Dog.bg Форуми : Кои са вет.клиники в БГ

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кои са вет.клиники в БГ

#21 Потребителят е офлайн   cranium Икона

• Група: Validating

Публикувано: 10 November 2006 - 09:03 PM

sheltie, седя си на стола и не скачам срещу никой! Написах видяното от ме като илюстрация на факта ,че и на запад има малки и големи клиники.Във Франция видях клиника на приземен етаж на жилищен блок като имаше стационар и рентген 150kv!Тоест яките разрешитени за регистрирането на рентген във клиника остават само за България,тук никой не може и да си помисли за ретген във жилищен блок а в европа може?!
Цена от 28 евро за ваксинация и идентификация ми се вижда дост ниско но щом казваш.
А на конкретният въпрос-след като се уточни по-горе , няма единни европейски изисквания ,то не може да се даде и отговор дали отговарят или не.-Това е най- конкретно! super best

#22 Потребителят е офлайн   d-r Papazov Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 November 2006 - 09:36 PM

Мили стопани,според мен трябва да се оглеждате за кадърни лекари а не да се захласвате по ANIMAL PLANET.напълно съм сигурен че всеки от нас би желал да има в амбулаторията си всякъква техника и апаратура,което би ни улеснило много работата и би ни направило по-прецизни в диагнозите ни, но и на този етап не мисля че се справяме толкова зле, дори напротив.така че обръщайте повече внимание на лекаря защото той лекува вашият любимец а не клиниката .
User's Signature

гр.Стара Загора[br]042 / 25 61 01[br]д-р Ивайло Папазов 0886 846 352[br]

#23 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 10 November 2006 - 09:46 PM

Цитат

ЗАЩО СА ВИ СПОНСОРИ?ТЕ НЕ СА ЕДИНСТВЕНИЯ ВЪЗМОЖЕН ВАРИАНТ ЗА ДА ИМАТЕ ДОБРЕ ОБОРУДВАНА КЛИНИКА. ВЪЗПОЛЗВАЙТЕ СЕ ОТ МНОГОБРОЙНИТЕ БАНКОВИ ОФЕРТИ ЗА КРЕДИТИ - ИПОТЕЧНИ И ВСЯКАКВИ ДРУГИ. ВСЕ ПАК ЧОВЕК ЗА ДА ИСКА ПРИХОДИ,ПЪРВО ТРЯБВА ДА ИНВЕСТИРА,НАЛИ ТАКА b)

По груби сметки за що годе качествена клиника /без сградата/ с поне двама специалисти, двама ординатори и трима души помощен персонал/ защото каквато и да е клиниката най-важното е екипа, защото един човек не може да бъде добър във всяка област/ трябват около 120000лв. При кредит означава 30 години да връщам по 800лв на месец, като през този период да плащам и заплати и да подменям оборудването своевременно за да поддържам високото ниво. Към днешна дата прави общо 3500лв без да броя себеси и че трябва и аз да печеля. Ми аз не печеля дори 3000лв общо на месец, а като гледам обстановката не мисля, че положението на хората ще се подобри скоро и драстично. Говорите за развъдниците. В Пловдив има не повече от 10 развъдника с общо 200 животни. Разпределено на колегите, упражняващи дейност прави по 5 животни на лекар. Ако те трябва да определят дали да инвестираме или не живи сме умрели. В София също не е по-розово. При 400 кабинета сами си направете сметките. Така че кредит не става. Спонсор требе, спонсор.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#24 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 November 2006 - 09:50 PM

Ми да бехме станали балерини...
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#25 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 November 2006 - 09:56 PM

Никой не коментира кадърността на докторите,но е факт,че без определено оборъдване колкото и да е добър няма как да се справи.
Разпределяте кучетата по колегите си,но в една клиника ще работят няколко доктора,най-добре е да си има и специалисти(знам,че е трудно,но защо да не започне да се мисли в тази насока).Клиниката няма да печели колкото сега кабинета ви бъдете сигурен.За това толкова пиша за това оборудване.
Това примерно е броя на развъдниците без да броим домашните любимци.
Мисля,че може да се намери златната среда стига да има желание.Топлата вода е открита отдавна,на запад примерно спонсорират фондации,защо не се търсят такива фондации,други спонсори,разни проекти които финансират примерно,ако в клиниката безплатно се кастрират бездомни кучета.Желанието е много важно!!!
User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#26 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2006 - 09:57 PM

d-r Papazov,клиниката в Унгария за която писах не съм я гледал по телевизията, а бях там и видях всичко с очите си!!!Да,не клиниката лекува кучетата ни,но доста често се случва доктора да не се справи с дадена ситуация само с двете си ръце,просто трябва и апаратура,която на всичкото отгоре не трябва да е амортизирана или морално остаряла.Освен това не са малко примерите за лошо отношение на лекари към собствениците на домашни любимци.Като че ли все по-рядко срещаме добронамерено човешко отношение.Вместо това чуваме реплики от сорта "ами щом толкова знаете,лекувайте си животното сами" или "какво ме питаш какви медикаменти слагам,като не си лекар и не разбираш", или пък в денонощни клиники "е точно сега ли намери да дойдеш,не може ли през деня".Та такива "любезности" все още се чуват от някои доктори.За човешко отношение и култура в общуването не са нужни пари или влизане в Евросъюза.
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

#27 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 10 November 2006 - 10:14 PM

Човешкото отношение не се измерва с това дали си специалист или не. Или го имаш или го нямаш. Относно фондациите, наистина топлата вода е измислена отдавна, но не и тук. Не мислете, че не сме опитвали/ поне аз/. Ето ви един отговор от много известен фонд: ако искаш да гледаш крави може, ако правиш селски хотел също може, но ако ще правиш клиника или хотел за кучета не може щото си в частната сфера на селското стопанство, не си обществено значим и само ще печелиш. Ами краварите и селските хотелиери не печелят ли, бре? Или краваря е обществено значим , а ветеринарния лекар не е? Ще ви го кажа по-просто: пари при пари отиват. Ако имаш да си платиш значимостта, ще получиш, ако не духаш. Аз ако имам да си платя значимостта, ще инвестирам в мен, не във фонд. Не обичам да правя аналогии със запада, но в Англия попитах един колега откъде пари за хубавата му клиника. Човекът просто каза: 10% от мен и 90% инвестиция от кралството за развитие на добрата ветеринарна практика. Така, че ние дори не сме чували за топлата вода...
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#28 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 November 2006 - 10:26 PM

Добре,а проектите за бездомните кучета,това е само пример,няма невъзможни неща.Колкото и да инвестира човек в себе си идва момент в който трябва да приложиш знанията си някъде,ами като няма къде???
User's Signature

#29 Потребителят е офлайн   mommo.vet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2006 - 10:36 PM

Спокойно бе хора! В последните години нещата стават все по-добре, но много бавно. Все някой ден ще се преборим и ще имаме хубави клиники и у нас. Да не мислите, че на мен не ми се работи в клиника с 20 души персонал и всякакво оборудване? Сега като ми трябва рентген - отидете в единя край на София, като ми трябва ехограф - отидете в другия край! Засега инвестирам в това което мога - знания и дребни, но нужни машинарийки. Да не мислите че ми е приятно, когато дойде пациент, който много лесно може да се "поправи", но стопанинът каже "нямам толкова пари" -а аз му искам да речем 50 лв? В този форум пишат едни 20 човека, които очевидно нямат проблеми да си плащат за ветеринарни услуги - но вие не разбирате, че сте единици на пазара. Колкото повече ставате, толкова повече пари ще имам аз за инвестиции - просто ,но засега далеч от реалността.

#30 Потребителят е офлайн   d-r Papazov Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 November 2006 - 10:41 PM

Цитат

d-r Papazov,клиниката в Унгария за която писах не съм я гледал по телевизията, а бях там и видях всичко с очите си!!!

Не мисля че колегите лекуват само сдвете си ръце но те пак си остават НАЙ-ВАЖНОТО. и аз бях в щвейцария и работих там и не чух нищо от рода на "брей много скъпо взимаш и кое ти струва толкова пари" , "че то кучето не струва толкова" и т.н.но за каква по-точно апаратура става въпрос, защото и сега почти всички колеги ползват услугите на лаборатории и рентгени. а за компютърни томографи то за нас хората няма.....
User's Signature

#31 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 November 2006 - 10:55 PM

За съжаление все още има кабинети,които нямат обикновен микроскоп s)
User's Signature

#32 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2006 - 10:58 PM

Аз когато водя кучето си на ветеринар не се пазаря с него колко трябва да платя,а го питам дали може да помогне на кучето ми,защото като му плащам, искам да знам за какво му плащам (и в тази връзка се сещам за споровете които се развихриха в темата за пиометрата)Ако например кучето ми е с пиометра и доктора ми каже че трябва да се кастрира щото няма друго решение на проблема, дори и безплатна кастрация да ми предложи,пак няма да се съглася,а ще търся лекар който може да го излекува,а не да хваща ножа.Когато нещо не е в моята компетенция, предпочитам да платя колкото трябва,но наистина да отида при специалист знаещ и можещ,а в най-добрия случай притежаващ и апаратура и всичко което е необходимо за един модерен ветеринарен кабинет. Така че ако един вет.лекар няма финансовата възможност да купи апаратура, ами обединете се няколко доктора - рентгенолог,травматолог,хирург и т.н., обединете усилията си,вложете средствата си,пък било то и от кредити и ще стане работата.Хората са го казали - Обединението прави силата. От вас остава желанието!
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

#33 Потребителят е офлайн   mommo.vet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2006 - 11:10 PM

То така и ще стане - но в бъдещето. Сега ако се направи такава клиника тя ще се амортизира след 20 години, а няма да е изплатила и 50 процента от инвестицията си при тези цени на услугите ни - а няколкото доктора, работещи вътре няма да могат да си плащат дори сметките за парно - повечето хора предпочитат да си изхвърлят кучето когато се разболее, а не да плащат за лекар, камо ли за изледвания..
Надявам се, че до някой и друга година отношението на хората към домашните им животни ще започне да се променя и тогава няма да сме най-ниско платената гилдия в страната, наравно с учителите и лесничеите.
А условията за кредити, различни от потребителски до 5 хиляди лева са меко казано безъмни..

#34 Потребителят е офлайн   d-r Papazov Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 November 2006 - 11:18 PM

Цитат

Аз когато водя кучето си на ветеринар не се пазаря с него колко трябва да платя,а го питам дали може да помогне на кучето ми,защото като му плащам, искам да знам за какво му плащам.

нека всички стопани да си обичат любимеца както вие вашият и да са готови да заплатият всички необходими изследвания ние знаем какво да правим.но нещата се нареждат макар и бавно, така че имайте търпение
User's Signature

#35 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 November 2006 - 11:20 PM

Вие също трябва да помогнете за да се смени мисленето и манталитета донякъде на българина спрямо домашния му любимец.Вие пряко контактувате с тези хора.
User's Signature

#36 Потребителят е офлайн   mommo.vet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2006 - 11:27 PM

Явно отбелязваме някакъв прогрес, защото нещата леееека по-лека се подобряват 1super

#37 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 November 2006 - 11:54 PM

Ние също не искаме да имаме бедни доктори,беднотияте не води до нищо хубаво.Искаме образовани,с съвременно оборудване и специалисти. super best
User's Signature

#38 Потребителят е офлайн   Dr.Yovko Haralanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2006 - 09:41 AM

Ей хора, толкова празни думи на едно място не съм срещал през живота си. Толкова свободно време ли имате.
За какво въобще говорим и стопаните и колегите.
Това е прехода бе хора. Нима си мислите , че и тук няма да стане всичко това което искате. Ще стане! В прехода винаги има потърпевши - ние като лекари и вие като стопани. Малко по-молко става!
Това е все едно да се питаме защо не ни приеха в Евро съюза преди две години? Как може другите да са ги приели пък нас не? (макар, че аз не съм привърженик на евро съюза).
User's Signature

д-р Йовко Хараланов[br]Ветеринарна Клиника "Силистра"[br]Силистра[br]http://www.vvcbg.com[br]

#39 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 November 2006 - 12:50 PM

Ами не са ни приели,защото искаме всичко наготово,ако може някой да ни намери спонсори,някой да ни научи ей така на готово на нещо,ако може да не работим,ама да печелим.Не искаме да се развиваме.Малко са все още хората,които започват да мислят по европейски(сега ще кажете,че няма и такова мислене,това е нарицателно).
Не са празни думите тук,моля нека продължим в добрия тон не да се обиждаме,ако пише тук просто ей така за да не заспи,моля да не коментира мненията на другите. cl)
User's Signature

#40 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2006 - 01:17 PM

извинявай, bonboni, ама ти в каква сфера работиш?

• (7 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни