Замръзнала вода на кучето
Публикувано: 04 November 2006 - 12:45 AM
Въпросът ми е има ли начин водата която даваме на кучето да не замръзва?
В смисъл, да се добавя нещо безвредно например. Или нещо което изпускам. В случая конкретния проблем е с 4 кучета пазачи на паркинг, мога сутрин и вечер да им нося топла вода, но ми се ще преди да падне снегът да разполагат с вода, тъй като са на суха храна.

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 04 November 2006 - 01:03 AM
Та - за замръзването. Мислила съм го хиляда пъти. Най-смешното е, че при мен проблема е с ... кокошките. Сутрин сипвам гореща вода и след 2 часа вече е замръзнала.
Та мисля, че единствения начин е да се измисли нагревател. Имам предвид следното: нещо като слаб котлон, на който отгоре е постоянно паницата с водата. Само че, колкото и да го мисля, не можах да го направя s) Трябва да има ток наблизо, което не знам дали в твоя случай не е проблем. Трябва да е много слаб нагревател, за да не стане гореща водата, а само толкова, че да не замръзне. Металната паница с водата трябва да се изчисли да не е прекалено голяма, че да успява нагревателя да я предпази от замръзване, хем да не е толкова малка, че да се изпари водата, за примерно 24 часа.
Това съм измислила до сега. Не знам обаче кой може да го сътвори.
Всъщност, открих че има такива по чуждите сайтове (винаги някой се е сетил преди теб, че го е и направилb) ). Поилки за птици през зимата. Само че за кучета не съм виждала.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 04 November 2006 - 01:04 AM
Иначе един от вариантите е дестилирана вода, тя замръзва по-трудно... но не много по-трудно.

Публикувано: 04 November 2006 - 01:12 AM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 04 November 2006 - 08:03 AM
Имаше обаче нещо си (не антифриз естествено)... ще се сетя какво съм чела.
Другият вариант, разбира се, са незамръзващите купи с батерийка и нагревател, но бих казала, че това е извън финансовите възможности на повечето, които имат проблеми със замръзващата вода.
--
По-късно: а, открих го... поне една от рецептите!
ОЦЕТ: започва се с по мъничко (половин или четвърт капачка) в купата, за да свикне кучето с вкуса, постепенно количеството се увеличава до около чаена лъжичка на чаша вода (значи примерно 3 на литър). Така водата замръзва по-трудно... Освен това променя вкуса на кучето и пъди бълхите b)
Друг вариант е йонизирана вода, която също замръзва при по-ниски температури. Но оцетът... трябва да се пробва r)

Публикувано: 04 November 2006 - 11:02 AM

Публикувано: 04 November 2006 - 12:02 PM

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 04 November 2006 - 09:46 PM
Проблем е изолацията на паничката, защото все пак говорим за ток ouu . Ако въпроса наистина е наразрешим(оцета не подейства или ги спече) пишете ... ще помисля по-сериозно по въпроса.
Публикувано: 04 November 2006 - 09:54 PM
И какъв може да е - как да се направи (най-общ съвет).

Публикувано: 04 November 2006 - 10:43 PM
П-П: Хубавото на тока е, че не мирише .... , а лошото - че не се вижда.
Публикувано: 04 November 2006 - 11:15 PM
Цитат
l) l)
Това, с нагревателя за аквариум е супер идея!

Публикувано: 04 November 2006 - 11:26 PM
Експериментирайте и докладвайте...
--
За оцета и запека - предполагам за това се и препоръчва да се започва с мъничко количество... не само заради вкуса.
Друг вариант от същата серия е разтворена във водата сода за хляб - т.е. водата да се прави или кисела, или алкална... но за содата понятие си нямам как би могла да се отрази на кучетата. Принципно и със сол става, но тя пък е противопоказна за животните... в този ред на мисли, не можах да се сетя не-вредно за кучетата вещество под формата на соли, което да докара достатъчна степен на минерализация на водата. Свежи идеи?

Публикувано: 04 November 2006 - 11:50 PM
Цитат
И кокошките ми! l)
Тия дни ще потърся нагревател за аквариум, само дето опита няма да му върши работа на Лъчо, щото кокошките ми няма да могат да го изгризат, най-много да изсипят водата.

Публикувано: 05 November 2006 - 12:01 AM

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 07 November 2006 - 03:49 PM
Цитат
В смисъл, да се добавя нещо безвредно например.
Здравейте!
Мислих много по въпроса и ето какво измислих! Ако се добави малко сол, може би няма да замръзне. Не съм го пробвала, но си мисля - нали морската вода не замръзва!
Публикувано: 07 November 2006 - 03:54 PM

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 07 November 2006 - 04:02 PM
Цитат
Е, това не го знаех. Значи - продължавам да мисля по въпроса.
Публикувано: 07 November 2006 - 04:44 PM

Прави каквото трябва, да става каквото ще!