Кои са вет.клиники в БГ
Публикувано: 13 November 2006 - 10:22 AM
Публикувано: 13 November 2006 - 12:03 PM
По въпроса ми за полудяването- беше казано ,че някой се морял да се усъвършенства заради нас ;по преди пък ми беше казано ,че нямало такава клиника ,която да отговаряла на моите свръх изисквания ;че по натам ще се прави клиника ,щото щяла да се амортизира докато се изплатят кредитите ; че хората нямали пари за лечение и какви ли не още такива...Ама ей ,хора ,бе - не го правете за нас или мен .Правете го за себе си.Срам ,ама ще сложа онази фраза - медицина без пари не се прави.
А пък за морала - всички познаваме лекари ,които не взимат пари за лечение на бездомни животни или казват на бабата с болното коте, като попита "колко пари докторе" - "Ми два лева, госпожа" , макар че толкова струва само абоката примерно.Такива работи.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 13 November 2006 - 04:27 PM
Един път да се съглася на 100% с теб. Точно затова мисля, че цялата тази дискусия беше безмислена, защото мнго глупости се писаха.
Не търсете големи и лъскави клиники, а търсете добрите специалисти. Да, най-вероятно ще ги намерите в хубави клиники, но мотивът е важен. Специалистът , а не сградата.
Абсолютно съм съгласен с agalina с я поздравявам!
Защо беше нужно да се задава въпроса, кои клиники отговарят на ... , ами естесвено клиниката , в която ходиш заради добрите лекари.
Публикувано: 13 November 2006 - 05:47 PM

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Публикувано: 13 November 2006 - 05:50 PM
Цитат
Нещо взех да губя нишката...
Bonboni,
по кое се познава, кой лекар е добър - по апаратурата ли?

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 13 November 2006 - 06:06 PM
Бяхме стигнали до някъде сега пак започваме отначало.

Публикувано: 13 November 2006 - 06:09 PM
Цитат
С някои хора трудно се разговаря!!!
Аз например нямам апаратура за биохимия и кръвна картина, но в хуманната лаборатория имат чудесен апарат с опции за куче, котка и кон. Цените са приемливи и за мен е доста удобно. Какъв извод ще си направиш за мен като видиш, че не разполагам с апаратура ?
А, как да разпознаеш някого колко е добър, ако и това не знаеш никой не може да ти помогне!
Публикувано: 13 November 2006 - 06:13 PM

Публикувано: 13 November 2006 - 06:26 PM
Ама а де, никой не я заключва или цензурира!
Публикувано: 13 November 2006 - 06:32 PM

Публикувано: 13 November 2006 - 06:39 PM
ако само ветклиниките ни изостават от евростандартите - с мед да ги мажем!
Истината и в очите, и отзад, е, че живеем тук, сега, при тези условия - далеч от всякакви евростандарти. Условия, дето съвсем не са така розови, както ти изглеждат. Някои впрочем може и да са в стандартите, ама са шепа хора... И развитието на бизнеса на ветеринарните лекари е в пряка връзка с платежоспособността на клиентите, а таз' платежоспособност е...
(Всъщност ние и евростандартите ги разглеждаме горе-долу като обещаваното светло бъдеще... Но това е друга тема.)
Така и не разбрах къде е заяждането във въпрос "Колко според теб е средният доход на член от семейство на средностатистическия българин?" Оставам с впечатлението, че имаш много превратна представа за тези доходи. Дори въпросният средностатистически гражданин да има куче домашен любимец...
Когато някой тръгне да развива бизнес, длъжен е да се съобразява с пазарната ситуация - а тя съвсем не предполага оптимизъм за действия от рода "инвестирай", "тегли кредит"... При това лекарят е учил да лекува, не да развива бизнес и да инвестира. Един лекар може да е великолепен специалист и невероятен човек и да отгърми на първия си опит в бизнеса... Не можеш да обвиняваш лекар, че е лош бизнесмен.
А това, че хората имат различно мнение от твоето, съвсем не значи, че се заяждат. И имат същото право, както и ти, да го изразяват.

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 13 November 2006 - 06:42 PM

Публикувано: 13 November 2006 - 07:01 PM

Публикувано: 13 November 2006 - 07:06 PM

Публикувано: 13 November 2006 - 07:59 PM
Публикувано: 14 November 2006 - 06:13 AM
Затова, моля ви, някой от личен опит да каже добър диагностик? Техника ще се намери.
Публикувано: 14 November 2006 - 09:00 AM
Цитат
Ми ей за това става въпрос. Повечето доктори, поставят диагноза "на око" и то не защото са толкова некадърни, а защото не могат да се направят необходимите изследвания, които да им потвърдят болестта.
Имаме случай с куче, на което 7 месеца не могат да определят какво му е. 6 различни доктора поставят 6 различни диагнози. А кръвната картина направена в 2 лаборатории (хуманна и ветеринарна) показват коренно различни резултати (според ветеринарната кучето е в отлично здраве). Накрая се оказа, че е Еозинофилен Миозит, а през тези 7 месеца кучето беше натъпкано с килограми различни антибиотици.
Публикувано: 14 November 2006 - 09:43 AM
Според мен не е трудно да се предполага еозинофилен миозит без никакво оборудване. Има си характерна клиника. За сигурна диагноза се ползват услугите на патохистолог.
Колкото до лабораториите, това е една много много болна тема.

Вход

Горе
Цитиране +