Персийска котка
Публикувано: 07 June 2005 - 05:18 PM
Moje bi ve4e si razbrala,4e VAN i BIKOLOR e v kraga na moite predpo4itaniai sega i tova,4e ti ima6 takova kote,e edna mnogo hubava novina,pone za men!!!

"Pravia,kakvoto triabva-da stava,kakvoto 6te!"(L.N.TOLSTOI)
Публикувано: 07 June 2005 - 05:32 PM
Fever coat е състояние при персийските котки, при което поради стрес настъпва промяна в съдържането на млякото на майката. Черните котета хранени с подобно мляко имат проблеми с цветана козината, които се изразяват във сивкави нюанси на жабото, тялото и корена на опашката, но всички връхни части на тялото - глава, крайници, опашка трябва да бъдат оцветени в черно и това е разликата между този феномен и дефектното оцветяваме при неподходящи цветови комбинации.
Публикувано: 07 June 2005 - 05:37 PM
за персиец е важно да се храни със спициална храна. за така приемам лично аз единствено Персианата на Роял Канин. тя има освен съставките за козина и други две големи предимства-формата за по лесно поемане от екстремалните котки, и специалното рН съобразено с изискванията на породата. персийците са изключително предразположени към проблеми с бъбреците и образуване на камъни в пикучния мехур, което се избягва с правилната диета. като добавя и това че имаш котарак не ти препоръчвам да даваш само храна за козина. винаги поне 50% от храната да му е Персиана. хубаво е според мен и едното му ядене през деня ако той обича и ти имаш възможност да е консерва.
а за падането на козаната-едно мое наблюдение. колкото и да пада никога не се свършва ако става въпрос за нормална смяна на козината или както е в твоя случай след като дълго време кожата не е дишала. с добри грижи скоро мисля ще забравиш за тези проблеми и ще остане само здрава козина, която зимата като се сгъсти котарака ще стане невероятен w)
Публикувано: 07 June 2005 - 05:43 PM
ПП-май пак се унесох с въпросите, но дано не ставам досаден. ако е така пусни една ЛБ че да знам да се спра l)
Публикувано: 07 June 2005 - 05:47 PM
Публикувано: 07 June 2005 - 05:54 PM
Цитат
Не съмъгласна с това!
Мног често, преди изложбата, се налага да се използва пудра, но тя трябва да
съответства с цвета на котката
c)
Blagodaria ti,4e se vkliu4i!!!Ne smeeh da te molia za tova---znam kolko si zaeta,no se radvam,4e si tuk---ostani!!!
I az znam,4e se izpolzvat pudri--v umereni koli4estva,na opredeleni mesta ot tialoto i spored tsveta na kozinata---zatova i zadadoh tozi vapros!

Публикувано: 07 June 2005 - 05:56 PM
Котки с fever coat не се бръснат. Една обръсната козина изкарва котката от строя за много дълго време и козината не е същата. Израства много повече осилеста козина и скубането на котката при подготовка за изложба статва доста трудоемко. Един добър съдия може да разбере, че става дума това явление, ако някой ви направи забележка, отминете я без да я слагате на сърце и изчакайте да попаднете на по-добър специалист. s)
#149 Guest_Jadi_*
Публикувано: 07 June 2005 - 06:36 PM
Moia kotak se kazva Leo i go kupih po obiava vyv vestnika. Za syjalenie niama rodoslovie no zatova pyk e mnogo krasiv, pone za men. Za cvetovete, az predi da vidia Leo ne haresvah vanovete i bikolorite, do togava liubimi mi biaha sivo-sinite persiiki i tricvetnite (sinio krem i bialo), no kogato vidiah Leo mi haresa glavata i izrajenieto mu i go vzeh vypreki che ne mi beshe liubimia cviat. Sega veche sviknah s cveta mu i si go haresvam, vypreki che se podyrja mnogo po trudno ot sinia persiika naprimer. Leo vse oshte e bebe po harakter vypreki che dostigna razmerite na goliam kotarak. Mnogo e igriv, po cial den tyrchi sled topcheta i hartiiki ili si igrae na gonenica s men. Poneje ne go puskam v hola toi vse me debne da zabravia otvorena vratata i se vturva sys vsichka sila, pravi edna obilolka i posle izliza na begom. Nauchil se e da igrae kato kuche, poneje v kyshti chesto ima malki kuchenca, mnogo e smeshen potupva gi s lapa po glavite posle se premiata liaga po korem, hvashta gi s lapi i gi hape. No vsichko tova go pravi mnogo vnimatelno na igra i vyobshte ne si puska noktite.
Samo s pticite mi ne moje da se razbere, proiaviava nezdrav interes kym kanarchetata mi i kym papagalite. Predi vreme imah edna pitomna amazona, koiato se razhojdashe svobodno iz kyshti i Leo reshi che moje da se zakacha s neia, a amazonata go zahapa za opashkata i triabvashe da go spasiavam ot neinia kliun l)
Публикувано: 07 June 2005 - 07:49 PM
Fantik,ako koteto(4erno) e na 5 godini,ne izliza na slantse(absoliutno staino) i vapreki tova ima na iakata 4erveno petno...???Na kakvo moje da se dalji i kakvo moje da se napravi,za da se uednakvi tsvetat???

Публикувано: 07 June 2005 - 11:09 PM
Публикувано: 07 June 2005 - 11:27 PM
Цитат
Thank's!No pak 6te pitam---ti kakva kozmetika prepora4va6 v tozi slu4ai,za da ia pora4am!?

Публикувано: 08 June 2005 - 06:57 AM
Публикувано: 09 June 2005 - 01:34 AM
Fantik,
На мен ми е пределно ясно кога, как и защо се използват пудрите...- знаеш това... b) ,
но като си се захванал да обучаваш желаещите, наблегни и за пудрите, защото е доста
важна и тази точка/така мисля поне!/.
Понякога от незнанието, вместо да се"изпишат вежди, се вадят очи", което води до много разочаровани собственици, на които е много трудно да се обясни, че точно това не се прави така при неговата котка/ напр. на не добре изкъпан черен мъжки котарак, обилно е посипан НЯКАКЪВ талк, който полепва по всяко косъмче и ... резултатът е - смачкана, като посипана с грис, почти сива персийка". Иди обяснявай после, защо е дисквалифицирана или с много ниска оценка котката../
... и не всички пудри се използват само за т.нар. "сухо къпане"...има пудри, които просто подобряват качеството на козината, ако тя не е добра генетично, дори това подобряване да е само от къпане до къпане... /предимно се използват преди изложби/
В крайна сметка, никой не може да е сигурен 100%, с каква козина ще бъде котето, което е купил, след като стане полово зряла котка- и тогава на помощ идва козметиката r), но основното правило при използването й е, че тя трябва да е съобразена с цвета на котката!
Наистина, съжалявам, че нямам достатъчно време, за да съм по-активна тук ...w)
Публикувано: 09 June 2005 - 08:02 AM
Моля, използвай ник-овете на събеседниците, не е нужно да разкриваш самоличността им. Благодаря. n)
Добре дошла, trankfilina
Нека чуя и твоето мнение: използването на пудра преди и по време на изложба, невъзможността между двата дни са изкъпеш котето, води ли до поява на пърхут? Какво става когато с пудра е "замаскирана" мазна опашка и пудрата остане там 2-3 или повече дни. Относно втория случай, аз преди близо година имах страхотен проблем с опашката на Бенджи, от който едва се отървахме с много процедури, мъки при вет-овете, противоалергични инжекции и сълзи в очите ми...

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.
Публикувано: 09 June 2005 - 10:56 AM
Когато писах по темата за къпането, ставаше въпрос за рутинно ежеседмично къпане, а не за подготовка на котката за изложба. Когато иде реч за това, пудрите воъбще не са приложими при персийските котки. Ако дискутираме темата за подготовка и представяне на изложба ще стане въпрос за използване на дегизировъчни пудри и други трикове при различните цветове котки, но дори и тогава използването на пудри трябва да става доста внимателно и да се обработват само определени участъци, защото ако става въпрос за сериозно съдийство и пренапудрена котка, съдията може да отсъди във вреда на котката.
Относно обема и мекотата на козината най-добре е да се използват спрейове или кондиционери с антистатично действие.
И ако ми позволите, "Мазната опашка" е проблем, който се решава лесно и не е актуален, ако животното се къпе редовно.
Публикувано: 09 June 2005 - 05:10 PM
мисля, че сте се отървали от излишната козина и ако животното се храни добре след 2-3 месеца ще бъде във върхова форма, стига да се къпете редовно b) Ако споделиш откъде е котката, може и да разплетем случая и ако е възможно да ти съдействаме за родословие. Виждам, че у вас сте голяма компания. Поздравление за прекрасните папагали. Какадуто алба ли е или така ми се струва?
Публикувано: 09 June 2005 - 05:42 PM
Моля, Jadi да се регистрира... и да ползва кирилица, ако обича c)

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.