Dog.bg Форуми : Мислех Дания за цивилизована държава ...

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мислех Дания за цивилизована държава ... Убиха жирафче в Дания и го разфасоваха пред деца Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   netware5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 March 2014 - 04:48 PM

След жирафа, това с лъвовете ми дойде в повече. Убеден съм, че това е нация от психопати. Самият факт, че една от техните политически партии (с над 10% подкрепа) иска да узакони инцеста, показва що за извратена нация е това. Или може би именно защото практикуват инцест са толкова добре запознати с проблемите на инбридинга, който се явява "извинение" за убийството на 4-те лъва (включително две 10-месечни лъвчета).

От днес спирам да купувам всичко датско.
User's Signature

Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2014 - 04:55 PM

Показване на мнениетоnetware5, в 26 March 2014 - 04:48 PM, написа:

След жирафа, това с лъвовете ми дойде в повече. Убеден съм, че това е нация от психопати. Самият факт, че една от техните политически партии (с над 10% подкрепа) иска да узакони инцеста, показва що за извратена нация е това. Или може би именно защото практикуват инцест са толкова добре запознати с проблемите на инбридинга, който се явява "извинение" за убийството на 4-те лъва (включително две 10-месечни лъвчета).

Спокойно, не си купуваш датско нищо. Купуваш немски, гръцки и всякакви други боклуци и евтинджоси :tongue:

#23 Потребителят е офлайн   netware5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2014 - 05:00 PM

Показване на мнениетоpeternm, в 26 March 2014 - 04:55 PM, написа:

Показване на мнениетоnetware5, в 26 March 2014 - 04:48 PM, написа:

Спокойно, не си купуваш датско нищо. Купуваш немски, гръцки и всякакви други боклуци и евтинджоси :tongue:

Ти пък откъде знаеш какво съм купувал досега? :zz_208:
User's Signature

Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2014 - 05:57 PM

Показване на мнениетоpeternm, в 26 March 2014 - 04:41 PM, написа:

Ако отида там, душа, няма да има кой да ти плаща пенсийката от 200лв. след 20-30години. :vh_178: Пак казвам, свалете тия похлупаци от главите, започнете да мислите мащабно, градивно. Иначе, и уличните кучета ще избягат от тук. :vh_178:

:ab_041: Сладур! Оценявам загрижеността за моята "пенсийка от 200 лв. след 20-30 години"!!!
И все пак, пожеланията ми да отидете при цивилизованите и възпитани датчанчета, остават :ae_085:

Между другото в същата тази прекрасна и цивилизована държава животинските публични домове да изцяло легални...
Иначе има уникални местности и прекрасни зоопаркове, да.... :zz_020:
User's Signature

Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 26 March 2014 - 06:11 PM

http://www.novini.bg...0%B2%D0%B5.html
:wub:
Висок стандарт , но малко ги бие сачмата :ab_041:

Техните съседи в Норвегия пък малко ги хапе патока - Браевик уби варварски 90 деца ...

http://www.novini.bg...A%D0%B8%29.html

Въпрос на вкус е все пак , този левият Датчанин по- ми харесва (закиченият с розовата китка :ab_041:)

[attachment=514125:poslanici-otkriha-geij-parada-v-berlin-(video-snimki)-78212.jpg]

#26 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2014 - 06:18 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 26 March 2014 - 06:11 PM, написа:

http://www.novini.bg...0%B2%D0%B5.html
:wub:
Висок стандарт , но малко ги бие сачмата :ab_041:

Техните съседи в Норвегия пък малко ги хапе патока - Браевик уби варварски 90 деца ...

http://www.novini.bg...A%D0%B8%29.html

Въпрос на вкус е все пак , този левият Датчанин по- ми харесва (закиченият с розовата китка :ab_041:)

Прикачен файл poslanici-otkriha-geij-parada-v-berlin-(video-snimki)-78212.jpg

Хахахахаа оня ден един от Лясковец опука 4-5 полицая. Хора се самоубиват от глад тук. Преди година един калъф помете на спирка хора. Тия девойки, ги имаме и тук. Урсули, Минчовци, Азисовци. Сексуалната ориентация, какво общо има. Като студент , си спомням , че имаше скандал в общежитието , където живеех, майка и син спяха заедно!! Та.... продължавам в този ред на мисли. Много ограничено мислят хората тук. Какво лошо има в гей браковете, да не би да вредят на хората? Тоя синдром да се подиграваме на хората, а да сме за смях на света. Гърчолята, Румънците, и в цяла Европа плашат хората с нашата мизерия.

#27 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2014 - 06:21 PM

Показване на мнениетоgrima, в 26 March 2014 - 05:57 PM, написа:

Ако отида там, душа, няма да има кой да ти плаща пенсийката от 200лв. след 20-30години. :vh_178: Пак казвам, свалете тия похлупаци от главите, започнете да мислите мащабно, градивно. Иначе, и уличните кучета ще избягат от тук. :vh_178:

:ab_041: Сладур! Оценявам загрижеността за моята "пенсийка от 200 лв. след 20-30 години"!!!
И все пак, пожеланията ми да отидете при цивилизованите и възпитани датчанчета, остават :ae_085:

Между другото в същата тази прекрасна и цивилизована държава животинските публични домове да изцяло легални...

Нищо не разбираш, за съжаление, мое.... това присмехулно отношение към хората ми е много неприятно, по този начин, с вирнат нос, и сочене с пръст. Само се чудя, от къде това самочуствие и самоувереност, която имате.

#28 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2014 - 06:34 PM

Не е самочувствие , те са по- богати , от там и по- умни нашето е остатъци от достойнство , ония го нямат .
Проблемът е че там това е държавна политика , след която има само смърт .
Те са просто болни , отровени увредени от държавата си , огледай им кривите дегенеративни физиономии , инвалидите .
Децата с очила и старчески болести ...
Признай , че ги хапе патока :ab_041:, повече от нас ... аз ги съжалявам и им съчувствам , не ги мразя ...

#29 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2014 - 06:38 PM

Показване на мнениетоpeternm, в 26 March 2014 - 06:21 PM, написа:

Показване на мнениетоgrima, в 26 March 2014 - 05:57 PM, написа:

Нищо не разбираш, за съжаление, мое.... това присмехулно отношение към хората ми е много неприятно, по този начин, с вирнат нос, и сочене с пръст. Само се чудя, от къде това самочуствие и самоувереност, която имате.

Господине, Вие имате някакъв генерален проблем явно?!
Кое сочене с пръст - това Вашето генерализиране, че българчета принципно псуват майка си и баща си и после кесят в кръчмите, взели в ръка айфона си, докато възпитаните датчанчета скормно и възпитано тичкат по чистите плажове по крайбрежието?
А за самоувереност и самочувствие да си говорите с непознат за Вас човек е доста нескромно, мисля.

Измествате темата тотално и я насочвате към политически, социален и културен проблем в нашата държава, а всъщност говорехме за пълния кретенизъм по отношение на политиката на зоопарка в Копенхаген.

Но да, много сме ограничени българите и никаква обща перспектива нямаме... Добре, че има такива като Вас, господине, че да ни плащат и ограничените пенсийки след време тук в мръсната БГ...

Към всички участници придържайте се към темата!
Мод

User's Signature

Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 26 March 2014 - 10:17 PM

Една петиция по темата: http://www.thepetiti...ealthy-animals/

Не трябва да се бърка стандарта и отношението към животните. Да, тук имаме много трески за дялане. Но не сме се примирили и работим, нали?
Навсякъде има хора и хора. Аз не бих обвинявала всички датчани, не бих правила обобщения. Оказва се, че убийствата в зоопаркове с цел като посочената от този директор, не са рядкост. Има го описано по-напред в темата. Петицията призовава да се преразгледа точно тази политика на асоциацията на зоопаркове в Европа.
Друг е въпросът, дали изобщо трябва да има зоопаркове - поне от такъв тип.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#31 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2014 - 11:12 PM

[quote name='grima' date='26 March 2014 - 01:14 PM' timestamp='1395839662' post='1135716']
Това, че мястото според Вас е красиво и впечатляващо, не означава, че трябва да се приема "логиката" на управлението на зоопарка, която е повелила да се евтаназират 4 здрави животни, за да отстъпят място на 1 нов лъв, който явно е взет с цел скоро да забремени някоя от родените наскоро лъвици и така да се привнесе свежа кръв и атракция с "ах, толкова сладките малки лъвчета", които ще се родят... Цикълът явно е преопределен - след това отново ще отстранят пречещите им животни, за да има място за по-нови...

Дали има бездомни животни и клошари по улиците е съвсем отделна тема и неналичието на такива, не означава, че народът е върхът на цивилизацията...
[/quot

:ba_025:
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#32 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2014 - 11:30 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 26 March 2014 - 04:34 PM, написа:

Не е самочувствие , те са по- богати , от там и по- умни нашето е остатъци от достойнство , ония го нямат .
Проблемът е че там това е държавна политика , след която има само смърт .
Те са просто болни , отровени увредени от държавата си , огледай им кривите дегенеративни физиономии , инвалидите .
Децата с очила и старчески болести ...
Признай , че ги хапе патока :ab_041:, повече от нас ... аз ги съжалявам и им съчувствам , не ги мразя ...

:ba_025:
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#33 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2014 - 11:48 PM

Извинявам се за грешката , исках да кажа -
" Хапе ги гъсока " , не патока .

#34 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 27 March 2014 - 07:54 AM

Живяла съм известно време там, мога да кажа, че онова, което вижда туристът, е доста по-различно от онова, което вижда човек, когато живее там. Наистина всичко е уредено, всичко е улеснено, но самите датчани имат подобни на нашите борби за оцеляване. Въпреки високия им стандарт на живот. Тези борби включват мамене - на свои работници, ако могат, на държавата, ако могат. Включително стигат до там, че да се развеждат само по документи, за да могат да получават някакви помощи. За това има специално оформени комисии, които ходят да проверяват дали двамата наистина са се развели и живеят отделно. Младите им хора са доста объркани, не всички, разбира се. На по 30, че и 50 години те все още студентстват, защото получават стипендии, и не знаят какво ще работят ...Някои студентски квартири са подминати от удобствата, които си представяме, че имат всички западняци - баните им са в мазето, а стаите доста скромни. По време на фестивали, а и уикенди, улиците им се изпълват с търкалящи се пияни младежи, а навсякъде край тях е боклук до боклук и мизерия ... Но бързо се разчиства, де, всичко е уредено.

Нарочно описвам тази страна, иначе животът там е много по-уреден. Набляга се на яденето навсякъде - когато пътуваш с ферибот, навсякъде край теб забелязваш дъвчещи усти. Когато отидеш на концерт, предварително ти съобщават, че в антракта отвън ще намериш маси с ядене и през антракта всичко живо се струпва около тези маси и започва да дъвче ли, дъвче. Няма място, където да не се яде...

Това, което се случва в техния зоопарк, по никакъв начин не го отличавам например от случващото се в общинските приюти за кучета на други западни държави. Убиват ненужните и излишните. В зоопарк съм ходила само като малка, никога през съзнателния си живот. Нямам и намерение да го правя. Самата идея за зоопарк за мен е извращение. Няма нищо общо с идеята да се съхраняват изчезващите видове или да се мисли за животните. Просто служителите там работят точно както нашите служители в общинските приюти - животните не ги интересуват. Със сигурност има и такива, които обичат животните, но от моя гледна точка не може човек да обича животните и всеки ден да ги гледа затворени, макар и в що годе добри условия, абсурд. Онези, които истински ги обичат, биха предпочели да ги виждат в резервати. На какво учим децата си, когато ги водим в зоологически градини? Че по наша прищявка и единствено за да удовлетворим някакви наши желания и капризи отнемаме свободата на животните. Поставяме ги в някаква изкуствена обстановка. Че можем като хора да си позволяваме всичко и това е напълно нормално. Отнемайки свободата на едно диво животно ние вече сме го убили. Гледаме неговата сянка, без душа. А какво се случва с диво животно, родено в затвор? Същото, като селскостопанските животни, отглеждани промишлено във ферми, наблъскани, малтретирани, за краткия си живот познали само страдание. Какво ще разбере от живота човек, роден в затвор и двор за разходка? Случилото се с жирафа и лъвовете е просто продължение, без лицемерие и прикритост - ето, ние сме богове и можем да решаваме всичко.

Аз не виждам защо изобщо е необходимо все още да има зоологически градини. Никога не съм влизала във варненската такава, но като гледам колко площ има, представям си какво е вътре. В нашите зоологически градини нищо гадно ли не се случва? Дори и да не убият някое животно, много ли е благородно да го затвориш в ограничено пространство и да го мъчиш така? Аз лично дори бих се зарадвала, ако животното умре, вместо да живее така, с угаснал поглед, точно като някои кучета на верига. Или птиците, които отглеждаме в кафези у дома. Какво е благородното тук? А варненския делфинариум например? Като малка ме бяха водили на представление там, но ми се е случвало два пъти да водя чужденци на сладкарницата, откъдето можеш да наблюдаваш делфините през стъкла. Какво е хубавото на този живот? Да гледаш затворници? Как не им достига пространство, как се задъхват за глътка свобода? При мен единствения ефект е да ми се насълзят очите... Правим го единствено заради нас, не заради животинката. Това не са одомашнени видове като котките и кучетата, на тях не им е нужен контакта с човека, трябва да си живеят волно там, където им е хабитата... Къде къде по-красиво и по-велоколепно е да гледаш филми за свободния им живот, вместо да ги виждаш зад прегради и решетки.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#35 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 March 2014 - 10:56 AM

Показване на мнениетоwind, в 27 March 2014 - 07:54 AM, написа:

Самата идея за зоопарк за мен е извращение. Няма нищо общо с идеята да се съхраняват изчезващите видове или да се мисли за животните. Просто служителите там работят точно както нашите служители в общинските приюти - животните не ги интересуват.

Аз не виждам защо изобщо е необходимо все още да има зоологически градини.

Зоологическите градини трябва да функционират, като спасителни центрове за животни. Като такива са регистрирани няколко в БГ, доколкото знам, но реално много малко изпълняват тази си функция. Софийският също е регистриран като такъв, варненският също. Финансиране по тези дейности обаче няма, а бюрократичните тъпотии и бавения са до безкрайност... Това е насоката в която трябва да се работи тук и навсякъде. Вместо това нашите зоопаркове държат в мизерия животните и позволяват да се размножават за да припечелят някой лев. Пример: Мечката в старозагорския парк ражда всяка година в продължение на 10 години.

Ние позволяваме това да се случва.

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#36 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 27 March 2014 - 12:13 PM

Не знам една зоологическа градина от какво трябва да спасява животните, които са там.
Спасителният център предполага лечение, обгрижване, на животно в една или друга беда.
За спасяване от изчезване на даден вид се създават резервати. Трябва да се съхранят местообитанията им.

Както виждаме на практика в развитите страни и в такива като нашата зоопарковете и зоо-градините имат съвсем друга представа за "спасяване". Кому е нужно това?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#37 Потребителят е офлайн   dios1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2014 - 02:22 PM

А ,най накрая някой дето е живял също по тези земи/WIND/.Та загубих желание да обяснявам на някои си който е разглеждал картички че има нещо гнило в Дания.На човекот обаче му трябва некакъв си гугълски преводач, та ще го кажа по просто ,пиле виждал ЛЕ си публичен дом с животни на витрината датски изтрезвител и тн. .Това с дъвченето е вярно и до сега немога да си обясня как издържат да не се хранят 3-4 дена преди концерт та да се натъпчат в антракта,сигурно е някаква датска демек цивилизована хитрост.Да ти разказвам ли за тяхните общежития и по точно за графика кой кога ще ползва тоалетна щот само една и за момиченца и за момченца.Бе цялата картичка е прекрасна на вид ма са големи боклуци да знайш,преодолей тоя комплекс за малоценност,гнило е.
А лично аз мисля че зоопаркове не трябва да има,резервати да, това е друга бира и ако датчаните са толкова по-по-най би трябвало да са го разбрали доста преди нас. а не възпитано да обясняват на непсуващите си деце ,,е това тук е баба меца виж я сега че утре може да е в повече,, Айде със здраве.

#38 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 March 2014 - 02:42 PM

Показване на мнениетоwind, в 27 March 2014 - 12:13 PM, написа:

Не знам една зоологическа градина от какво трябва да спасява животните, които са там.
Спасителният център предполага лечение, обгрижване, на животно в една или друга беда.
За спасяване от изчезване на даден вид се създават резервати. Трябва да се съхранят местообитанията им.

Както виждаме на практика в развитите страни и в такива като нашата зоопарковете и зоо-градините имат съвсем друга представа за "спасяване". Кому е нужно това?

Казвам, че това трябва да бъде тяхната функция, а не, че е в момента (Има спасени и настанени диви животни в някои зоопаркове )

Да се прекрати купуването на животни за зоопарковете от чужбина, животни родени за да бъдат гледани в клетка, безумно...

Спасяваме и настаняваме диви животни от нашите си ширини, грижим се за тях, когато няма как да бъдат върнати в природата, хората идват любуват им се, това е. Екзотични животни да гледат в естествената им среда, филми и книжки, толкоз.

Спасяването на изчезващи видове е съвсеееем отделна тема, която няма общо със зоопарковете...

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#39 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 27 March 2014 - 03:19 PM

Чакайте малко, аз друго не мога да проумея: Мариус е бил поискан да бъде откупен и то за голяма сума, ако не бъркам някакъв богаташ е давал над милион - с тези пари градината щеше да нахрани сума ти хищници там при тях. По този начин това безумие с разфасоването просто губи всякакъв смисъл, и то организирано като пълен фарс в присътствието на децата. Той че директора е за бой, ясно, ама родителите на децата? Извратени хора. Аз ако заведа малката на такъв панаир тя кошмари ще сънува.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#40 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 27 March 2014 - 04:00 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 27 March 2014 - 03:19 PM, написа:

и то организирано като пълен фарс в присътствието на децата. Той че директора е за бой, ясно, ама родителите на децата?

И аз това не мога да асимилирам .... било е известено официално какво ще се случи с Мариус дни преди това - дата и час на събитието и родителите са завели децата си да гледат убийство, аутопсия и разфасоване на жираф?! Сигурно никога няма да разбера логиката на родителите ...
За откупуването на Мариус от някой си "чичко-паричко" за първи път чувам, но и истина да е, не се вмества в графа *Асоциация на зоопарковете*. На голям зоопарк във Великобитания не са го дали, та камо ли на някой срещу пари.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни