Dog.bg Форуми : Персийска котка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (108 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Персийска котка

#161 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 June 2005 - 06:40 PM

Fantik,neka naistina da diskutirame temata za podgotovka za i predstaviane na izlojba!!!Interesno mi e da razbera pove4e za tova i za t.nar. "trikove",za da izglejda kozinata v nai-varhovna forma!
User's Signature

"Pravia,kakvoto triabva-da stava,kakvoto 6te!"(L.N.TOLSTOI)

#162 Потребителят е офлайн   Jadi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 09 June 2005 - 07:17 PM

Здравей Фантик,

За козината, още сме в процес на отърваване, и днес като го ресах свалих топка косми. За документите, за съжаление не знам нищо за родителите на Лео, купих го по обява и не попитах за родословие, нито за имената на майката и бащата. В последствие загубих телефона на хората от които го купих, така че сега и да искам да науча нещо повече за родословието му, няма как да се свържа с тях. Това не е толкова важно, и предишната ми персийка беше без родословие, но пак беше много красива и даже веднъж стана първа на изложба в клас без родословие. Надявам се че и сега на изложбите да могат да участват котки без документи, но дори и да не може ще го преживея.

За папагалите, тези двата не са мои, само ги продавам. Какадуто е портокалово качулато и е доста по-дребно от алба-та. Моя папагал е кралско жако, Жади се казва. Гледам я от 3 месеца и вече се опитва да проговори w) За мен жакото е номер 1 и го предпочитам пред какадуто и амазоната.

#163 Потребителят е офлайн   Jadi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2005 - 07:37 PM

Здравей Цвети,

Радвам се че Лео ти е харесал r) И аз като го видях за първи път много си го харесах, когато го купувах имах клиент за него и идеята ми беше да го продам, тогава нямах никакво намерение да си взимам отново пресийка, още по малко мъжки биколор.. Но нещо ме впечатли в него, главата му, сладурското му изражение и това че беше много игрив. И реших да си го оставя за мен. После забелязах че захапката му не е наред (горните му резци бяха малко по-напред от долните) питах няколко човека занимаващи се с персийки за това и те започнаха да ме убеждават да го продам.. Аз обаче не ги послушах и Леонид си остана при мен. Оказа се че те не са били прави, при растежа долните му резци се доближиха до горните и сега той си има съвсем нормална захапка.
За родословието, повярвай ми, знам колко е важно то, преди време имах развъдник за немски овчарки и се бях вманиачила в това, но сега целта ми не е да се занимавам с развъждане или да ходя по изложби, ако имах такива идеи нямаше да взема Лео, а щях да избера по-качествено и по-елитно коте.

#164 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2005 - 09:50 PM

fantik
не съм съгласна с това, че мазната опашка не е актуален проблем... вероятно да, би могло да се приеме така, ако съдиш от позицията на персийките, но иначе за полудългокосмести и късокосмести си е проблем и то какъв!!! За тях, особено за последните не се препоръчва често къпане, какво остава пък веднъж седмично.
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

#165 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2005 - 10:42 PM

Jadi,razbiram te prekrasno---i az taka kupih siniata si persiika....i znae6 li,ne samo,4e nikoga ne sam sajaliavala za izbora si(tia e pet klas),no dori se pritesniavam,4e nikoga pove4e niama da moga da obi4am drugo kote tolkova silno,kolkoto OBI4AM neia!!! w)
I ote ne6to---sega iskam da kupia kote ot USA,nai-perfektnoto po vazmojnost,samo poradi edna-edinstvena pri4ina---nadiavam se,4e kolkoto e po-perfektno,tolkova po-goliama e veroiatnostta da si pretapia makata i nostalgiiata po moeto sinio momi4e,koeto koi-znae koga 6te vidia pak...Koito ne go e izjivial---toi ne znae kakvo e! s)
User's Signature

#166 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2005 - 11:03 PM

Модераторът не допуска некоректни забележки, които го засягат лично.
Всякакви такива ще бъдат изтривани без предупреждение.
Същото се отнася и до некоректни забележки, адресирани към други участници във форума. Това ще важи с пълна сила и за анонимните постинги, особено тези, които се публикуват по искане на цвети.
Модераторът за ПОСЛЕДЕН ПЪТ се обръща специално към цвети с молба да спазва добрия тон и всички правила за етичност, обективност и комуникативност, без изключение!!

Аз ще се постарая да проявявам огромно търпение, но ... то има граници.
Модераторът ще трие без предупреждение всички постинги, които представляват лични нападки и ще премества тези, които не касаят темата.
Моля, съобразявайте се с горното, тъй както и всички ние се съобразяваме... и разбира се, спазвайте добрия тон.
Благодаря.
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

#167 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2005 - 01:15 AM

Манус,благодариа ти--ти отново бе6е 4овекат,които ми помогна...даже в твоиа 4ест може следва6тото ми коте да го крастиа МАНУС...как ти зву4и!!!???
User's Signature

#168 Потребителят е офлайн   Jadi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2005 - 09:54 AM

Цвети, и моята първа персийка беше синя. Казваше се Мери, разкошно животно беше. Гледах я 3 години и когато ми се наложи да замина извън страната за няколко месеца я оставих при една приятелка. Когато се върнах се оказа че тя не е могла да се справи и я е дала на други хора, които са я пуснали на двора и тя се е отровила и е починала. Още не мога да си простя че постъпих така с моята Мери, но тогава нямаше на кой друг да я оставя, нито можех да я взема с мен. s) Сега когато отново ми се наложи да пътувам оставих Лео на майка ми и почти всеки ден се обаждах да питам как е той и да и давам напътствия относно отглеждането му. Слава Богу този път нямаше проблеми и когато се върнах намерих Лео в добра форма, само козината му е пострадала, но това се оправя, важното е че е жив и здрав r)

#169 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2005 - 01:15 PM

3.и сега,когато и кирилитсата ми ниама да е проблемат---се 4удиа с какво друго 6те ме заиаде6?!
За модератора триабва да важат са6тите правила,които тои настоиава да се спазват и от другите--1.да не допуска и тои некоректни забележки,които са ли4на нападка кам други форумнитси,пак били те и на ли4на по6та!
2.и когато е о4евадно,4е се води нормален и прииатен диалог между ниаколко от форумнитсите,да не се намесва,за да опоро4ава и измениа темата в посока и изван това,за което става вапрос!
User's Signature

#170 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2005 - 06:33 PM

Jadi,дано не ти се налага пове4е да прави6 труден избор!!!Cажалиавам за синиата ти котка!Успех с ЛЕО!
User's Signature

#171 Guest_netcat_*

• Група: Гости

Публикувано: 11 June 2005 - 11:17 PM

Здравей Цвети,
благородно ти завиждам за избора да си вземеш ванчета:) Точно за такова коте се молих и аз като си заплодих биколорката (с арлекин - и то само с 2 точки(дори не може да се каже и петна)), но котенцето с най-много бяло, което получихме се оказа калико (а на другите две - още по-малко - биколорче и синьо-кремавко), но...надеждата умира последна, както се казва и догодина пак ще опитаме при същия татко. Желая ти успех с новите котета - наистина гледай за каквото са те съветвали по-горе другите, това което мога аз да допълня е - вземи си спотлесс ванчета (без петна по телцата). А окраските - калико ван и червен ван за мен са най-красивите, но това вече си е въпрос на личен избор.
И... не видях някой да говори за стоп? Гледай и за това. От моите едното котенце (каликото) още от 3-та седмица, се оказа с много силно очертан стоп, не я знам оттук-нататък каква ще става (но определено ще е хубава:)).
Колкото за Шугърспън - котките им са невероятни!!! Аз не разбрах (не изчетох всичко), откъде ще взимаш ванчетата? Отсега да знаеш, че ще имаш една бъдеща принцеса кандидатка за момченцето ;)

#172 Guest_netcat_*

• Група: Гости

Публикувано: 11 June 2005 - 11:30 PM

Jadi, Лео е станал прекрасен! Помня това коте, много е порастнал - да ти е жив и здрав, но един съвет - дръж го далеч от папагалите (точно от този род папагали). И един въпрос: оправи ли му се челюстта? Съвсем наскоро и аз си взех момченце, и сега забелязвам, че и неговата челюст не е идеална - долната е неправилно поставена - от вътрешната страна. Няма голяма разлика засега, а и той е още малък, но се чудя дали ще се оправи или още по-зле ще стане. А като бях при родителите му забелязах, че майката се плези (навярно и нейната е така). И факта, че е прекалено екстремален (средата на очите) ме кара да си мисля, че ще стане още по-зле, а не по-добре... надявам се да греша де. Та...въпроса ми, при вас как се получи?

#173 Потребителят е офлайн   Jadi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2005 - 09:36 AM

Здравей Неткат,

Опитвам се да държа Лео далеч от папагалите, но той само ме дебне да се промъкне при тях. Обича да се закача с моето жако и да си играе с обелките от фъстъци и орехи с които Жади го замерва.

За захапката на Лео, тя за щастие се оправи, при растежа долните му резци настигнаха горните и сега захапката му е клещовидна доколкото мога да преценя, долните и горните му резци са на една линия. Не знам дали това е идеалната захапка за една персийка или се предпочита ножицовидната, но определено е по-добре от преди. За захапката на твоето коте, не знам дали ще се оправи, но от собствени наблюдениа мога да ти кажа че долната челюст расте винаги по-бързо от горната и при папагалска захапка, когато разминаването е няколко милиметра има голям шанс това да се оправи при растежа (виждала съм няколко такива случая и при кучета и при котки), докато обратна захапка няма как да стане нормална, даже съм имала случай нормална ножицовидна захапка при смяната на зъбите да стане обратна s)

#174 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2005 - 01:10 PM

Драги любители на персийската котка,
темата за захапката, която дискутирате е отдавна останала в историята.
Днес клещовидна и ножицовидна, а и обратна захапка при тази порода не се смята за недостатък и ако някой ви говори за това, можете с ирония да подминете обяснеията му. Проблем е наличието на лицева асиметрия и разминаването на кучешките зъби, както и силно развитата долна челюст, която не позволява на устата да стои затворени и по този начин езикът стои извън устната кухина. Последният проблем е особено актуален за България, защото този белег е силно закрепен при повечето от котките, от които произлизат развъдните животни. Такива животни не трябва да се използват за развъждане и са БРАК. Едно не мога да разбера, защо при положение, че хората, които имат животни с този проблем продължават да бълват дефектни създания и да заблуждават, че продават котета шоу клас, а от друга страна ме изумяват такива, които знаят проблемите, занимават се с котки от години и си купуват такива дефектни животни. Явно нещата в България никога няма да се оправят.
Цвети, ако си решила да се купуваш елитна котка и да я носиш тук, обмисли още веднъж нещата. Тук никой не може да отсее зърното от плявата и ще си наблечеш само проблеми и неприятности. Ти просто не знаеш с какво се захващаш!!!!
User's Signature

Развъдник за персийски котки Star Night (CFA & FIFe registered)[br]www.starnightpersians.com

#175 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2005 - 03:32 PM

Фантик, съгласен съм за едно с тебе. че е недопустимо котка с очевидни проблеми в захапката да участват и печелят изложби, и да се ползат за разплот, като покалението им също да се представя за шоу клас, като понякога имаочевидни дефекти. за това обаче че захапката не е важна обаче не мога да се съглася. може да е вярно че напоследък съдиите не обръщат такова внимание на това при оценяването, и е изключителна рядкост да се види на изложба сидията да отвори устата на котката, но според мен това е по-скоро морално задължение на развъдчика. все пак не се развъжда само по стандарт, но и за здраве. може да имам определни изкривавания по темата, но за мене здравето е непълно когато има отклонения в захапката. дори без видимо това да пречи на животното това е отклонение от нормата и е редно да се изкорени от генофонда (или поне намали до възможния минимум) както всеки друг дефект.

#176 Потребителят е офлайн   netcat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2005 - 04:30 PM

Fantik, доста нерви хвърляш за чуждите котки? r)
И още нещо - персийка с идеална захапка също може да се плези, а родителите определено нямат никаква силно равита долна челюст, защото това се вижда, дори е очевадно, нали? А въпросната майка (която евентуално има папагалска захапка, а не обратното, както навярно си мислиш), е котка на Хелиос кетс, ако мислиш, че в този развъдник биха могли да имат този проблем в кръвните линии...сподели без да се горещиш. Колкото за бащата - проблем оттам няма и си личи, че е много по-висока класа от БГ котките...

#177 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2005 - 05:06 PM

Неткат, аз не се горещя за чуждите котки, а всички, които пишат тук и тези, които само гледат, а те са много, защото числото на виделите темата нараства лавинообразно се интересуват от породата. Е добре, когато говорим за персийска котка няма български, европейски, класически или каквито и да е, има ЕДНА порода и на мен ми идва до гуша да слушам глупости относно нея или изкривените разбирания на хората в България. Не визирам думите на никого в този форум, просто причина за постинга ми беше нещо, което научих днес и ми стана доста неприятно, но сега не смятам за необходимо да го обсъждам. Вече се убеждавам, че в тази държава всичко се прави за пари и никой не се интересува от качество, така че май думите са излишни.
Манус, не си прав, защото захапката на котката, тоест това, което вие обсъждахте като проблем - недокус и перекус, не е проблем на котката да се храни, нито е здравословен проблем. Съдиите проверяват захапката на котките, ако има лицева асиметрия, която води до изкривяване на челюстите. Когато това е така, те проверяват захапката и ако установят разместване на зъбите или прекалено развита долна челюст с невъзможност на котката да събере езика в устата си правят забележка или класират котката по-назад, ако не я дисквалифицират. Но какво става тук???? Ако съдията сподели мнение като развъдчик, а не като съдия и препоръча кастрация и недопускане до разплод, той става некомпетентен, лош и какво ли още не, но на тъпия българин не му увира главата, че тази котка не е за развъждане и си продължава с бълването на миндили. Това е трагедията тук и както става ясно тя ще продължава още дълго, защото никой не го е еня за породата, а само за бизнеса!!!
User's Signature

Развъдник за персийски котки Star Night (CFA & FIFe registered)[br]www.starnightpersians.com

#178 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2005 - 05:54 PM

ЗДР,Фантик---6те ти кажа ниаколко не6та и ги приеми като 4иста монета,о.к.!?
1.много добре знам с какво се захва6там и именно поради това 6те се опитам да внеса не едно,а две котета-мажко и женско,като на4ало(все от ниакаде триабва да се запо4не)!
2.6том те е(ни е)грижа за тази порода--и ти,и аз,и вси4ки ние триабва да направим не6то...Да се говори пове4е на и с хората за това какво е редно и какво не,кои котки-да и кои-не...И ето,4е 4рез този Форум ти се(ни се)отдава именно такава прекрасна вазможност---не се отказваи и аз ниама да се откажа...ако обединим усилииата и волиата си-един ден в БГ 6те има пове4е show котета---но ниакои триабва "да работи"по вапроса,нали?!
User's Signature

#179 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2005 - 06:03 PM

ЗДР,netcat!!!Радвам се,4е има о6те едно ново попалнение в групата на persians cats!!!Знам то4но откаде и как да се сдобииа с наи-доброто коте(котета),не се притесниаваи-6те види6 след време изклиу4ително USA-коте-на живо,в БГ...като тези,които сега Фантик показва само на снимка!6те баде прекрасно...Нуждаиа се просто от малко време и да ми стискате палтси-това е достата4но!
Имам една молба-може6 ли да ми покаже6 тук твоиата принтсеса?!
Аз ве4е си имам една кандидат-снаха и сас сигурност тиа 6те е парва...убедена сам,4е изборат ми за неиа е правилен,за6тото е изклиу4ителна котка!
User's Signature

#180 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2005 - 06:17 PM

Навярно си права, това е единственото нещо, което ми е давало сили да не се откажа, а и котките ми не са виновни затова, че са попаднали в тази скапана държава, вината е изцяло моя и аз трябва да си сърбам попарата, НОооо ежедневните спънки ме докарват до полуда. Тук никой не върши нещата, както му е редът. Всеки си прави каквото си поиска и това кумулира само напрежение и негатив, които те изкарват от равновесие. c) Просто е обидно, когато хора, които се занимават с развъждане от години използват понятието екстремал. Няма класици, има само едни персийски котки и част от тях се постарах да постна във форума, за да добият хората по-точна представа. Всички котки с нос или лицева асиметрия са PET CLASS и подлежат на кастрация, тоест не се използват за развъждане, това се отнася и за белите котки със сини, оранжеви или различни очи, които са глухи и за тези с пречупени опашки и за тези с дефектно оцветяване. Направо полудявам, когато чета темите, които се дискутират тук и проблемите на българските фелинолози, по света хората работят, за да закрепят определени признаци,а тук сякаш хората правят всичко възможно, за да ги развалят. Има толкова по-сериозни проблеми от 1-2 мм разминаване на челюстите, като PKD и други наследствени заболявания, а ние тук пишем за зъбите.
User's Signature

• (108 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни