Dog.bg Форуми : Развъдник за хъски - измамници

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Развъдник за хъски - измамници

#21 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 28 February 2014 - 09:51 PM

В моя магазин(собственик съм) най-евтината храна е 1,50лв ще се избият да я купуват.
Всеки сам прави избора с какво да си храни животното и откъде да го вземе-но проблема идв от там,че избора е неинформиран и от там насетне започват проблемите :md_064:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   asensi_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 28 February 2014 - 10:31 PM

Да, де, ама знаеш, че като ги информираш до какво води евтината храна не само, че не ти обръщат внимание, ами даже ти казват, че си некомпетентен и се опитваш да им набуташ скъпи неща, нали? Същото е и с животните, независимо какви.

#23 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 February 2014 - 10:32 PM

:ba_025:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   Мидрол Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2014 - 06:30 AM

Показване на мнениетоasensi_85, в 28 February 2014 - 09:51 AM, написа:

Разбирам, но ваше право е да търсите отговорност ако купите куче от магазин и недай си боже му стане нещо или не си отговаря на породата. И както казах - тяхно задължение е да продават кучета с ДОКАЗАН произход и можете да си търсите правата. В случая как може да се потърси отговорност, ако хъскито беше болно? Никак.

За бога, Елитен Зоомагазин в центъра на София. Много красиво изглеждащ. Много отдавна работещ. С много голям оборот. Предлагащ най-различни домашни любимци. Двама души от квартала си взимаха кученца от тях. И двете изобщо не бяха обезпаразитявани вътрешно. Едни съседи си взеха породисто коте, което като порасна, породата му се оказа, както и да го гледаш, Софийска превъзходна. На племенничката ми продадоха женско канарче вместо мъжко. На мен преди много години, през 2000, ми продадоха игуанче със чупен и много накриво зараснал крак. Седеше си в аквариумчето, не мърдаше, цената му беше същата, като и на съседното, нямаше как да позная какво му е, преди да го пусна вкъщи. Върнах се в магазина, най-напред ме убеждаваха, че аз съм му счупила крачето, но когато повиших тон и поисках ветеринар на място, те изведнъж станаха много любезни, излезе собственикът (или поне човек, който се представи за него), тръгна да ме успокоява, вкара ме в служебно помещение, взе да ми обяснява, че колежкта, дето ми го е продала, била нова и не била разбрала, това игуанче не било за продан, но тя не знаела, мислела че табелката с цената му се била загубила, и затова написала нова, като на съседното, защото не знаела, че се различават... Аз лично не съм се оплаквала, но подозирам, че други са го правили, няма начин - и какво, магазинът си работи... поне от 20 години вече
User's Signature

#25 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2014 - 07:49 AM

Мислих да не се намесвам, но не се здържам повече!
Животните, продавани в зоомагазини имат не само наследствени и придобити болести, но и неизменно имат психични отклонения. Живота в аквариум 50/50см се отразява пагубно на кучетата и котетата, които са бебета и тепърва трябва да опознават околния свят. Колкото и да ги "пускат" да си играят за 10мин на ден в коридора, представете си на какво са подложени 24ч. от денонощието. Не могат да спят, не могат да подушат и да се запознаят с нищо, което видят. По цял ден им тропат по стъклото някакви деца и хора без работа. По цял ден слушат писъци, крясъци и шум от нещо, което дори не знаят какво е, а това трябва да е образа на хората, с които трябва да съжителстват...
Знаете ли какво се случива с животните, които не са кучени? "Връщат" ги! Къде? Предположете сами...
Преди 5г. си взех от зоомагазин морско свинче. Хвана ме жал за хайванчето, беше се сгушило и трепереше, щом някой човек влезнеше в магазина. Имах страшно много проблеми с него, свързани със здравето. Постоянно бяхме на ветеринар, постоянно пиеше нещо или го мажех с отвари за гъбички. Накрая трябваше да сменим квартирата, а горкото почина още първата вечер от страх...
Бих се подписала с двете ръце за закон, забраняващ на зоомагазини да продават каквито и да било бозайници!!!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)

#26 Потребителят е офлайн   Мидрол Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2014 - 09:12 AM

Малка смешка.
Преди много-много години си купих морско свинче. Нагласиме го в аквариума,а на сутринта влизам в кухнята - а там още три свинчета! направо се вцепених доде съобразя, че новата ми любимка е родила! Изобщо не ми казаха в магазина, че е бременна, най-вероятно не са и знаели.
User's Signature

#27 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 04 March 2014 - 05:17 PM

asensi_85 Май изобщо нямате представа за какво става въпрос и от къде идват тези животинки. Доста розово гледате на нещата, би било много хубаво да е така както казвате и законите да се спазват, но за съжаление реалността е съвсем друга. Явно не сте се парили вие и хората около вас от такива покупки щом мислите че всичко е толкова изрядно и розово колкото го описвате. Аз предпочитам куче от приют или улицата вместо от който и да било зоомагазин или обява в интернет. Ако искам порода търся легитимен развъдник, виждам родителите срещам се със собствениците. Това е. :tb_195:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#28 Потребителят е офлайн   asensi_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2014 - 08:21 PM

Показване на мнениетоnushcho, в 04 March 2014 - 05:17 PM, написа:

asensi_85 би било много хубаво да е така както казвате и законите да се спазват

Не описвам нещата в розово, а обяснявам какво ИМАТЕ право да изисквате от всеки зоомагазин, който продава кучета! А дали мястото спазва законите или не - това също е наша обща отговорност. Кога ще се научите да си търсите правата не знам! След като в някой магазин е имало нередност защо не подавате сигнали до службите?

#29 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 05 March 2014 - 10:20 AM

Показване на мнениетоasensi_85, в 04 March 2014 - 08:21 PM, написа:

Показване на мнениетоnushcho, в 04 March 2014 - 05:17 PM, написа:

asensi_85 би било много хубаво да е така както казвате и законите да се спазват

Не описвам нещата в розово, а обяснявам какво ИМАТЕ право да изисквате от всеки зоомагазин, който продава кучета! А дали мястото спазва законите или не - това също е наша обща отговорност. Кога ще се научите да си търсите правата не знам! След като в някой магазин е имало нередност защо не подавате сигнали до службите?

Охохо не казвайте така моля ви се, аз съм човекът който ще се сбие за правата си. Аз лично куче от магазин не съм си купувала няма и да си купя. Моите са все намерени или подарени. Всяко едно наше дествие и постъпка е пример за околните. Прост пример - много хора от моето обкръжение се "светнаха" за ползата от кастацията на домашните си животни защото не съм си казала че уличните кучета не са мой проблем. Те са проблем на всички ни за това разговарям с познати или не за това от къде идват уличните кучета и кой ги пуска на улицата. .... но както и да е много се отплеснах :ab_041: Просто всички тук са много нагнетени против фермите за кученца и хората които ги гледат в мизерни условия само и само да печелят. Без да водят животните на рутинни втеринарни прегледи преди да направят чивтосването дали тези кучета стават за разплод и дали няма да са предразположени към наследствени болести (диспазия, глаукома - поправете ме ако греша, ... и др.). Защото производството на кучета с гени носещи наследствени болести и проявата им в по късен етап или при раждането води в 90% до пускането им на улицата. Защо ли? Защото българина няма пари за ветеринарни лекари и няма култура да осинови или вземе куче с недъг. Колко % от 3 краките кучета и котета в приютите се осиновяват от българи......МНОГО МАЛКО сигурно се броят на пръстите на едната ми ръка. Всички останали "недъгави" и стари душици чакат дълго време или ги осиновяват в чужбина. Извинете ме за дългия пост, но и аз съм болна на тема puppy mills и нещастничета по улиците. :dh_188: Нищо лично към никого просто изказвам мнение и нека повече хора го прочетат, защото наистина много малка част от обществото знае за какво става дума и от къде идват тези животинки. Просто хората не ги интересува лошата страна на монетата....за жалост. Но за щастие последно време все повече се срещам с хора които мислят правилно и смятам че има надежда един ден да възпитаме нашето общество на култура спрямо животните и хората...... МАле много дълго стана кой ще има нерви да чете хахахахаха :ae_085:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 05 March 2014 - 10:35 AM

Само да вметна - не правете от чужденците светци. Осиновяват осакатени кучета и после изцеждат от благотворителност всички пари, които могат за уж лечение и протезиране, както е станало с Мима с отрязани лапи. Госпожата, която я е присвоила (макар че кучето бе пратено за протезиране, а не за осиновяване) вече е купила имение с парите за протези. Така че... И там нещата не са идеални.

asensi_85
За какви права говорите, когато кучета се продават вече и по Молове??? Ще ви се изсмеят в лицето и ще ви пратят да пиете една студена вода, кой купувач на куче и коте пази касова бележка? Това е чиста психология - четирикрако го взимаш без да визираш стока, но за магазините то си е стока и очакват рекламации с касов бон. Дубрутру, вие от луна все едно сте паднал/а.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#31 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 March 2014 - 10:39 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 05 March 2014 - 10:35 AM, написа:

Само да вметна - не правете от чужденците светци. Осиновяват осакатени кучета и после изцеждат от благотворителност всички пари, които могат за уж лечение и протезиране, както е станало с Мима с отрязани лапи. Госпожата, която я е присвоила (макар че кучето бе пратено за протезиране, а не за осиновяване) вече е купила имение с парите за протези. Така че... И там нещата не са идеални.

Изроди и нагляри навсякъде, само че при нас повече с по-голяма гъстота. Тези хора рано или късно си плащат за постъпките.... :ea_103:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#32 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 05 March 2014 - 10:45 AM

Нищо няма да плащат, там е работа, живеят си живота, свиркат си и ни се присмиват като ни смятат за будали, уви... С едно съм напълно съгласна - потребителя asensi_85 наистина гледа света или през розови очила, или - което не ми се иска да вярвам - нарочно с абсолютен цинизъм агитира съфорумци да купуват кучета от зоомагазин.
На нищо няма да се учудя вече, щом собственичка на прекупвач-доставчик е организирала развъдник към клуб, вече някак си цинизма не ме ужасява.
User's Signature

#33 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2014 - 11:49 AM

Продажбата на кучета в зоомагазини съществува, защото има условия за това! Ако никой не им ги купува ще изчезнат по естествен начин, но.....тук има едно но.....Какви са причините този вид търговия да процъфтява през годините?

1. Народопсихологията ни е такава
2. Не се образоваме (отношението към животните въобще се възпитава още в ранна възраст )
3. Много сме бедни като народ и освен това ни е заложено винаги да искаме да "минем тънко"

Комбинацията от тези три неща обрисува ситуацията в момента, освен това нямаме добре работещи закони!

Аз например съм задавала въпроси на собственици на куче закупено от зоомагазин на човек, който има финансови възможности да си купи куче от развъдник например.
На въпроса ми - защо реши от там да си купиш куче ми се отговори ..."ами защото е евтино, аз 1000лева за куче няма да дам"
Другият вариант е, много им се иска да имат родословно куче, но нямат никакви финансови възможности за това.
Т.е. имам възможност, но "няма да дам", или "много искам, но нямам възможност" :smile: Това е народопсихологията на българина за съжаление...
Furia_S много добре го каза "четирикрако го взимаш без да визираш стока, но за магазините то си е стока"
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#34 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2014 - 12:55 PM

Най-глупавото в цялата история е че за същите 1000 лева (а в нашата порода атрактивна окраска крем по зоомагазините надхвърля тази цена) можеш да купиш куче от развъдник. Просто трябва да изчакаш, но хората като правило не искат да чакат - искат да гушнат една сладка муцунка сега, веднага, или защото детето има рожден ден и идва датата. А знаете ли че нашата порода чау-чау дори циганите вече имат? Не се шегувам, без майтап, разхождах Лео на старият ни адрес още, чистиха градинката онези мургавелки с оранжеви жилетки, и едната вика:
- Яяяя, чау-чау, па ний имаме същото ма какооооооооуууу.
Аз чак хлъцнах - не стига че разпозна породата, ама имала и същото? Я пак?

Оказа се че мадамата е родила детенце от негър, естествено нямаше брак, негъра си е заминал за Африка и за първи клас на детето е дошъл да си види дъщерята, па решил да му направи подарък.
- Какво искаш за подарък, моето момиче?
- Куче чау-чау - рекло детето, защото ги е виждало в някакво предаване и се влюбила във визията.
Такаааааааа... Отиват да търсят по обяви, намират кучило в Пловдив, отиват да видят кучилото, детето избра първото което дойде при него, оказа се че е женско и сега...
- И сега живее на тавана, какоууу, сичко яде, кфото ний ядем, тфа й даваме. Мъ е женскоу, ша знайш, ако тфойто е мъжко да го пуснем на нашто женско да има малки, едното че ти го дадем.

Трагедията в нашето общество е в това, че сме презадоволени. Ние сме пренаситени. Ако преди години кучето бе мечта, то сега е един атрибут и антураж, показва социален статут на някоя разглезена блондинка, която си носи кученцето в чантичка като модерна висулка. Нито го разхожда, нито го възпитава, нито го дресира, животното се изхожда в котешка тоалетна и практически не излиза навън - разбира се че утрирам малко, има и отговорни стопани на дребосъци, но са абсолютно малцинство.
Трагедията на обществото ни и в това, че нямаме закон, който да забрани търговия с кучета и котки по зоомагазините. Те щом и в моловете са се напъхали, където е огромен човекопоток, за какво да говорим?
Трагедията ни е и с внос от Сърбия-Унгария с пълни багажници нещастни кутрета, който трябва да се забрани, трагедията е и в разрешена дейност за прекупвачите, които най-нагло после си регват развъдници към ФЦИ. А животинския пазар на Подуене? Идете да прочетете темата за него и вижте снимките.
Трагедията ни е и в инфантилност на днешния урбанизиран изнежен човек, който иска всичко, на момента, тук, сега, веднага - пазара на животните е ориентиран точно към тази целева група, към поколение "Клик", тези хора няма да спрат да купуват, няма да ударят бойкот на зоомагазините, не се заблуждавайте. И те не искат да се образоват и да анализират получената информация - твърде скучно и сложно за тях.
Лошото е че са много.
За това този омагьосан кръг няма как да бъде разкъсан, освен чрез законови наредби. Просто няма друг начин.
User's Signature

#35 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2014 - 02:48 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 05 March 2014 - 10:55 AM, написа:

Трагедията в нашето общество е в това, че сме презадоволени. Ние сме пренаситени. Ако преди години кучето бе мечта, то сега е един атрибут и антураж, показва социален статут на някоя разглезена блондинка, която си носи кученцето в чантичка като модерна висулка. Нито го разхожда, нито го възпитава, нито го дресира, животното се изхожда в котешка тоалетна и практически не излиза навън - разбира се че утрирам малко, има и отговорни стопани на дребосъци, но са абсолютно малцинство.
Трагедията на обществото ни и в това, че нямаме закон, който да забрани търговия с кучета и котки по зоомагазините. Те щом и в моловете са се напъхали, където е огромен човекопоток, за какво да говорим?
Трагедията ни е и с внос от Сърбия-Унгария с пълни багажници нещастни кутрета, който трябва да се забрани, трагедията е и в разрешена дейност за прекупвачите, които най-нагло после си регват развъдници към ФЦИ. А животинския пазар на Подуене? Идете да прочетете темата за него и вижте снимките.
Трагедията ни е и в инфантилност на днешния урбанизиран изнежен човек, който иска всичко, на момента, тук, сега, веднага - пазара на животните е ориентиран точно към тази целева група, към поколение "Клик", тези хора няма да спрат да купуват, няма да ударят бойкот на зоомагазините, не се заблуждавайте. И те не искат да се образоват и да анализират получената информация - твърде скучно и сложно за тях.
Лошото е че са много.
За това този омагьосан кръг няма как да бъде разкъсан, освен чрез законови наредби. Просто няма друг начин.

Furia_S всичко това е така, Дано повече хора прочетат написаното от теб, но според мен не трябва да се чака и разчита на законови разпоредби поради простата причина, че те няма от кой да бъдат написани.....Поне на този етап. Обществото деградира в световен мащаб. Трябва да се промени мисленето на всеки един, да се промият мозъците, да се промени ценностната система и принципите ни! Не знам как ще стане?!?! Но дори и тази капчица в океана като поста ти по-горе ще накара много потребители да се замислят....Избора дали да купиш неродословно куче от зоомагазин или да осиновиш неродословно от приют е принципен!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#36 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2014 - 03:05 PM

На този етап - не, така е, но и да очакваме отговорност от масовото общество е безсмислено. Само закони, само забрани и държавна политика могат да ни помогнат - знам че сега това не е възможно, но съм виждала как работи машината през соца, когато породисти кучета бяха малко и хората си взимаха помиярчета от улицата и породоподобни. Сега всички са се уяли, кога преди 30 години бихте могли да си вземете акита, чау или друг северняк? Ами дребосъците като йорки, чихуахуа или булонка? Нямаше такова нещо, а сега само да бръкнеш в продавалника или по обявите и ей го на, от йорки до питбул, каквото душата ти иска и то на смешна цена.

Кучето като порода не бива да е лесно достъпно, защото хората не зависимо от възраст са едни големи и глупави деца в 99%
И правят с животните такива простотии, че.... Най-добре да не им се дава в ръцете едно животно, и най-вече куче.
User's Signature

#37 Потребителят е офлайн   asensi_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2014 - 10:51 PM

Оф, не мога да споря повече. Гледам розово, агитирам да си купувате кучета от зоомагазин и какво ли не. Добре, подминавайте кучетата в зоомагазините, не следете дали се спазват законите за отглеждането им, не си искайте паспорти и родословия, гледайте как стоят в аквариумите и после се оплаквайте във форумите."Държавата - това съм аз" казал някога един владетел, ама е далечно това от мисленето ни. И аз мога да кажа, че агитирате хората да не си купуват от зоомагазини, за да въдите и продавате, но не го правя, нали? Няма да отговарям на заяждания, смисъл няма. И без това никой не ме разбра правилно.

От всички, които ме упрекват и съветват да си взимам куче от развъдник искам да попитам колко от вас имат такива кучета? Защото тука някой бърка развъдник с "продавалник" ми се струва...

#38 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 March 2014 - 11:24 PM

Не е задължително човек да има куче от развъдник за да посъветва някой откъде е правилно да си вземе куче.
Много хора са направили някога грешката да купят от подобно място и сега искат да предпазят и други хора от това да отглеждат цял живот някой сакатлък или перманентно боледуващо куче.
Неясен здравен статус,неясен характер,неясна визия в зряла възраст и още куп чудесийки :dh_188:
Как да посъветваш човек да си вземе куче от такова място още повече като знаеш къде и в какви условия се отглеждат родителите на тези кученца и после каква е тяхната съдба като не могат вече да дават поколения? :ae_085:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#39 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2014 - 11:49 PM

asensi_85, фактите говорят повече от драсканията тук - породата сибирско хъски в БГ е съсипана тотално в последните години, заради това, че беше "модерна порода". Погледнете по-горните теми - хъски на 4 месеца тежи 30 кг.!!! Обявите са пълни с бебета за по 50 лева?!?!?! Това ли заслужава тази прекрасна порода? Вместо да се развъждат качествени екземпляри като се внася нова кръв, то тук процъфтяваше зоомагазин търговията.....Нито една порода селектирана през годините не заслужава тази съдба!
А обвинението ти, че агитираме хората да купуват от развъдници, а не от зоомагазини е неоснователна, защото пазар на родословни кучета от породата в БГ няма или ако има е минимален!
Само информативно - средната цена на хубаво куче от породата сибирско хъски в Европа е на цена от 800-1200 евро. Средната цена на родословно куче от породата сибирско хъски в БГ е на цена 300-350 евро!
Никой няма интерес да развъжда при тази ситуация - освен, ако не си луд :ab_041: Развъждането също е труд, за който освен емоция и лудост са необходими и средства...

Породата като порода трябва да бъде уважавана! Труда на селекционера също.....
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#40 Потребителят е офлайн   asensi_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2014 - 12:11 AM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 05 March 2014 - 11:49 PM, написа:

asensi_85, фактите говорят повече от драсканията тук - породата сибирско хъски в БГ е съсипана тотално в последните години, заради това, че беше "модерна порода". Погледнете по-горните теми - хъски на 4 месеца тежи 30 кг.!!! Обявите са пълни с бебета за по 50 лева?!?!?! Това ли заслужава тази прекрасна порода? Вместо да се развъждат качествени екземпляри като се внася нова кръв, то тук процъфтяваше зоомагазин търговията.....Нито една порода селектирана през годините не заслужава тази съдба!
А обвинението ти, че агитираме хората да купуват от развъдници, а не от зоомагазини е неоснователна, защото пазар на родословни кучета от породата в БГ няма или ако има е минимален!
Само информативно - средната цена на хубаво куче от породата сибирско хъски в Европа е на цена от 800-1200 евро. Средната цена на родословно куче от породата сибирско хъски в БГ е на цена 300-350 евро!
Никой няма интерес да развъжда при тази ситуация - освен, ако не си луд :ab_041: Развъждането също е труд, за който освен емоция и лудост са необходими и средства...

Породата като порода трябва да бъде уважавана! Труда на селекционера също.....

Абсолютно съм съгласен. И точно това имах предвид с всички постове! Че междудъседското въдене трябва да спре и хората да спрат да се подвеждат по ниските цени на подобни кучета!

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни