Dog.bg Форуми : Кърлежи и BAYER FORESTO - къде е проблема?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кърлежи и BAYER FORESTO - къде е проблема?

#1 Потребителят е офлайн   mongoose Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 May 2014 - 12:52 PM

Здравейте! Кучето ми е мъжки Голдън Ретривър на година и един месец и е с такава каишка от около месец - месец и половина и съм махал сигурно десетина кърлежи вече от него. Започнах да се чудя дали каишката се оказа менте или от многото дъждове - кучето при всяка разходка се прибира мокро - и се отслабиха свойствата. Дали да купувам друго средство против кърлежи? Интересуват ме мнения от хора които са пробвали различни варианти. Досега в града в който живея не съм срещал табела че тревните площи са третирани против кърлежи. Много познати се оплакват но все се надявам че има някакво средство срещу тези гадинки.

#2 Потребителят е офлайн   Layla89 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2014 - 12:54 PM

Сега е сезона на кърлежите каишка + advantix / frontline и то пак не е сигурно. А кърлежите бяха ли се закачили или просто бяха отгоре му?
User's Signature

I must not fear...Fear is the mind-killer... Fear is the little-death that brings total obliteration...
I will face my fear... I will permit it to pass over me and through me... And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path...Where the fear has gone there will be nothing...Only I will remain.

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2014 - 01:18 PM

И аз съм с голдън ретривър. Подкрепям горното мнение. Каишка - Kiltix на Bayer или Скалибор в комбинация с капки Адвантикс. Но пак може да има изненади...100%-това защита няма.

#4 Потребителят е офлайн   mongoose Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 07 May 2014 - 01:50 PM

Показване на мнениетоLayla89, в 07 May 2014 - 12:54 PM, написа:

Сега е сезона на кърлежите каишка + advantix / frontline и то пак не е сигурно. А кърлежите бяха ли се закачили или просто бяха отгоре му?

Бяха закачени. Комбинация от каишка и капки?!?! - не е ли опасно за кучето - все пак са според възраст и килограми(каишките), няма ли да се предозира организма с токсините - знам ли?!?!

#5 Потребителят е офлайн   Layla89 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2014 - 03:56 PM

Посъветвайте се с вета на кучето, но доколкото знам не би следвало да е проблем особено ако препарата и каишката са на една фирма ( за всеки случай да няма нежелани комбинации на химии). Аз моя последно му сложих адвантикс и досега не сме имали проблеми все още избирам каишка между foresto и scalibor . :md_064:
User's Signature

I must not fear...Fear is the mind-killer... Fear is the little-death that brings total obliteration...
I will face my fear... I will permit it to pass over me and through me... And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path...Where the fear has gone there will be nothing...Only I will remain.

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   shmotz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2014 - 08:02 PM

Тази пролет заради дъждовете и топлото време са плъзнали доста, а за голдън в този случай не е само за нашийник, тъй като нашийниците против гадини действат най-добре на късокосмести...колкото по-дълги косми, толкова по-слабо действа...

Ние сме с андвантикс + цялата козина пръскана при вета и не я хапят, но ги внася и падат вкъщи. Ако сме били на разходка по парковете - падат умрели вкъщи, но като е замалко на двора и се случва да ги пренася само, което е гадното и затова едва дочаках да спре да вали и днес напръсках двора :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   mongoose Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 May 2014 - 02:11 PM

Благодаря за отговорите!

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема