Считам, че и двамата отговарят на 2 много важни критерия - имат необходимата любов към тази порода и тя е подплатена със солидни знания и селекционерски опит. А колкото до техническата част, мисля, че тя няма да затрудни radocats, съдейки по прекрасната страница на развъдник Старнайтс, която, ако не греша, е негово дело.
Персийска котка
Публикувано: 28 July 2009 - 12:59 PM
Считам, че и двамата отговарят на 2 много важни критерия - имат необходимата любов към тази порода и тя е подплатена със солидни знания и селекционерски опит. А колкото до техническата част, мисля, че тя няма да затрудни radocats, съдейки по прекрасната страница на развъдник Старнайтс, която, ако не греша, е негово дело.

От улыбки хмурый день светлей.
От улыбки в небе радуга проснётся
Поделись улыбкою своей,
и она к тебе не раз ещё вернётся.
Публикувано: 30 July 2009 - 11:00 PM
Плюс това модераторите са като футболните съдии - мразени и оплювани
Натъкнах се на много интересна снимка и ето ме. Това са три национални победители в американския 7ми регион на ЦФА, а именно:
GC, NW, Platina Luna's Blade Runner (руска синя)- Втора най-добра котка в националния шампионат на ЦФА за сезон 2008/9
GC, NW, Catillak Light My Fire of Koi Pond (червен биколорен персиец) - Първа най-добра котка кастрат в ЦФА за сезон 2008/9
GC, NW, Emau's Dancin Inthe Dark of Mautrix (черен опушен Египетска мау) - Първо най-добро коте в ЦФА за сезон 2008/9

Според мен е погрешно да се радваме и хвалим само и единствено котките в България. Определено считам за полезно да се дават примери с котки които покриват безусловно стандарта на породата си, та дори го пренаписват
Публикувано: 31 July 2009 - 10:47 PM
Не знаех и дори не съм подозирал, че има опушени египетски мау - сега за първи път виждам и чувам от теб за тази окраска и ми е малко трудно да възприема котето от снимката като представител на тази порода.
Кастратът биколор е фантастичен - има много миловидно излъчване!
А по отношение на руската синя съм малко предубеден - на последната ФИФе изложба в София присъствах на оценяването на 3 или 4 руски сини от един сръбски развъдник. Имаше 1 котарак, а останалите бяха женски. Съдията първо огледа и оцени котарака, който беше от американски кръвни линии. Не го хареса и обясни, че има разлики между стандарта на ФИФе и на ЦФА. Първо отбеляза, че е по-едър и с по-тежка костна структура, че ушите са му по-ниско поставени и че профилът му се доближава до този на симаците/ориенталците, което според него се дължало на кръстосването с ориенталци. След това оцени женските, които според него бяха по-качествени.
Предварително се извинявам, че спамя подфорума с това отклонение относно руските сини.

От улыбки хмурый день светлей.
От улыбки в небе радуга проснётся
Поделись улыбкою своей,
и она к тебе не раз ещё вернётся.
Публикувано: 31 July 2009 - 11:28 PM
Има, има
Не знам как стоят нещата с тази порода в ФИФе, но ЦФА признава само точковото таби в цветовете сребърен, бронзов и опушен
Припомням, че собствениците на персиеца от Катилак са собственици и на миналогодишния победител GP, NW BOBERAN'S NIGHT SCOUT OF KOI POND, както и на мнооооого други национални победители предимно кастрати. Адмирации към хората които показват кастрати, а не са специализирани единствено в производствеността!
Публикувано: 04 August 2009 - 03:00 AM
Сега по същество. По моя преценка голяма част от хората участващи в този форум са запознати с "пазара" на персийски котки в България и биха ми били изключително полезни,ако ми дадат някаква насока относно това към кого да се обърна,за да си намеря *подходящо персийско коте.Иначе казано нещото,което най-много ме интересува е котето да бъде здраво.Нещата,които прочетох тук обаче ме наведоха на мисълта,че е по-добре да се допитам до някого,след като голяма част от хората предлагащи такива котета имат някакъв скрит умисъл и често пъти се опитват да подведат евентуалния купувач.
Аз съм човек,който държи нещата да се правят,както трябва,т.е отказвам да правя какъвто и да било компромис-най-вече спрямо здравето на котето, за сметка на цената...
Уви,но се оказва,че дори високата цена не е гаранция за добро качество...
Именно затова бих се радвала,ако някой от вас ми даде насоки относно развъдник или частно лице,от които бих могла да си закупя така желаното животинче...
Извинявам се за мемоарите и предварително ви благодаря за помощта!
Публикувано: 04 August 2009 - 10:27 PM
Публикувано: 08 August 2009 - 12:30 PM
Публикувано: 15 August 2009 - 03:23 PM
Публикувано: 24 August 2009 - 02:49 PM
Публикувано: 24 August 2009 - 04:56 PM
Публикувано: 25 August 2009 - 11:26 AM
Публикувано: 25 August 2009 - 01:32 PM
Снимки на Романс има в сайта на фантик в галерията на самата котка.

Вход

Горе
Цитиране +