демодекозни кучета и се чудя дали мога да върна петела там, без да се зарази. Ако го върна там  - няма да имам проблеми с петела и водата му. Точно както казваш - преди държах водата вътре и всичко беше ок.
Остава обаче проблема с патките, които живеят до езерото, там няма топло хич.
User's Signature

#40 Потребителят е офлайн   Bebe_mi6ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 November 2008 - 12:18 PM

Хммм ... ще разпитам бабката ми тя гледа кокошки и патки навън :blink: . А за заразения кокошарник -можеш да го дезинфекцираш - белина , нова боя или варосване и е като нов  ;) .
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни