Dog.bg Форуми : Кои са вет.клиники в БГ

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кои са вет.клиники в БГ

#41 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 November 2006 - 04:35 PM

В културната,защо какво значение има какво работиш,по важно е как работиш,всеки си е роден за нещо на този свят.

Защо???Ти в коя сфера си?
User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#42 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2006 - 06:34 PM

Цитат

За какво въобще говорим и стопаните и колегите.
Това е прехода бе хора. Нима си мислите , че и тук няма да стане всичко това което искате. Ще стане! В прехода винаги има потърпевши - ние като лекари и вие като стопани. Малко по-молко става!
Това е все едно да се питаме защо не ни приеха в Евро съюза преди две години? Как може другите да са ги приели пък нас не? (макар, че аз не съм привърженик на евро съюза).

Напълно съм съгласен с вас докторе.

Мога да споделя например в Холандия цените:

-една ваксина с поставянето струва средно от 25 до 30 евро.
-прегледа е от 10 -15 евро
-кастрация за кучка която е 40 кг струва 120 евро ит.н....ю

Според мен има начин много вет.доктори да направят клиники от по 250 000 до 300 000евро но нека задам и въпроса как евентуално тези средства един ден ще се въстановят -на сегашните цени -никога.....
Да не забравяме че все още в кинологията като цяло сме много босички.
НАпример знаете ли че в европейските страни са длъжни всички собственици на кучета и котки да имат личен лекар за същите и там никой не пита дали може а ви пращат фактурката дирекно вкъщи.Преди всяка една ваксина ти пращат писмо за да ти напомнят за следващата дата и си длъжен да заведеш кучето или котката.ДА изброявам ли още.Отделно се плаща данък по 25 евро на куче за 2-50 а за три те таксуват като развъдник и е доста соленичко.
Хайде сега ми кажете вие колко от котките само в БГ са ваксинирани и кучета и изобщо които живеят навън???
Г-да в Бг хората тепърва започват да хранят с гранулирани храни а от там и останалите неща касаещи културата ни към животните.А някой беше казал"културата на една нация може да се определи по отношението им към животните"-но това също е много зависимо от икономическата ни ситуация в която се намираме а също така и балкансият ни манталитет така че предлагам да не изискваме повече от колкото ни е неопходимо засега....
User's Signature

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"

#43 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 November 2006 - 06:43 PM

Сега аз да ви кажа,че имам булдог на 4г,откакто е при нас си има личен лекар,който не само за ваксина,а и за обезпаразитяващи(вътрешни и външни)се обажда,за първи път видях там да се пишат в картон забляванията на всички пациенти,по късно си взеха компютъра и освен картоните сега са ги качили и в компютъра.Наистина започнаха с малък кабинет,сега имат клиника,нито един от двамата не е с родители милионери,цените им са нормални,обзавеждат се постепенно,но го правят.Незнам в колко клиники у нас докторите подържат картони на пациентите си и знаят преди 3г примерно това животно от какво е било болно?
Не сме боси в кинологията вече,престанете да втълпявате на хората това.
User's Signature

#44 Потребителят е офлайн   Elizabeth Bathory Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2006 - 07:37 PM

Аз също никога не питам предварително за цената и колко ще ми струва лечението но 30 евро за ваксина....съжелявам но за средностатистическия българин това е прекалено висока цена,при минимална работна 180 ил там колкото е...еми съжелявам
когато ни се изравни стандарта на заплатите с техните тогава ще говорим за тези цени

#45 Потребителят е офлайн   mommo.vet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2006 - 07:48 PM

Тогава ще говорим и за големи инвестици... В близко бъдеще - лека по-лека ще се оборудваме според платежоспособността на клиентите...

#46 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 November 2006 - 07:53 PM

Не мисля,че има хора с 180лв заплата да гледат куче r)
Не че клошарите нямат кучета,но говорим за средностатистическия българин.
User's Signature

#47 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2006 - 07:59 PM

Дълго се сдържах, ама ми е любопитно...
bonboni, според теб колко е доходът на член от семейство на средностатистическия българин?
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#48 Потребителят е офлайн   mommo.vet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2006 - 08:13 PM

Bonboni, малко явно живееш в заблуда....

#49 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 November 2006 - 08:18 PM

Опитвате се да заблуждавате вие хората не живея аз в заблуда,нямало средства има,ама е по лесно да си ги харчиш отколкото да се развиваш ей това е истината.Щом едни го правят с същите доходи,значи другите просто не искат.
User's Signature

#50 Потребителят е офлайн   mommo.vet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2006 - 08:25 PM

Отдели си един ден и заповядай при мен - ще видиш, че всеки трети се пазари за пари, всеки пети отказва лечение поради липса на средства или защото "пари за глупости не дава", че половината пациенти си прекратяват лечението по средата по финансова причина и поне един път дневно някой моли да му разсроча плащането до заплата.
Някои колеги може наистина да не инвестират защото не искат, но повечето лекари които си обичат професията се опитват. Както казах - просто става бавно...

#51 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2006 - 08:33 PM

"Ама като нямат пари за хляб, да ядат пасти!..." - изумила се небезизвестна историческа личност...
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#52 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2006 - 08:35 PM

bonboni,
едното според другото.Аз например също познавам много хора които карат мерцедеси и бмв-та джипове и като си правят покупки за семействата не харчат по малко от 250-300лв за седмица и в същият момент си хранят кучета с хляб и кокали от масата а пък да не говорим че сигурно и не знаят че съществуват вет.доктори с клиники и питам те аз защо им са на тях супер клиники-за да влизат 2-3 като теб ли??-е хайде като мислиш че е толкова лесно намери група от млади ветове и с твоя помощ направи топ клиниката и след това ще си говорим....
виж понякога не е най-важното каква е клиниката а какви са специалистите в нея.....
User's Signature

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"

#53 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 November 2006 - 08:47 PM

Мисля,че тук не обсъждаме способността на докторите ни,незнам колко пъти се писа това,все пак аз също ползвам техните услуги.Въпроса е,че трябва тези знания да се използват с дадена апаратура(примерно).
Седяла съм с часове при мойте доктори,много са гъвкави,след като няма някой средства правят отстъпки или казват добре,записвам ви и ще ми ги донесете на заплата(само пример давам)никой не са върнали и оставили да отиде другаде.
User's Signature

#54 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 11 November 2006 - 09:00 PM

започвате да влизате в сферата на политиката, което не е необходимо нито приятно в този форум, а избягваме основната тема.
В Европа клиниките и кабинетите се делят на различни категории и по тази логика има доста клиники и кабинети, които покриват някои от тези категории. Не мислете, че и там са много. Имам стажантка, която учи в Хановер и тя ми сподели, че за цялата северна област на Германия има 3 специализирани хирургични клиники. Има много малки диагностични кабинети и клиники, които извършват леки манипулации и лечения, но за високоспециализирани неща изпращат в тези центрове. Вие искате в Б-я във всеки град да има по 5-10 клиники със високоспециализиран персонал и оборудване, но това просто не отговаря на нуждите. Ще ви дам още един пример и край: всеки град има нужда от спешен център. На курса по спешна медицина лектора каза, че едно оборудване струва 100000 евро. Отделно обучение на двама специалисти по 10000 евро плюс останалия персонал. Като ви гледам как защитавате едни лекари , а нападате други надали всички при нужда ще ходите в спешния център за стабилизация на пациента и след това лечението да продължи при вашето джипи. По друг начин няма как да се изплати инвестицията, а манталитета ни все още обрича едно такова начинание на предварителен провал. Това е самата истина.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#55 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2006 - 09:17 PM

D-r Koko,
преди не много време на гости ми беше холандец който има много добри познания в областа клиники и подобни.Мога само да успокоя или по точно да поесня мнението което той сподели относно клиниките ни понеже ние го разведохме в някои от тях.Той каза"учуден съм от напредъкът на Бг в отношение на клините/а той е идвал и преди 10 год./ защото в сравнение с Сърбия и Румъния вие сте по напреднали а и чистотата е на ниво за разлика от тях.ТАка че спокойно за Бонбони,аз мисля че България се развива много добре в този аспект....
В интерес на истината в Холандия и Германия клиниките са по-малко на брой население отколкото в БГ.Особено пък в Стара Загора са подчти на всеки един ъгъл.Бонбони ще ви посъветвам да отидете и да се поразходите до Ст.ЗАгора и съм сигурен че ако направите статистика по брой на населението -то Ст.ЗАгора ще е топ в света на ветеринарията.
User's Signature

#56 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 November 2006 - 09:18 PM

Аз не защитавам никой и не нападам никой,съпоставям само,как едни могат,а други не могат или не искат е въпроса?Няма нужда от 100 клиники в един град 2 са достатъчни,но да има всичко необходимо за да могат докторите да си вършат работата там,за която са учили,незнам по какъв друг начин да го напиша за да ме разберете.
User's Signature

#57 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2006 - 09:26 PM

bonboni,
отговарям ви кратко и ясно в връзка с последното казано от вас.

В технологията няма термин"достатъчно"-тя винаги се развива.Ние Българите в момента сме се разположили добре според постелята ни.
User's Signature

#58 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2006 - 09:34 PM

ами питам те за да ти дам пример, който да е достъпен до теб. и ето го: защо нямаме в България опери и театри като в Европа, а се бутаме в малките студени зъли, с олющени стени, без осветление и озвучение? защо не се съберете няколко артиста да си построите един европейски театър? (не че театъра е единствената област от културата, но го ползвам за пример). стана ли ти ясно колко безумни неща говориш?
иначе аз съм (все още учащ се) в медицинската сфера. всеки ден при мен идват хора да се лекуват, срещу символични суми. няма да повярваш но хората нямат по 60 стотинки за обикновена рентгенография. сумата 5 лева е нещо еретично... и обърни внимание че става въпрос за собственото им здраве. тези хора с години отлагат лечението докато за някои не стане даже прекалено късно. как мислиш че тези хора ще дават по 30 лева (даже да не са и евро) за ваксина на домашния любимец...

#59 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2006 - 09:54 PM

Цитат

защо нямаме в България опери и театри като в Европа, а се бутаме в малките студени зъли, с олющени стени, без осветление и озвучение? защо не се съберете няколко артиста да си построите един европейски театър? (не че театъра е единствената област от културата, но го ползвам за пример). стана ли ти ясно колко безумни неща говориш?

А сега пък аз ще се опитам да ти докажа колко безумни примери даваш. Издръжката на държавните театри и опери е приоритет на държавата,а издръжката на частните театри е приоритет на собствениците им.Аналогична е ситуацията и при болниците - за държавните болници и клиники се грижи държавата,а за частните - техните собственици.И когато в една частна болница е мръсно,студено,с олющени стени и липса на всякакъв конфорт,то тя няма да има пациенти,защото просто няма луди които да плащат за такава обстановка. Ветеринарните кабинети и клиники които са частни,за тях и оборудването в тях трябва да се погрижи собственика им,а не пациентите му. Така че за поддръжката на частните театри не се грижат зрителите,а за поддръжката на частните клиники не се грижат пациентите.
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

#60 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 November 2006 - 10:00 PM

Бях започнала да пиша,но sheltie много точно го е написала,само искам да допълня,че докторите полагате и клетва,а аз не.Мога да пея и добре и зле няма на кой да навредя,само на себе си няма да ме канят повече,а при вас става въпрос за живот.Двете неща са несъпоставими.За това трябва да се развивате.

manus-знаеш за какво говоря и ти не си удоблетворена от това което ти е предоставено за да работиш,убедена съм,че искаш да направиш нещо,което ще ти улеснява работата и ще те развива като доктор.
User's Signature

• (7 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема