Dog.bg Форуми : Кои са вет.клиники в БГ

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кои са вет.клиники в БГ

#81 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 November 2006 - 01:51 PM

бонбони, това съм го забелязал още от темата за пиометрата. ти не четеш. два отговора по нагоре съм написал такива клиники, съвсем конкретно. но едната е направена сигурно 10 години след откриването на първата от веригата, а другата от 5-6 колеги. само те си знаят дали и как им се изплаща инвестицията. ама не можеш да очакваш извъднъж да се напълни с такива клиники. това се опитвам да кажа аз.
и от мен да знаеш-ако рентгена е важно да стане до 10 минути, шанса и с него и без него е почти същия.

#82 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2006 - 01:56 PM

Цитат

Явно целта ти е била реклама на анимо

ех, Шелти, щом това ти се видя целта ми... явно толкова и вникваш в това което се пише. а твоя ветеринарен лекар има ли клиника по "европейски стандарти"?
а Анимо споменах, защото при тях съм ходил и съм много доволен. и други хора също са доволни от тях. Син кръст също споменах защото там не съм ходил, но пък знам за много доволни хора и от тях. споменах и една квартална ветеринарка (на която дори името не можах да разбера тогава). не мога да говоря за други, но казах че има много. къде видя реклама, не ми стана ясно. но ако и модератора я забележи нека просто изтрие всички имена които съм посочил. все тая ми е... явно с такива като вас е безсмислено да се води разговор. до никъде не се стига.

#83 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 November 2006 - 01:59 PM

Цитат

бонбони, това съм го забелязал още от темата за пиометрата. ти не четеш. два отговора по нагоре съм написал такива клиники, съвсем конкретно. но едната е направена сигурно 10 години след откриването на първата от веригата, а другата от 5-6 колеги. само те си знаят дали и как им се изплаща инвестицията. ама не можеш да очакваш извъднъж да се напълни с такива клиники. това се опитвам да кажа аз.
и от мен да знаеш-ако рентгена е важно да стане до 10 минути, шанса и с него и без него е почти същия.

Аз дадох пример с рентгена,а не конкретно да се хващаш за всяка моя дума,има и други изследвания които са жизненоважни.Аз не съм тук в темата за пиометрата.
След като има клиника от преди 10г защо сега да е невъзможно да има по една в големите квартали на Сф примерно.
User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#84 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2006 - 02:03 PM

Цитат

а твоя ветеринарен лекар има ли клиника по "европейски стандарти"?

Аз не водя кучетата си в клиники и кабинети наподобяващи коптори!Но няма да ти кажа къде ходя,за да не правя реклама.Когато обаче ми трябват изследвания на които сертификатите да важат и в Евросъюза,просто ходя в чужбина,няма проблем.Аз и без това достатъчно пътувам за участие по изложби в чужбина.
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

#85 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2006 - 02:05 PM

кое е това изследване което е жизненоважно и би се оказало фатално ако не стане до 10 (примерно) минути? би било фатално ако не се открие уголемено сърце преди планова операция например. ама това не е спешно и има достатъчно време да се напарви, стига в града да има рентген. ама ако трябва по спешност да се направи дадена операция дали има или не уголемено сърце е вече без значение... операция трябва да се направи.
а иначе първата клиника за която ти казах преди 10 години (не знам точно колко са, всъщност) съвсем не е била по въпросните европейски стандарти, а по-скоро гаражна амбулатория. бавно и сигурно обаче хората са работили и са се развили до толкова че сага да могат да си позволят да си построят нещо истинско.

#86 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2006 - 02:09 PM

Цитат

Аз не водя кучетата си в клиники и кабинети наподобяващи коптори!Но няма да ти кажа къде ходя,за да не правя реклама.Когато обаче ми трябват изследвания на които сертификатите да важат и в Евросъюза,просто ходя в чужбина,няма проблем.Аз и без това достатъчно пътувам за участие по изложби в чужбина.

не те питах нито къде не си водиш кучетата, нито къде ги водиш, нито дали ходиш в чужбина за изследвания. просто те попитах дали на твоя ветеринарен лекар клиниката е по европейски стандарти?

#87 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2006 - 02:14 PM

Цитат

просто те попитах дали на твоя ветеринарен лекар клиниката е по европейски стандарти?

Да,този отговор дано те устройва!!!
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

#88 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 November 2006 - 02:17 PM

Цитат

кое е това изследване което е жизненоважно и би се оказало фатално ако не стане до 10 (примерно) минути? би било фатално ако не се открие уголемено сърце преди планова операция например. ама това не е спешно и има достатъчно време да се напарви, стига в града да има рентген. ама ако трябва по спешност да се направи дадена операция дали има или не уголемено сърце е вече без значение... операция трябва да се направи.
а иначе първата клиника за която ти казах преди 10 години (не знам точно колко са, всъщност) съвсем не е била по въпросните европейски стандарти, а по-скоро гаражна амбулатория. бавно и сигурно обаче хората са работили и са се развили до толкова че сага да могат да си позволят да си построят нещо истинско.

Противоречиш си,щом те могат значи какво пречи на другите да го направят или да се обединят.искаш ли да ти кажа какво според мен пречи,защото всеки се е хванал сам и си мисли,че може до безкрайност да е сам,няма как няма хора които всичко да могат да правят трябва си специалисти,те не могат да разберат,че не са конкуренция,това не е спорт(извинявам се на докторите за този тон,но това е картинката за момента).
User's Signature

#89 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2006 - 02:22 PM

Цитат

говорим за това че има клиники като Анимо където нямат рентген и ехограф (може и да имат в денонощната клиника, но не и в клоновете) но имат инструменти и материали, имат образовани специалист, и прости неща за бързи тестове като УВ лампа, микроскоп.

Да не речеш, че се заяждам l) Само уточнявам това, което ми е известно.

В Анимо нямат рентген, за ехограф не съм питала. Говорим за денонощната. Вярно, вече имат лаборатория, ама само там. Ми от другите им клонове какво да правят? Пращат изследванията по куриер, пък те докато стигнат, докато се върнат..... Освен това в т.нар. "клонове" едва ли има всичко. Аз лично знам такъв, в който няма UV лампа, а микроскопа е развален. Виж - за образованите специалисти - съгласна съм. Ама без инструментариум?!?.... Що да правим? Сигурна съм, че и на тях не им е лесно, да са им вързани ръцете, да препращат пациентите до еди кой си рентген, еди коя си лаборатория.... но понеже те са част от верига, едва ли зависи от самия специалист да се дооборудва. Това може да го направи само ръководството. Това ми е мнението по отношение на Анимо.

Сега - на въпроса "къде има оборудвани клиники".
Ами на мен до момента са ми известни няколко.
В една има едно, в друга друго, в трета - повечко апаратура. Може да нямат всичко, но поне са далеч от "гаражните изпълнения".

Разбира се, аз като потребител на вет.услуги бих предпочела да има всичко, но уви - това е положението на тоя етап. Не винаги лъскавата сграда е гаранция за качество. Или обратното - в мижаво помещение може да има достатъчно уреди и кадърен/ни лекар/и. Просто трябва да се намери баланса. А ако на едно и също място има и от двете (апаратура и добри специалисти) - е, дай боже всекиму да може да си позволи да ползва техните услуги.

Всеки сам избира за себе си къде ще води любимците си.

#90 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2006 - 02:36 PM

e извинявай бонбони ама това че един може не значи че всички могат. то си е до много фактори, някои от които дори случайни. защо не могат всички болници да са като Света Екатерина? м? а ако бяха всички ли щяха да имат достъп до лечение?
опитвате се да опростите нещо много сложно и да вмение вина на хората за това че нямат европейски доходи и възможност да работят в идниски клиники, даващи им възможност за пълна изява.
а до Шелти (за да не пълня повече темата) - разбира се че ме удовлетворява отговора. може само да ме радва това. ама когато няколко поста по-нагоре помоли да се даде отговор на вопроса поставен в началото на темата защо сама не го направи след като знаеш за такава? защо винаги предпочиташ да се заяждаш, ей това не мога да разбера. и да подчертая - не искам отговор

#91 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2006 - 02:39 PM

Цитат

защото всеки се е хванал сам и си мисли,че може до безкрайност да е сам,няма как няма хора които всичко да могат да правят трябва си специалисти,те не могат да разберат,че не са конкуренция,това не е спорт(извинявам се на докторите за този тон,но това е картинката за момента).

А! Това е много интересна част между другото. Тъкмо смятах да напиша нещо подобно.
Нека пишещите и четящите в този форум д-ри не се обиждат, ама в действителност е така.
Не мога да разбера защо има едно цупене, едно сърдене, едни кисели физиономии, когато се наложи да търсим мнение от друг техен колега? Може би не при всички е така, но поне на мен ми се е случвало нееднократно.
Като пример: питам "д-ре имаш ли еди какъв си уред", "ми нямам". Ами тогава ще отида на консултация със специалист, който има. Следва мигане, едно фино сърдене, че на моменти и разубеждаване, че нямало нужда.
Ясно е, човека си вика "тая сега като отиде при друг и после няма да се върне при мен", но дълбоко греши. Аз отивам за консултация. Ако съм решила да си сменям лекуващия вет ще го направя и без да го предупреждавам. Но след като съм доволна от досегашния, който е добър специалист - пак ще се върна при него... но той просто не разполага с всичко необходимо в даден случай.

Та в тази връзка - доктори, не ни се сърдете. Не всичко зависи от вас, да се оборудвате по последен писък на модата, когато опира до много пари. Пожелавам всекиму да има хубава лъскава клиника и много пациенти, за да си възвърне инвестициите, но докато това стане - ще сме принудени да ходим и по консултации.
Мен лично са ме поставяли в неловкото положение "как да кажа че отивам при колега". Ако щете вярвайте, но ми се е доревавало, знаейки че ще видя отсреща кисела физиономия.

#92 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2006 - 02:46 PM

Цитат

а до Шелти (за да не пълня повече темата) - разбира се че ме удовлетворява отговора. може само да ме радва това. ама когато няколко поста по-нагоре помоли да се даде отговор на вопроса поставен в началото на темата защо сама не го направи след като знаеш за такава? защо винаги предпочиташ да се заяждаш, ей това не мога да разбера. и да подчертая - не искам отговор

Аз лично няма да рекламирам никой.Защото според мен компетентните доктори и то в оборудваните клиники от реклама не се нуждаят.Посещаемостта е тяхната реклама!!!
User's Signature

#93 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 November 2006 - 02:49 PM

Цитат

e извинявай бонбони ама това че един може не значи че всички могат. то си е до много фактори, някои от които дори случайни. защо не могат всички болници да са като Света Екатерина? м? а ако бяха всички ли щяха да имат достъп до лечение?
опитвате се да опростите нещо много сложно и да вмение вина на хората за това че нямат европейски доходи и възможност да работят в идниски клиники, даващи им възможност за пълна изява.

Щом не могат поне да не го отричат.
User's Signature

#94 Потребителят е офлайн   d-r Papazov Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 November 2006 - 03:55 PM

Цитат

До този момент не съм чул или видял :
- доктор с рентгенови очи !!!
- доктор с ехогравски ръце !!!
- хирург да оперира без инструменти !!!
- лабораторни изследвания " на око " , а не с апаратура !!!

и най-перфектната апаратура в неграмотни ръце се превръща в куп ненужно желязо
User's Signature

гр.Стара Загора[br]042 / 25 61 01[br]д-р Ивайло Папазов 0886 846 352[br]

#95 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2006 - 04:04 PM

Цитат

и най-перфектната апаратура в неграмотни ръце се превръща в куп ненужно желязо

То и обратния вариант важи с пълна сила,но все пак и най-кадърния доктор между четири стени с една операционна маса дори е кръгла нула,ако няма инструментариум и оборудване.
User's Signature

#96 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2006 - 06:36 PM

Много, много дълго време не писах, макар че за някои реплики ръцете ме сърбяха, но напоследък съм забелязала, че, ако недай Боже, мнението ми не съвпада с масово изразеното е едва ли не богохулство. Все пак ще руискува, като много моля никой лично да не се засяга, защото аз не визирам никой конкретно
Първо ми се струва, че правите малко размесване на две различни понятия. За клиники ли си говорим или за ветеринарни кабинети. Защото едно е да искате ветеринарният ви лекар да вложи пари в измазването и обзавеждането с нови шкафове на КАБИНЕТА СИ, в който водите животинчето за годишна ваксина, за обезпаразитяване и други такива редовни и задължителни мероприятия и съвсем друго да искате от него да изтегли безбожна сума, да гладува 10 години, за да обзаведе клиника. Нещата са коренно различни. А и не може всеки кабинет да стане клиника. но пък не е нужно всеки път да биете 2 часа път до клиниката в града за годишната ваксина, нали?
Второ - Незнaя, Bonboni, какви са познатите ти и какви са доходите им, но аз лично с очите си всеки ден виждам хора да отказват животоспасяващи операции, заради липса на средства. Чух, как човек, каза "Отрежете ми крака, не мога да платя импланта" и куп други такива и колкото и странно да звучи МАСОВАТА част от българите НяМАТ пари за скъпи манипулации на животните си, но това НЕ ги спира да си взимат пале от съседа (например). Твърде малко са хората , които няма да се интересуват от цената на лечението на любимеца си. В този форум хората за ИЗКЛюЧЕНИЕ, не правило
Трето - казвате пет лекаря да се съберат и да направят клиника. Ми добре, ама лекаря е завършил медицина, не икономика или стопанско управления. Ми това си е цяло висше бе хора.
И последно - в България, ЕДИНСТВЕНАТА болница, в която може да ти е удоволствие да влезеш е Св. Екатерина. Тя е държавна болница, но е една и има мн негативи, които влачи след себе си, с повечето аз съм съгласна. Всички частни клиники са собственост на хора, които първо са натрупали капитал, ПО ДРУГ НАЧИН, а после са го вложили в болница и повечето собственици на частни клиники НЕ СА ЛЕКАРИ ИЛИ са лекари отдавна спрели да практикуват и занимаващи се с бизнес. Двете неща са на практика несъвсместими. да имаш клиника не е част от медицинската професия.
И незнам защо сте решили, че на хората им е приятно да работят в бедно обзаведени кабинети - не им е, на вас би ли ви било приятно... И аз не искам да уча в студени зали и да се редим 50 човека на един труп в секционната, ама се налага.... защото няма пари, а аз нямам как да извадя, без да обрека семейството си на глад, и да си построя собствен университет.... а и се съмнявам, че и да искам да го обрека на глад, някой ще ми даде толкова пари - нали нямам реално как да ги върна!
П.П. И не спекулирайте с Хипократовата клетва. поне си направете първо труда да я прочетете. Там никъде, никой не се кълне, че ще тегли заем, за да строи клиники. Говори се за морал и ценности, не за финансови възможности!
User's Signature

Прави каквото трябва, да става каквото ще!

#97 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2006 - 07:44 PM

d-r Papazov,
ok maлко пресилено от моя страна казано но наистина мисля че за капацитета на Ст.ЗАгора и кучетата и котките в този град -вет. клиники са малко в повече..
User's Signature

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"

#98 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 November 2006 - 09:38 PM

Цитат

За клиники ли си говорим или за ветеринарни кабинети. Защото едно е да искате ветеринарният ви лекар да вложи пари в измазването и обзавеждането с нови шкафове на КАБИНЕТА СИ, в който водите животинчето за годишна ваксина, за обезпаразитяване и други такива редовни и задължителни мероприятия и съвсем друго да искате от него да изтегли безбожна сума, да гладува 10 години, за да обзаведе клиника.

По повод глагола ,както си го спрегнала - "искате"."Искате" от доктора да изтегли безбожна сума и да гладува 10 години ,че да обзаведе клиника".На нас ли да ни я обзаведе или за себе си ,че да намажем и ние ли като я посещаваме? И после да благодарим до амина за това. че е гладувал заради нас и нашите "искания" .Аз например не се жалвам по форумите какво трябва да тегля и да правя капиталовложения ,за да съм в час и да бачкам ,за да оцелея.
На всички ни е писнало да тичаме от доктора до лабораторията ,после до рентгена и ехографа (с болно животно ,забележи) и обратно - доктора ,лабораторията ,доктора, ехото ,рентгена ,доктора ,лабораторията...Най- умилителното в тези упражнения е загубата на време- не нашето свободно време, а времето, което се губи за действие- за лечение!Ето това не искаме.Да губим време.А пък за лекаря с морал и ценности ,но без "финансови възможности" както казваш - ае мерси.Както и на обратния вариант. Ако ценностите ти нашепват, че може да блъскат с кучето (примерно с опасност за живота) десетки километри в задръствания, за да направят изследвания ,че да го лекуваш после...ами - ей т`ва са си ценостти и морал!
п.п.нищо против лекарите като такива.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#99 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2006 - 07:57 AM

Агалина, нищо лично, уважава те, но .... какво значи "не ми трябва доктор с морал, но без пари". Значи ли това, че само мамини синчета с неизброими авоари от мама и татко имат право да следват медицина (каквато и да е). Защото аз имам и такива колеги, някои са страхотни, но повечето са най-мързеливите и безскрупулни сред колегите ми, захванали се с това само с цел печалба и живеещи с чувство за безнаказаност.
Аз също нямам против и намирам за нормално изявеното от вас желание за хубави клиники. И аз имам куче, и аз искам хубава лъскава клиника за него. Имам и роднини, и тях искам да мога да заведа в хубава, добре подредена и оборудвана болница. Но ми се налага да се съобразявам с действителността.
Всички много говорите за този кредит. Аз съм съгласна, че за малки инвестиции (под малки разбирам възвръщаеми), кредитът е добър вариант. Но и този кредит се дава с условия, трябва да докажеш, че имаш възможност да го върнеш, а и да имаш възможност да заложиш нещо, та, ако не го върнеш, да ти конфискуват залога. Ами аз нямам собствен апартамент, нямам на практика нищо собствено, тоест нямам какво да заложа. Много ми се иска, като завърша, да мога да имам собствена клиника, в която няма да връщам хората, защото нямат пари, а ще избивам техните разходи от такси на по-богати хора със скъпи изследвания. Но за съжаление т'ва твърде много бие на комунизъм, а ние все пак сме демокрация. Болестите не питат, дали да ходят по богатите или по бедните. Скъпите клиники=скъпи такси за лечение=недостъпност до здравеопазване за широка маса от хора. Сега превеждам материал за здравеопазването в Евросъюза. В специална клауза е постигната договореност за поддържане, в някои клиники, на ниски цени, за да има достъп широката маса до здравеопазване. Скъпите клиники и безбожни цени, които, ако не можеш да си позволиш, просто мреш, ги има в Америка, не в Европа. Не че и там няма скъпи, но има и евтини!
Съгласна съм, че е хубаво да има 2 -3 хубави, добре обзаведени клиники в София, 2-3 в Пловдив и другите големи градове и по една в по-малките, но става бавно, а и трябва да се спре до там. Наистина не може всеки квартален ветеринарен кабинет да се превърне в клиника и не е редно за годишна ваксина да ходиш на края на София, защото там е клиниката.
Не е редно и лекаря да тегли кредити, да се занимава със строителство, с мениджмънт и с управление на болница. За това си има набор от специалисти - лекаря е завършил за да работи ЗА собственика на дадена клиника, а не да я притежава и управлява. Иначе просто няма да му остане време да практикува и да се осъваршенства, което пък съм на 1001% съгласна, че е абсолютно задължително! Все пак денонощието има 24 часа.
П.П. Извинявам се за глагола "искате". Много моля "искате" да се чете, като "предлагате,давате конструктивната идея..."
User's Signature

Прави каквото трябва, да става каквото ще!

#100 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2006 - 09:41 AM

Много мислих по темата и подозирам, че и двете страни неправилно реагират на въпроса... май Теди най-добре напипа точната посока.
Всякакви големи и относително големи капиталовложения имат нужда от ИКОНОМИСТ, който да ги управлява, в противен случай най-често... се провалят.
Не става въпрос за самото капиталовложение, а за това, че колкото по-голямо е, толкова по-сложно "плува" в административното бюрократично море.
Колко безсънни нощи прекарва всеки един частник, собственик на някаква фирма, над данъчните декларации... как се губи в безумното море от закони... ако попадне на умен счетоводител - добре, но повечето в тази професия също са... за единия хляб n)
Та: една собственост трябва да се управлява. Не е достатъчно 5 доктора да се съберат и да направят клиника, като всеки тегли кредит или фирмата им си осигури кредитна линия, или нещо друго. Те трябва и да излязат на печалба...
Лошото е, че ветеринарните кабинети, наред с книгоиздаването и други разни браншове, са непечеливш бизнес - т.е. такъв, в който капиталовложенията се изплащат бавно. Значи - не става за пране на пари b) , нужно си е дългосрочно инвестиране...
Друг е въпросът, че една добре оборудвана ветеринарна клиника по мое мнение ЩЕ СЕ ИЗПЛАТИ бързо и ще излезе на печалба. Просто... на ветеринарните доктори, както и на много други частници, освен средства им липсва и правилна стратегия.
И друг е въпросът, че като всеки нормален българин от комунистическото и пост-комунистическото общество, на ветеринарите не им е много присъщо поемането на големи рискове....
Ето ви една идея: влизаме в ЕС. Издирете веригите клиники там - има такива - и ги ПОКАНЕТЕ да инвестират в България. Вярно, тук цените на услугите са по-кофти и печалбата по-малка, но пък и заплатата на докторите не е 3000-4000 евро, а 300-400 ще стигнат... НАМЕРЕТЕ инвестиции, хора! Не стойте със скръстени ръце да чакате да ви паднат от тавана или да се оборудвате на парче.
Както идват банките, метро, практикер и прочие, така е логично да дойдат и другите браншове.
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

• (7 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни