Мислех Дания за цивилизована държава ... Убиха жирафче в Дания и го разфасоваха пред деца
Публикувано: 26 March 2014 - 04:48 PM
От днес спирам да купувам всичко датско.
Публикувано: 26 March 2014 - 04:55 PM
netware5, в 26 March 2014 - 04:48 PM, написа:
Спокойно, не си купуваш датско нищо. Купуваш немски, гръцки и всякакви други боклуци и евтинджоси

Публикувано: 26 March 2014 - 05:00 PM
peternm, в 26 March 2014 - 04:55 PM, написа:
netware5, в 26 March 2014 - 04:48 PM, написа:
Спокойно, не си купуваш датско нищо. Купуваш немски, гръцки и всякакви други боклуци и евтинджоси

Ти пък откъде знаеш какво съм купувал досега?

Публикувано: 26 March 2014 - 05:57 PM
peternm, в 26 March 2014 - 04:41 PM, написа:

И все пак, пожеланията ми да отидете при цивилизованите и възпитани датчанчета, остават

Между другото в същата тази прекрасна и цивилизована държава животинските публични домове да изцяло легални...
Иначе има уникални местности и прекрасни зоопаркове, да....

Публикувано: 26 March 2014 - 06:11 PM

Висок стандарт , но малко ги бие сачмата

Техните съседи в Норвегия пък малко ги хапе патока - Браевик уби варварски 90 деца ...
http://www.novini.bg...A%D0%B8%29.html
Въпрос на вкус е все пак , този левият Датчанин по- ми харесва (закиченият с розовата китка

[attachment=514125:poslanici-otkriha-geij-parada-v-berlin-(video-snimki)-78212.jpg]
Публикувано: 26 March 2014 - 06:18 PM
emilvr, в 26 March 2014 - 06:11 PM, написа:

Висок стандарт , но малко ги бие сачмата

Техните съседи в Норвегия пък малко ги хапе патока - Браевик уби варварски 90 деца ...
http://www.novini.bg...A%D0%B8%29.html
Въпрос на вкус е все пак , този левият Датчанин по- ми харесва (закиченият с розовата китка

Хахахахаа оня ден един от Лясковец опука 4-5 полицая. Хора се самоубиват от глад тук. Преди година един калъф помете на спирка хора. Тия девойки, ги имаме и тук. Урсули, Минчовци, Азисовци. Сексуалната ориентация, какво общо има. Като студент , си спомням , че имаше скандал в общежитието , където живеех, майка и син спяха заедно!! Та.... продължавам в този ред на мисли. Много ограничено мислят хората тук. Какво лошо има в гей браковете, да не би да вредят на хората? Тоя синдром да се подиграваме на хората, а да сме за смях на света. Гърчолята, Румънците, и в цяла Европа плашат хората с нашата мизерия.
Публикувано: 26 March 2014 - 06:21 PM
grima, в 26 March 2014 - 05:57 PM, написа:

И все пак, пожеланията ми да отидете при цивилизованите и възпитани датчанчета, остават

Между другото в същата тази прекрасна и цивилизована държава животинските публични домове да изцяло легални...

Нищо не разбираш, за съжаление, мое.... това присмехулно отношение към хората ми е много неприятно, по този начин, с вирнат нос, и сочене с пръст. Само се чудя, от къде това самочуствие и самоувереност, която имате.
Публикувано: 26 March 2014 - 06:34 PM
Проблемът е че там това е държавна политика , след която има само смърт .
Те са просто болни , отровени увредени от държавата си , огледай им кривите дегенеративни физиономии , инвалидите .
Децата с очила и старчески болести ...
Признай , че ги хапе патока

Публикувано: 26 March 2014 - 06:38 PM
peternm, в 26 March 2014 - 06:21 PM, написа:
grima, в 26 March 2014 - 05:57 PM, написа:

Нищо не разбираш, за съжаление, мое.... това присмехулно отношение към хората ми е много неприятно, по този начин, с вирнат нос, и сочене с пръст. Само се чудя, от къде това самочуствие и самоувереност, която имате.
Господине, Вие имате някакъв генерален проблем явно?!
Кое сочене с пръст - това Вашето генерализиране, че българчета принципно псуват майка си и баща си и после кесят в кръчмите, взели в ръка айфона си, докато възпитаните датчанчета скормно и възпитано тичкат по чистите плажове по крайбрежието?
А за самоувереност и самочувствие да си говорите с непознат за Вас човек е доста нескромно, мисля.
Измествате темата тотално и я насочвате към политически, социален и културен проблем в нашата държава, а всъщност говорехме за пълния кретенизъм по отношение на политиката на зоопарка в Копенхаген.
Но да, много сме ограничени българите и никаква обща перспектива нямаме... Добре, че има такива като Вас, господине, че да ни плащат и ограничените пенсийки след време тук в мръсната БГ...
Към всички участници придържайте се към темата!
Мод
Публикувано: 26 March 2014 - 10:17 PM
Не трябва да се бърка стандарта и отношението към животните. Да, тук имаме много трески за дялане. Но не сме се примирили и работим, нали?
Навсякъде има хора и хора. Аз не бих обвинявала всички датчани, не бих правила обобщения. Оказва се, че убийствата в зоопаркове с цел като посочената от този директор, не са рядкост. Има го описано по-напред в темата. Петицията призовава да се преразгледа точно тази политика на асоциацията на зоопаркове в Европа.
Друг е въпросът, дали изобщо трябва да има зоопаркове - поне от такъв тип.

Публикувано: 26 March 2014 - 11:12 PM
Това, че мястото според Вас е красиво и впечатляващо, не означава, че трябва да се приема "логиката" на управлението на зоопарка, която е повелила да се евтаназират 4 здрави животни, за да отстъпят място на 1 нов лъв, който явно е взет с цел скоро да забремени някоя от родените наскоро лъвици и така да се привнесе свежа кръв и атракция с "ах, толкова сладките малки лъвчета", които ще се родят... Цикълът явно е преопределен - след това отново ще отстранят пречещите им животни, за да има място за по-нови...
Дали има бездомни животни и клошари по улиците е съвсем отделна тема и неналичието на такива, не означава, че народът е върхът на цивилизацията...
[/quot

Публикувано: 26 March 2014 - 11:30 PM
emilvr, в 26 March 2014 - 04:34 PM, написа:
Проблемът е че там това е държавна политика , след която има само смърт .
Те са просто болни , отровени увредени от държавата си , огледай им кривите дегенеративни физиономии , инвалидите .
Децата с очила и старчески болести ...
Признай , че ги хапе патока

Публикувано: 26 March 2014 - 11:48 PM
" Хапе ги гъсока " , не патока .
Публикувано: 27 March 2014 - 07:54 AM
Нарочно описвам тази страна, иначе животът там е много по-уреден. Набляга се на яденето навсякъде - когато пътуваш с ферибот, навсякъде край теб забелязваш дъвчещи усти. Когато отидеш на концерт, предварително ти съобщават, че в антракта отвън ще намериш маси с ядене и през антракта всичко живо се струпва около тези маси и започва да дъвче ли, дъвче. Няма място, където да не се яде...
Това, което се случва в техния зоопарк, по никакъв начин не го отличавам например от случващото се в общинските приюти за кучета на други западни държави. Убиват ненужните и излишните. В зоопарк съм ходила само като малка, никога през съзнателния си живот. Нямам и намерение да го правя. Самата идея за зоопарк за мен е извращение. Няма нищо общо с идеята да се съхраняват изчезващите видове или да се мисли за животните. Просто служителите там работят точно както нашите служители в общинските приюти - животните не ги интересуват. Със сигурност има и такива, които обичат животните, но от моя гледна точка не може човек да обича животните и всеки ден да ги гледа затворени, макар и в що годе добри условия, абсурд. Онези, които истински ги обичат, биха предпочели да ги виждат в резервати. На какво учим децата си, когато ги водим в зоологически градини? Че по наша прищявка и единствено за да удовлетворим някакви наши желания и капризи отнемаме свободата на животните. Поставяме ги в някаква изкуствена обстановка. Че можем като хора да си позволяваме всичко и това е напълно нормално. Отнемайки свободата на едно диво животно ние вече сме го убили. Гледаме неговата сянка, без душа. А какво се случва с диво животно, родено в затвор? Същото, като селскостопанските животни, отглеждани промишлено във ферми, наблъскани, малтретирани, за краткия си живот познали само страдание. Какво ще разбере от живота човек, роден в затвор и двор за разходка? Случилото се с жирафа и лъвовете е просто продължение, без лицемерие и прикритост - ето, ние сме богове и можем да решаваме всичко.
Аз не виждам защо изобщо е необходимо все още да има зоологически градини. Никога не съм влизала във варненската такава, но като гледам колко площ има, представям си какво е вътре. В нашите зоологически градини нищо гадно ли не се случва? Дори и да не убият някое животно, много ли е благородно да го затвориш в ограничено пространство и да го мъчиш така? Аз лично дори бих се зарадвала, ако животното умре, вместо да живее така, с угаснал поглед, точно като някои кучета на верига. Или птиците, които отглеждаме в кафези у дома. Какво е благородното тук? А варненския делфинариум например? Като малка ме бяха водили на представление там, но ми се е случвало два пъти да водя чужденци на сладкарницата, откъдето можеш да наблюдаваш делфините през стъкла. Какво е хубавото на този живот? Да гледаш затворници? Как не им достига пространство, как се задъхват за глътка свобода? При мен единствения ефект е да ми се насълзят очите... Правим го единствено заради нас, не заради животинката. Това не са одомашнени видове като котките и кучетата, на тях не им е нужен контакта с човека, трябва да си живеят волно там, където им е хабитата... Къде къде по-красиво и по-велоколепно е да гледаш филми за свободния им живот, вместо да ги виждаш зад прегради и решетки.
Публикувано: 27 March 2014 - 10:56 AM
wind, в 27 March 2014 - 07:54 AM, написа:
Аз не виждам защо изобщо е необходимо все още да има зоологически градини.
Зоологическите градини трябва да функционират, като спасителни центрове за животни. Като такива са регистрирани няколко в БГ, доколкото знам, но реално много малко изпълняват тази си функция. Софийският също е регистриран като такъв, варненският също. Финансиране по тези дейности обаче няма, а бюрократичните тъпотии и бавения са до безкрайност... Това е насоката в която трябва да се работи тук и навсякъде. Вместо това нашите зоопаркове държат в мизерия животните и позволяват да се размножават за да припечелят някой лев. Пример: Мечката в старозагорския парк ражда всяка година в продължение на 10 години.
Ние позволяваме това да се случва.
Публикувано: 27 March 2014 - 12:13 PM
Спасителният център предполага лечение, обгрижване, на животно в една или друга беда.
За спасяване от изчезване на даден вид се създават резервати. Трябва да се съхранят местообитанията им.
Както виждаме на практика в развитите страни и в такива като нашата зоопарковете и зоо-градините имат съвсем друга представа за "спасяване". Кому е нужно това?
Публикувано: 27 March 2014 - 02:22 PM
А лично аз мисля че зоопаркове не трябва да има,резервати да, това е друга бира и ако датчаните са толкова по-по-най би трябвало да са го разбрали доста преди нас. а не възпитано да обясняват на непсуващите си деце ,,е това тук е баба меца виж я сега че утре може да е в повече,, Айде със здраве.
Публикувано: 27 March 2014 - 02:42 PM
wind, в 27 March 2014 - 12:13 PM, написа:
Спасителният център предполага лечение, обгрижване, на животно в една или друга беда.
За спасяване от изчезване на даден вид се създават резервати. Трябва да се съхранят местообитанията им.
Както виждаме на практика в развитите страни и в такива като нашата зоопарковете и зоо-градините имат съвсем друга представа за "спасяване". Кому е нужно това?
Казвам, че това трябва да бъде тяхната функция, а не, че е в момента (Има спасени и настанени диви животни в някои зоопаркове )
Да се прекрати купуването на животни за зоопарковете от чужбина, животни родени за да бъдат гледани в клетка, безумно...
Спасяваме и настаняваме диви животни от нашите си ширини, грижим се за тях, когато няма как да бъдат върнати в природата, хората идват любуват им се, това е. Екзотични животни да гледат в естествената им среда, филми и книжки, толкоз.
Спасяването на изчезващи видове е съвсеееем отделна тема, която няма общо със зоопарковете...
Публикувано: 27 March 2014 - 03:19 PM

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 27 March 2014 - 04:00 PM
Furia_S, в 27 March 2014 - 03:19 PM, написа:
И аз това не мога да асимилирам .... било е известено официално какво ще се случи с Мариус дни преди това - дата и час на събитието и родителите са завели децата си да гледат убийство, аутопсия и разфасоване на жираф?! Сигурно никога няма да разбера логиката на родителите ...
За откупуването на Мариус от някой си "чичко-паричко" за първи път чувам, но и истина да е, не се вмества в графа *Асоциация на зоопарковете*. На голям зоопарк във Великобитания не са го дали, та камо ли на някой срещу пари.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро