Dog.bg Форуми : Персийска котка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (108 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Персийска котка

#221 Потребителят е офлайн   Jadi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 14 November 2005 - 11:52 AM

Здравейте c)

Не мога да се въздържа да не се похваля, моята малка Амира е избрана за котка на седмицата в сайта
http://persian-cats.com/ bl) r) w)

#222 Guest_Guest_ani_*

• Група: Гости

Публикувано: 14 November 2005 - 12:35 PM

az sam vazhitena ot tqh c) mnogo sa sladki

#223 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 November 2005 - 08:44 PM

До новите форумници
Моля, пишете на кирилица.

Jadi
Радвам се, че много хора са харесали снимката на Амира :).
бтв хубаво беше и по-компетентни специалисти да се изкажат за нея... (разбираш какво имах предвид, нали? cl)
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

#224 Guest_karmak_*

Публикувано: 16 November 2005 - 10:36 AM

днес сутринта ми умря котето NN . На децата не им казах. Моля помогнете откъде да взема ново котенце. Благодарности

#225 Guest_Guest_*

Публикувано: 19 November 2005 - 05:05 AM

Цитат

povyprosa za opasnostite po vreme na bremennost i syjitelstvoto s kotka po edno i sy6to vreme.............................pro4etete malko pove4e za bolesta nare4ena TOKSO PLAZMOZA......................i posle 6te si govorim

ЗДР,извинете ме ,4е своеобразно вра6там малко остариала тема--мислиа,4е този вапрос е сериозен и 4е заслужава пове4е внимание.Ето иа и информатсииата,коиато отдавна искам да напи6а:
Паразитат на токсиплазмозата се хва6та от суровото ,непреварено месо,ИЗПРАЖНЕНИИАТА на КОТКИТЕ(под4ертавам-НЕ от самите КОТКИ!!!)и заразената по4ва.Вазрастнииат 4овек се справиа лесно с болестта,НО по време на бременност нероденото бебе може да пострада сериозно!!!Ако сте страдали от токсиплазмоза ниакога,зна4и сте си изградили имунитет и можете да го установите с кравна проба.При липса на такав имунитет оба4е бременната жена НЕ ТРИАБВА да има приак достап до коте6ката тоалетна,да вди6ва,да пипа коте6ките изпражненииа-винаги да се поставиат ракавитси за еднократна употреба!Както и след работа в градината-са6то триабва да се измиват старателно ратсете!
Ето и не6то на прав поглед страни4но,но наро4но го давам като пример,4е не само коте6ката тоалетна е опасна:
хламидиозата води до спонтанен аборт-за да се предотврати инфектсиииата триабва да се избиагват контактите с ражда6ти овтсе,с наскоро родили,които кармиат или току 6то родили агнета!
Мога да дам и много други примери,но мислиа,4е ве4е успиах да убедиа скепти4но настоените кам котките жени,на които им предстои да имат бебе...

#226 Потребителят е офлайн   deni_york Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2006 - 09:50 AM

Това ми е любимата порода котета!
Преди време имах,но той беше кръстоска м/у чистокръвен персиец и чистокръвна бирманка. Невероятно красив. Имаше си дългата и пухкава космена покревка,присъща за персийките,но и муцунката му не беше,леко сплескана като на персийците,а една сладичка,миличка,като на бирманките.
ПРИ ПЪРВА ВЪЗМОЖНОСТ ЩЕ КАЧА СНИМКИ.
За съжаление Гуфи(не ми помня цялото родословно име) почина съвсем малък...
на 3 годинки. s)

#227 Потребителят е офлайн   tanislava Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2006 - 09:15 PM

Харесват ми само ако не са са екстремални. иначе с тия залепени сплескани нослета... все едно пекинез в котешки вид cl)
User's Signature

животът е прекрасен!

#228 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2006 - 05:16 AM

е какво им е на пекинезите само не разбрах n)

#229 Потребителят е офлайн   deni_york Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2006 - 08:23 AM

Хубаво,но ако не тачиш пекинезите не е задължително така ярко да го подчертаваш! 1super

#230 Потребителят е офлайн   tanislava Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2006 - 02:28 PM

е, просто си изказах и аз мнението, нищо, че не е толкова много положително. не може все пак всички да мислим еднакво, нали? и то това му е хубавото, според мен де 1super
а относно пекинезчетата - имам противоречиви чувства - една моя прителка веднъж изръси следното "толкова са сладички, че чак са малко грознички" е след такъв лаф как да не умре от смях човек l)
User's Signature

животът е прекрасен!

#231 Потребителят е офлайн   *Selene* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 02:52 PM

Видях, че няма тема за тази иначе толкова известна и красива порода, затова си позволих да направя. Тук можете да пишете за тях, да поствате снимки, ако имате такава да разкажете за нея и т.н. Аз имах женска персийка тип "червен кълърпойнт", но я откраднаха точно преди първата й изложба s) . Беше същата като тази:

Качена снимка

#232 Потребителят е офлайн   skogkatt_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 04:22 PM

Здравей,

Темата за персийската котка е тук. Просто по нея не е писано от април месец т.г. ... Моля, проверявайте пълния списък с теми.
Благодаря!
Освен това има още 2-3 подобни теми...

Надявам се дискусията да продъбжи там c)
User's Signature

Hristo[br]skogkatt_bg@yahoo.com

#233 Потребителят е офлайн   galia69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 06:20 PM

Тази малка сладурана живее на село при майка ми много сладко и послушно c) Не знам дали точно отговаря на породата с много дълга и пухкава козинка и сплескана муцунка е w) Децата лятото като си играли и тя отишла при тях като я видяли колко е слабичка и сладка я взели и занесли при майка ми .На другия ден като я видях колко са и мръсни ушенцата я окъпах такава черна вода пусна че направо се уплаших за благодарност получих 10 котешки нокътчета в моята ръка .Сега е много щастлива при майка ми стои само в къщи решат я всяка вечер а такова коремче има като малко буренце е станала b) Мислех да я взема у нас но пинчерката ми много я лае и не я харесва w) страх ме е да не се избият двете като d) и c) затова ще си е селянче МУКА w)

Прикачени файлове

#234 Потребителят е офлайн   Cyxap Икона

Публикувано: 08 January 2007 - 07:47 AM

Търся партньор от Варна за кремавата персийка на снимката

Прикачени файлове

#235 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2007 - 08:42 AM

За бога, моля Ви, тази котка е по-скоро полудългокосместа отколкото персийска. Казвайки това нямам предвид не само дължината на козината й, защото тя може да не е във форма, а също така и анатомията на черепа й. Може ли да ми обясните защо искате да я развъждате. Моля да разберете постинга ми правилно, това не е заяждане, а само интерес и въпрос, на който сам не мога да си дам отговор.
User's Signature

Развъдник за персийски котки Star Night (CFA & FIFe registered)[br]www.starnightpersians.com

#236 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2007 - 02:42 PM

Здравейте,
след малка фотосесия и няколко къде успешни снимки, къде не, искам да ви покажа моето малко "грозно патенце" Star Night's Nicol Kidman. Надявам се, че ще продължи да се развива и един ден да се превърне в красив лебед :)Качена снимка това е любимата й поза - тип Майк Тайсън и Качена снимка
User's Signature

Развъдник за персийски котки Star Night (CFA & FIFe registered)[br]www.starnightpersians.com

#237 Потребителят е офлайн   galia69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2007 - 06:44 PM

Ето нашата пораснала вече красавица .До каква възраст c) трябва да са си сменили бебешките зъбки .Горния и кучешки зъб е отвътрешната страна на челюста ще трябва да я водим на лекар сигурно

Прикачени файлове

#238 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2007 - 10:32 PM

Смяната на зъбите започва на около 5 месечна възраст и на 6-7 всички постоянни зъби вече трябва да са излезли. Ако котето има силно променена зъбна оклузия е добре да го заведете на ветеринарен лекар и ако той прецени, че се налага, да отстрани някой от постоянните зъби. Дано не Ви се наложи :)
User's Signature

#239 Потребителят е офлайн   galia69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2007 - 11:40 PM

Не мога да преценя точно но ми се струва че това е бебешки зъб понеже е по малък от другия кучешки зъб .На пинчерката ми ходихме и извадихме бебешки зъбчета които не паднаха сами сега ще мине и котето по този път .Лошото е че не знаем на каква възраст е беше малка топка като я намериха децата а аз не съм имала коте и не мога да преценя лекарката ще каже според нея колко е голяма b)

#240 Потребителят е офлайн   Ofika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2007 - 12:12 AM

Цитат

Ако котето има силно променена зъбна оклузия е добре да го заведете на ветеринарен лекар и ако той прецени, че се налага, да отстрани някой от постоянните зъби.

Често ли се срещат аномалии при смяната на зъбите при персийците и кои са най-честите. bl)
User's Signature

New concept in the dog world http://www.doginfo.info

• (108 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема