Dog.bg Форуми : Персийска котка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (108 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Персийска котка

#101 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 June 2005 - 08:17 AM

Papyy
Обмяна на мисли има, но целта не е, разбира се, да правим определения коя клиника е добра и коя не е. И моите наблюдения водят до това, че вет-овете предпочитат кучета. Има ли вет с животно, то то винаги е куче..., но и за това има обяснение. Именно поради всички изброени до тук от мен причини, казах, че ползвам услугите на 2-3 вет-ове, в зависимост от това за какво става дума и горе-долу нещата са се подредили. Независимо от това, че обявих, че приветствам нови предложения за ветеринар или клиника, където безрезервно биха обърнали подобаващо внимание на домашната ми пума - не получих никакъв отговор, дори и от тренер-тя... за какво говорим тогава ?
Всеки сам прави своя избор, но нищо не пречи да споделиш с другия своите впечатления, пък той, разбира се, сам решава и дори е по-добре сам да реши, тъй като в противен случай, при най-малкото неудовлетворение, ще изкара теб виновен..

tsveti
По повод твоя афоризъм: Ако беше шега, би било забавно, но не е шега и усмивката ми за пореден път замръзва. Обърнала ли си случайно внимание, че насажданото през годините плиткоумие се е запазило и в по-младите? Понякога е просто тънък хумор, фин език или палава алегорийка..., но защо те остават неразбрани...
"Drawing on my fine command of the language, I said nothing". (R. Benchley)
или "Нека бъдем благодарни на глупците. Без тях, никой от нас нямаше да успее." (Марк Твен)
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

#102 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2005 - 11:16 AM

попаднах на една снимка на симпатичен котарак r) така като го гледам е сребърен, но по важното е че е Международен Шампион. Качена снимка
жалко че сничката е дребна и не се вижда много от него, но пак е нещо... c)

#103 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2005 - 05:17 PM

1.YONA--- ...---PERSIISKA KOTKA---zvu4i li ti poznato?! l) (vaprosat e ritori4en!)

2.PAPY,veroiatno ne si me razbrala,zatova uto4niavam--NE TARSIA prosto dobrata klinika,za6toto NE tia 6te mi lekuva jivotnoto...tarsia dobriia VET,li4nostta,koiato ne samo 6te go lekuva,no i 6te bade otgovorna za posledstviiata!!!Taka 4e,ako znae6 konkretno niakoi---tova e,koeto me interesuva!!!Na li4niia vapros kam men-6te ti otgovoria na li4na po6ta,o.k.?
3.Blagodaria,MANUS,4e otnovo napomni za kakvo triabva da se govori tuk!!!
Predlojenie: sled kato se uto4ni kak da se izbere podhodia6to kote ot kotiloto,neka da prodaljim s ne6to drugo...naprimer...VIE kakvo predlagate?! l)
User's Signature

"Pravia,kakvoto triabva-da stava,kakvoto 6te!"(L.N.TOLSTOI)

#104 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2005 - 06:28 PM

цвети
много неща изобщо не са ти ясни, но проблемът си е само твой l)
страхувам се, обаче, че съгласно елементарните правила на netiquette ти съвсем заслужено ще постигнеш това, към което се стремиш... псевдообщуването с теб изобщо няма да ми липсва ! l)
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

#105 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2005 - 08:02 PM

Манус, котката е сребристо мраморно табби. Но аз ви предлагам да започнем със солидните цветове. Те са основата на генетиката и от тях започва всичко. При котките те са 3 - бял, черен и червен. Предлагам да започнем с тези цветове, защото хората търсят най-често бели котки, без дори да имат идея с какво се захващат.

Цвети, не разбирам предложението ти, можеш ли да го формулираш по друг начин?
User's Signature

Развъдник за персийски котки Star Night (CFA & FIFe registered)[br]www.starnightpersians.com

#106 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2005 - 08:50 PM

ето тогава една бяла персийка-Качена снимка
и едно червено таби-Качена снимка

табито не е точно солиден цвят, но при червените винаги е така. ако някой има нещо по "солидно" да покаже r)

#107 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2005 - 08:53 PM

Цитат

Манус, котката е сребристо мраморно табби. Но аз ви предлагам да започнем със солидните цветове. Те са основата на генетиката и от тях започва всичко. При котките те са 3 - бял, черен и червен. Предлагам да започнем с тези цветове, защото хората търсят най-често бели котки, без дори да имат идея с какво се захващат.

Цвети, не разбирам предложението ти, можеш ли да го формулираш по друг начин?

Ami-niamah takova...tova be6e vid pokana VIE da predlojite ne6to po temata! l) Ideiata za osnovnite tsvetove mi zvu4i super!
No pak kazvam,4e e nai-dobre primerite da sa pridrujeni i ot snimki!
Eto i edin mnogo mani4ko po-strani4en vapros za kozinata(moje i po-kasno da mi otgovori6,sled komentara za tsvetovete!):
1.kak se otraziava na kozinata-na strukturata i tsveta i--ako koteto se obrasne?!(ima mnogo takiva slu4ai,zatova pitam)
User's Signature

#108 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2005 - 08:55 PM

Samo bialoto kote se vijda.,t.e.uspiah da go zarna za sekundi4ka i...
User's Signature

#109 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2005 - 09:09 PM

ще ти ги пратя на пощата-съжалявам, но забравих че хит.бг не се вижда от Америка bl) c)

#110 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2005 - 10:57 PM

Това са моите предложения за бели котки
Качена снимка
Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

Развъдник за персийски котки Star Night (CFA & FIFe registered)[br]www.starnightpersians.com

#111 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2005 - 11:09 PM

Цитат

Предлагам да не правим определения коя клиника е добра и коя не. Аз имам поглед върху нещата и гледам на това какво се прави тук-там от по-друг ъгъл. Всеки има право да направи своя избор и да бъде доволен или недоволен.
По въпроса, който постави Йона мога да кажа, че характерът е заложен генетично, това е според Кант, ако не се лъжа, но той се формира, развива и моделира от средата, в която расте и се развива индивидът. Доказателство за това е феноменът Каспер Хаузен. При котките и кучетата голяма част от условните рефлекси се изграждат от техните собственици - съзнателно или не и често те могат да бъдат променени, но за това се изисква огромно търпение и нерви. Има породи с холеричен тип нервна система и такива с флегматичен, затова всеки избира такава, която отговаря на неговите изисквания и потребности, но и това не гарантира, че всички котки от тази порода са с такъв тип нервна система, затова подходът към всеки индивид трябва да бъде индивидуален.

Moje li samo da dopalnia,ako gre6a-me popravi!?!
Strahat pri vsiako jivo sa6testvo e napalno normalna reaktsiia,izraz na instinkta za samosahranenie!Negoviiat intenzitet zavisi ot mnogo faktori!
Pri dom.jivotni,liubimtsi, tozi strah moje da bade "kultiviran"(ako moje taka da se kaje!).Ot 4oveka-sobstvenik zavisi pove4e,otkolkoto moje da predpoloji!
Ku4etata,a i kotkite use6tat intuitivno niakoi ne6ta---naprimer poka4vaneto na adrenalina---pove4e ot iasno e,4e ako edno jivotno e OSADENO da jivee sas stopanin,koito e neprekasnato iznerven,s 100% adrenalin,tova okazva vliianie neminuemo varhu haraktera i temperamenta na jivotnoto!!!Sa6testvuva6tata simbioza e dvustranna---poniakoga jivotnoto moje da uravnovesi sobstvenika si,no...za sajalenie---ne vinagi uspiava!
A persiikite po printsip sa tipi4ni predstaviteli na tipa "flegmatik".
User's Signature

#112 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2005 - 11:35 PM

По принцип си права. Животното точно усеща настроението на стопанина си и реагира според ситуацията. Има животни, които по принцип са изключително спокойни, но при поставяне в есктремна ситуация и получили заряд от собственика си демонстрират агресивно поведение.
User's Signature

#113 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2005 - 11:38 PM

Fantik,otgovori mi na vaprosa za brasneneto na kozinata(zadadoh go malko po-gore,moje i da ne si go vidial)!
User's Signature

#114 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2005 - 06:36 AM

Фантик, може ли и аз да се пробвам колко съм наблюдателен и да ми кажеш нещо-това една котка ли е? то вярно че няма по какво толкова да се отличават една от друга ама тези определено много си приличат bl) иначе е перфектната персийка това-особенно с това носле малко и тези уши... c)

#115 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2005 - 06:49 AM

Не Манус, това са цели 5 котки за съжаление. 3 от тях са национални шампиони на Америка,1 е регионален шампион,а предпоследната е само гравн, защото жената има много котки и не може да води всички по изложби.

Цвети, аз не бих си подстригал котката или котето, което ще водя по изложби, защото вече имам наблюдения с подобни котки и мога да те уверя, че козината не е същата. При някои котки се получава пълна драма, тя расте неравномерно, ако се обръсне опашката ще ти трябват 2 години, за да постигнеш онова, което е отрязано с лека ръка.
User's Signature

#116 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2005 - 10:54 AM

Цитат

Не Манус, това са цели 5 котки за съжаление. 3 от тях са национални шампиони на Америка,1 е регионален шампион,а предпоследната е само гравн, защото жената има много котки и не може да води всички по изложби.

Цвети, аз не бих си подстригал котката или котето, което ще водя по изложби, защото вече имам наблюдения с подобни котки и мога да те уверя, че козината не е същата. При някои котки се получава пълна драма, тя расте неравномерно, ако се обръсне опашката ще ти трябват 2 години, за да постигнеш онова, което е отрязано с лека ръка.

To4no tova me interesuva6e,blagodaria za otgovora!!!
I moiat izvod be6e,4e sled edno brasnene,osobeno tsveta na kotkata se promenia drasti4no,naprimer: pri siniata mi persiika---tsveta napravo "IZBELIA",poiaviha se beli petna!!!Do tozi moment be6e izkliu4itelno ravnomeren....
Brasneneto poniakoga e PRINUDITELNO i za sajalenie 4esto ne zavisi ot nas,sobstvenitsite,a ot VET-a,koito pravi izsledvaniiata ili operatsiiata----kakavto e i moiat slu4ai!!!
p.s.Az mislia i se radvam,4e e taka----i nie,v BG ,si imame edno prekrasno bialo kote(DARIIA)---Fantik,za6to ne ia pokaje6???Koteto ne e moe,no e BALGARSKO i tova e mnogo vajno,pone za men...
User's Signature

#117 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2005 - 11:01 AM

Цитат

Фантик, може ли и аз да се пробвам колко съм наблюдателен и да ми кажеш нещо-това една котка ли е? то вярно че няма по какво толкова да се отличават една от друга ама тези определено много си приличат bl)  иначе е перфектната персийка това-особенно с това носле малко и тези уши... c)

Kakvo ti nosle,ta te "niamat nos" w) 6eguvam se---to4no takiva triabva da sa i tezi tuk sa perfektni!!!
Fantik,tozi tvarde malak nos kakvi negativi(ot zdravoslovna gledna to4ka) nosi!!!???
I mi e interesno--za6to kozinata,spored teb,na tezi koteta e tolkova kasa?
User's Signature

#118 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2005 - 08:17 AM

Котките на тези снимки са на възраст между 5 и 8 месеца. Козината при персийската котка не е най-мажното нещо, защото тя е променлива величина. Разбира се е добре тя да е дълга, но това не е най-важното, по важен е типът и анатомията на животното, защото те са белег за породност.
Носът на персийската котка трябва да е къс, но носното огледало да е голямо, с широки носни отвори, които да не затрудняват дишането на животното. Новотипните котки имат носно огледало, което е разположено на мислената линия прекарана през долния ръб на окото, той трябва да бъде поставен като копче на лицето. Не се толерира нос поставен между вътрешните ъгли на окото или по-нагоре.
Забележете големината и формата на очите, височината на челото, дължината и дълбочината на гарните устни, местоположението на брадичката, мястото, на което са разположени ушите и техните размери.
Друга важни неща, на които трябва да се обърне внимание са масивността на крайниците, дължината им, късото и набито тяло и дължината на опашката.

Цвети, аз много харесвам Дария, смятам, че тя е най-доброто произведено в България бяло коте за момента, нямам нейни снимки, но тя не може да се сравнява с тези котки и Ани няма да ми се разсърди, че го казвам. Пак повтарям, че от многото бели котета, които са родени в БГ, няма по-добро от нея и разбирам, че на Ани й е болно, когато някои хора я сравняват по качество със своите котета, но затова сега се мъчим да покажем какво е персийска котка и да откроим разликите.
User's Signature

#119 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2005 - 03:11 AM

10x100 za vsi4kite ti otgovori!!!
Ideiata da pokajem Dariia e iztsialo moia-darja da se znae i to samo poradi edna-edinstvena pri4ina i ti ia otkroi savsem to4no:
nai-dobroto ,proizvedeno v BG!!!Tia,za razlika ot USA kotetata e ne6to realno,koeto moje6 da vidi6 na jivo i da pogali6---a tova e prekrasno!!!
Poradi sa6tata pri4ina 6te nastoiavam za snimki na tvoia kotak,kogato govorim za color-point!!!
p.s. Vidiah,4e v galeriiata na Foruma ot poslednata izlojba v Sofiia ima snimka na Dariia-tai 4e---vseki,koito iska ,moje da i se poradva!
Razkaji kak se poddarja kozinata na edno bialo kote???
User's Signature

#120 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2005 - 07:25 AM

Грижите за белите котки, биколорите, колорпойнтите, чинчилите иии всички светли котки са даста големи. Когато се подготвя една котка за изложба трябва да търси максималния резултат, защото ако те не са подготвени добре могат да бъдат изместени от котки с по-лоши показатели. Ще разкажа една кратка случка, която ни сподели г-н Алберт Курковски - съдия на ФИфе от Полша на последната изложба. Действието се развива в Италия на изложба. Участват двама испанци, които представят бял котарак, но той бил толкова бял, като изпран с Аче и Курковски не се сдържал и попитал как е постигнат този резултат. Отговорът бил, че стопаните спят на смени и на всеки 2 часа един става и почиства лицето на котката.
Първото, което искам да кажа е, че изложбената персийска котка се къпе всяка седмица, а в седмицата преди изложбата 2 пъти. Това е в случай, че се гонят високи резултати. За белите котки е добре да се научат да се хранят от ръка и да пият вода от поилки за зайци. Така козината им няма да има съприкосновение с вода и храна и яката ще бъде бяла. Очите се почистват с марля 2- 3 пъти дневно, като посоката на движение е срещу косъма - от външния ръб на окото към вътрешния.
Едно от най-важните условия е котката да бъде перфектно сресана преди къпане. Най-добре е да се изрежат ноктите, защото и най-спокойното животно може да реши, че е време да преустанови процедурата и да Ви остави следа по ръцете или каквото достигне.
Следващата крачка е обезмасляването на котката. Това се постига най-добре в нашите условия с веро. Аз използвам Pur Extra или Fery, като цветът на препарата се съобразява с цвета на космената покривка. За белите котки най-добре е да се използва синьо веро. ВИНАГИ се работи с разтворени препарати и шампоани. Добре е да разтворите препарата в голям леген и да накиснете животното, като предваритермо сте го намокрили. Особено добре се отразява разресването под вода с едър метален гребен, като целта е верото да проникне до основата на кожата и да отмие натрупаната мазнина. Места, на които трябва да се обърне внимание са яката, мужду предните и задните крайници и зад ушите, защото там се козината се омазнява най-бързо. Тайната е в продължителното втриване и доброто изплакване. Следващата крачка е нанасянето на шампоана. Той също трябва да се съобрази с цвета. Вече в България има специална гама от профедионални продукти за кучета и котки на фирмата Биогрум - www.trankfilina.com. Това, което трябва да направите е същото както с верото и отново да търкате, търкате и да изплакнете добре. Подводното ресане е добре да продължи между 5 и 10 минути. Последната крачка е нанасянето на балсам. Той също се използва разтворен, животното престоява с него 5-10 минути и след това се изплаква добре. След това подсушавате котката с кърпа и започвате работа със сешоара, като внимавате да изсушите козината от основата да върха. Когата сметнете, че сте готови, продължете още 5 минути със сешоара, за да постигнете максимален обем, като най-добре се отразява използването на студена струя. Както виждате не е особено лесно, но красотата изисква жертви. Желая Ви успех !
User's Signature

• (108 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни