Персийска котка
Публикувано: 07 August 2007 - 07:57 PM
Публикувано: 08 August 2007 - 11:37 PM
Прикачени файлове
-
3.jpg (48.82K)
Брой сваляния: 295

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.
Публикувано: 09 August 2007 - 09:41 AM
Публикувано: 09 August 2007 - 09:48 AM
Според мен тя е същинско плашило.
Като че ли нарочно е направена такава ужасна снимка, на която горката котка да изглежда като същински котешки сатана!
Не знам каква е в действителност...
Обаче... най-любопитното, че тази снимка я намерих съвсем случайно в сайт на БГ развъдник от провинцията...
Право да споделя, куме, в очите, чудя се какви са тези хора, за развъдчици не коментирам, които да се решат да сложат подобна снимка в сайта си, където се обявяват - ВНИМАНИЕ ! - за развъдник-лидер на персийски котки....
Паднах от стола и се смях със сълзи!!!
Та така. Това е то.

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.
Публикувано: 09 August 2007 - 09:57 AM
Споделиха, че детенце на позната видяло снимката и естествено попитало: "Мамо, това сатаната ли е?!"
bl) l) l)
А детските думи са най-истински, невинно истински...

Публикувано: 09 August 2007 - 10:21 AM
Публикувано: 09 August 2007 - 11:28 AM
oleeee
Публикувано: 09 August 2007 - 12:50 PM
Цитат
Е, този развъдник е изключително неизвестен. b) Там всички котки са снимани така, че изглеждат ужасно. Има само още един сайт на развъдник с такива снимки. Ако искаш погледни и там, може да откриеш още някое дяволче b)
Виж дружеството към което е, се смята за много известно. cl)
Публикувано: 09 August 2007 - 01:01 PM
Настина се надявам на живо котката да не е толкова страшна, както ни я показва снимката.
Аз обаче, основно имах предвид следното: дали изобщо имаш глава на раменете си, за да качиш подобна снимка на сайта на нещо, което обявяваш за развъдник ?!. Изобщо, болшинството от хората, които се стремят да се издигнат малко повече над тоталното аматьорско занимание с котки, са абсолютно невежи, за огромно съжаление на много котколюбители. Приказки - лишени от здрав разум и от елементарен смисъл. Правят се на разбирачи, а просто не съзнават колко са смешни отстрани ! Претенции без покритие... и още нещо по-лошо, но темата тук е съвсем друга.
Често съм си мислила, дали това са хора, които по някакъв начин са били прегазени от живота, с непостигнати амбиции и по този начин активно драпат да бъдат "нещичко - ама съвсем простичко !" на дадено поприще. Сигурно.
Жалка картинка, ей!

Публикувано: 09 August 2007 - 08:33 PM
Публикувано: 09 August 2007 - 08:58 PM
Някой да е твърдял нещо различно от това, което ти казваш ?

Публикувано: 09 August 2007 - 09:58 PM

а ето това е моя домашен любимец l)
искам да кажа че много си зависи от снимките, и повечето хора които пишат тук са я виждали и на живо и могат да кажат че обикновено не изглежда така.
според мен в случая не е котето толкова лошо, колкото стопаните (развъдник не мога да го нарека), които са решили да ползват точно тази снимка в рекламния си сайт. че не е развъден или изложбен клас е ясно, ама чак пък сатана l) l)
а за производителя.... кой от развъдчиците тук може да се похвали че не са му се разждали пет котета? отдерен е въпроса като кави се продават, ама без да се включи селекционера няма как да разберем.
Публикувано: 09 August 2007 - 10:09 PM
Ами сатанинска си е снимката... през нощта, в едва осветена от екрана стая (т.е. малък периметър от нея) и като се оБлещи насреща ми това грозно коте... n)
Абе, хора, вие какво четете ? Аз не казвам, че котката наистина и постоянно изглежда такава, а че се чудя как в сайт с рекламна цел качват точно тази снимка, като същевременно се саморекламират като развъдник-лидер !
Последните постинги ми зазвучават като вица за глухи:
Седят двама дядовци на пейката. Единият казва:
- Слънцето припича приятно днес...
А другият добавя:
- И аз това казвам, едно време кълвеше рибата...
r)
Манус, кой ти каза, че котетата PET са задължително грозни ? Те се определят като такива по други признаци и поради съвсем други причини.
Тъй като нещо се опитвате да ме накарате да повярвам, че едно пиша, а друго излиза, аз се оттеглям от участие в тази весела част от темата, която е, припомням Персийска котка !

Публикувано: 09 August 2007 - 10:18 PM
Цитат
ама и аз това се опитах да кажа b) явно наистина нещо не се разбираме, ама важното е да върви диалога cheers
само искам да допълня и за поддръжката-много хубаво коте (това особено важи за персийките) без поддръжка може да изглежда просто плачевно.
така че извода че котето си е ок, ама не е случило на стопани май е единствения около който се обединяваме cl)
Публикувано: 27 August 2007 - 07:01 PM
Прикачени файлове
-
kotence.JPG (28.05K)
Брой сваляния: 279
Публикувано: 29 August 2007 - 02:23 PM