Помощ при избор на порода
Публикувано: 18 June 2014 - 04:50 PM
Diabllo, в 18 June 2014 - 02:00 PM, написа:
Никол, всичко е наред, мила, проблемът е в интернет-общуване е в това, че когато двама души не се познават, то практически задължително възникват подобен род недоразумения, понеже не познаваш човека отсреща, не чуваш интонациите му, не виждаш мимиката му по време на разговора, жестове и друго невербално поведение. За това тези букви по екрана често могат да се интерпретират погрешно в негативната посока. Това не нещо грешно, просто е факт)Случва се) Все пак форумно общуване драстично се различава от реалното.
АСТ от развъдник също можеш да намериш в България, и ако по-малкото ти братче спазва с помощта на вашите правилата на държанието с кучето не виждам да има проблем.
Успех, момиче)
РС: искрен съвет от мен - не се зацикляй на окраската. Търси куче с нормален характер за твоя цел, окраската е последно нещо което трябва да гледаш, сериозно ти казвам, абсолютно приятелски. Търси здраве, нормална психика, адекватно поведение, добри производители назад в родословието. Не търси окраска, колкото и да харесваш черно. Окраската е вторична, познавам много вбесени стопани, които са купили кучето защото е беличко-черничко-тигрово робувайки на окраската, защото ги кефи външния вид, а вътре в самата опаковка са получавали завършени психопати или супер-болни кучета. Не робувай на окраската. Приятелски съвет.
Предполагам, че желанието ти да имаш отново черно НОК е заради онова, което си имала преди време.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 18 June 2014 - 05:38 PM

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/
Публикувано: 18 June 2014 - 05:40 PM
Относно НОК - наистина е така.Кучето не беше породисто - крачетата и бяха по-къси,но беше интелигентно,лоялно и с толкова топлина в очите..
Публикувано: 18 June 2014 - 08:36 PM
Другите са някакви ... , овчарките са опасни с дисплазията ...
Пол- женски ...
http://forum.dog.bg/...1&#entry1136409
Публикувано: 18 June 2014 - 08:46 PM
Отделно това, дали жената е добре финансово и има възможност да гледа кучето не е гаранция за нищо. Не веднъж се е случвало заможни хора поради различни обстоятелства да остават буквално на улицата.
По тази логика деца не трябва да се раждат, кучета не трябва да се взимат, защото никога не знаеш какво ще се случи утре, другата седмица или другия месец.
Не съм съгласен също така с мнението на Furia_S относно избора на куче.
Повечето хора взимат куче базирайки се на окраската, което е напълно нормално. Аз лично не бих взел куче, което не ми харесва външно. Не знам, може би не съм израснал достатъчно, но това е.
Имам си няколко породи, които ми харесват и това е, точка. Ако ще взимам куче, ще е измежду тях, дори и някои черти в характера им да не ми допадат.
Публикувано: 18 June 2014 - 09:24 PM
Подобно поведение ще е зряло и отговорно, мисля аз. Ако момичето може да го направи - евала.
Относно окраските - не ми се говори, поради простата причина че виждам какво правят някои хора с атрактивните окраски, осакатявайки кучета. Искам черно - на ти черно. Искам бръчки - на ти бръчки. Искам бЕло - на ти бЕло. Мерси, нагледах се.
Pr07o7yp3
Цитат
Естествено, защото 99.99% хора взимат кучета като аксесоар. Те не обичат кучета, те обичат себе си до кучето "Вижте каква готина жива играчка имам". Не е пример за подражание. А че вкъщи това готиното нещо сере-пика-хапе-вие и е абсолютен инвалид и психопат остава зад кадъра. Важното да изглежда гот на снимката, нали?

Публикувано: 18 June 2014 - 10:13 PM
Diabllo, в 18 June 2014 - 11:25 AM, написа:
Породи:Стаф.териер,Ам.Стаф.териер,Боксер,Кане Корсо,Испански булдог,Босерон,Доберман,Питбул териер,Дого Аржентино.
Diabllo, в 18 June 2014 - 11:44 AM, написа:
Дого,корсо не са по-малки на размери от рота

Публикувано: 19 June 2014 - 08:55 AM

Публикувано: 19 June 2014 - 10:43 AM
За другите не мога да твърдя,но четейки встъпителния монолог- признание , отсега виждам "разногласия и различия" в гледните точки между което и да е бъдещо куче и тази госпожица. Къде учи тя не е важно ,защото иначе може да излезе ,че единствено тези с ветеринарно образование са най-добрите и разбиращи кучетата си стопани , а това ( казвам го най-отговорно ) въобще не е вярно!
Още повече запознавайки се с липсата на каквито и да е знания от страна на Diabllo .
Дали останалите писали досега са били прави или не , това зависи от тяхната гледна точка и аз не мога да ги обвинявам или защитавам. Важното тук е да се проумее едно - няма лошо или добро куче , няма сериозна ( само защото даден неин представител след определен период става едър и с тегло подобно на торба цимент тегло ) порода ...
Кучето носи индивидуалност, има свой емоционален живот, в състояние е да трупа опит ( според социалната среда и контактите си ) и на базата на тях , допълнен с породната си особеност да се впише повече или по-малко ,както в представите на стопанинът си ,така и в социума.
Защо ли ? Ами защото изборът не включва само лично предпочитание ...
Кой ще обясни на това момиче, че много страни (от пре и постнаталното развитие ) на нейното бъдещо другарче остават загадка дори и за неговия развъдчик. След като авторката търси мнения , това също трябва да се знае.
Ако след тези редове някой напише гневен коментар ,това още повече ще покаже ,че съм прав.

Публикувано: 19 June 2014 - 01:04 PM
Ако все пак си вземеш куче от породите, които спомена, имай предвид, че могат и най-вероятно ЩЕ възникнат и някои други усложнения, за които малко се говори, но съществуват.
Първо, бъди готова за дискриминация в различни форми дори да няма основание за това. Много хора ще се страхуват, ще коментират отстрани и ще ти "дават акъл", последното го слагам в кавички, защото наистина има какво да научиш от другите стопани, но тези породи са като магнит за олигофрени. Ха, ха, за мен също. Някакъв тъпанар беше казал на приятелката ми, че кучето ни ще я изяде един ден. Друг пък му дрънчеше с ключовете, да бил атакувал, да свиквал от малък. Въпроси като "Смяташ ли да го пускаш да се бие?" също се срещат, а други въпроси като "Ще ме изяде ли?" или "Хапе ли?" също са рутина.
Ще срещаш хора, които твърдят, че не ги е страх от кучето, но всъщност това не е вярно и само се "тестват" идвайки, да го погалят и т.н. На такива просто казвам да си вървят.
Вероятно ще виждаш хора, които преминават на другия край на улицата заради кучето ти - това сигурно важи и за големите породи като цяло... Ако минават на другия край на улицата заради стопанина/ката вече нещата са други :D
Не казвам, че това е някакъв супер проблем, но определено аз лично понякога усещам някакво напрежение от страна на странични хора, а и от някои мои близки също. Ако мислиш, че това е проблем за теб самата, помисли пак. Поддържам тезата, че ако някой човек има проблем с кучето, то и кучето ще има с него. Ако някой е недоверчив с кучето, то също ще бъде предпазливо. Та в този ход на мисли, убеди се, че близките ти са напълно спокойни в присъствието на куче като питбул, кане корсо или "онези грозните" бултериери.
Може да ти се случи да не приемат кучето ти в някои кучешки хотели.
Трябва да си особено внимателна през цялото време. Ако кучето ти изръмжи на друго куче или се разлая, може да настане паника в градинката :-Р.
Вероятно ще има хора, които няма да искат твоето куче да е около тяхното, независимо дали има причина за притеснение или не.
Всяко изръмжаване, било то и по време на игра, може да бъде изтълкувано като признак на отприщена унищожителна сила, която ще принесе другото куче в жертва на Сатаната.
Прочети това: http://pitbull-bg.or...ani-na-pitbuli/
И тук избщо не включвам варианта да допуснеш редица от грешки и кучето ти да стане асоциален психопат. Там нещата са доста по-груби.
Публикувано: 19 June 2014 - 03:05 PM
Публикувано: 19 June 2014 - 03:15 PM
Публикувано: 19 June 2014 - 03:16 PM
Z. Peev, в 19 June 2014 - 01:04 PM, написа:
Ако все пак си вземеш куче от породите, които спомена, имай предвид, че могат и най-вероятно ЩЕ възникнат и някои други усложнения, за които малко се говори, но съществуват.
Първо, бъди готова за дискриминация в различни форми дори да няма основание за това. Много хора ще се страхуват, ще коментират отстрани и ще ти "дават акъл", последното го слагам в кавички, защото наистина има какво да научиш от другите стопани, но тези породи са като магнит за олигофрени. Ха, ха, за мен също. Някакъв тъпанар беше казал на приятелката ми, че кучето ни ще я изяде един ден. Друг пък му дрънчеше с ключовете, да бил атакувал, да свиквал от малък. Въпроси като "Смяташ ли да го пускаш да се бие?" също се срещат, а други въпроси като "Ще ме изяде ли?" или "Хапе ли?" също са рутина.
Ще срещаш хора, които твърдят, че не ги е страх от кучето, но всъщност това не е вярно и само се "тестват" идвайки, да го погалят и т.н. На такива просто казвам да си вървят.
Вероятно ще виждаш хора, които преминават на другия край на улицата заради кучето ти - това сигурно важи и за големите породи като цяло... Ако минават на другия край на улицата заради стопанина/ката вече нещата са други :D
Не казвам, че това е някакъв супер проблем, но определено аз лично понякога усещам някакво напрежение от страна на странични хора, а и от някои мои близки също. Ако мислиш, че това е проблем за теб самата, помисли пак. Поддържам тезата, че ако някой човек има проблем с кучето, то и кучето ще има с него. Ако някой е недоверчив с кучето, то също ще бъде предпазливо. Та в този ход на мисли, убеди се, че близките ти са напълно спокойни в присъствието на куче като питбул, кане корсо или "онези грозните" бултериери.
Може да ти се случи да не приемат кучето ти в някои кучешки хотели.
Трябва да си особено внимателна през цялото време. Ако кучето ти изръмжи на друго куче или се разлая, може да настане паника в градинката :-Р.
Вероятно ще има хора, които няма да искат твоето куче да е около тяхното, независимо дали има причина за притеснение или не.
Всяко изръмжаване, било то и по време на игра, може да бъде изтълкувано като признак на отприщена унищожителна сила, която ще принесе другото куче в жертва на Сатаната.
Прочети това: http://pitbull-bg.or...ani-na-pitbuli/
И тук избщо не включвам варианта да допуснеш редица от грешки и кучето ти да стане асоциален психопат. Там нещата са доста по-груби.
Хаха или онези с "Костта в мозъка" и кучето става сатаната.
Да ти кажа - какъвто стопанина, такова и кучето.
Не само при тези породи се иска възпитание с твърда ръка - при повечето е така.Никой не се ражда научен.Кучето е като дете - възпитанието започва от ранна възраст. Познавам,а и виждам хора със толкова спокойни Питбули,дори и без поводи ги разхождат.На всичкото отгоре ми говорите за възпитанието като за висша математика. А онова за отношението към животните мисля,че грешите или по-скоро е неточно.Ние изучаваме правилният подход към всяко животно. Просто е до самият човек. Ти имаш възможност да се научиш,но дали и как ще го направиш изцяло зависи от теб.Аз имам отличен подход към животните и т.н.
Публикувано: 19 June 2014 - 04:11 PM
Diabllo, в 19 June 2014 - 01:05 PM, написа:
Браво, момиче, дано да има повече деца като теб. Около нас има няколко възрастни женици, които гледат кучета на децата или внуците си - онези след като взеха кучето са рекли след година (понякога няма и толкова) нямали възможност били, време нямали били, пътували често и т.н. Виж клуба на американски стафове, пиши им ако се спреш на стаф, там хората със сигурност ще ти помогнат, същото и за доберман клуб, имаш една година време да видиш производителите им по изложби, да харесаш някой развъдник и да се спреш на нещо което ти хване окото))))

Публикувано: 19 June 2014 - 06:54 PM
Diabllo, в 19 June 2014 - 03:16 PM, написа:
Не само при тези породи се иска възпитание с твърда ръка - при повечето е така.
На всичкото отгоре ми говорите за възпитанието като за висша математика.
А онова за отношението към животните мисля,че грешите или по-скоро е неточно.Ние изучаваме правилният подход към всяко животно. Просто е до самият човек. Ти имаш възможност да се научиш,но дали и как ще го направиш изцяло зависи от теб.Аз имам отличен подход към животните и т.н.
Във връзка с цитата - ще е удобно ли да споменете или да дадете повече информация .
* Как да се разбира - възпитание с твърда ръка ?
* Чий изследвания , теории , материали и методи Ви преподават ?

Публикувано: 19 June 2014 - 07:26 PM
Публикувано: 19 June 2014 - 10:35 PM
asensi_85, в 19 June 2014 - 07:26 PM, написа:
Млади човече ,
няма нужда да ходите никъде . Нали изказвате мнението си - е,то е напълно достатъчно. А който разбрал - разбрал ...
Момичето ме изненада не с желанието да си вземе куче, а с начинът по който смята да го "обучава" .
Твърди ръце ,меки ръце ... ? Госпожице , Вие сте поредната потребителка ,която искам да попитам : какво точно възнамерявате да правите с бъдещото куче ? Ще се борите ли , ще се хапете ли ,или ще живеете така, че и двамата да изпитате радост от живота?
Хубаво е ,когато пишете нещо да сте информирана повече . Нима според Вас ( нали желаете кучето да е социално ) това се постига с налагане сила ?