Dog.bg Форуми : Кои са вет.клиники в БГ

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кои са вет.клиники в БГ

#61 Потребителят е офлайн   mommo.vet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 November 2006 - 10:02 PM

А откъде идват парите на частните театри и частните клиники? Според мен първо правиш добра трупа или екип, билетите се разпродават за минути, а опашката в приемната не свършва и с искараните пари си правиш сцена на пет нива, осветление и озвучение или съответното оборудване.... Не в обратен ред...

#62 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 November 2006 - 10:07 PM

При нас нещата са различни,при нас частните театри печелят от имената на артистите,от техния авторитет,недей да ги сравняваш.
User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#63 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2006 - 10:07 PM

Цитат

А откъде идват парите на частните театри и частните клиники? Според мен първо правиш добра трупа или екип, билетите се разпродават за минути, а опашката в приемната не свършва и с искараните пари си правиш сцена на пет нива, осветление и озвучение или съответното оборудване.... Не в обратен ред...

А според мен собствениците на частните театри и частните клиники първо инвестират и след това им се възвръщат вложените средства.Така че преди да вземеш,първо трябва да дадеш!!!
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

#64 Потребителят е офлайн   mommo.vet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2006 - 10:13 PM

И при нас клиниките печелят от имената на докторите - който е доволен ни препоръчва - не оборудването - препоръчва докторите. Инвестирам, но на парче - колкото ми позволяват средствата, но ей богу не знам кога ще събера пари за 80 -100 кв/м клиника по 600 евро кв/м и към 100 000 евро за цялостно оборудване ...
Засега само ще си мечтая.. и ще трупам тухлички

#65 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 November 2006 - 10:17 PM

Миличка това е в последствие,при нас певеца сам инвестира в себе си преди да стане име,след което театрите започват да печелят от него,а и той все пак.
Както ние без декори не можем така вие без оборудване не можете(щом искаш да сравняваш) b)
User's Signature

#66 Потребителят е офлайн   mommo.vet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2006 - 10:23 PM

Не, ние без знания не можем - и за това всеки лекар сам е отговорен - това е инвестицията в себе си, без оборудване може - такова всъщност има - рентген в Горубляне, видеозон в Стрелбище, лаборатория в Дървеница....
Темата е как да направим клиника в която всичко това да е на едно място за да не препускат стопаните из София и да не се губи ценно време до поставяне на точна диагноза. Ако вземем София като цяло - тя си има една оборудвана клиника, но е разположена на не знам си колко кв. км. площ b)

#67 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2006 - 10:27 PM

Истината е че и най-кадърния доктор без апаратура и инструментариум не може.Само двете му голи ръце не стигат за съжаление,трябва и оборудване. Без инвестиции не може! Колкото и кадърна докторка да сте и колкото и знания да имате,това не е достатъчно за практиката ви,ако нямате инструментариум и оборудване. Така че инвестирайте в оборудване,за да можете да прилагате и знанията си. Иначе не става.Вие работите все пак със живи същества и понякога от вас лекарите зависи и живота на нашите любимци.
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

#68 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2006 - 10:33 PM

Привет и от мен! Четох, четох, чудех се да дам ли конкретни примери, да премълча ли.
Ще се огранича само със споделяне на своето лично виждане (като изключвам нарочно засягане на въпроси, свързани с финансовата част, макар те да не са без значение), което накратко се изразява в следното:

1- отглеждането на дом. любимец не е "просто" занятие, не може да бъде само за днес и утре, човек трябва много добре да си направи сметката - ще може ли или не. Котката /кучето не е неодушевен предмет, не върви заедно с новата/претапицирана гарнитура в хола, не трябва да бъде избирано според зодията на стопанина, според това, че в края на жълт вестник пише, че на неговата зодия подхожда ... примерно Нюфаундленд или Лабрадор... или...; желанието човек да се сдобие/придобие дом. любимец не трябва да бъде плод единствено на временна прищявка, просто хрумване защото очи в очи е срещнал влажен поглед през витрината на з... (!) и още много причини все свързани и произтичащи от гореизброените.

2- има ветеринарни лекари, които по моята (скромна) ценностна и оценяваща система спадат към категорията "искащи да могат, можещи, четящи, стремящи се към развитие", такива които "се оставят да ги носи течението" (питам се кое ли течение !), такива които "оттук-оттам поназнайват нещо, не са сигурни дали и какъв ефект ще има, ако го приложат в конкретния случай, но ще го направят и никога (освен пред себе си) няма да признаят за допуснатата грешка" и... "абсолютно нехаещи, псевдо-вет-ове" (пази боже да не попадате на такъв дори и за подрязване на нокти!). Има и смесени/междинни категории с характеристики от една или друга от така обособените от мен "групи". Безкрайно се радвам, че има и изключения, но докато ги намери човек какви ли не неприятности и несгоди го сполетяват. Разбира се, такива категории могат да бъдат обособени едва ли не за всяка професия... да не си помислят докторите, че по някакъв начин се опитвам да ги засегна.

Ако имаше начин, бих си позволила да посъветвам всички бъдещи ветеринарни лекари - не се захващайте да учите за ветеринарен лекар ако мразите животните и изпитвате страх от тях !

За да си добър ветеринарен лекар има твърде малко значение каква диплома имаш и откъде си я получил. Без диплома не става, но пък и да си лежиш спокойно на старите "дипломни" лаври - още по-малко!

Професията ветеринарен лекар НЕ Е ПРОФЕСИЯ, КОЯТО Е СРОДНА НА ИЗКУСТВО ! - трябва да го можеш, да знаеш какво правиш и правилно да го правиш. Не можеш да не се интересуваш от резултата! А още по-зле става когато самият вет. не знае колко не знае и дори не се замисля върху това!

3- и за тези от т.1 и за тези от т.2 е в сила т.н. "балкански синдром", но такава, за съжаление, е културата на българина (винаги има добри изключения!).

[лично мнение]
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

#69 Потребителят е офлайн   mommo.vet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2006 - 10:38 PM

Да, с времето ще стане...

#70 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2006 - 11:19 PM

Цитат

И при нас клиниките печелят от имената на докторите - който е доволен ни препоръчва - не оборудването - препоръчва докторите. Инвестирам, но на парче - колкото ми позволяват средствата, но ей богу не знам кога ще събера пари за 80 -100 кв/м клиника по 600 евро кв/м и към 100 000 евро за цялостно оборудване ...
Засега само ще си мечтая.. и ще трупам тухлички

Ще ме извиниш , но за построяването на 120 кв.м. сграда с 5 отдени помещения и санитарен възел ми излезе почти 15 000 евро до ключ!!! И то на много хубаво и лесно достъпно място в София!!! Ако исках да се заяждам с вас - щях да продължа да пиша по темата с цифри , но ... предпочитам да не ви отварям толкова очите и да си живеете в заблуда и да заблуждавате другите.

ТЕМАТА БЕШЕ " КОИ КАБИНЕТИ В БГ ОТГОВАРЯТ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ СТАНДАРТИ" !!!
Никой до момента не каза : Да , има там и там , в процес на създаване е тази и тази клиника ! В моята имам това и това и мисля да направя и още тези и тези неща с които да се развия в тази насока и ще направя всичко възможно да привлека още колеги специалисти в тази и тази облас с които да направим нещо значимо!!!!
Каза ли го някой или аз не съм успял да го прочета по редовете и между редовете ?
Бъдете по-необидчиви и не се отбранявайте на всеки въпрос , въпреки че е зададен без задни мисли , а с интерес да се научи нещо повече!
User's Signature

#71 Потребителят е офлайн   d-r Papazov Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 November 2006 - 08:47 AM

Цитат

Особено пък в Стара Загора са подчти на всеки един ъгъл.Бонбони ще ви посъветвам да отидете и да се поразходите до Ст.ЗАгора и съм сигурен че ако направите статистика по брой на населението -то Ст.ЗАгора ще е топ в света на ветеринарията.

не съм съгласен с теб шаро.В Ст.Загора клиниките са оптимален брой и не мисля че са на всеки ъгъл.Не забравяй че аптеките и псевдо зоомагазините НЕ СА КЛИНИКИ.Просто ветеринарите в Ст.Загора са много и всеки съсед ти е вет. лекар.
User's Signature

гр.Стара Загора[br]042 / 25 61 01[br]д-р Ивайло Папазов 0886 846 352[br]

#72 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2006 - 12:01 PM

" КОИ КАБИНЕТИ В БГ ОТГОВАРЯТ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ СТАНДАРТИ"

Какви са европейските стандартни????? Нима има такива???

#73 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2006 - 12:08 PM

е как примера ми да не е уместен? просто във всяка сфера у нас нещата седят по този начин. ако беше толкова лесно вече София да е заприличала на Лондон. ама не е. не може да се иска ветеринарните клиники, театрите, стоматологичните кабинети и прочие и прочие да са на европейско ниво след като доходите на хората не са. много е лесно да се каже че може да се вземе заем и да се направи-ама после!? нали трябва да се изплаща този заем за да може да функционира направеното нещо, а не след 1 месец да затвори. какъв е смисъла от това? ето го отговора на вашия въпрос-има Син Кръст в София, скоро ще има и модерна клиника на Анимо (до колкото съм запознат). това е! 2 за цяла България. толкова са клиниките които могат да се издържат. след пет десет години ще има още две и малко по малко нещата ще се променят. така е във всяка сфера. и не са най важното нещо апаратите, а лекаря, който знае как да ги използва, разчита и тн. често апаратите дават грешки, отклонения. работа на специалиста е въз основа на знанията си и опита си да знае кога и до колко да се довери на машините. така че не издигайте в култ апаратите и не мислете че лекарите не искат същото като вас. просто не е реално на този етап това коети искате. но времето наближава. за това говори дори тази тема-преди 5 години никой не е питал за такова нещо... щом вече има такива собственици на домашни любимци и те се увеличат достатъчно, т.е. има търсене, предлагането няма да закъснее...

#74 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 November 2006 - 12:10 PM

Някъде по горе по темата съм написала,че това е нарицателно,има се предвид да обясня за тези които не са разбрали,след като са прочели цялата тема или са разбрали и се хващат за думата ми за да се заяждат,клиники отговарящи на европейските не само като знания на докторите,а и като оборудване.Защото никак не е приятно кучето ти примерно е зле,отиваш при доктора ,който знаеш,че може да му помогне,но той една снимка няма къде да направи,ами ако тези последни 10мин са жизнено важни????Ние какво ще пътуваме към рентгена ли?????Ако и сега не съм била разбрана следващия път още по просто ще го обясня.

Точно защото знам,че има доктори,които го искат и се борят да го направят незнам защо тук някои доктори го считат за невъзможно на тоаи етап?
User's Signature

#75 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2006 - 12:24 PM

Bonbon, Защо не станеш инвеститор и мениджър на една водеща клиника? При подходящо заплащане бих могъл и да работя за теб. Ако отговарям на изискванията разбира се.

#76 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 November 2006 - 12:27 PM

Хехехехехехе много сте желаещите ще трябва кастинг да правя,нямам време да се занимавам с това,а мойта работа кой ще е свърши,нека всеки прави това,което най добре може и е роден за него.
Пиша го това ,защото го виждам не да се заяждам.Надявам се да сте го разбрали. super best
User's Signature

#77 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2006 - 12:55 PM

В отговор на manus

До този момент не съм чул или видял :
- доктор с рентгенови очи !!!
- доктор с ехогравски ръце !!!
- хирург да оперира без инструменти !!!
- лабораторни изследвания " на око " , а не с апаратура !!!

Има ли смисъл да продължавам да изброявам !?!??
В София има сигурно над 500 кабинета от които 90 % не са никакви лечебни помещения !!! В преработен гараж сложена кухненска маса и едновековни мебели за спешен шкаф!!! Такава гледка е ПОТРЕСАВАЩА! Как да си оставя кучето на подобни доктори , след като дори един лев инвестиция не е направил в инструменти.
Всички скачате итръбите - НЯМА ПАРИ ! Но който и да попитате в България все ще ви каже , че не му стигат парите - нали! Това не е оправдание !!!Оправдание е ако някой ти забрани или пречи да си реализираш плановете!
Никой не е в състояние да ме откаже от нещо , което приема за цел и с всички сили се стремя да го постигна . А не се примирявам с факта , че за постигането на целта , нямам пари и това е пречка . Всеки пробивен и инициативен човек намира начини и вратички във всичко и успява да реализира начинанието си .

Не ми казвайте само , че във вас доктори , няма инициатива и желание за промяна ! Защото от всичко което сте написали до този момент води в тази посока. Имам достатъчно примери за доктори , започнали като помощници на някой лекар в кабинет и развили кабинет на супер ниво .Което доказва желание за развитие , а не очакване на по-добри времена и тогава - каквото сабя покаже.
БЪДЕТЕ ПО-СЕРИОЗНИ и не си измивайте ръцете с това , че начини има , а възможности нямате.
User's Signature

#78 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2006 - 01:10 PM

ще помоля Шелти да пише с по-малко удивителни знаци bl)
иначе по темата-описаното от теб съм го виждал. дори една докторка така каза че кучето ми има тумор в мозъка и трябва да я приспи. почина кучето от старост 5-6 години след тази "диагноза", а това което й се видя съмнителното на докторката се оказа перде на очите. за тези доктори не говорим.
говорим за това че има клиники като Анимо където нямат рентген и ехограф (може и да имат в денонощната клиника, но не и в клоновете) но имат инструменти и материали, имат образовани специалист, и прости неща за бързи тестове като УВ лампа, микроскоп. това е всичко нужно за 99% от случаите в ежедневието и такива клиники имме много, на такива хора можеш да си довериш животното спокойно. ако недай си боже се наложи нещо повече има и 1-2 клиники с Рентген, ехограф, апарат за кръвни изследвания, възможност за денонощно стационарно лечение. какво повече ти трябва? всички клиники ли да са такива? ами не става. а и да ставаше трябва мноооооооооого време. не може защото ти си казала че искаш и веднага трима доктори да се съберат и да кажат "ние ще направим". всички искат, но трябват пари! а пари се изкарват бавно и трудно, особено в това количество за което говорим тук. кое не ти стана ясно? защо продължаваш да намилаш, след като станаха ясни две неща
1. такива клиники за каквито вие говорите има, макар и малко
2. желание да станат повече има и от лекарите
3. планове за такива клиники вече има

#79 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 November 2006 - 01:19 PM

manus тук спора беше дали може или не може вече(защото според докторите тук за сега е навъзможно,а се вижда,че не е невъзможно,това го пиша специално за теб защото го разисквахме вече),а и все още никой не е написал конкретните клиники с имена да ги знаят хората.
Аз имах и един въпрос на който не ми се отговори-ако тези 10мин които ще отидеш до рентгена са жизненоважни за животното какво правим?
User's Signature

#80 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2006 - 01:36 PM

manus,Не е важно с колко удивителни ще пиша,по-важното е че казвам истината!!!
Явно целта ти е била реклама на анимо.Аз обаче мнение за тях не мога да изкажа,защото отдавна намерих "моя" доктор и не мисля да търся услугите на други.Когато не съм убедена в качествата на нещо и на някой,не мога да ги коментирам.
Освен това само желание и планове за нещо не са достатъчни,трябва и действия за да бъдат осъществени!!!
User's Signature

• (7 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни