Персийска котка
Публикувано: 17 July 2009 - 05:03 PM
Но ми омръзна от постинги със сладникави снимчици! Дълбоко ми е съжалението, че публикувате и вероятно се възхищавате на такива евтини фотосесиики с пух, перушина, месингови огледалца, сезал, изкуствени цветя и прочие. Опитващи се да внушат аристократизъм и прилежание към синя кръв.
Нима в България няма чинчили и всичките им производни? А да не говорим за това, че при животните както и при хората екземпляри като Хайди Клум и Тайра Банкс не се появяват на бял свят всеки ден. Въртят се пет линка в целия форум. Нима вие нямате котки - ами покажете ги тогава?! С какво вашите котки са по-лоши от другите? Уверявам ви, че хората дори не подозират за съществуването на вашите котки. Като изключим дузината посетители на изложби и същите такива на уеб сайтове.
Предполагам, че сте интелигентни хора и владеете поне два западни езика. В кой чужд форум видяхте толкова много публикации на чужди селекционери? И може ли форум за персийска котка да има само няколко посещения на ден и да се подържа от отговорите на 6-7 човека?
И някаде тук между гениалните ви познания в необятния свят на генетиката и хромозомите на мене лично ми се губи нишката, на любовта към породата, към котката и към фелинологията като цяло.
Имам още много какво да кажа, но няма да го направя!
Дори не си правете труда да ми отговарята, всичките ми въпроси бяха и си остават риторични!
Пожелавам си един ден в България наистина да има фелинология и добри колеги от които всички ние да се учим.
Ще се видим на есен в София, а дотогава ви желая здраве и повече самочувствие

Публикувано: 17 July 2009 - 05:21 PM
ago05, в Jul 17 2009, 11:48 AM, написа:
Ago05, много ми стана интересно изказването Ви. Ако си направите труда да прегледате нещата ще установите, че между развъдник Боберан и Вареда има много общо - те работят заедно, ако не сте забелязали. В сайта на Ранди има още по- "груба и нечовешка красота", както вие се изразявате, НО просто трябва да прочетете, че всичката тази красота се предлага като домашни любимци. Това, което става за нещо в Боберан отива при приятели - като например Вареда и него няма да го видите окачено на сайта, защото не им трябва да го предлагат. Преди да обсъждате всичката тази нечовешка красота Ви пожелавам да постигнете поне нещо стойностно и тогава да обсъждате какво виси по чуждите сайтове, това всеки го може, другото е по-трудно!
Публикувано: 17 July 2009 - 05:36 PM
Аз какво съм виновен че се дават за пример развъдници като въпросния в който почти всички котки в available са нереално преобразени. За справка на външния вид на котките от Ларикс моля погледнете сайта на Бригантина от където произхождат и ще добиете реална представа за тях. В никакъв случай не твърдя че те са грозни и т.н. Даже напротив аз съм ги виждал на цфа изложба в Киев през 2007 и бяха много добре грумирани (нищо че Жади ги победи със Съни тогава)
ago05 заповяай в дома ми да прецениш котките ми на живо след като знаеш толкова много за тях и за мен в частност
аз съм радо, а ти си?
Публикувано: 17 July 2009 - 06:39 PM
Публикувано: 17 July 2009 - 07:00 PM
Публикувано: 17 July 2009 - 07:11 PM
Публикувано: 17 July 2009 - 07:43 PM
Публикувано: 17 July 2009 - 08:02 PM
Относно Чейс, на мен ми е абсолютно все едно какво ще кажат хората за него, много могат да се радват само, че не може да ходи по изложби, повярвай заслужава си да се види, за мен е важно, че си го обичам и така и че прави котета с по две огрооомни очи :)
Това е той, а за да разгадаеш тайната- представи си го намигнал ;) иначи е 1:1 с оригинала - нищо не е пипано по него
Прикачени снимки
Публикувано: 17 July 2009 - 08:10 PM
radocats, в Jul 17 2009, 06:00 PM, написа:

Публикувано: 18 July 2009 - 10:47 AM
По принцип ми е интересна генетиката при персийците, но за съжаление в България няма много литература по въпроса, да не кажа почти никаква. В сайта на ФИФе също не успях да открия, открих единствено в сайта на ЦФА(в секцията за деца) и на Любителите на силвърите и голдъните.
Фантик, прав си - Чейс е прекрасен!

От улыбки хмурый день светлей.
От улыбки в небе радуга проснётся
Поделись улыбкою своей,
и она к тебе не раз ещё вернётся.
Публикувано: 18 July 2009 - 01:15 PM
anwalt, в Jul 18 2009, 09:47 AM, написа:
По принцип ми е интересна генетиката при персийците, но за съжаление в България няма много литература по въпроса, да не кажа почти никаква. В сайта на ФИФе също не успях да открия, открих единствено в сайта на ЦФА(в секцията за деца) и на Любителите на силвърите и голдъните.
Фантик, прав си - Чейс е прекрасен!

anwalt,напълно те подкрепям в мнението ти за Чейс,една от причините поради която го правя е,че съм го виждала на живо

Публикувано: 19 July 2009 - 10:44 AM
Много е красив Чейс, това, че е с едно оченце не го прави лош производител, справка по-горе красивия котарак

Радо не мога да вляза в твоя сайт, включва ми се мейлагент така ли трябва да бъде?
Амииии Галипер каза едно нещо... Фантик, Радо, нея, Манус, Жади и някои други се познават в известен смисъл, виждали сме производството и котките, но други някои са как да кажа слабо познати и не могат да очакват да ги ценим наравно с доказали се развъдчици. Купили си хубави котки, чакаме да видим по-нататък...
Хората, които имат какво го показват, благодаря, имам нужда да си оплакна оченцата в красиви котки, а и не само аз. Много пъти се е писало, но да го припомня на някои, може да не го знаят. Форумът е място, където се показва, а не се доказва, доказва се на изложбите. Влизат развъдчици, влизаме и любители, ако някой се чувства с време, сили, знания, съгласен е и останалите форумисти го одобрят
ТЪРСИ СЕ МОДЕРАТОР на подфорум Персийска котка.
Казано ми беше, че подфорумът не се модерира.
Поздрави и добри дни на вас и домашните пухчовци.
Порових в личните си колекции

Отрязах развъдчика, за да не ме упрекнете в пристрастие, но всички го знаят... Какво ще кажете за цвета на очите? Или пък на Ари?

Има в БГ прекрасни кълърпойнти, от добро по-добро родословие, резултати по изложби, доказани производители.

Публикувано: 19 July 2009 - 12:28 PM

Публикувано: 19 July 2009 - 03:56 PM

Публикувано: 19 July 2009 - 06:32 PM
Мнението ми е същото, каквото беше и за бялото, за което пита на стр. 83 от тази тема.

От улыбки хмурый день светлей.
От улыбки в небе радуга проснётся
Поделись улыбкою своей,
и она к тебе не раз ещё вернётся.
Публикувано: 19 July 2009 - 07:53 PM

Имам си мое виждане за персийските котки , това на снимка за мен си едно малко красиво пухкаво коте , домашен любимец и нищо повече, не може на всичко рошавко да казвате персиец.
Публикувано: 19 July 2009 - 08:30 PM
твое и на още няколко милиона хора по света. съгласен съм на 100% с това, което си написала. и за пореден път ще спомена, че това каква порода е едно коте пише на родословието му.
xsxboy, ако това коте Ви харесва има ли значение ние какво мислим за него? или всъщност е друг въпросът?
Публикувано: 19 July 2009 - 08:48 PM
Това е снимка от архива на Дог.бг. Имаше една такава тема в стария форум фотогалерия от изложби. Оттам съм я свалила. Иначе, да и аз мисля, че двама от котараците ако не и тримата са много близки роднини. Не исках, но ще го направя ще публикувам цялата снимка.
Какво ще кажете за логото на Дога отдолу?
Миличък, това е пухесто котенце. Няма муцунката на персийците, дори на стария тип Долфейс. КОзинката му е недостатъчно дълга и още други нещица.
И щом светамопс се изказва отрицателно трябва да приемете мнението и. Тя е от най-добрите Бг развъдчици.
Прикачени снимки