Кои са вет.клиники в БГ
Публикувано: 11 November 2006 - 10:02 PM
Публикувано: 11 November 2006 - 10:07 PM

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Публикувано: 11 November 2006 - 10:07 PM
Цитат
А според мен собствениците на частните театри и частните клиники първо инвестират и след това им се възвръщат вложените средства.Така че преди да вземеш,първо трябва да дадеш!!!

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!
Публикувано: 11 November 2006 - 10:13 PM
Засега само ще си мечтая.. и ще трупам тухлички
Публикувано: 11 November 2006 - 10:17 PM
Както ние без декори не можем така вие без оборудване не можете(щом искаш да сравняваш) b)

Публикувано: 11 November 2006 - 10:23 PM
Темата е как да направим клиника в която всичко това да е на едно място за да не препускат стопаните из София и да не се губи ценно време до поставяне на точна диагноза. Ако вземем София като цяло - тя си има една оборудвана клиника, но е разположена на не знам си колко кв. км. площ b)
Публикувано: 11 November 2006 - 10:27 PM

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!
Публикувано: 11 November 2006 - 10:33 PM
Ще се огранича само със споделяне на своето лично виждане (като изключвам нарочно засягане на въпроси, свързани с финансовата част, макар те да не са без значение), което накратко се изразява в следното:
1- отглеждането на дом. любимец не е "просто" занятие, не може да бъде само за днес и утре, човек трябва много добре да си направи сметката - ще може ли или не. Котката /кучето не е неодушевен предмет, не върви заедно с новата/претапицирана гарнитура в хола, не трябва да бъде избирано според зодията на стопанина, според това, че в края на жълт вестник пише, че на неговата зодия подхожда ... примерно Нюфаундленд или Лабрадор... или...; желанието човек да се сдобие/придобие дом. любимец не трябва да бъде плод единствено на временна прищявка, просто хрумване защото очи в очи е срещнал влажен поглед през витрината на з... (!) и още много причини все свързани и произтичащи от гореизброените.
2- има ветеринарни лекари, които по моята (скромна) ценностна и оценяваща система спадат към категорията "искащи да могат, можещи, четящи, стремящи се към развитие", такива които "се оставят да ги носи течението" (питам се кое ли течение !), такива които "оттук-оттам поназнайват нещо, не са сигурни дали и какъв ефект ще има, ако го приложат в конкретния случай, но ще го направят и никога (освен пред себе си) няма да признаят за допуснатата грешка" и... "абсолютно нехаещи, псевдо-вет-ове" (пази боже да не попадате на такъв дори и за подрязване на нокти!). Има и смесени/междинни категории с характеристики от една или друга от така обособените от мен "групи". Безкрайно се радвам, че има и изключения, но докато ги намери човек какви ли не неприятности и несгоди го сполетяват. Разбира се, такива категории могат да бъдат обособени едва ли не за всяка професия... да не си помислят докторите, че по някакъв начин се опитвам да ги засегна.
Ако имаше начин, бих си позволила да посъветвам всички бъдещи ветеринарни лекари - не се захващайте да учите за ветеринарен лекар ако мразите животните и изпитвате страх от тях !
За да си добър ветеринарен лекар има твърде малко значение каква диплома имаш и откъде си я получил. Без диплома не става, но пък и да си лежиш спокойно на старите "дипломни" лаври - още по-малко!
Професията ветеринарен лекар НЕ Е ПРОФЕСИЯ, КОЯТО Е СРОДНА НА ИЗКУСТВО ! - трябва да го можеш, да знаеш какво правиш и правилно да го правиш. Не можеш да не се интересуваш от резултата! А още по-зле става когато самият вет. не знае колко не знае и дори не се замисля върху това!
3- и за тези от т.1 и за тези от т.2 е в сила т.н. "балкански синдром", но такава, за съжаление, е културата на българина (винаги има добри изключения!).
[лично мнение]

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.
Публикувано: 11 November 2006 - 11:19 PM
Цитат
Засега само ще си мечтая.. и ще трупам тухлички
Ще ме извиниш , но за построяването на 120 кв.м. сграда с 5 отдени помещения и санитарен възел ми излезе почти 15 000 евро до ключ!!! И то на много хубаво и лесно достъпно място в София!!! Ако исках да се заяждам с вас - щях да продължа да пиша по темата с цифри , но ... предпочитам да не ви отварям толкова очите и да си живеете в заблуда и да заблуждавате другите.
ТЕМАТА БЕШЕ " КОИ КАБИНЕТИ В БГ ОТГОВАРЯТ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ СТАНДАРТИ" !!!
Никой до момента не каза : Да , има там и там , в процес на създаване е тази и тази клиника ! В моята имам това и това и мисля да направя и още тези и тези неща с които да се развия в тази насока и ще направя всичко възможно да привлека още колеги специалисти в тази и тази облас с които да направим нещо значимо!!!!
Каза ли го някой или аз не съм успял да го прочета по редовете и между редовете ?
Бъдете по-необидчиви и не се отбранявайте на всеки въпрос , въпреки че е зададен без задни мисли , а с интерес да се научи нещо повече!

Публикувано: 12 November 2006 - 08:47 AM
Цитат
не съм съгласен с теб шаро.В Ст.Загора клиниките са оптимален брой и не мисля че са на всеки ъгъл.Не забравяй че аптеките и псевдо зоомагазините НЕ СА КЛИНИКИ.Просто ветеринарите в Ст.Загора са много и всеки съсед ти е вет. лекар.

гр.Стара Загора[br]042 / 25 61 01[br]д-р Ивайло Папазов 0886 846 352[br]
Публикувано: 12 November 2006 - 12:08 PM
Публикувано: 12 November 2006 - 12:10 PM
Точно защото знам,че има доктори,които го искат и се борят да го направят незнам защо тук някои доктори го считат за невъзможно на тоаи етап?

Публикувано: 12 November 2006 - 12:27 PM
Пиша го това ,защото го виждам не да се заяждам.Надявам се да сте го разбрали. super best

Публикувано: 12 November 2006 - 12:55 PM
До този момент не съм чул или видял :
- доктор с рентгенови очи !!!
- доктор с ехогравски ръце !!!
- хирург да оперира без инструменти !!!
- лабораторни изследвания " на око " , а не с апаратура !!!
Има ли смисъл да продължавам да изброявам !?!??
В София има сигурно над 500 кабинета от които 90 % не са никакви лечебни помещения !!! В преработен гараж сложена кухненска маса и едновековни мебели за спешен шкаф!!! Такава гледка е ПОТРЕСАВАЩА! Как да си оставя кучето на подобни доктори , след като дори един лев инвестиция не е направил в инструменти.
Всички скачате итръбите - НЯМА ПАРИ ! Но който и да попитате в България все ще ви каже , че не му стигат парите - нали! Това не е оправдание !!!Оправдание е ако някой ти забрани или пречи да си реализираш плановете!
Никой не е в състояние да ме откаже от нещо , което приема за цел и с всички сили се стремя да го постигна . А не се примирявам с факта , че за постигането на целта , нямам пари и това е пречка . Всеки пробивен и инициативен човек намира начини и вратички във всичко и успява да реализира начинанието си .
Не ми казвайте само , че във вас доктори , няма инициатива и желание за промяна ! Защото от всичко което сте написали до този момент води в тази посока. Имам достатъчно примери за доктори , започнали като помощници на някой лекар в кабинет и развили кабинет на супер ниво .Което доказва желание за развитие , а не очакване на по-добри времена и тогава - каквото сабя покаже.
БЪДЕТЕ ПО-СЕРИОЗНИ и не си измивайте ръцете с това , че начини има , а възможности нямате.

Публикувано: 12 November 2006 - 01:10 PM
иначе по темата-описаното от теб съм го виждал. дори една докторка така каза че кучето ми има тумор в мозъка и трябва да я приспи. почина кучето от старост 5-6 години след тази "диагноза", а това което й се видя съмнителното на докторката се оказа перде на очите. за тези доктори не говорим.
говорим за това че има клиники като Анимо където нямат рентген и ехограф (може и да имат в денонощната клиника, но не и в клоновете) но имат инструменти и материали, имат образовани специалист, и прости неща за бързи тестове като УВ лампа, микроскоп. това е всичко нужно за 99% от случаите в ежедневието и такива клиники имме много, на такива хора можеш да си довериш животното спокойно. ако недай си боже се наложи нещо повече има и 1-2 клиники с Рентген, ехограф, апарат за кръвни изследвания, възможност за денонощно стационарно лечение. какво повече ти трябва? всички клиники ли да са такива? ами не става. а и да ставаше трябва мноооооооооого време. не може защото ти си казала че искаш и веднага трима доктори да се съберат и да кажат "ние ще направим". всички искат, но трябват пари! а пари се изкарват бавно и трудно, особено в това количество за което говорим тук. кое не ти стана ясно? защо продължаваш да намилаш, след като станаха ясни две неща
1. такива клиники за каквито вие говорите има, макар и малко
2. желание да станат повече има и от лекарите
3. планове за такива клиники вече има
Публикувано: 12 November 2006 - 01:19 PM
Аз имах и един въпрос на който не ми се отговори-ако тези 10мин които ще отидеш до рентгена са жизненоважни за животното какво правим?

Публикувано: 12 November 2006 - 01:36 PM
Явно целта ти е била реклама на анимо.Аз обаче мнение за тях не мога да изкажа,защото отдавна намерих "моя" доктор и не мисля да търся услугите на други.Когато не съм убедена в качествата на нещо и на някой,не мога да ги коментирам.
Освен това само желание и планове за нещо не са достатъчни,трябва и действия за да бъдат осъществени!!!

Вход

Горе
Цитиране +