Dog.bg Форуми : Персийска котка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (108 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Персийска котка

#181 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 June 2005 - 06:23 PM

Ето пак--ами нали това ти казвам...ти пак не пи6и за забите,пи6и и обиасни за по-важните не6та,но без да показва6 негативизам...Нали идеиата е да се пе4елиат приварженитси и хората да ни разберат,ако ги отбласкbаме-какво пе4елим???
п.с.6те ми отговори6 ли на вапроса ми от 11странитса?
User's Signature

"Pravia,kakvoto triabva-da stava,kakvoto 6te!"(L.N.TOLSTOI)

#182 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2005 - 06:32 PM

Манус,сагласна сам отново абсолиутно с теб---наи-важно е здравето на котката и неинииа палнотсенен на4ин на живот!Имала сам познати с коте с обратна захапка и то не може6е да се храни самостоиателно---жална картинка бе6е...не,4е е ло6о да си храни6 котето от рака,оба4е...ми бе6е жал да гледам как животното се ма4и...
User's Signature

#183 Потребителят е офлайн   netcat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2005 - 07:14 PM

Цитат

ЗДР,netcat!!!Радвам се,4е има о6те едно ново попалнение в групата на persians cats!!!Знам то4но откаде и как да се сдобииа с наи-доброто коте(котета),не се притесниаваи-6те види6 след време изклиу4ително USA-коте-на живо,в БГ...като тези,които сега Фантик показва само на снимка!6те баде прекрасно...Нуждаиа се просто от малко време и да ми стискате палтси-това е достата4но!
Имам една молба-може6 ли да ми покаже6 тук твоиата принтсеса?!
Аз ве4е си имам една кандидат-снаха и сас сигурност тиа 6те е парва...убедена сам,4е изборат ми за неиа е правилен,за6тото е изклиу4ителна котка!

Tя е още мъничка за снимки, но ще ти изпратя - само посочи имейл (и тя е изключителна, както и сестра й;)). Кой е набелязания развъдник/ци, от който ще взимаш ванчетата?

#184 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2005 - 07:21 PM

Какво да ти отговоря?
Понякога ме стряскаш с въпросите си. Всеки цвят козина се подготвя по различен начин. Фирмите, които ти изпратих предлагат различни продукти за различните цветове космена покривка. В България се внася само Биогрум и то определени продукти, но и те вършат работа за да се подготвят по-голямата част от цветовете котки, които се представят на българските изложби. Ако конкретизираш малко въпроса си ще се опитам да ти отговоря. Цялостнатата подготовка изисква доста време, строго индеведуална е, защото всяка котка има различни проблеми, които трябва да се замаскират. Най-добър съвет, който мога да ти дам е да се регистрираш в www.pandecats.com, там има всичко от а-я за подготовката и е нагледно обяснено с примери. За теб няма да е трудно да станеш член, защото си в САЩ. При всички случаи всяка котка трябва да е перфектно изкъпана и сресана преди да започне подготовката, затова и започнах с къпането.
User's Signature

Развъдник за персийски котки Star Night (CFA & FIFe registered)[br]www.starnightpersians.com

#185 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2005 - 08:14 PM

Добре,Фантик-ниама да те стриаскам пове4е b) b) b) Имах си аз-да вземе заради мен един от БГ-развад4итсите ни да остане "стреснат"--6те внимавам с вапросите!
А за регистратсииата-6те го направиа!Просто ми стана интересно ,заради думата "трикове" и исках да сподели6 ниакои танкости при подготовката на котето за изложба...това е!Кoгато си взема котета(ВАН и биколор)-тогава 6те те питам конкретно.
С кои тсветове 6те продалжим сега-какво предлага6?
User's Signature

#186 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2005 - 08:19 PM

Netcat,може6 да изпрати6 снимките и тук-вав Форума,нека пове4е хора да им се порадват!А за е-mail-а ми...никакав проблем-има го тук ,при ли4нитe саоб6тенииа!
За развадника...ами...оставете ме да Ви изненадам-нали триабва да има и малко загадка!Поне гарантирам,4е изненадата 6те е прииатна!
User's Signature

#187 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2005 - 08:23 PM

Фантик, не искам да споря за тези работи. ти имаш повече опит от мене несъмнено, но и аз имам право на убеждения. а в случая дори не противоречат на стандарта, напротив-доста по критичен съм. една неправилна захапка може да е причина за много проблеми на котката, дори да изглежда че не й пречи. имаш и образованието да разбереш това, че ако не беше важно захапката да е такава (правилна) нямаше да се закрепи от еволюцията. достатъчно сме се намесили в определянето на черепната конструкция на персийката че да променяме и захапката й. за мен тя е изключително важна, и ти ще се съгласиш с мен че ако една котка има перфектен екстериор ако има неправилна захапка доста ще си помислиш дали да я включиш в програмата си. може наистина да се ползва, но като изключение докато не се получи коте със същите предимства но без този недостатък. след това такава котка за мен трябва да се кастрира и извади от програмата на уважаващия се развъдчик, претендиращ за професионализъм.

#188 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2005 - 10:22 PM

Манус, разбери, че в тази порода няма нищо естествено. Тези котки често не могат да се хранят и развъдчиците са принудени да ги хранят със сонди, не могат да се поддържат чисти сами и трябва да се къпят редовно, ако очите им не се почистват редовно страдат от конюнктивити много по-често от всички други породи и мн.др. Аз лично също предпочитам котката да има нормална захапка, но за мен това е коректна захапка, тоест сцеплението и подреждането на зъбите да бъде правилно, като визирам кучешките. Дали котката има перекус или недокус не е толкова важно, стига да не си плези езика, защото това не е характерно за породата. С тези котки никога няма гаранция за качество, ако 50% от едно котило са шоу качество си е постижение, говаря за истински шоу котки, затова и цената им е висока. Типичен пример за това са котките от Шугарспън. Има перфектни животни, но има и такива, които не са нищо особено, така е и с повечето развъдници, но те не живеят с илюзии и правят сериозен подбор.
User's Signature

Развъдник за персийски котки Star Night (CFA & FIFe registered)[br]www.starnightpersians.com

#189 Потребителят е офлайн   netcat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2005 - 06:13 PM

Още снощи мислих дали да не я покажа, но е много е малка още за снимки, да й се радват и да я урочасат;)
Ето малко снимки Обади се като ги видиш да ги махна.

П.П. Имейла ти не се вижда на профила, и може да се изпраща само текст, а не снимки...

#190 Потребителят е офлайн   Jadi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 13 June 2005 - 10:08 PM

И като стана въпрос за снимки, ето няколко нови снимки на Лео, които направих днес след второто му къпане. Мисля че има голяма промяна в козината му с всеки изминал ден r)

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

#191 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2005 - 10:34 PM

Благодариа за снимките...но наистина ли виарва6,Netcat, на тииа не6та-за уро4асване и тем.под.?!!Не знам-според мен това са "бабини деветини"...не се обиждаи,направи това,което смиата6 за редно!
Може6 ли да разкаже6 за неиа-от какви родители е,за родословието...родителите имат ли PKD- тест ,напр.?!
User's Signature

#192 Потребителят е офлайн   castor Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2005 - 12:30 AM

леле ама наистина ли са му такива червени очите ? ;) w)

#193 Потребителят е офлайн   netcat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2005 - 09:58 PM

Незнам дали са бабини дивитини, ама никога ли не си виждала урочасано дете - клинически здраво, фактически - не? Както и да е. Изпратих ти бележка за останалото.

П.П. Джади, наистина още малко и ще го докара на Екзотик твоя Лео:) И най-странното е, че му е равна козинката.

#194 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 June 2005 - 01:11 AM

Netcat, има6 отговора ми ве4е-може6 да го про4ете6!А за другото-сега пак аз те молиа: махни снимките,за да си по- спокоина,6том виарва6 в това!
User's Signature

#195 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2005 - 10:44 AM

А пък този сладур е за фантик - да си представи какво щеше да бъде ако имаше пиано в стаята ...., след като "усъвършенстват" писи-то, малките ще ти акомпанират и на пианото... l) l) l)

Качена снимка
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

#196 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2005 - 11:49 AM

Снимката е страхотна, знаеш ли колко много ми е нужен корепетитор за новото ми начинание, не че вкъщи нямам няколко борещи се да заемат мястото на този от снимката, само че на клавиатурата на компа, но ти знаеш, че понякога се намесват при писането ми. Остава да си купя пиано и да тествам кой от всичките ще се справи най-добре със задачата.
User's Signature

#197 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2005 - 11:59 AM

b) l) b) знам аз, знам... какво ли не знам вече...
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

#198 Потребителят е офлайн   boxer4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2005 - 08:54 PM

Качена снимка
User's Signature

Ако искаш верен приятел вземи си куче!

#199 Потребителят е офлайн   boxer4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2005 - 10:53 AM

ето на моята приятелка котката

Качена снимка

Освен това, модераторът моли снимките, които се качват да бъдат предварително обработени - намалени до подходящия размер .... и най-вече обърнати в нужната посока, снимки надолу с главата не се допускат!!! bl)
Който не знае как да обработи снимката в размери, подходящи за качване във форума, моля да пита тук или на ЛС!!
User's Signature

Ако искаш верен приятел вземи си куче!

#200 Потребителят е офлайн   tedi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2005 - 06:33 PM

Боксерче,много е красива котката на приятелката ти!!! w) А как се казва? c)
User's Signature

Качена снимка

• (108 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема