Dog.bg Форуми : Персийска котка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (108 Страници) +
  • « Първа
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Персийска котка

#1761 Потребителят е офлайн   ago05 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 July 2009 - 01:27 PM

Royal UniCats -правиш много интересни и професионални изказвания,какво ти е мнението за този развъдник http://www.boberan.com/

#1762 Потребителят е офлайн   Royal UniCats Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 17 July 2009 - 05:03 PM

Не съм аз човека, който да квалифицира и дава оценики за останалите. Нито пък ще си позволя лукса да се конфронтирам с вас.
Но ми омръзна от постинги със сладникави снимчици! Дълбоко ми е съжалението, че публикувате и вероятно се възхищавате на такива евтини фотосесиики с пух, перушина, месингови огледалца, сезал, изкуствени цветя и прочие. Опитващи се да внушат аристократизъм и прилежание към синя кръв.
Нима в България няма чинчили и всичките им производни? А да не говорим за това, че при животните както и при хората екземпляри като Хайди Клум и Тайра Банкс не се появяват на бял свят всеки ден. Въртят се пет линка в целия форум. Нима вие нямате котки - ами покажете ги тогава?! С какво вашите котки са по-лоши от другите? Уверявам ви, че хората дори не подозират за съществуването на вашите котки. Като изключим дузината посетители на изложби и същите такива на уеб сайтове.
Предполагам, че сте интелигентни хора и владеете поне два западни езика. В кой чужд форум видяхте толкова много публикации на чужди селекционери? И може ли форум за персийска котка да има само няколко посещения на ден и да се подържа от отговорите на 6-7 човека?
И някаде тук между гениалните ви познания в необятния свят на генетиката и хромозомите на мене лично ми се губи нишката, на любовта към породата, към котката и към фелинологията като цяло.
Имам още много какво да кажа, но няма да го направя!
Дори не си правете труда да ми отговарята, всичките ми въпроси бяха и си остават риторични!
Пожелавам си един ден в България наистина да има фелинология и добри колеги от които всички ние да се учим.
Ще се видим на есен в София, а дотогава ви желая здраве и повече самочувствие :flagbg:
User's Signature

Развъдник за персийски котки Royal UniCats (FFE registered)

Качена снимка

#1763 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2009 - 05:21 PM

Показване на мнениетоago05, в Jul 17 2009, 11:48 AM, написа:

Докато чакаме Радо ,да ни открехне за "техническата помощ",да погледаме в Минесота... [url="http://www.varedapersians.com/varedababies.htm,как"]http://www.varedaper...aredababies.htm - как ги правят "нещата",без пипане и разкрасяване,груба и нечовешка красота

Ago05, много ми стана интересно изказването Ви. Ако си направите труда да прегледате нещата ще установите, че между развъдник Боберан и Вареда има много общо - те работят заедно, ако не сте забелязали. В сайта на Ранди има още по- "груба и нечовешка красота", както вие се изразявате, НО просто трябва да прочетете, че всичката тази красота се предлага като домашни любимци. Това, което става за нещо в Боберан отива при приятели - като например Вареда и него няма да го видите окачено на сайта, защото не им трябва да го предлагат. Преди да обсъждате всичката тази нечовешка красота Ви пожелавам да постигнете поне нещо стойностно и тогава да обсъждате какво виси по чуждите сайтове, това всеки го може, другото е по-трудно!
User's Signature

Развъдник за персийски котки Star Night (CFA & FIFe registered)[br]www.starnightpersians.com

#1764 Потребителят е офлайн   radocats Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2009 - 05:36 PM

Той/тя, ago05 е анонимен и е за малко, да поусере темата.
Аз какво съм виновен че се дават за пример развъдници като въпросния в който почти всички котки в available са нереално преобразени. За справка на външния вид на котките от Ларикс моля погледнете сайта на Бригантина от където произхождат и ще добиете реална представа за тях. В никакъв случай не твърдя че те са грозни и т.н. Даже напротив аз съм ги виждал на цфа изложба в Киев през 2007 и бяха много добре грумирани (нищо че Жади ги победи със Съни тогава)
ago05 заповяай в дома ми да прецениш котките ми на живо след като знаеш толкова много за тях и за мен в частност
аз съм радо, а ти си?
User's Signature

"Success is dependent on effort." ~ Sophocles
www.radocats.com

#1765 Потребителят е офлайн   ago05 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2009 - 06:39 PM

дааа... за замалко да повториме "Пловдивският панаир"преди няколко месеца,така първо аз съм Ивайло,и основната закачка днес беше фотошопа...и нереалните снимки на някои "измамници"според краля на бг персийското войнство,затова най очтиво!!! моля те Радо,вземи произволна снимка пусната от краля и докажи нагледно за какво спориме...за сега най-приятелски,качи първо снимка без "пипане",и до нея пипната,и не се заблуждавай че много ми дреме за руската необятна шир,всеки сам решава откъде да се здобие с някаква читава кръв,а за Ларикс какво да коментираме ....да закупиш от американските икони в бранша ,и след това те да купуват от теб!?Този номер само два три развъдника в Европа май го правят,един факир до Марсилия...и няколко от ботуша-ти си по в час,може да ги изпишеш,а Марто не се обиждай за Краля....за мен си такъв,и само може ме да ти се кланяме...бг персийските поданици!!!

#1766 Потребителят е офлайн   radocats Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2009 - 07:00 PM

Кои са тези икони от Америка бе Ивайло?! От къде знаеш че не е подарила някоя и друга котка в Америка срещу лесно отграндване и прослава на името й. До колкото разгледах сайта й има само една котка отграндена в цфа в китай чиито собственици май бяха организатори на изложбите там. Не ме карай да оплювам женицата защото котките й не са толкова лоши и ролята на Бригантина Виа Капричио още се усеща
User's Signature

www.radocats.com

#1767 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2009 - 07:11 PM

Иво, благодаря за "комплимента" , звучи достатъчно подигравателно и иронично, за да го възприемам сериозно! Аз не съм повдигал темата за фотошопа - така че не приемам упреци по този въпрос. В моя сайт има само 5 отфотошопени снимки - 3 са в галерията на Цезар - тях ми ги е изпратила Желтовска - майсторката в бранша и между другото учителка на Склярова - и тези на Варедовския котарак, защото той е с едно око и мен не ме е срам да го кажа, защото с него или без него, той е една от най-хубавите котки, които имам ( в съсобственост с Радо). Аз, за разлика от много други се опитвам да гледам реално на нещата и критичността ми е преди всичко лична. Интересно ми е ти в коя снимка виждаш фотошоп, за да ти пратя оригинала, бъди убеден, че аз мразя фотошоп, защото в котешкия бранш той служи за измама, но преди всичко хората лъжат себе си чрез него.
User's Signature

Развъдник за персийски котки Star Night (CFA & FIFe registered)[br]www.starnightpersians.com

#1768 Потребителят е офлайн   ago05 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2009 - 07:43 PM

Нещо пак стана напечено,не говоря за снимки от твоя сайт Марто!!! ...дастатъчно красиви са и без пипане,говоря за снимките на малките бебоци по нагоре,Радо като е спец ,да ни покаже как да станат по красиви....ей чак пък толкова не го приемайте на вътре,аз подскочих за Ларикс ,ама вие направо за боберанчето ще се потрошите ...по полека,и въобще не се подигравам

#1769 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2009 - 08:02 PM

Не разбирам защо трябва да стават по-добри, те са такива, каквито са, всяко едно разкрасяване би било опит за заблуда на хората, които биха проявили интерес към някое от тях. Отново подчертавам, че аз нямам нищо общо с тези котета. Котетата на Оля са от котарак, който тя си купи от мен, а червеното е плод на любовта между две от котките на Ралица. Закачих снимките, защото атмосферата във форума беше спокойна и лятна, с лек привкус на медицинска терапия, та реших да закача малко персийчета, ако прочетеш добре, аз темата за колорпойнтите не съм я засягал, това го направиха Манус и Анвалт.
Относно Чейс, на мен ми е абсолютно все едно какво ще кажат хората за него, много могат да се радват само, че не може да ходи по изложби, повярвай заслужава си да се види, за мен е важно, че си го обичам и така и че прави котета с по две огрооомни очи :)
Това е той, а за да разгадаеш тайната- представи си го намигнал ;) иначи е 1:1 с оригинала - нищо не е пипано по него

Прикачени снимки

• Прикачена снимка

User's Signature

#1770 Потребителят е офлайн   ago05 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2009 - 08:10 PM

Показване на мнениетоradocats, в Jul 17 2009, 06:00 PM, написа:

Кои са тези икони от Америка бе Ивайло?! От къде знаеш че не е подарила някоя и друга котка в Америка срещу лесно отграндване и прослава на името й. До колкото разгледах сайта й има само една котка отграндена в цфа в китай чиито собственици май бяха организатори на изложбите там. Не ме карай да оплювам женицата защото котките й не са толкова лоши и ролята на Бригантина Виа Капричио още се усеща
Е като не са толкова лоши ,и много добре знае къде ще "ръчнеш",за какво палиш фитила,добре си коментираха днес новите форумци,дай да не им убива ме желанието да пишат,но нещо грешиш за Виа Капричио....Бригантината трудно би произвела такъв червен диамант...друга "икона"е,по на юг ....май в Италия се намираше!?Фантик да подскаже :af_089: ,няма начин да не ти харесват и червените"фотошопки"и на Ларикс ,но това няма да си го признаеш....днес!

#1771 Потребителят е офлайн   anwalt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2009 - 10:47 AM

Здравейте, искрено съжалявам, че моят коментар относно Ларикс породи конфронтацията по-горе. Аз нямам вашите знания и опит, не познавам развъдниците толкова добре, като вас, освен това не съм на ти с възможностите на фотошоп и подхождам добронамерено и непредубедено към качената информация по сайтовете на развъдниците, затова и възхищението ми относно котета на Ларикс беше искено.
По принцип ми е интересна генетиката при персийците, но за съжаление в България няма много литература по въпроса, да не кажа почти никаква. В сайта на ФИФе също не успях да открия, открих единствено в сайта на ЦФА(в секцията за деца) и на Любителите на силвърите и голдъните.
Фантик, прав си - Чейс е прекрасен! :wub: Предполагам, че огненочервеното момче, за което по-напред в темата е споменато, че подаряваш на Радо, е от него.
User's Signature

От улыбки хмурый день светлей.
От улыбки в небе радуга проснётся
Поделись улыбкою своей,
и она к тебе не раз ещё вернётся.

#1772 Потребителят е офлайн   galiper Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 July 2009 - 01:15 PM

Показване на мнениетоanwalt, в Jul 18 2009, 09:47 AM, написа:

Здравейте, искрено съжалявам, че моят коментар относно Ларикс породи конфронтацията по-горе. Аз нямам вашите знания и опит, не познавам развъдниците толкова добре, като вас, освен това не съм на ти с възможностите на фотошоп и подхождам добронамерено и непредубедено към качената информация по сайтовете на развъдниците, затова и възхищението ми относно котета на Ларикс беше искено.
По принцип ми е интересна генетиката при персийците, но за съжаление в България няма много литература по въпроса, да не кажа почти никаква. В сайта на ФИФе също не успях да открия, открих единствено в сайта на ЦФА(в секцията за деца) и на Любителите на силвърите и голдъните.
Фантик, прав си - Чейс е прекрасен! :wub: Предполагам, че огненочервеното момче, за което по-напред в темата е споменато, че подаряваш на Радо, е от него.

anwalt,напълно те подкрепям в мнението ти за Чейс,една от причините поради която го правя е,че съм го виждала на живо :smile:

#1773 Потребителят е офлайн   papyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Деца, котки, пътешествия, фотография

Икона за мнението  Публикувано: 19 July 2009 - 10:44 AM

Здравейте уважаеми приятели на красивите котки.
Много е красив Чейс, това, че е с едно оченце не го прави лош производител, справка по-горе красивия котарак Прикачена снимка
Радо не мога да вляза в твоя сайт, включва ми се мейлагент така ли трябва да бъде?
Амииии Галипер каза едно нещо... Фантик, Радо, нея, Манус, Жади и някои други се познават в известен смисъл, виждали сме производството и котките, но други някои са как да кажа слабо познати и не могат да очакват да ги ценим наравно с доказали се развъдчици. Купили си хубави котки, чакаме да видим по-нататък...
Хората, които имат какво го показват, благодаря, имам нужда да си оплакна оченцата в красиви котки, а и не само аз. Много пъти се е писало, но да го припомня на някои, може да не го знаят. Форумът е място, където се показва, а не се доказва, доказва се на изложбите. Влизат развъдчици, влизаме и любители, ако някой се чувства с време, сили, знания, съгласен е и останалите форумисти го одобрят
ТЪРСИ СЕ МОДЕРАТОР на подфорум Персийска котка.
Казано ми беше, че подфорумът не се модерира.
Поздрави и добри дни на вас и домашните пухчовци.
Порових в личните си колекцииПрикачена снимка
Отрязах развъдчика, за да не ме упрекнете в пристрастие, но всички го знаят... Какво ще кажете за цвета на очите? Или пък на Ари?
Прикачена снимка
Има в БГ прекрасни кълърпойнти, от добро по-добро родословие, резултати по изложби, доказани производители. :hb_027: :gb_023: Обичам кълърпойнтите :af_089:
User's Signature

Обичам всички котки, вашите също.

#1774 Потребителят е офлайн   radocats Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2009 - 12:28 PM

Има ли кандидати за модератор? :zz_224: :ef_097:
User's Signature

www.radocats.com

#1775 Потребителят е офлайн   xsxboy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2009 - 02:24 PM

Здравейте.. искам да Ви попитам какво мислите за това персийче не е екстремал...

#1776 Потребителят е офлайн   ago05 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2009 - 03:56 PM

Цитат(radocats @ Jul 19 2009, 11:28 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Има ли кандидати за модератор? zz_224.gif ef_097.gif
не бъди толкова скромен...аз ще гласувам с две ръце за най добрия "фелиноложки моден гуру"!?Нещо да кажеш за втората снимка на Папи..."анализирай"генната решетка,доближаваща се много до твоята" любима фотошопизмамничка"!!!!Чакам нагледно да ми покажеш в темата за фотошопа ...как стават нещата?

#1777 Потребителят е офлайн   anwalt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2009 - 06:32 PM

Цитат
Здравейте.. искам да Ви попитам какво мислите за това персийче не е екстремал...

Мнението ми е същото, каквото беше и за бялото, за което пита на стр. 83 от тази тема.
User's Signature

От улыбки хмурый день светлей.
От улыбки в небе радуга проснётся
Поделись улыбкою своей,
и она к тебе не раз ещё вернётся.

#1778 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2009 - 07:53 PM

Цитат(xsxboy @ Jul 19 2009, 12:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Имам си мое виждане за персийските котки , това на снимка за мен си едно малко красиво пухкаво коте , домашен любимец и нищо повече, не може на всичко рошавко да казвате персиец.
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#1779 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2009 - 08:30 PM

Цитат(svetamops @ Jul 19 2009, 06:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Имам си мое виждане за персийските котки ....

твое и на още няколко милиона хора по света. съгласен съм на 100% с това, което си написала. и за пореден път ще спомена, че това каква порода е едно коте пише на родословието му.
xsxboy, ако това коте Ви харесва има ли значение ние какво мислим за него? или всъщност е друг въпросът?

#1780 Потребителят е офлайн   papyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Деца, котки, пътешествия, фотография

Икона за мнението  Публикувано: 19 July 2009 - 08:48 PM

Аз не работя с Фотошоп!
Това е снимка от архива на Дог.бг. Имаше една такава тема в стария форум фотогалерия от изложби. Оттам съм я свалила. Иначе, да и аз мисля, че двама от котараците ако не и тримата са много близки роднини. Не исках, но ще го направя ще публикувам цялата снимка.

Какво ще кажете за логото на Дога отдолу?
Миличък, това е пухесто котенце. Няма муцунката на персийците, дори на стария тип Долфейс. КОзинката му е недостатъчно дълга и още други нещица.
И щом светамопс се изказва отрицателно трябва да приемете мнението и. Тя е от най-добрите Бг развъдчици.

Прикачени снимки

• Прикачена снимка

User's Signature

Обичам всички котки, вашите също.

• (108 Страници) +
  • « Първа
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Последна »