Dog.bg Форуми : Персийска котка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (108 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Персийска котка

#92 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 June 2005 - 10:04 PM

именно защото не си привилегирована, не се опитвай да привилегироваш форумите, безмислено е... въпросът касае котка, е, не е персиец, не е изкуствена порода, но нямам представа, може и при персийци да се проявява... Все ми се струва, че въпросът беше адресиран до друг, нали !?

Друго уточнение - никога не обиждам без да има причина за това, дори и да са ме предизвикали. Мисля, че би било много по-некоректно, ако без нейно разрешение или съгласие, цитирам директно името й. А аз въобще нямам намерение да я обиждам, най-малко пък нея. Напътствие - стреми се да четеш думите ми буквално - рядко прибягвам към употреби на inter alia, така се изягват всякакви недоразумения и се общува много по-лесно...

Фата Моргана ме зове...
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

#93 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2005 - 10:11 PM

Цитат

именно защото не си привилегирована, не се опитвай да привилегироваш форумите, безмислено е... въпросът касае котка, е, не е персиец, не е изкуствена порода, но нямам представа, може и при персийци да се проявява... Все ми се струва, че въпросът беше адресиран до друг, нали !?

Друго уточнение - никога не обиждам без да има причина за това, дори и да са ме предизвикали. Мисля, че би било много по-некоректно, ако без нейно разрешение или съгласие, цитирам директно името й. А аз въобще нямам намерение да я обиждам, най-малко пък нея. Напътствие - стреми се да четеш думите ми буквално - рядко прибягвам към употреби на inter alia, така се изягват всякакви недоразумения и се общува много по-лесно...

Фата Моргана ме зове...

Imenno,za6toto stranitsata e za persiiki,6te se 4uvstvam zadaljena da go napomnia...4e v edin moment se okazva drugo:
interes ima kam tiah,no...se privilegirovat drugi -i persiikite otnovo ostavat "na zaden plan"Otgovor na tvoia vapros ne sam dala-vse si mislia,4e razbrah,4e ne e otpravan kam men!Pomolih te za ne6to...Niamam pove4e kakvo da ti kaja!!!
User's Signature

"Pravia,kakvoto triabva-da stava,kakvoto 6te!"(L.N.TOLSTOI)

#94 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2005 - 10:22 PM

Разбрах, но ти не предполагаш ли, че е възможно подобен проблем да има и при персийките...?!

Анимо
нищо не обобщавам.. да, имах предвид конкретен човек, но подчертах, че не съм им ползвала услугите...
относно онлайн консултациите към БГ вет. клиники - отношението ми е същото както към самите вет. Защото - забелязвам стремеж да не се дават изчерпателни отговори, защото искат да те привлекат на място като клиент, онлайн консултациите са безплатни, а тях това не ги грее, кой е натоварен да дава отговори на онлайн консултациите... съдейки по това, че д-рите трябва да си гледат работата, възможно е просто "някой" да отговаря, но да няма достатъчна компетентност за отговорите, желание за презастраховане, разбира се че докато не се види "пациентът" на живо - всичко е само предположения, пък и как те да бъдат убедени, че им казваш точно нещата, влиянието на моментната паника... и т.н.
Онлайн с вет.клиники в Европа, а вероятно и другаде, е съвсем различен.
BTW онлайн консултациите на Син кръст са доста изчерпателни, макар почти винаги да завършват с нещо от рода на "елате на място".
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

#95 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2005 - 10:27 PM

6te ni kaje6 li kakvo ima6e predvid ,kogato me popita za klinikata-az ti otgovorih?(tova e posleden vapros kam teb i...leka no6t!)
User's Signature

#96 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2005 - 10:33 PM

ами не мисля, че след твоята информация, за която благодаря (извинете, пропуснах) имам какво да кажа, защото тази клиника не ми е известна и не съм от Пловдив, имах предвид друга, която има да го наречем филиал в Ст. Загора и на друго място, а я има и в София, та това беше... иначе, че има за казване - има, но това е тема на друг разговор.
User's Signature

#97 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2005 - 10:39 PM

BTW, за мен, БГ вет са май привърженици, донякъде разбира се, на "Правя - каквото трябва (надявам се да е така) - да става каквото ще"... bl)
Да знаеш, сирилик из нот дед (графити) ! n)
Предложението на Манус е отлично, проблем ли е да ползваш кирилизатор... l)
User's Signature

#98 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2005 - 10:45 PM

To,ako vseki prave6e,kakvoto triabva....niama6e da bade---kakvoto 6te s)
6te se opitam da polzvam kirilizator!
...eto i o6te edin hubav aforizam :"zad ploskata 6ega vinagi se krie ploska misal" l)
User's Signature

#99 Потребителят е офлайн   papyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Деца, котки, пътешествия, фотография

Публикувано: 03 June 2005 - 02:56 AM

c) Ей, отдавна следя развитието на лафовете и ми се струва, че няма обмяна на мисли. В София има 2-3 добри клиники. Едната е "Анимо", другата е " Ита-вет", третата е на ветеринарния факултет. И на "тренер-тя" е добра ,но е в Овча купел.
В Пловдив ми казаха за една добра клиника в квартал Тракия, не знам къде е, но обичали котенца.
Ветовете не всички обичат котки, някои направо го казват и обръщат много по-голямо внимание на кучетата. Моят Арни се радва винаги на внимание, независимо, че е придружител.
Какво стана Цвети с твоите проучвания за котките купи ли? Имаш ли си вече нова маца?
User's Signature

Обичам всички котки, вашите също.

#100 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2005 - 07:32 AM

Предлагам да не правим определения коя клиника е добра и коя не. Аз имам поглед върху нещата и гледам на това какво се прави тук-там от по-друг ъгъл. Всеки има право да направи своя избор и да бъде доволен или недоволен.
По въпроса, който постави Йона мога да кажа, че характерът е заложен генетично, това е според Кант, ако не се лъжа, но той се формира, развива и моделира от средата, в която расте и се развива индивидът. Доказателство за това е феноменът Каспер Хаузен. При котките и кучетата голяма част от условните рефлекси се изграждат от техните собственици - съзнателно или не и често те могат да бъдат променени, но за това се изисква огромно търпение и нерви. Има породи с холеричен тип нервна система и такива с флегматичен, затова всеки избира такава, която отговаря на неговите изисквания и потребности, но и това не гарантира, че всички котки от тази порода са с такъв тип нервна система, затова подходът към всеки индивид трябва да бъде индивидуален.
User's Signature

Развъдник за персийски котки Star Night (CFA & FIFe registered)[br]www.starnightpersians.com

#101 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2005 - 08:17 AM

Papyy
Обмяна на мисли има, но целта не е, разбира се, да правим определения коя клиника е добра и коя не е. И моите наблюдения водят до това, че вет-овете предпочитат кучета. Има ли вет с животно, то то винаги е куче..., но и за това има обяснение. Именно поради всички изброени до тук от мен причини, казах, че ползвам услугите на 2-3 вет-ове, в зависимост от това за какво става дума и горе-долу нещата са се подредили. Независимо от това, че обявих, че приветствам нови предложения за ветеринар или клиника, където безрезервно биха обърнали подобаващо внимание на домашната ми пума - не получих никакъв отговор, дори и от тренер-тя... за какво говорим тогава ?
Всеки сам прави своя избор, но нищо не пречи да споделиш с другия своите впечатления, пък той, разбира се, сам решава и дори е по-добре сам да реши, тъй като в противен случай, при най-малкото неудовлетворение, ще изкара теб виновен..

tsveti
По повод твоя афоризъм: Ако беше шега, би било забавно, но не е шега и усмивката ми за пореден път замръзва. Обърнала ли си случайно внимание, че насажданото през годините плиткоумие се е запазило и в по-младите? Понякога е просто тънък хумор, фин език или палава алегорийка..., но защо те остават неразбрани...
"Drawing on my fine command of the language, I said nothing". (R. Benchley)
или "Нека бъдем благодарни на глупците. Без тях, никой от нас нямаше да успее." (Марк Твен)
User's Signature

#102 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2005 - 11:16 AM

попаднах на една снимка на симпатичен котарак r) така като го гледам е сребърен, но по важното е че е Международен Шампион. Качена снимка
жалко че сничката е дребна и не се вижда много от него, но пак е нещо... c)

#103 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2005 - 05:17 PM

1.YONA--- ...---PERSIISKA KOTKA---zvu4i li ti poznato?! l) (vaprosat e ritori4en!)

2.PAPY,veroiatno ne si me razbrala,zatova uto4niavam--NE TARSIA prosto dobrata klinika,za6toto NE tia 6te mi lekuva jivotnoto...tarsia dobriia VET,li4nostta,koiato ne samo 6te go lekuva,no i 6te bade otgovorna za posledstviiata!!!Taka 4e,ako znae6 konkretno niakoi---tova e,koeto me interesuva!!!Na li4niia vapros kam men-6te ti otgovoria na li4na po6ta,o.k.?
3.Blagodaria,MANUS,4e otnovo napomni za kakvo triabva da se govori tuk!!!
Predlojenie: sled kato se uto4ni kak da se izbere podhodia6to kote ot kotiloto,neka da prodaljim s ne6to drugo...naprimer...VIE kakvo predlagate?! l)
User's Signature

#104 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2005 - 06:28 PM

цвети
много неща изобщо не са ти ясни, но проблемът си е само твой l)
страхувам се, обаче, че съгласно елементарните правила на netiquette ти съвсем заслужено ще постигнеш това, към което се стремиш... псевдообщуването с теб изобщо няма да ми липсва ! l)
User's Signature

#105 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2005 - 08:02 PM

Манус, котката е сребристо мраморно табби. Но аз ви предлагам да започнем със солидните цветове. Те са основата на генетиката и от тях започва всичко. При котките те са 3 - бял, черен и червен. Предлагам да започнем с тези цветове, защото хората търсят най-често бели котки, без дори да имат идея с какво се захващат.

Цвети, не разбирам предложението ти, можеш ли да го формулираш по друг начин?
User's Signature

Развъдник за персийски котки Star Night (CFA & FIFe registered)[br]www.starnightpersians.com

#106 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2005 - 08:50 PM

ето тогава една бяла персийка-Качена снимка
и едно червено таби-Качена снимка

табито не е точно солиден цвят, но при червените винаги е така. ако някой има нещо по "солидно" да покаже r)

#107 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2005 - 08:53 PM

Цитат

Манус, котката е сребристо мраморно табби. Но аз ви предлагам да започнем със солидните цветове. Те са основата на генетиката и от тях започва всичко. При котките те са 3 - бял, черен и червен. Предлагам да започнем с тези цветове, защото хората търсят най-често бели котки, без дори да имат идея с какво се захващат.

Цвети, не разбирам предложението ти, можеш ли да го формулираш по друг начин?

Ami-niamah takova...tova be6e vid pokana VIE da predlojite ne6to po temata! l) Ideiata za osnovnite tsvetove mi zvu4i super!
No pak kazvam,4e e nai-dobre primerite da sa pridrujeni i ot snimki!
Eto i edin mnogo mani4ko po-strani4en vapros za kozinata(moje i po-kasno da mi otgovori6,sled komentara za tsvetovete!):
1.kak se otraziava na kozinata-na strukturata i tsveta i--ako koteto se obrasne?!(ima mnogo takiva slu4ai,zatova pitam)
User's Signature

#108 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2005 - 08:55 PM

Samo bialoto kote se vijda.,t.e.uspiah da go zarna za sekundi4ka i...
User's Signature

#109 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2005 - 09:09 PM

ще ти ги пратя на пощата-съжалявам, но забравих че хит.бг не се вижда от Америка bl) c)

#110 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2005 - 10:57 PM

Това са моите предложения за бели котки
Качена снимка
Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

#111 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2005 - 11:09 PM

Цитат

Предлагам да не правим определения коя клиника е добра и коя не. Аз имам поглед върху нещата и гледам на това какво се прави тук-там от по-друг ъгъл. Всеки има право да направи своя избор и да бъде доволен или недоволен.
По въпроса, който постави Йона мога да кажа, че характерът е заложен генетично, това е според Кант, ако не се лъжа, но той се формира, развива и моделира от средата, в която расте и се развива индивидът. Доказателство за това е феноменът Каспер Хаузен. При котките и кучетата голяма част от условните рефлекси се изграждат от техните собственици - съзнателно или не и често те могат да бъдат променени, но за това се изисква огромно търпение и нерви. Има породи с холеричен тип нервна система и такива с флегматичен, затова всеки избира такава, която отговаря на неговите изисквания и потребности, но и това не гарантира, че всички котки от тази порода са с такъв тип нервна система, затова подходът към всеки индивид трябва да бъде индивидуален.

Moje li samo da dopalnia,ako gre6a-me popravi!?!
Strahat pri vsiako jivo sa6testvo e napalno normalna reaktsiia,izraz na instinkta za samosahranenie!Negoviiat intenzitet zavisi ot mnogo faktori!
Pri dom.jivotni,liubimtsi, tozi strah moje da bade "kultiviran"(ako moje taka da se kaje!).Ot 4oveka-sobstvenik zavisi pove4e,otkolkoto moje da predpoloji!
Ku4etata,a i kotkite use6tat intuitivno niakoi ne6ta---naprimer poka4vaneto na adrenalina---pove4e ot iasno e,4e ako edno jivotno e OSADENO da jivee sas stopanin,koito e neprekasnato iznerven,s 100% adrenalin,tova okazva vliianie neminuemo varhu haraktera i temperamenta na jivotnoto!!!Sa6testvuva6tata simbioza e dvustranna---poniakoga jivotnoto moje da uravnovesi sobstvenika si,no...za sajalenie---ne vinagi uspiava!
A persiikite po printsip sa tipi4ni predstaviteli na tipa "flegmatik".
User's Signature

• (108 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни