Кои са вет.клиники в БГ
Публикувано: 11 November 2006 - 04:35 PM
Защо???Ти в коя сфера си?

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Публикувано: 11 November 2006 - 06:34 PM
Цитат
Това е прехода бе хора. Нима си мислите , че и тук няма да стане всичко това което искате. Ще стане! В прехода винаги има потърпевши - ние като лекари и вие като стопани. Малко по-молко става!
Това е все едно да се питаме защо не ни приеха в Евро съюза преди две години? Как може другите да са ги приели пък нас не? (макар, че аз не съм привърженик на евро съюза).
Напълно съм съгласен с вас докторе.
Мога да споделя например в Холандия цените:
-една ваксина с поставянето струва средно от 25 до 30 евро.
-прегледа е от 10 -15 евро
-кастрация за кучка която е 40 кг струва 120 евро ит.н....ю
Според мен има начин много вет.доктори да направят клиники от по 250 000 до 300 000евро но нека задам и въпроса как евентуално тези средства един ден ще се въстановят -на сегашните цени -никога.....
Да не забравяме че все още в кинологията като цяло сме много босички.
НАпример знаете ли че в европейските страни са длъжни всички собственици на кучета и котки да имат личен лекар за същите и там никой не пита дали може а ви пращат фактурката дирекно вкъщи.Преди всяка една ваксина ти пращат писмо за да ти напомнят за следващата дата и си длъжен да заведеш кучето или котката.ДА изброявам ли още.Отделно се плаща данък по 25 евро на куче за 2-50 а за три те таксуват като развъдник и е доста соленичко.
Хайде сега ми кажете вие колко от котките само в БГ са ваксинирани и кучета и изобщо които живеят навън???
Г-да в Бг хората тепърва започват да хранят с гранулирани храни а от там и останалите неща касаещи културата ни към животните.А някой беше казал"културата на една нация може да се определи по отношението им към животните"-но това също е много зависимо от икономическата ни ситуация в която се намираме а също така и балкансият ни манталитет така че предлагам да не изискваме повече от колкото ни е неопходимо засега....

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"
Публикувано: 11 November 2006 - 06:43 PM
Не сме боси в кинологията вече,престанете да втълпявате на хората това.

Публикувано: 11 November 2006 - 07:37 PM
когато ни се изравни стандарта на заплатите с техните тогава ще говорим за тези цени
Публикувано: 11 November 2006 - 07:53 PM
Не че клошарите нямат кучета,но говорим за средностатистическия българин.

Публикувано: 11 November 2006 - 07:59 PM
bonboni, според теб колко е доходът на член от семейство на средностатистическия българин?

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 11 November 2006 - 08:18 PM

Публикувано: 11 November 2006 - 08:25 PM
Някои колеги може наистина да не инвестират защото не искат, но повечето лекари които си обичат професията се опитват. Както казах - просто става бавно...
Публикувано: 11 November 2006 - 08:35 PM
едното според другото.Аз например също познавам много хора които карат мерцедеси и бмв-та джипове и като си правят покупки за семействата не харчат по малко от 250-300лв за седмица и в същият момент си хранят кучета с хляб и кокали от масата а пък да не говорим че сигурно и не знаят че съществуват вет.доктори с клиники и питам те аз защо им са на тях супер клиники-за да влизат 2-3 като теб ли??-е хайде като мислиш че е толкова лесно намери група от млади ветове и с твоя помощ направи топ клиниката и след това ще си говорим....
виж понякога не е най-важното каква е клиниката а какви са специалистите в нея.....

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"
Публикувано: 11 November 2006 - 08:47 PM
Седяла съм с часове при мойте доктори,много са гъвкави,след като няма някой средства правят отстъпки или казват добре,записвам ви и ще ми ги донесете на заплата(само пример давам)никой не са върнали и оставили да отиде другаде.

Публикувано: 11 November 2006 - 09:00 PM
В Европа клиниките и кабинетите се делят на различни категории и по тази логика има доста клиники и кабинети, които покриват някои от тези категории. Не мислете, че и там са много. Имам стажантка, която учи в Хановер и тя ми сподели, че за цялата северна област на Германия има 3 специализирани хирургични клиники. Има много малки диагностични кабинети и клиники, които извършват леки манипулации и лечения, но за високоспециализирани неща изпращат в тези центрове. Вие искате в Б-я във всеки град да има по 5-10 клиники със високоспециализиран персонал и оборудване, но това просто не отговаря на нуждите. Ще ви дам още един пример и край: всеки град има нужда от спешен център. На курса по спешна медицина лектора каза, че едно оборудване струва 100000 евро. Отделно обучение на двама специалисти по 10000 евро плюс останалия персонал. Като ви гледам как защитавате едни лекари , а нападате други надали всички при нужда ще ходите в спешния център за стабилизация на пациента и след това лечението да продължи при вашето джипи. По друг начин няма как да се изплати инвестицията, а манталитета ни все още обрича едно такова начинание на предварителен провал. Това е самата истина.

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 11 November 2006 - 09:17 PM
преди не много време на гости ми беше холандец който има много добри познания в областа клиники и подобни.Мога само да успокоя или по точно да поесня мнението което той сподели относно клиниките ни понеже ние го разведохме в някои от тях.Той каза"учуден съм от напредъкът на Бг в отношение на клините/а той е идвал и преди 10 год./ защото в сравнение с Сърбия и Румъния вие сте по напреднали а и чистотата е на ниво за разлика от тях.ТАка че спокойно за Бонбони,аз мисля че България се развива много добре в този аспект....
В интерес на истината в Холандия и Германия клиниките са по-малко на брой население отколкото в БГ.Особено пък в Стара Загора са подчти на всеки един ъгъл.Бонбони ще ви посъветвам да отидете и да се поразходите до Ст.ЗАгора и съм сигурен че ако направите статистика по брой на населението -то Ст.ЗАгора ще е топ в света на ветеринарията.

Публикувано: 11 November 2006 - 09:18 PM

Публикувано: 11 November 2006 - 09:26 PM
отговарям ви кратко и ясно в връзка с последното казано от вас.
В технологията няма термин"достатъчно"-тя винаги се развива.Ние Българите в момента сме се разположили добре според постелята ни.

Публикувано: 11 November 2006 - 09:34 PM
иначе аз съм (все още учащ се) в медицинската сфера. всеки ден при мен идват хора да се лекуват, срещу символични суми. няма да повярваш но хората нямат по 60 стотинки за обикновена рентгенография. сумата 5 лева е нещо еретично... и обърни внимание че става въпрос за собственото им здраве. тези хора с години отлагат лечението докато за някои не стане даже прекалено късно. как мислиш че тези хора ще дават по 30 лева (даже да не са и евро) за ваксина на домашния любимец...
Публикувано: 11 November 2006 - 09:54 PM
Цитат
А сега пък аз ще се опитам да ти докажа колко безумни примери даваш. Издръжката на държавните театри и опери е приоритет на държавата,а издръжката на частните театри е приоритет на собствениците им.Аналогична е ситуацията и при болниците - за държавните болници и клиники се грижи държавата,а за частните - техните собственици.И когато в една частна болница е мръсно,студено,с олющени стени и липса на всякакъв конфорт,то тя няма да има пациенти,защото просто няма луди които да плащат за такава обстановка. Ветеринарните кабинети и клиники които са частни,за тях и оборудването в тях трябва да се погрижи собственика им,а не пациентите му. Така че за поддръжката на частните театри не се грижат зрителите,а за поддръжката на частните клиники не се грижат пациентите.

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!
Публикувано: 11 November 2006 - 10:00 PM
manus-знаеш за какво говоря и ти не си удоблетворена от това което ти е предоставено за да работиш,убедена съм,че искаш да направиш нещо,което ще ти улеснява работата и ще те развива като доктор.

Вход

Горе
Цитиране +