Куче и клетка ?
Публикувано: 20 June 2014 - 03:01 PM
Сложи му играчки вътре.
Тренирай го постепенно: вкарай го в клетката за 5 мин, разходи се из апартамента ....когато се успокои кучнцето, го пусни. Постепенно увеличавай времето. Може като за начало да го научиш да спи там.
Много е важно като се разкимти НЕ отивай да му обръщаш внимание, НЕ го упокоявай или не го пускай от клетката, а само когато е спокойно, без много емоция му отвори клетката.
Публикувано: 20 June 2014 - 05:19 PM
Публикувано: 21 June 2014 - 09:56 AM
Вярно,човек понякога трябва да оставя кучето си само,но не може ли да не е в клетка? Все пак факта,че то е затворено ,сам по себе си обезсмисля "двойното" подсигуряване... Не желая да зная колко често отсъствате,или защо не давате възможност на бебето да Ви чака свободно ?
А дали във Ваше присъствие ( или отсъствие) то ще прави бели (???) е все едно - това ще е отражение на отношението към него . Всъщност ( ако желаете кажете ) досега как се развиват отношенията помежду ви? Питам не за друго, а защото много са ми интересни хора ,които започват да дават съвети,без въобще да са запознати с каквото и да е около дадено питане.

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/
Публикувано: 21 June 2014 - 11:11 AM
starrkopf, в 21 June 2014 - 09:56 AM, написа:
Клетката е перфектен начин, както да си запазиш къщата , така и здравето на малкото кученце. Естествено, това е валидно при определени условия, а именно клетката не е наказание за кутрето, а е неговото неприкосновено място. Абсолютно правилно е , ако ще се ползва като метод, да е от ден 1 на животинката вкъщи. Има много по темата.
Моето куче предпочита да спи в клетката си, да си носи лакомствата и играчките там и до ден днешен, въпреки че клетката заема място и ми пречи, не я махам, а е с отворена вратичка вече 2 години.
Публикувано: 21 June 2014 - 12:12 PM
diadra, в 21 June 2014 - 11:11 AM, написа:
Клетката е перфектен начин, както да си запазиш къщата , така и здравето на малкото кученце. Естествено, това е валидно при определени условия, а именно клетката не е наказание за кутрето, а е неговото неприкосновено място. Абсолютно правилно е , ако ще се ползва като метод, да е от ден 1 на животинката вкъщи. Има много по темата.
Моето куче предпочита да спи в клетката си, да си носи лакомствата и играчките там и до ден днешен, въпреки че клетката заема място и ми пречи, не я махам, а е с отворена вратичка вече 2 години.
Добре , аз имам пет кучета и всички са.... дами . Според Вас ( не желая да ме смятате за саркастичен ) следвайки логиката Ви , как ще изглежда завършекът на Вашето мнение ,ако реша за се съглася ?
Затова мнозина потребители считат,че винаги съм пишел с недомлъвки ( даже една дама отиде още по-напред в разсъжденията си , набеждавайки ме ,че така съм доказвал на останалите колко били глупави ) ...
Ако някой толкова е загрижен за къщата и здравето на кучето си, защо не му отделя нужното време ?
И вместо да подхвърлят лакомства в клетката ,защо не оставят бебетата си да се ориентират в обстановката и да създават навици ( не само използвайки същите тези лакомства ,но и поведението си ) , които ще са в унисон с истинските отношения - такива ,каквито ще са полезни и на двете страни ?
Кучетата гризели предмети ... - естествено,след като не им се обръща внимание,или постоянно някои стопани поправят "грешното" им поведение...
Или - стопанинът не знае как да покаже на кучето си, че неговото временно отсъствие с нищо няма да го застраши . И вместо да започне постепенно да го оставя само ( поощрявайки го ) , той намира решението в клетката .
И друго много ме озадачава : значи може майката да остане с бебето си ( де да знам колко време - става дума за човешката майка) , но един стопанин не може да се организира и да отдели в началото достатъчно време на новопоявилото се кученце... Странна работа.
Не съдя никого - всеки сам определя как ще живее с кучето си,но не мога да разбера защо им се приписват черти от характера ( като странни ) , които са съвсем естествени за дадена ситуация.

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/
Публикувано: 21 June 2014 - 02:06 PM
rottweiler285, в 20 June 2014 - 01:10 PM, написа:
За какъв период от време става въпрос да стои затворено? На каква възраст е кученцето? Куче под 4-5 м е противопоказно да стои затворено повече от 3 часа дори и нощем.
Публикувано: 22 June 2014 - 02:35 PM
Публикувано: 22 June 2014 - 03:39 PM
Самото заглавие на темата е смешна за мен - куче и клетка? - да, само при транспорт! ... все едно папагал на повод...несериозно е според мен. Кучето Ви, макар и мини порода, си е куче. Аз не бих си държал кучето в кафез, дори и да е голямо, колкото мишка - то си остава куче. Сега май седи в клетката през деня, докато сте на работа и през ноща...значи не е в клетка по няколко часа на ден...
...и пак според мен, всеки решил да гледа домашен любимец, трябва да е наясно, че може да има жертви, но може и да няма.
Успех!

Публикувано: 22 June 2014 - 03:58 PM