Dog.bg Форуми : Персийска котка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (108 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Персийска котка

#72 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 June 2005 - 02:42 AM

Цитат

Ти ще имаш 2, аз в момента имам към 20 и пак не става. Тук повечето хора, които правят нещата не са на фокус и аз те предупредих за това, дано да го помниш. Дано чрез този форум се привлекат повече хора, за да може фелинологията в България да върви напред. За съжаление си пишем аз, ти и Манус, с редки включвания на гости ииии кучето си лае, а керванът си върви.
Сега изчезвам, ще се включа в дневните часове. Желая ти успех с вановете. Не Бързай!!

Pomnai,pomnia...i tova mi e osnoven problem---4e trudno zabraviam!!! s)
I v tazi vrazka---6te zapazia v taina imeto na izbraniia ot men razvadnik do posledno...nali triabva da ti go "varna" po niakakav na4in r) vse o6te sam ti sardita za niakoi ne6ta...
No---kogato doide v ka6ti tova kote(ili koteta), 6te zapalnia stranitsite na Foruma sas snimki!!! b) Edin den moje i da ne sa samo 2 kotetata mi,dano!!!
Za sega prosto otlagam,poradi li4ni pri4ini, idvaneto na koteto...demodex-a na ku4eto e samo edna ot tiah!!!
User's Signature

"Pravia,kakvoto triabva-da stava,kakvoto 6te!"(L.N.TOLSTOI)

#73 Потребителят е офлайн   click Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2005 - 08:57 AM

Цитат

За съжаление си пишем аз, ти и Манус, с редки включвания на гости ииии кучето си лае, а керванът си върви.
Сега изчезвам, ще се включа в дневните часове. Желая ти успех с вановете. Не Бързай!!

Дори и да има само ваши постове, темата е много интересна и се чете(съдейки по посещенията). Аз например въпреки, че нямам персийка я чета с интерес и смятам, че ще ми бъде полезна в момента когато реша да си взема и след това... със сигурност ще е много полезна и на други бъдещи и настоящи собственици на принцесата при котките

п.п. само ако може да има повече снимки, защото персийки под път и над път и е важно да се прави разликата от хора на които предстои да си вземат такова c)

#74 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2005 - 09:01 AM

Не мога да се ангажирам да давам съвети кой лекар е добър и кой не. Всеки човек може да направи избора си сам и хората го правят. Понякога малко злоупотребяват, друг път с право са недоволни, но няма универсални решения. 100% можеш да вярваш само на себе си. Целта на този форум е да дискутира правилното отглеждане на породата и ако нещата, които предстои да се напишат се спазват, посещенията при лекар би трябвало да се сведат до минимум.
Имаш право да ми се сърдиш, но за някои неща ще се убедиш, когато се върнеш и навярно ще ме разбереш. Аз познавам обстановката тук, хората, животните и т.н. Ако има нещо, което пречи на нещата да вървят напред, това са злобата и тесногръдието, с което някои хора не могат да се преборят, те са заложени в тях и не могат да се изкоренят.
User's Signature

Развъдник за персийски котки Star Night (CFA & FIFe registered)[br]www.starnightpersians.com

#75 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2005 - 02:29 PM

Цитат

Цитат

За съжаление си пишем аз, ти и Манус, с редки включвания на гости ииии кучето си лае, а керванът си върви.

Дори и да има само ваши постове, темата е много интересна и се чете(съдейки по посещенията). Аз например въпреки, че нямам персийка я чета с интерес и смятам, че ще ми бъде полезна в момента когато реша да си взема и след това... със сигурност ще е много полезна и на други бъдещи и настоящи собственици на принцесата при котките

п.п. само ако може да има повече снимки, защото персийки под път и над път и е важно да се прави разликата от хора на които предстои да си вземат такова c)

Blagodaria ti ,4e se vkliu4i---ti si edin ot horata,koito imah predvid,kogato ubejdavah Fantik,4e ima ogromen interes kam tazi poroda i sa6to potvardi edna ot konstatatsiite mi---4e triabvat pove4e snimki!!!
Eto otkade triabva6e da se zapo4ne,Fantik---pusni niakolko ot razli4nite tsvetovi raznovidnosti kato standart,za da ima naglednost!!!
User's Signature

#76 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2005 - 02:34 PM

Цитат

Не мога да се ангажирам да давам съвети кой лекар е добър и кой не. Всеки човек може да направи избора си сам и хората го правят. Понякога малко злоупотребяват, друг път с право са недоволни, но няма универсални решения. 100% можеш да вярваш само на себе си. Целта на този форум е да дискутира правилното отглеждане на породата и ако нещата, които предстои да се напишат се спазват, посещенията при лекар би трябвало да се сведат до минимум.
Имаш право да ми се сърдиш, но за някои неща ще се убедиш, когато се върнеш и навярно ще ме разбереш. Аз познавам обстановката тук, хората, животните и т.н. Ако има нещо, което пречи на нещата да вървят напред, това са злобата и тесногръдието, с което някои хора не могат да се преборят, те са заложени в тях и не могат да се изкоренят.

A-aaa...NE,niama taka da se izmakva6!!! bl) Zadadoh ti konkreten vapros,a....otgovor-niama!!!Ako ti e neudobno da mi poso4i6 edin dobar VET,poso4i mi niakolko togava!!!???Vednaj me "prati"pri spetsialisti i sega iskam da znam-koi sa te?!
A ami,ako re6a-ti da mi lekuva6 kotkite za v bade6te???Togava kakav 6te ti e otgovorat!!!??? s)
p.s.Ne moga da "viarvam"na sebe si,za6toto az NE sam VET....i zatova pitam pak:
NA KOGO MOGA DA VIARVAM????
User's Signature

#77 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2005 - 02:44 PM

I ne6to za persiikite ot psihologi4na gledna to4ka :
te sa edinstvenite,koito pritejavat taka nare4enoto "bebe6ko litse",t.e. tezi nesarazmerni proportsii--goliama glava,golemi o4i,malki u6i,malko nosle,top4esto tialo...Imenno tezi harakteristiki predizvikvat podsaznatelno pri po-goliama 4ast ot horata estestvenoto 4uvstvo na umilenie, nejnost i jelanie za za6tita i pokrovitelstvo....to4no takiva sa 4uvstvata,koito izpitvame i pri vida na edno bebe!!!
Ne vi be6e hrumvalo do sega,nali??? bl) Oba4e e to4no taka!!! r)
User's Signature

#78 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2005 - 05:23 PM

относно добър вет - добър специалист... амиии-и-и, от личен опит, лично мнение, без да ангажирам никого - такива в БГ просто н я м а !! Всеки един от тях може да помогне по-малко за нещо, но да бъде спец по всичко и да можеш безрезервно да му вярваш - това просто го няма! s) защо ли ?! - смесица от интереси, финансови възможности за допълнително обучение/специализация и .... още цял куп причини, които нямам намерение да изброявам, нито да обсъждам. Но истината е, че някои могат малко повече от останалите... аз лично понякога ползвам вариант онлайн консултация с вет. клиники по света... не е много удачно, но когато съмненията ме налегнат и това е вариант (поне за мое успокоение) n)
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

#79 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2005 - 05:30 PM

Цитат

относно добър вет - добър специалист... амиии-и-и, от личен опит, лично мнение, без да ангажирам никого - такива в БГ просто н я м а !! Всеки един от тях може да помогне по-малко за нещо, но да бъде спец по всичко и да можеш безрезервно да му вярваш - това просто го няма!  s) защо ли ?! - смесица от интереси, финансови възможности за допълнително обучение/специализация и .... още цял куп причини, които нямам намерение да изброявам, нито да обсъждам. Но истината е, че някои могат малко повече от останалите... аз лично понякога ползвам вариант онлайн консултация с вет. клиники по света... не е много удачно, но когато съмненията ме налегнат и това е вариант (поне за мое успокоение)  n)

O.K.---sega ,ako mi obiasni6 i kak da si lekuvam sama jivotnite ONLAIN...???!!! bl)
za6toto ne moga vseki pat da priti4vam do Gartsiia,Germaniia ili ne znam si o6te kade...za da mi gi lekuvat!!!
A intsidentni zaboliavaniia i problemi-vinagi se polu4avat,bez tova da e svarzano s na4ina na otglejdane!!!
p.s oba4e,kogato triabva da ti vzemat parite,nikoi ne si zadava vaprosa: Dali gi e zaslujil?! n)
User's Signature

#80 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2005 - 05:58 PM

ами-и-и, разбира се, че така с притичване насам-натам не става, освен ако не се касе за сериозен проблем и знаеш точно къде там на място и към кого ще се обърнеш, защото не виждам смисъл да се тръгва неориентирано накъдето и да е ... Аз лично, от самото начало с котките процедирах по следния начин - за всяка ваксина на различно място, по всеки маловажен повод на различно място, така да се каже да се ориентирам при какви условия се работи, как се отнасят с животните, хигиена, ... и т.н. Естествено и по разбираеми причини, веднага отпаднаха тези, при които вет. обгрижваше едновременно по 2-3 та и повече животни, макар че изобщо не ставаше въпрос за сериозни или спешни болежки... тази система на работа на конвейер (аз лично я възприемам като желание за повече финансови облаги...) не ми е изобщо по вкуса, защото ако съм си намислила да задавам и други въпроси, с това непрекъснато търчене насам-натам, така ме разсейва, че..., но не само това е от значение. Друг е въпросът, че аз съм перфекционист и търся в другия човек подобно отношение... Накрая се спрях на 2 места - за различни проблеми, но и сега принципът ми си остава такъв - при най-малко съмнение (а аз за всичко съм супер мнителна!) посещавам и двамата, отивам и при трети, търся съдействие и консултация с четвърти по мейл или телефон, непрекъснато разпитвам... и хъ-ъ-ъ-м, пак не винаги оставам 100% удовлетворена.
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

#81 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2005 - 06:33 PM

Oh....6te iz4akam i otgovora na Fantik!!!
Az zapo4nah da iskam ne ve4e 100-te% garantsiia,a pone 75% da ima--pak mi stiga!Iziasniavaneto na tozi vapros mi e mnogo vajno,za6toto e osnoven problem pri otglejdaneto na jivotnite mi....2 ku4eta mi umriaha predi godini ot pogre6ni diagnozi i le4enie n) edin VET i ekip ot o6te dvama ot edna mnogo izvestna klinika v BG-totalno mi sasipaha kotkata(jenskata)...
Ta,kakto vijda6-i az uj gi "otbiram" i po niakolko" na kub",no....rezultat-niama!Tuk kato "opleskaha"ne6tata s ku4eto-pone sravnitelno lesno se opravih---zapla6ih gi s advokat,pokazah im ekspertna otsenka ot drug spetsialist ,sastavena varhu tehnite diagnozi i le4enie i...edinstvenoto,koeto uspiah da postigna biaha tapite im izvineniia i vra6taneto na goliam protsent ot platenite ot men sumi!Ot tova oba4e ku4eto mi ne stana po-dobre n)
I poneje v nai-skoro vreme 6te si izpratia ku4eto v BG---zatova i barzam da razbera koi eventualno 6te prodalji le4enieto mu?!
User's Signature

#82 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2005 - 06:53 PM

Ne mi se iska da slagam pod edin znamenatel vsi4ki VET-ove v BG!!!Moje az dosega da ne sam otkrila dobriia spetsialist,zatova i iskam da znam---koi e toi,ili-koi sa te?Kade se namirat,v koi grad praktikuvat?
Ako triabva 6te si napravia abonament za tiah i vseki mesets 6te im pla6tam 4lenski vnos,samo za da sam sigurna,4e kogato mi se naloji-vsi4ko 6te e o.k.!!!
User's Signature

#83 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2005 - 07:35 PM

ти спомена че си разочарована от голяма клиника в България но аз пък смятам че точно такива места са най-добри за домашните ни любимци. за това ти препоръчвам "Анимо" и "Син кръст". и двете места си имат предимства и недостатъци, но в съчетание мисля че ще ти свършат работа.

ПП-не правя реклама. просто това са местата на които аз бих завел животното си. в малките клиники дори при добри умения и познания на доктора няма как да ги разгърне пълноценно, а в една добра обстановка с добра техника и медикаменти винаги има по-голям шанс.

#84 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2005 - 07:35 PM

Вижте, започвам с отговора с малко смесени чувства, защото аз съм между чука и наковалнята. Основният проблем в България е липсата на специализация при ветеринарните лекари. Най-добрите хирурзи не са гледали никога животни и нямат елементарни познания за породни особиности и др. Същото важи и за другите тесни специалисти. Понякога се налага след преглед от интернист да се направят множество изследвания, за да се постави точна диагноза и накрая да стане ясно, че се касае за паразитологичен проблем /например/. В много от случаите хората не желаят да направят необходимите изследвания и нещата се усложняват допълнително. Има и случаи, при които дори патоанатомът не може да постави диагноза, като в нормалните страни елементарно изследване на кръв дава основание за поставяне на диагноза. В този ред на мисли няма универсални лекари, няма универсални хора. Аз винаги съм уважавал хората, които са правили трезва преценка за възможностите си и не са си правили експерименти с живота на пациента. Вярно е, че има състояния, при които е обосновано да се рискува при опита да се спаси живот, но ако това се превърне в практика вече не го разбирам.
Както вече казах, не мога да се ангажирам с препоръки за лекар, мога да посъветвам читателите да търсят у човека насреща и хуманност, както и да проявят разбиране, ако той ги насочи към друг - тесен специалист, въпреки че такива случаи в БГ са доста малко. Отговорът ми едва ли ще удовлетвори всички, но повече по темата не мога да кажа.
User's Signature

Развъдник за персийски котки Star Night (CFA & FIFe registered)[br]www.starnightpersians.com

#85 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2005 - 09:34 PM

Цвети

Интересно ми е да науча по някакъв начин името на клиниката, съсипала котката... дори и да не е в София. Имам нещо предвид...

А иначе какво да мисля за вет, който казва - на този котарак ние не можем да вземем кръв, предлагаме да ви предоставим каквото е необходимо, а вие да опитате сама в къщи bl) ... аз самата не знаех, че съм завършила ветеринарна медицина?!? Та, ако нямах нужда от тях, щях ли изобщо да посещавам клиниката им ?!?!

Чувала съм също добри отзиви за "Анимо", но не съм ходила при тях все още... Но ако съдя по странично нещо, като например, че сред тях работи син на мой колега-филолог, която много уважавам и ако знам, защото лично нямам все още удоволствието да го познавам, че поне е 40% като колегата ми, то значи може да се разчита много на тях... Твоя "мила приятелка" може да ти каже повече за "Анимо" r)

Фантик
Ми и това дето каза никак не е малко и ... донякъде се припокрива и с част от моите впечатления...
Има и нещо друго, което съм забелязала и то е, че младите лекари често се презастраховат и това също води понякога до утежняване състоянието на "пациентите"...

Та в този ред на мисли, Фантик, как би изкоментирал подобно твърдение и важи ли то за "моя случай": "страхът на котката обикновено показва лабилна нервна система и се предава генетично. Затова котараци, проявяващи явни признаци на страх от непознати хора не подлежат на разплод - предполага се, че ще се появи също така лабилно психически потомство..." Това страх ли е, желание да доминират ли... изобщо за какво говорим в конкретния случай ?! Предположения ? n)
User's Signature

#86 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2005 - 09:43 PM

Yona,predi da ti kaja koia e klinikata,ti bi li mi otgovorila za6to postavi "priiatelka " v kavi4ki?!Az,kakto vijda6, sam direktna i ne jelaia pove4e da se govori s nedomlavki...
User's Signature

#87 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2005 - 09:48 PM

Fantik,az te popitah--ako izbera ti da mi lekuva6 kotkite,kakvo bi mi otgovoril!?
User's Signature

#88 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2005 - 09:48 PM

Никога нямам задни мисли, да знаеш - по-директен човек от мен едва ли има и би трябвало да си го забелязала... струваше ми се - мътен спомен - че някъде беше я посочила по подобен начин..Аз знам за кого става дума и нямам нищо напротив, харесвам това момиче, за упоритостта, борбеността, откритостта й (все още към мен)... уморена съм, вчера не съм спала от бачкане и тези кавички играят ролята на цитат на твои думи, не ми се търсеше - просто да стане ясно кого имам предвид - само това и нищо повече...
User's Signature

#89 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2005 - 09:53 PM

Yona-i edna molba :
haide + zdravoslovnite problemi,da si govorim na tazi stranitsa pove4e za PERSIANS CATS,za6toto tova vse pak e osnovnoto tuk!!!Ne se 4uvstvam privilegirovana i az da zadavam takiva vaprosi osnovno,no az vse pak imam to4no tazi poroda i ako prodalja da zadavam takiva vaprosi,to te 6te badat svarzani samo i edinstveno s tazi poroda!!!
User's Signature

#90 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2005 - 09:55 PM

Цитат

Никога нямам задни мисли, да знаеш - по-директен човек от мен едва ли има и би трябвало да си го забелязала... струваше ми се - мътен спомен - че някъде беше я посочила по подобен начин..Аз знам за кого става дума и нямам нищо напротив, харесвам това момиче, за упоритостта, борбеността, откритостта й (все още към мен)... уморена съм, вчера не съм спала от бачкане и тези кавички играят ролята на цитат на твои думи, не ми се търсеше - просто да стане ясно кого имам предвид - само това и нищо повече...

o.k....za6toto az ia uvajavam dostata4no i ne moga da pozvolia v moe prisastvie niakoi da ia obijda!!!Nadiavam se,4e razbira6!O6te pove4e,4e tia ne prisastva sega v tozi dialog i e malko nekorektno da ia nemesvame!Ina4e 6te6e da stane o6te po-iasno i ako be6e kazala prosto imeto i-ANY!!!Taka niama6e da se tormozi6 i umoriava6 i da tarsi6 ne6to.
User's Signature

#91 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2005 - 09:58 PM

Vet-klinikata se kazva "Sveti Georgi" i se namira v Plovdiv...A ti,kakvo ima6e predvid-6te ni kaje6 li?!
Ina4e uslugite na "Animo" ne sam gi polzvala,polzvah samo onlain-konsultatsii i te taka mi "otgovoriha",4e razbrah---ne e imalo smisal!!!
Za sina na tvoia kolega-ne znam,no mislia,4e pak leko naklania6 veznata v pogre6na posoka: govori6 eventualno za konkretno litse,a pak posle barza6 da obob6ti6 v mnojestveno 4islo---"4e sa dobri" i 4e na TIAH moje da se raz4ita!!??Ami,ako ne vsi4ki sa dobri---ako dori po-goliamata 4ast NE SA dobri....?
User's Signature

• (108 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни