Dog.bg Форуми : Кучето налита на всичко

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучето налита на всичко Оцени темата: -----

#81 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 March 2014 - 08:03 AM

Показване на мнениетоAplazia, в 06 March 2014 - 05:11 PM, написа:

От: Aplazia Email: aplazia@abv.bg Дата: 2014-03-07Коко, верен на дребната си интригантска същност, отново си ми издействал отстраняване от форума.Жалка дребна душицо,За разлика от теб, с което още веднъж доказваш колко безсмислен живот водиш, аз не мога да подчиня своя на мисията да убеждавам хората колко си кух и елементарен.Посочи ми поне един твой издържан коментар, касаещ проблемите на кучетата, проблеми по които аз съм писал. Само един! И тогава ще приема, че в главата ти няма само редки лайна.В противен случай, откакто пресече пътя ми, единственото което показваш е, че си един надменен пуяк, избиващ комплексите си за малоценност чрез дребни интриги, злостни думи и заяждания на ниско ниво.Написах ти го веднаж: ти си интелектуален кастрат, лишен от способността да бъде МЪЖ!

Въпреки, че не съм знаел, че е "издействано от мен", благодаря на администраторите за добре свършената работа. Качена снимка

User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#82 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 14 March 2014 - 08:30 PM

Показване на мнениетоEv.Mink, в 06 March 2014 - 06:54 PM, написа:

[ Същото винаги съм очаквала, когато чета коментари на starkopt, но в повечето случаи задава загадъчни въпроси и отговаря с недомлъвки на незнаещите или неинформираните, уж да се замислят и сами да открият отговора. И ако проявят неразбиране, следва конфликт, скандал, тюхкане "какво да правя, като не ме разбират" Каква тук, във форума е целта? Да споделяме познания и опит или да се оплакваме колко сме неразбрани, защото сме много умни?! А добрите учители говорят просто, така че да ги разбират учениците. Иначе, хората разбират, че и на самите учители не са им ясни нещата.

Какво толкова има да се крие знанието, да се влиза в тайни затворени форуми/общества, като именно разкриването на знание, подкрепено с практични демонстративни уроци за разрешаване на даден проблем е най-добрия начин за убеждаване на истинността на съветите и привличане на клиенти/ученици, ако щете. А преводите на водещи автори в кинологията каква заслуга е?!... ама, моля ви се, сега младите се раждат многоезично знаещи. Друго щеше да е вашата "задруга" или тайно общество да сте признати автори от тези същите по света и да четем ваши статии, патентни методики и практики, които се ползват от съответните международно и професионално признати източници. Да, да, не се засягайте, знаем за учебниците, теориите/статиите в печата и книгите на нашия пазар. А прилагат ли се някъде в практиката на активно работещи кинолози и колко са актуални? Не зная защо в този подфорум няма списък с легитимни тренери-кинолози във важните теми, така както е във ветеринарния подфорум с легитимните ветеринарни лекари.

E,нали можете да четете и превеждате сама ? Какво очаквате ? И макар да оставих почти цялото Ви мнение ще отговоря на последното така :
има статии и материали,само че не знаете къде да търсите .

PS. Всеки може да преведе текст , стига обаче да бъде поканен да го направи . А за стане това той трябва да е известен на възложителят ...
Дано този отговор да Ви задоволява .
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#83 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 14 March 2014 - 09:14 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 10 March 2014 - 06:03 AM, написа:

Показване на мнениетоAplazia, в 06 March 2014 - 05:11 PM, написа:

От: Aplazia Email: aplazia@abv.bg Дата: 2014-03-07Коко, верен на дребната си интригантска същност, отново си ми издействал отстраняване от форума.Жалка дребна душицо,За разлика от теб, с което още веднъж доказваш колко безсмислен живот водиш, аз не мога да подчиня своя на мисията да убеждавам хората колко си кух и елементарен.Посочи ми поне един твой издържан коментар, касаещ проблемите на кучетата, проблеми по които аз съм писал. Само един! И тогава ще приема, че в главата ти няма само редки лайна.В противен случай, откакто пресече пътя ми, единственото което показваш е, че си един надменен пуяк, избиващ комплексите си за малоценност чрез дребни интриги, злостни думи и заяждания на ниско ниво.Написах ти го веднаж: ти си интелектуален кастрат, лишен от способността да бъде МЪЖ!

Въпреки, че не съм знаел, че е "издействано от мен", благодаря на администраторите за добре свършената работа. Качена снимка

мен ме е пропуснал :ab_041:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#84 Потребителят е офлайн   Ev.Mink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 March 2014 - 08:11 AM

Придобита безнадежност.

След като ендокринологът Ханс Селие разработва теорията за биологичния стрес, изследва неговата физиология в системата хипоталамус – хипофиза – адренална кора, разделя стресовата реакция на три фази – тревожност, съпротива/адаптация и изтощение, създава концепцията за Общия адаптационен синдром се явяват много учени последователи, един от които е психологът Д-р Мартин Селигман. Той решава да продължи изследванията за тревожността и провежда серия експерименти с триада кучета, разработва концепция за придобитата/заучена безнадежност и въвежда такова понятие след 10-годишни научни занимания, изследва причините за възникване и пътищата, по които да се преодолее . По-късно друг учен потвърждава същите изводи от тези експерименти с кучетата и за хората.

За хората нагледен пример е българското общество след прехода на 10-ти до днес, първо хората скачаха („кой не скача, е червен”), съпротивляваха се на системата, други избягаха от системата зад граница, но след толкова години изтощение и хаотични действия, останалите живи се примириха най-накрая и с последните си сили минаха във втора група на оцеляващите.

Това беше по темата за стреса, за любознателните и внимателните, наблюдателните и загрижените, които пазят кучетата си (децата, учениците, служителите си, а, и себе си :smile: ) да не стигат до подобни състояния.

Цитат

E,нали можете да четете и превеждате сама ? Какво очаквате ? И макар да оставих почти цялото Ви мнение ще отговоря на последното така :
има статии и материали,само че не знаете къде да търсите .

PS. Всеки може да преведе текст , стига обаче да бъде поканен да го направи . А за стане това той трябва да е известен на възложителят ...
Дано този отговор да Ви задоволява .

п.с. Точно така, starrkopf, не зная къде да търся! Нещо повече, не искам и да зная къде да търся и не очаквам информация от вас! „Религията” ми забранява :) „Нямай други Богове, освен Мене!” Нито пък имам проблемно куче. Който има претенции, че знае как се решава даден проблем, да се обяснява и представя пред широката публика, според мен. И пред тези, на които успее да спечели доверието. Ако желае и има страх/тревоги някакви си (първа фаза на стреса), да си крие информацията. Негова воля. Да бяга или да се съпротивлява/адаптира към средата (втора фаза на стреса) отново е негова воля. Важното е да не стига до последната фаза на изтощение, примирение и придобита безпомощност, т.е. да не стане трайно завършен песимист. Всеки човек има свободно волеизявление, но не всеки човек дава свободно волеизявление на кучето си.

Бъдете оптимисти и кучетата ви ще бъдат щастливи покрай вас!

#85 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 15 March 2014 - 01:32 PM

Показване на мнениетоEv.Mink, в 06 March 2014 - 06:54 PM, написа:

. Същото винаги съм очаквала, когато чета коментари на [b]starkopt[/b:

Ами ориентирайте се най-сетне де ?! Веднъж искате ,веднъж казвате,че всичко знаете..
Госпожице,човек трябва да знае колко знае и да не се надскача ...
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

• (5 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема