Персийска котка
Публикувано: 01 June 2005 - 11:06 PM
Цитат
Vij kak zapo4va6 da se saglasiava6 s men...sega razbra li za6to otdavna,mnogo otdavna VI pojelah(na Vas ,razvad4itsite) niakoi ne6ta da gi postigate sas selektsiia...?!
V edno moga da te uveria-i na tozi 6ampion( lo6o za koteto i nastoia6tiia sobstvenik ne moga da kaja--barzam da uto4nia,4e obsajdam fakta,a ne koteto i sobstvenika...o6te pove4e,4e Tatiana ia uvajavam i tia taka e kupila koteto-ve4e pri "svar6en fakt"),i na brat mu ot Zhao-u6ite sa kupirani....i na o6te mnooogo drugi!!!

"Pravia,kakvoto triabva-da stava,kakvoto 6te!"(L.N.TOLSTOI)
Публикувано: 01 June 2005 - 11:09 PM
Повече няма да коментирам, операцията е минала и котката ти е жива, както и котетата.
Вече ти отговорих, че няма значение цвета на космената покривка, очите трябва да са възможно най-тъмни. При много сини котки те са жълти, но това не е желателно. Избери котето с най-тъмни очи.
Знаеш английски, в сайта на ЦФА е написано за всички солидни, дилутни, биколори, табита и опушени цветът на очите трябва да бъде brilliant copper.
PS. Ако не е тайна кой е развдникът? Ако решиш да ми отгорориш, можеш да го направиш на ел.поща
Публикувано: 01 June 2005 - 11:20 PM
Публикувано: 01 June 2005 - 11:21 PM
Цитат
Повече няма да коментирам, операцията е минала и котката ти е жива, както и котетата.
Вече ти отговорих, че няма значение цвета на космената покривка, очите трябва да са възможно най-тъмни. При много сини котки те са жълти, но това не е желателно. Избери котето с най-тъмни очи.
Знаеш английски, в сайта на ЦФА е написано за всички солидни, дилутни, биколори, табита и опушени цветът на очите трябва да бъде brilliant copper.
PS. Ако не е тайна кой е развдникът? Ако решиш да ми отгорориш, можеш да го направиш на ел.поща
Vij Fantik....ne vsi4ko e nared---kaji mi o6te vednaj-kotkata e use6tala bolka ,taka li????
Nito kotkata mi e ve4e sa6tata(kato zdravoslovno sastoianie),nito malkite sa jivi i zdravi---edinstvenoto malko,koeto otselia,be6e onova,za koeto az i pomognah i izvadih ot neia...drugite pri sektsioto---biaha izvadeni martvi!!!
6te go pre4ukam...ili 6te mu zatvoria kabineta!!!Az ne sam 4ovek,koito ei-taka ostavia negodnitsite da "di6at"...o6te pove4e,4e stava vapros za nai-liubimoto mi kote6ko sa6testvo,koeto bogotvoria!!!
Otgovori mi za bolkata,za da ne se ma4a ot ugrizeniia edin den,za6toto tozi bial den niama da vidi..
p.s. az sa6to polu4ih 4asti4na vremenna paraliza na litseto ot pritesnenie i uplah...i se lekuvah po4ti 5 mesetsa....

Публикувано: 01 June 2005 - 11:28 PM
Цитат
Da,ama poniakoga se opitvat da lajat i men....sigurno si misliat ,4e kato sme ot EUROPE i....vsi4ko im e pozvoleno!!!Zatova pak ti kazvam--vazhi6tavai se na istinskite selektsioneri,baz da izpada6 v robolepie---i mejdu tiah targa6ite preobladavat!!!
Poviarvai---ako vsi4ki obi4aha kato men tazi poroda kotki i biaha tolkova "ludi"glavi--v BG 6te6e da ima mnogo dobri ekzempliari!!!To4no zatova iskam po vazmojnost da vnesa dve koteta---da se zapo4ne selektsiia s "gotov material",za da tragnat ne6tata po-barzo...

Публикувано: 01 June 2005 - 11:30 PM
Публикувано: 01 June 2005 - 11:42 PM
Цитат
o.k....razbrah tova,koeto me interesuva6e!!!I znam kakvo 6te napravia ot tuk-natatak!!! n)

Публикувано: 01 June 2005 - 11:42 PM
Сега изчезвам, ще се включа в дневните часове. Желая ти успех с вановете. Не Бързай!!
Публикувано: 02 June 2005 - 02:20 AM
- tova e edna ot trudnite za otglejdane i poddrajka poroda kotki-pove4eto hora sa naiasno s tova i se strahuvat da si vzemat takova kote!
-tezi koteta sa dosta po-skapi ot pove4eto drugi-mnogo malko hora mogat da si pozvoliat luxa da si kupiat" show klass"!
-mnogo hora prosto ne obi4at da u4astvat v takiva Forumi,no vnimatelno 4etat vsi4ko,koeto nie pi6em...znam go,za6toto prodaljavat komentara na li4nata mi po6ta!...
2. Ti povdigna edin mnogo vajen(ne samo za men) i boleznen vapros---za DOVERIETO kam vet-a,na kogoto 6te poverim jivotnoto si...Az li4no te pitam:
Kaji mi koi mi prepora4va6 kato blagonadejden i na kogoto moga bezrezervno da viarvam???
Moga da ti dam bezbroi primeri za "iztsepki",koito prosto me karat da sam izkliu4itelno nedover4iva kam Vet-ovete !!!Dobre ,az 6te vnesa super kotka(ili kotki)---ami koi 6te e tozi,na kogoto moga da gi poveria i da mu viarvam???
s) Ti mi kaji-6tom si v tezi sredi,niama da go priema kato reklama,a kato garantsiia...no-ne zabraviai---nosi6 sa6to otgovornost za informatsiiata!!!Nali razbira6,4e kotka,koiato struva okolo 2500USD,ne moga da ia poveria v ratsete na vseki,koito mi pokaje diploma...
Znae6 li,4e za edno ot ku4etata si sam hodila 4ak do Solun(v Gartsiia) da go lekuvam,za6toto v Stara Zagora edin ot nai-"golemite" ne moja da se spravi--obarka totalno ku4eto!!!Za kotkata mi ti razkazah samo edno ot ne6tata....
Znae6 li ot kolko hora sam polu4avala priznanie,4e imat vazmojnosti i jelanie za takava kotka,no...ne iskat da spodeliat bolkata na jivotnoto...Az i zatova dosega ne sam se zaemala naseriozno s razvajdane i t.n.---STRAHUVAM SE!!!Ne znam za teb i drugite i kak prejiviavate zagubata na jivotnoto si...moje bi ,kogato ima6 pove4e,pretrapva6---mnogo pati sam tarsila otgovor na tozi vapros....

Публикувано: 02 June 2005 - 02:42 AM
Цитат
Сега изчезвам, ще се включа в дневните часове. Желая ти успех с вановете. Не Бързай!!
Pomnai,pomnia...i tova mi e osnoven problem---4e trudno zabraviam!!! s)
I v tazi vrazka---6te zapazia v taina imeto na izbraniia ot men razvadnik do posledno...nali triabva da ti go "varna" po niakakav na4in r) vse o6te sam ti sardita za niakoi ne6ta...
No---kogato doide v ka6ti tova kote(ili koteta), 6te zapalnia stranitsite na Foruma sas snimki!!! b) Edin den moje i da ne sa samo 2 kotetata mi,dano!!!
Za sega prosto otlagam,poradi li4ni pri4ini, idvaneto na koteto...demodex-a na ku4eto e samo edna ot tiah!!!

Публикувано: 02 June 2005 - 08:57 AM
Цитат
Дори и да има само ваши постове, темата е много интересна и се чете(съдейки по посещенията). Аз например въпреки, че нямам персийка я чета с интерес и смятам, че ще ми бъде полезна в момента когато реша да си взема и след това... със сигурност ще е много полезна и на други бъдещи и настоящи собственици на принцесата при котките
п.п. само ако може да има повече снимки, защото персийки под път и над път и е важно да се прави разликата от хора на които предстои да си вземат такова c)
Публикувано: 02 June 2005 - 09:01 AM
Имаш право да ми се сърдиш, но за някои неща ще се убедиш, когато се върнеш и навярно ще ме разбереш. Аз познавам обстановката тук, хората, животните и т.н. Ако има нещо, което пречи на нещата да вървят напред, това са злобата и тесногръдието, с което някои хора не могат да се преборят, те са заложени в тях и не могат да се изкоренят.
Публикувано: 02 June 2005 - 02:29 PM
Цитат
Цитат
Дори и да има само ваши постове, темата е много интересна и се чете(съдейки по посещенията). Аз например въпреки, че нямам персийка я чета с интерес и смятам, че ще ми бъде полезна в момента когато реша да си взема и след това... със сигурност ще е много полезна и на други бъдещи и настоящи собственици на принцесата при котките
п.п. само ако може да има повече снимки, защото персийки под път и над път и е важно да се прави разликата от хора на които предстои да си вземат такова c)
Blagodaria ti ,4e se vkliu4i---ti si edin ot horata,koito imah predvid,kogato ubejdavah Fantik,4e ima ogromen interes kam tazi poroda i sa6to potvardi edna ot konstatatsiite mi---4e triabvat pove4e snimki!!!
Eto otkade triabva6e da se zapo4ne,Fantik---pusni niakolko ot razli4nite tsvetovi raznovidnosti kato standart,za da ima naglednost!!!

Публикувано: 02 June 2005 - 02:34 PM
Цитат
Имаш право да ми се сърдиш, но за някои неща ще се убедиш, когато се върнеш и навярно ще ме разбереш. Аз познавам обстановката тук, хората, животните и т.н. Ако има нещо, което пречи на нещата да вървят напред, това са злобата и тесногръдието, с което някои хора не могат да се преборят, те са заложени в тях и не могат да се изкоренят.
A-aaa...NE,niama taka da se izmakva6!!! bl) Zadadoh ti konkreten vapros,a....otgovor-niama!!!Ako ti e neudobno da mi poso4i6 edin dobar VET,poso4i mi niakolko togava!!!???Vednaj me "prati"pri spetsialisti i sega iskam da znam-koi sa te?!
A ami,ako re6a-ti da mi lekuva6 kotkite za v bade6te???Togava kakav 6te ti e otgovorat!!!??? s)
p.s.Ne moga da "viarvam"na sebe si,za6toto az NE sam VET....i zatova pitam pak:
NA KOGO MOGA DA VIARVAM????

Публикувано: 02 June 2005 - 02:44 PM
te sa edinstvenite,koito pritejavat taka nare4enoto "bebe6ko litse",t.e. tezi nesarazmerni proportsii--goliama glava,golemi o4i,malki u6i,malko nosle,top4esto tialo...Imenno tezi harakteristiki predizvikvat podsaznatelno pri po-goliama 4ast ot horata estestvenoto 4uvstvo na umilenie, nejnost i jelanie za za6tita i pokrovitelstvo....to4no takiva sa 4uvstvata,koito izpitvame i pri vida na edno bebe!!!
Ne vi be6e hrumvalo do sega,nali??? bl) Oba4e e to4no taka!!! r)

Публикувано: 02 June 2005 - 05:23 PM

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.
Публикувано: 02 June 2005 - 05:30 PM
Цитат
O.K.---sega ,ako mi obiasni6 i kak da si lekuvam sama jivotnite ONLAIN...???!!! bl)
za6toto ne moga vseki pat da priti4vam do Gartsiia,Germaniia ili ne znam si o6te kade...za da mi gi lekuvat!!!
A intsidentni zaboliavaniia i problemi-vinagi se polu4avat,bez tova da e svarzano s na4ina na otglejdane!!!
p.s oba4e,kogato triabva da ti vzemat parite,nikoi ne si zadava vaprosa: Dali gi e zaslujil?! n)

Публикувано: 02 June 2005 - 05:58 PM

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.