Dog.bg Форуми : Персийска котка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (108 Страници) +
  • « Първа
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Персийска котка

#1721 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 July 2009 - 08:12 AM

ама само не заблуждавайте хората. операцията е НАЙ-сигурният метод за лечение на всеки вид рак. всички видове химиотерапия имат несигурен резултат, и се ползват като допълнителна, или в някои случаи като палиетивна (облекчаваща) терапия. няма нищо вярно в това че след операцията тръгват метастазите. всяка подобна операция се извършва в съответствие с добре известните принципи за абластичност.

#1722 Потребителят е офлайн   Natali-Ger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2009 - 01:37 PM

Показване на мнениетоmanus, в Jul 13 2009, 08:12 AM, написа:

ама само не заблуждавайте хората. операцията е НАЙ-сигурният метод за лечение на всеки вид рак. всички видове химиотерапия имат несигурен резултат, и се ползват като допълнителна, или в някои случаи като палиетивна (облекчаваща) терапия. няма нищо вярно в това че след операцията тръгват метастазите. всяка подобна операция се извършва в съответствие с добре известните принципи за абластичност.

Обидно е, че ме подозирате в опити за заблуда. Казвате го на човек, който четири пъти е оперирал едната си котка от фибросарком, предпоследния път туморите бяха толкова много, че лекарката я ряза часове наред и без малко не я умори на операционната маса. Година по-късно оперирах детето й два пъти от мамакарцином, докато самият лекар ми каза да престана и да търся алтернативни методи. "Ще оперираме само тези тумори, които могат да се оперират и непосредствено заплашват живота й." Така ми каза и така направихме. И й спестихме много излишни мъки.

Знаете, че фиброксаркомите се връщат обратно, дори на същото място, и то в 70 процента от случаите. Знаете, че напоследък има много фибросаркоми, които са резултат от имунизацията на животното. Не ми казвайте, че медицината е панацея за всичко, и там много от хората се движат с превръзка на очите.

В момента има една студия в Мюнхенския университет. Изработва се от тъканта на животното т.н. генетична гъба, която се вкарва на мястото на операцията. Тази гъба гарантира, че на това място в 70 процента от случаите няма да се появи сарком. Но е още в изследователска фаза. Само че често туморите просто се развиват на друго място. Да, не метастазират така агресивно във важните органи, но в замяна на това дават все по-агресивни рецидиви. И от спасител се превръщате в мъчител на съществото, което обичате.

Лекар, който оперира и оперира непрекъснато заради хонорара, за мен не е лекар. Никога повече няма да отведа котката си при онази лекарка, която някога оперира животинката ми четири пъти. Но имам пълно доверие на този лекар, който ме накара да спра, и въпреки сълзите ми ми обясни, че оттук нататък само ще я измъчваме излишно, без да постигнем много.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1723 Потребителят е офлайн   anwalt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2009 - 07:13 PM

Здравейте всички!
Виждам, че дискусията за и против самолечението на рака доста се е нажежила... Без да имам каквито и да било познания и претенции в областта на медицината, считам за много уместен и правилен съвета на папи, че вяко лечение е добре да се провежда под лекарски надзор, но от друга страна бих разбрал и отчаяния опит на всеки собственик да спаси любимото си животно, прибягвайки до алтернативни лечения и методи, след като традиционните такива са изчерпани и няма светлина в тунела. Считам обаче, че това пак трябва да става единствено и само под лекарски надзор.

И за да разведря настроенитето, ето малко снимков материал - приложен урок по самбо. Сребърното момиче е Краун Джуъл - братовчедката на моята Лили, в която първоначално се бях влюбил, а златното момиче е един фъндък от четвъртото котило на развъдчицата. Както виждате - при самбото размерът няма значение, важна е волята и спортният дух! :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

От улыбки хмурый день светлей.
От улыбки в небе радуга проснётся
Поделись улыбкою своей,
и она к тебе не раз ещё вернётся.

#1724 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2009 - 09:04 PM

боже.... обожавам златните персийки!!!
anwalt, няма ли шанс да си вземеш едно златно момче за Лили? позволена ли е връзката и ще има ли и чинчили и златни котета от това?

#1725 Потребителят е офлайн   anwalt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2009 - 10:57 PM

Здравей, манус!
Няма пречка да се заплоди сребърна чинчила със златна.
Съществува вероятност Лилида да е хетерозиготна по отношение на ихибиторния си ген(Ii), който при чинчилите потиска черния цвят на косъма и с помощта на друг ген го изтласква до върха на косъма, т.е. може би носи в себе си златен ген. Правя този извод, съдейки по котило от сестрата на майката на Лили и от бащата на Лили.
Ако е така и ако я заплодя, живот и здраве, с котарак с хомозиготен ихибиторен ген(II), половината от котета ще са като нея с хетерозиготен ихибиторен ген (Ii -ще носят златен ген), а другата половина ще са с хомозиготен ихибиторен ген(II няма да носят златен ген). Ако я заплодя с котарак с хетерозиготен ихибиторен ген, 50% от котетата ще са с хетерозиготен ихибиторен ген (Ii -ще носят златен ген), 25% ще са с хомозиготен рецесивен инхибиторен ген (ii - т.е. ще са златни чинчили), а 25% ще са с хомозиготен ихибиторен ген(II няма да носят златен ген). Ако я заплодя с котарак с хомозиготен рецесивен инхибиторен ген (ii - т.е. златна чинчила), половината от котетата ще са с хетерозиготен ихибиторен ген (Ii -ще носят златен ген), а другата половина ще са с хомозиготен рецесивен инхибиторен ген (ii - т.е. ще са златни чинчили).
Ако обаче се окаже, че Лили е с хомозиготен ихибиторен ген(II), дори и да я заплодя с котарак с хомозиготен рецесивен инхибиторен ген (ii - т.е. златна чинчила), всички котета ще са с хетерозиготен ихибиторен ген (Ii -ще носят златен ген).
Аз не мога да се запаля толкова по златните чинчили при тях, на фона на кафяво-черната им козина, ми се губи маскара ефектът от очертанието на очите и на носната гъба, който ярко контрастира на бялата козина на сребърните чинчили и акцентира изумрудените очи, кореспондирайки с черните връхчета на космите по гърба и опашката им. :wub:
Манус, специално за теб още златни момичета. :smile:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Поделись улыбкою своей,

#1726 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2009 - 11:20 PM

това в ляво го взимам веднага!!! :wub: :wub: :wub:
а ако я заплодиш с котарак без инхибиторен ген? или хетерозигот? доста ми е интересна генетиката по принцип, и ми е ясно процентното разпределение. въпросът ми е по скоро дали е позволено и какво се получава.

#1727 Потребителят е офлайн   Natali-Ger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2009 - 11:20 PM

Съжалявам. Може би реагирах малко по-болезнено, отколкото е нужно, но просто ножът срещна оголен нерв. Както писах преди малко в лична бележка, и досега ме преследват две вини едновременно: че я оперирах прекалено много пъти... и че не я оперирах още веднъж.

Да не бъда несправедлива и към лекарката й. Беше отличен хирург. Не знам дали това стига, за да си добър лекар. Мечтая за медицина като тази на Парацелз, когато лекарят наистина лекува, а не ти връща обратно един кървящ, скърпен криво-ляво пакет с половината котка вътре.

Извинявам се, ако съм прекалено драстична, но така мисля. И все пак подчертавам отново: глутационът върши много работа, за няколко дни туморите от твърди буци с "крачета" помежду си се превърнаха в нещо като малеби и се отграничиха един от друг. Ех, ако не беше вече отишло в черния и белия дроб или те се обновяваха по-бързо, като при младо коте!

Знаете ли, тук дори при хуманитарната медицина напоследък се приема, че първо туморите се борят с хемотерапия или билкотерапия, и едва след това се режат. Медицината постепенно дораства до... своето славно минало. Може би и защото хемотерапията твърде напредна и вече има много случаи на подлежащи на опериране тумори, които се стапят само с хемо и билки.

Ей, къде сте Парацелзи на бъдещата българска ветеринарна медицина! :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1728 Потребителят е офлайн   papyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Деца, котки, пътешествия, фотография

Икона за мнението  Публикувано: 14 July 2009 - 12:29 AM

Natali-Ger!
Няколко пъти Ви писах, че това е форум за персийски котки, а не ветеринарен кабинет. Има такава специална тема и там пишат ветеринарни лекари. От тук писалите по темата има само хуманни, няма ветеринарни, а Вашите интереси са по отношение лечението на котки, доколкото схващам.
Но в последния си постинг зачеквате и лечението на хора. А това е много опасно и вредно, защото хората се надяват до последно в своето отчаяние и са готови да се хвърлят на какви ли не идеи, някои полезни, други безполезни и безвредни, а и направо вредоносни и обикновено добре платени. Може би не знаете, но в БГ битуват какви ли не мошенически практики за издояване на джоба на отчаяните хора, окултни практики, амулети, билки с недоказан произход и състав, казвам го от собствен опит. Затова приказките в неспециализирани форуми, които не се модерират от специалисти ми се струват опасни, подтикващи към лечение с недоказано безвредни методи. Затова мисля да помоля за мнение ветеринарените лекари във форума.
Не виня никой, който иска да сподели своя информация, разбирам добронамереността му, но хората и котките се лекуват по различни методи.
Моля нека спрем с обсъждане на тема, за която нямаме достатъчна квалификация.
Е, ето ви от оня развъдник и голдън шедид . Майката е по-горе, а на снимката е таткото.Прикачена снимка
Последното котенце на развъдника :dh_188: Но пък е много красиво. :db_046:
User's Signature

Обичам всички котки, вашите също.

#1729 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 14 July 2009 - 01:04 AM

Показване на мнениетоpapyy, в Jul 14 2009, 01:29 AM, написа:

Natali-Ger!
Няколко пъти Ви писах, че това е форум за персийски котки, а не ветеринарен кабинет. Има такава специална тема и там пишат ветеринарни лекари.

Именно за това помолих модове или Админ да отдели темата и да я премести - дали в С котка в леглото илипо-добре във Веткабинет, където и лекарите ще могат да кажат мнение. Именно заради това:

Цитат

Затова мисля да помоля за мнение ветеринарените лекари във форума.

Уви, модовете не са влизали скоро, а Админ посети темата, но не предприе нищо.
При тази ненамеса на администрацията остава само варианта да се пише тук. И на мен не ми харесва, защото се разводнява темата, но...
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#1730 Потребителят е офлайн   Natali-Ger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2009 - 11:19 AM

Рapyy, този път сте написали невероятни и грозни глупости, които не съм длъжна да оправдая. Ако имате някакви житейски проблеми, опитайте се да ги решавате с хората, които Ви ги създават, не в този форум. Искрено Ви съветвам да го направите, защото лошите Ви насторения преминават всякаква граница. Знам, че е традиция човек да се държи скандално по българските форуми, прикрит зад удобната анонимност, но всичко това вече премина чертата на доброто възпитание. Ако сте Админ на форума, преместете темата. Иначе само Админът решава какво къде да остане. Аз говорих за болестта на една персийска котка, може би това е и причината то да остане тук. Но нямам нищо против и да бъде преместено другаде, не аз решавам това.

Ако съм разрушила форумня Ви уют, много съжалявам, но съм сигурна, че при толкова възможности в нета, винаги можете да се уедините с приятни на сърцето Ви хора и да си гукате там. Дори можете да се скриете от света и никой да не Ви чете, освен желаните от Вас Съвършени. Това тук е обществен форум и идват всякакви хора, които, уви, трябва да търпим, възможно най-толерантно при това. Чета немските форуми за котки, и щом това е възможно там, значи е възможно и тук. Не Ви оправдава даже определението "стар нахал", което стои под ника Ви, нахалството не оправдава никого за нищо.

Колкото до другите глупости за лечението на хора, не, не знам как е в България, но Ви казвам как е в Германия. Имам тук много приятели и съседи, които преминаха през подобни проблеми, и знам точно как стоят нещата. Никъде не съм писала за ясновидци, врачки и амулети, а за терапии, преминали в свърхмодерни клиники, една от които се намира пред дома ми. Оттам научих и за билката murdannia loriformis, която се прилага в много местни болници и има успехи. При мен също имаше успех, колкото и да се стремите да подцените факта.

Много пъти съм се сблъсквала с удивителното високомерие на българските медици, с тяхното нежелание да приемат преоткрития на медицината, които почиват на хилядолетен човешки опит. Има и едно такова техническо високомерие сред тях, което допуска, че само с уреди и техника са възможни лечебни постижения. Не се учудвам обаче, че с любов, отвари и добра дума много народни лечители постигат по-големи успехи от високомерните медицинстващи "хуманитари", и това не е случайно. Не бих искала да съм Ваш пациент, ако сте лекар, опазил ме Бог! И аз ще притичам при някой знахар, защото знам, че във всички случаи ще умра от рак, ако съм тежко болна, но ще предпочета да умра сред доброта и човещина.

Хайде, показвайте си фотки на котки нататък, ще гледам да не преча на високомерната Ви хармония повече. :ab_041:

Животът учи на търпение ненаучените.

Със здраве и всичко най-добро!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1731 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 July 2009 - 12:26 PM

Аз следя дискусията с много голям интерес и тъй като ползвам немски език (макар и да съм позабравила малко) ще съм ви много благодарна ако на ЛС или тук във форума дадете линкове към немски форуми, където също се обсъждат алтернативни методи на лечение. И моля ви не напускайте форума само заради двама души. Сигурна съм, че много други ще са благодарни за споделения опит. Ако пък разговора се води на чак толкова неподходящо място нека модераторите да я преместят, където сметнат за удачно. Дано никога не ми се налага, но си копирах информацията за тази аминокиселина.

#1732 Потребителят е офлайн   Natali-Ger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2009 - 01:05 PM

Показване на мнениетоMechoPuh, в Jul 14 2009, 12:26 PM, написа:

Аз следя дискусията с много голям интерес и тъй като ползвам немски език (макар и да съм позабравила малко) ще съм ви много благодарна ако на ЛС или тук във форума дадете линкове към немски форуми, където също се обсъждат алтернативни методи на лечение. И моля ви не напускайте форума само заради двама души. Сигурна съм, че много други ще са благодарни за споделения опит. Ако пък разговора се води на чак толкова неподходящо място нека модераторите да я преместят, където сметнат за удачно. Дано никога не ми се налага, но си копирах информацията за тази аминокиселина.

Не се безпокойте, няма да напусна така лесно форума, освен ако Админът не ме изхвърли. Но и тогава има изход, нет широк и пътища много. Свързва ни обща любов, която е по-силна от капризите или лошите настроения на някого.
Просто напускам тази тема, за персийци може да се говори навсякъде, не само тук.

Има много форуми на немски, ще намеря няколко линка. За алтернативни методи още не съм намерила линк специално за котки, но четох, че билката е изпитвана на животни, а навремето от лабораторията за производство на глутациона ми казаха, че е експериментиран и при животни, даже с по-голям успех, отколкото при хора. Не е панацея, но помага в много тежки случаи. Моля Ви също да обърнете внимание на темата за туморите, причинявани от имунизации, в момента се водят горещи дискусии по нея в Германия и САЩ.

Пуснах ви обещания текст за билката и аминокиселината тук:

Дневници с поука

Там ще намерите и линковете. (Съжалявам, че сбърках нещо в заглавието, дано админът го премахне! Нямам опит точно с този форумен софтуер!)

Поздрави!

:ab_041:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1733 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2009 - 01:32 PM

хайде да сложим край на тази дискусия и да кажем няколко важни истини по въпроса
1. лечението се води от дсоктори, не по форуми
2. панацея за рак няма. има различни методи на лечение които действат с различен успех при различните пациенти
3. от горното следва че лечението на рака е строго индивидуално. при хората се води от т.нар. онкокомитети, където участват лекари от най-различни специалности.

благодарим за споделеният опит, всеки е научил нещо от него. но се опитайте да спазвате добрия тон, все едно сте в немски форум. имайте уважение към събеседниците си. Папи (и аз) работи в сферата на медецината, има дългогодишет опит с котки, а и с рак за съжаление. такива хора трябва да се слушат и уважават. ваше право е да не сте съгласни, но не нападайте по този грозен начин. не бихте си го позволили в немски форум, не си го позвлямайте и тук.

тази е тема е за персийски котки. нямам против да се обсъждат всякакви въпроси в нея, както и тази за лечението на рак. но и вие не се опитвайте да ни съдите за това че си споделяме снимки на хубави представители на породата.

#1734 Потребителят е офлайн   anwalt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2009 - 11:03 PM

Папи, котракът крипторхид е прекрасен! Наистна много жалко за дефекта му и че не може да има поколения...
Манус, знаеш ти кое коте златно момиче да си избереш! :) Относно кръстосването на чинчили с други персийки(предимно солиди), доколкото съм запознат, има нещо като спор или по скоро в средите на развъдчиците са обособени 2 лагера - на тези които са привърженици на т.нар. кълърбрийдинг(т.е. чинчили само с чинчили) и на тези които кръстосват и с други цветове(нон-кълърбрийдинг, ауткросинг), предимно със солиди. На страницата на любителите на силвърите и голдъните има доста интересни материали - за генетиката на чинчилите, за историческото им развитие и за съвременните предизвикателства пред развъдчиците.
Аз лично съм привърженик на кълърбрийдинга, защото ми харесва повече миловидното дол-фейс изражение на чинчилите.
Привържениците на ауткросинга със солиди се стремят да доближат фенотипа на чинчилите възможно по-близо до този на останалите персийци - т.нар. бейби фейс луук, с носна гъба, поставена между горния и долния клепач на очите, което е много трудно постижимо при кълърбрийдинга. Обикновено се кръстосват с черни солиди, защото чинчилите генетически са черни агути котки с доминантен инхибиторен ген. На страницата на развъдник "Мишън Хилс" развъдчицата подробно е описала нейната ауткросинг програма - тя е използвала черна персийка и чрез инбрийдинг през поколение се е опитала да затвърди в генотипа на котките си, стремейки се да постигне бейби-фейс изражение на лицето.
Напоследък забелязвам по страниците на развърниците, че навлизат и т.нар. сини сребърни и златни чинчили - те би трябвало да се получават с ауткросинг със сини солиди с дилут-ген.
Ето снимки на такива котета - сини сребърни и златни чинчили.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Поделись улыбкою своей,

#1735 Потребителят е офлайн   anwalt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2009 - 11:11 PM

Ттова е снимка на котарак с бейби-фейс луук, постигнат чрез аутбрийдинг.

Прикачени снимки

• Прикачена снимка

User's Signature

Поделись улыбкою своей,

#1736 Потребителят е офлайн   anwalt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2009 - 11:22 PM

А това са снимки, илюстриращи моят идеал за чинчила.
Малкото коте силвър шейдид е Краун Джуъл, в която се бях влюбил първоначално - тя остава в развъдника си. Мисля, че като порасне, ще стане много красива дама и ще се доближи максимално близо до моя идеал.

И за финал едно златно момиче с прекрасен профил според мен. :smile:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

Прикачени снимки

• Прикачена снимка

User's Signature

Поделись улыбкою своей,

#1737 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2009 - 01:39 PM

Здравейте и от мен. Ще се включа и аз с малко снимки на едни от най-красивите представители на котките с тази окраска според мен, но май и не само :md_064: Наистина е много жалко, че стопанката им реши да спре да се занимава и ги кастрира. Снимките са заимствани от www.sunnybeach.de, надявам се, че Ирен няма да ми се сърди, но котките й бяха каймакът в тази окраска. Надявам се, че ще ви харесат.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

Прикачени снимки

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Развъдник за персийски котки Star Night (CFA & FIFe registered)[br]www.starnightpersians.com

#1738 Потребителят е офлайн   anabel10 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2009 - 03:31 PM

мдаа,

гледам гледам и не мога да разбера кво се "губи" при златните. на мен лично нищо - даже ги предпочитам. :mg_062:

(за повече яснота: "Аз не мога да се запаля толкова по златните чинчили – при тях, на фона на кафяво-черната им козина, ми се губи маскара ефектът от очертанието на очите и на носната гъба")

#1739 Потребителят е офлайн   radocats Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2009 - 05:32 PM

фантик също крие една страхотна мъжка чинчила от американо-канадски произход :r_181:
User's Signature

"Success is dependent on effort." ~ Sophocles
www.radocats.com

#1740 Потребителят е офлайн   papyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Деца, котки, пътешествия, фотография

Публикувано: 15 July 2009 - 06:10 PM

Благодаря ви, че спеделихте тези красиви чинчили с всички. Харесвам чинчилите и сребърните и златните, особено сребърните :smile: . Четох някъде, че дефекти се срещали по-често при сребърните.
И аз имам спомен за чинчили при фантик, то какво ли няма там... Ако бях мизерник с физически качества щях да се вмъкна и да снимам, снимам :oc_171: всичките прекрасни котки щях да да изфотя поне по 100 пъти.
На всички ни се иска да имаме толкова много харесвани от нас породи, разцветки :zh_112: , но "Едно е да искаш, друго да можеш, а трето и четвърто да го направиш"/ Н. Хайтов/.

Няма да отговарям на нападки, не съм нападала никого, нито имам време или желание за подобни километрични постинги. Не съм онколог и съзнателно не се заех при заболяването ми със специализирани знания за да не се изгуби обективността. Доверих се на български специалисти за диагностика и съставяне на лечебен план и съм очарована от официалната медицина. Вярно, че си платих лечението сама, но нашите здравни осигуровки не важат навсякъде по света. Само още една вметка. Официалната медицина включва твърде много методи за лечение, някои от които са много далече от обществената представа за официални методи. Скъпи са всички методи за лечение, които искат редки модерни технически средства или скъпи субстанции, за съжаление. Има лекарства, от които само една капсула струва в равностойност 20 000 Е, лечението включва 5 броя.
Поздрави на всички любители на котките
User's Signature

Обичам всички котки, вашите също.

• (108 Страници) +
  • « Първа
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема