Dog.bg Форуми : Куче и клетка ?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Куче и клетка ?

#1 Потребителят е офлайн   rottweiler285 Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 June 2014 - 01:10 PM

Взех мини пинчер преди 2 дена. Реших да го сложа в клетка за да не прави бели докато ме няма, но като го сложа в клетката не спира да скимти и да се опитва да лае. Какво да направя за да се чувства спокойно в клетката и да не скимти?

#2 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 June 2014 - 03:01 PM

Каква е клетката? Достатъчно голяма да играе ли?
Сложи му играчки вътре.
Тренирай го постепенно: вкарай го в клетката за 5 мин, разходи се из апартамента ....когато се успокои кучнцето, го пусни. Постепенно увеличавай времето. Може като за начало да го научиш да спи там.
Много е важно като се разкимти НЕ отивай да му обръщаш внимание, НЕ го упокоявай или не го пускай от клетката, а само когато е спокойно, без много емоция му отвори клетката.

#3 Потребителят е офлайн   rottweiler285 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 June 2014 - 05:19 PM

Не е малка клетката, сложил съм му играчки вътре, може да си играе. Скимти около 15-20 минути и се успокоява но като вляза в стаята при него и пак започва и тогава го пускам докато си свърша работата и пак го слагам, но ми е гадно като го затварям така... А пък от друга страна не искам да наръфа всичко... Ще пробвам така за по 5 минути да го оставям и после да го пускам докато не свикне да седи в клетката.

#4 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 June 2014 - 09:10 AM

Може в клетката да го приканваш с някакво лакомство..., като влезе да му дадеш лакомство и да го похвалиш.

#5 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 21 June 2014 - 09:56 AM

Не знам какво очаквате от кученце, с което живеете от два дни?...

Вярно,човек понякога трябва да оставя кучето си само,но не може ли да не е в клетка? Все пак факта,че то е затворено ,сам по себе си обезсмисля "двойното" подсигуряване... Не желая да зная колко често отсъствате,или защо не давате възможност на бебето да Ви чака свободно ?
А дали във Ваше присъствие ( или отсъствие) то ще прави бели (???) е все едно - това ще е отражение на отношението към него . Всъщност ( ако желаете кажете ) досега как се развиват отношенията помежду ви? Питам не за друго, а защото много са ми интересни хора ,които започват да дават съвети,без въобще да са запознати с каквото и да е около дадено питане.
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#6 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 June 2014 - 11:11 AM

Показване на мнениетоstarrkopf, в 21 June 2014 - 09:56 AM, написа:

Питам не за друго, а защото много са ми интересни хора ,които започват да дават съвети,без въобще да са запознати с каквото и да е около дадено питане.

Клетката е перфектен начин, както да си запазиш къщата , така и здравето на малкото кученце. Естествено, това е валидно при определени условия, а именно клетката не е наказание за кутрето, а е неговото неприкосновено място. Абсолютно правилно е , ако ще се ползва като метод, да е от ден 1 на животинката вкъщи. Има много по темата.

Моето куче предпочита да спи в клетката си, да си носи лакомствата и играчките там и до ден днешен, въпреки че клетката заема място и ми пречи, не я махам, а е с отворена вратичка вече 2 години.

#7 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 21 June 2014 - 12:12 PM

Показване на мнениетоdiadra, в 21 June 2014 - 11:11 AM, написа:

Клетката е перфектен начин, както да си запазиш къщата , така и здравето на малкото кученце. Естествено, това е валидно при определени условия, а именно клетката не е наказание за кутрето, а е неговото неприкосновено място. Абсолютно правилно е , ако ще се ползва като метод, да е от ден 1 на животинката вкъщи. Има много по темата.

Моето куче предпочита да спи в клетката си, да си носи лакомствата и играчките там и до ден днешен, въпреки че клетката заема място и ми пречи, не я махам, а е с отворена вратичка вече 2 години.

Добре , аз имам пет кучета и всички са.... дами . Според Вас ( не желая да ме смятате за саркастичен ) следвайки логиката Ви , как ще изглежда завършекът на Вашето мнение ,ако реша за се съглася ?
Затова мнозина потребители считат,че винаги съм пишел с недомлъвки ( даже една дама отиде още по-напред в разсъжденията си , набеждавайки ме ,че така съм доказвал на останалите колко били глупави ) ...

Ако някой толкова е загрижен за къщата и здравето на кучето си, защо не му отделя нужното време ?
И вместо да подхвърлят лакомства в клетката ,защо не оставят бебетата си да се ориентират в обстановката и да създават навици ( не само използвайки същите тези лакомства ,но и поведението си ) , които ще са в унисон с истинските отношения - такива ,каквито ще са полезни и на двете страни ?

Кучетата гризели предмети ... - естествено,след като не им се обръща внимание,или постоянно някои стопани поправят "грешното" им поведение...
Или - стопанинът не знае как да покаже на кучето си, че неговото временно отсъствие с нищо няма да го застраши . И вместо да започне постепенно да го оставя само ( поощрявайки го ) , той намира решението в клетката .

И друго много ме озадачава : значи може майката да остане с бебето си ( де да знам колко време - става дума за човешката майка) , но един стопанин не може да се организира и да отдели в началото достатъчно време на новопоявилото се кученце... Странна работа.
Не съдя никого - всеки сам определя как ще живее с кучето си,но не мога да разбера защо им се приписват черти от характера ( като странни ) , които са съвсем естествени за дадена ситуация.
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#8 Потребителят е офлайн   Z. Peev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2014 - 01:57 PM

Ако работодателят ми даваше дни отпуска за гледане на малко куче, човече, не се съмнявай, че щях да се възползвам и надали щях да бъда единствен.

#9 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 21 June 2014 - 02:06 PM

Показване на мнениетоrottweiler285, в 20 June 2014 - 01:10 PM, написа:

Взех мини пинчер преди 2 дена. Реших да го сложа в клетка за да не прави бели докато ме няма, но като го сложа в клетката не спира да скимти и да се опитва да лае. Какво да направя за да се чувства спокойно в клетката и да не скимти?

За какъв период от време става въпрос да стои затворено? На каква възраст е кученцето? Куче под 4-5 м е противопоказно да стои затворено повече от 3 часа дори и нощем.

#10 Потребителят е офлайн   rottweiler285 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 June 2014 - 02:35 PM

По принцип в клетката не го оставям за повече от 2 часа, но през нощта го затварям за да не прави бели вън и сутринта като го изкарам си свършва работата (горе долу започва да си изгражда хигиенни навици). Кучето е на 50 дена. Тази вечер мисля да му оставя вратичката отворена и да му сложа от онези стелки които го приканват да си свършва работата върху тях и ако не направи някоя беля вече няма да го затварям вечер. Сега остава да измисля какво да правя през деня докато отсъствам...

#11 Потребителят е офлайн   shmotz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2014 - 03:39 PM

Аз бих Ви предложил да му направите една кошарка, да му отделяте цялото си свободно време /поне в началото/, да му сложите един вестник или памперс в кошарката и да го приучите да си върши там работите /има доста теми във форума как да го направите/ и накрая в един прекрасен момент ще установите, че и кошарката не Ви е необходима...в крайна сметка ще имате приятел до себе си, макар и с джобен размер, а не жива и злобна "играчка".

Самото заглавие на темата е смешна за мен - куче и клетка? - да, само при транспорт! ... все едно папагал на повод...несериозно е според мен. Кучето Ви, макар и мини порода, си е куче. Аз не бих си държал кучето в кафез, дори и да е голямо, колкото мишка - то си остава куче. Сега май седи в клетката през деня, докато сте на работа и през ноща...значи не е в клетка по няколко часа на ден...

...и пак според мен, всеки решил да гледа домашен любимец, трябва да е наясно, че може да има жертви, но може и да няма.

Успех!:ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 22 June 2014 - 03:58 PM

Твърде е мъничко, за да го затваряте. Така може да се опикава в клетката и стои гладно и жадно. В този случай наистина съвета за заграждението е най-доброто решение :ba_025: . Има доста мрежички или дървени оградки, от които може да си сглобите оградка от 1-2 квадрата поне.

#13 Потребителят е офлайн   EDI-P Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2014 - 10:02 PM

Показване на мнениетоZ. Peev, в 21 June 2014 - 01:57 PM, написа:

Ако работодателят ми даваше дни отпуска за гледане на малко куче, човече, не се съмнявай, че щях да се възползвам и надали щях да бъда единствен.

И аз бих се възползвала.С огромно удоволствие!!!

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни