Публикувано: 02 June 2005 - 05:58 PM
ами-и-и, разбира се, че така с притичване насам-натам не става, освен ако не се касе за сериозен проблем и знаеш точно къде там на място и към кого ще се обърнеш, защото не виждам смисъл да се тръгва неориентирано накъдето и да е ... Аз лично, от самото начало с котките процедирах по следния начин - за всяка ваксина на различно място, по всеки маловажен повод на различно място, така да се каже да се ориентирам при какви условия се работи, как се отнасят с животните, хигиена, ... и т.н. Естествено и по разбираеми причини, веднага отпаднаха тези, при които вет. обгрижваше едновременно по 2-3 та и повече животни, макар че изобщо не ставаше въпрос за сериозни или спешни болежки... тази система на работа на конвейер (аз лично я възприемам като желание за повече финансови облаги...) не ми е изобщо по вкуса, защото ако съм си намислила да задавам и други въпроси, с това непрекъснато търчене насам-натам, така ме разсейва, че..., но не само това е от значение. Друг е въпросът, че аз съм перфекционист и търся в другия човек подобно отношение... Накрая се спрях на 2 места - за различни проблеми, но и сега принципът ми си остава такъв - при най-малко съмнение (а аз за всичко съм супер мнителна!) посещавам и двамата, отивам и при трети, търся съдействие и консултация с четвърти по мейл или телефон, непрекъснато разпитвам... и хъ-ъ-ъ-м, пак не винаги оставам 100% удовлетворена.

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.