Dog.bg Форуми : С какво храните хъскито си?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (110 Страници) +
  • « Първа
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

С какво храните хъскито си?

#1041 Потребителят е офлайн   kalina_vn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 October 2009 - 11:23 AM

Белкандото и Бак не го яде ...

Ами за Nutrience и Dogland ... нашия и двете ги хапва ама дали са добри ? Nutriencе- се води висок клас ама някой с мнение за нея?
User's Signature

Качена снимка

#1042 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2009 - 01:10 PM

Важното е как се отразява на Бак преди всичко.

На него може добре да му се отразява, на друго куче не...
Аз примерно не съм доволна от прехвалената про план. Джек я яде с удоволствие, ама...не е толкова добре колкото с Юканубата примерно, която хич не я яде, но той от нея заприлича на куче.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#1043 Потребителят е офлайн   kalina_vn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2009 - 02:21 PM

Бак най-добре се чувства като му готвя ама нямам тази възможност постоянно ...
User's Signature

Качена снимка

#1044 Потребителят е офлайн   fai7h Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 31 October 2009 - 12:37 PM

здравейте.имам въпрос.понеже аз нямам възможност да купувам на кучето хубави храни за момента и му давам готвено.знам че не трябва да има много подправки,но има ли храни които да не му се дават.например давам и ябълки и ги яде ориз и картофи също яде малко неохотно като свърши месото,но няма избор ab_041.gif сега и дадох боб само това има тука и тя не го и помирисва.някакви неща които повече биха и харесали и тн?

#1045 Потребителят е офлайн   excalibur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 October 2009 - 04:24 PM

Цитат(fai7h @ Oct 31 2009, 11:37 AM) <{POST_SNAPBACK}>
здравейте.имам въпрос.понеже аз нямам възможност да купувам на кучето хубави храни за момента и му давам готвено.знам че не трябва да има много подправки,но има ли храни които да не му се дават.например давам и ябълки и ги яде ориз и картофи също яде малко неохотно като свърши месото,но няма избор ab_041.gif сега и дадох боб само това има тука и тя не го и помирисва.някакви неща които повече биха и харесали и тн?

Извинявам се много ама да попитам.Ти куче ли храниш или прасе? Защо преди да си вземете какъвто и да било домашен любимец не си зададете въпроса дали ще можете да се грижите добре за него през целият му живот,а не за месец два до като му се нарадвате.Извинявам се за грубият тон,но винаги ме е било яд на такива стопани.Какво е това,давам му фасул и ябълки,наистина ми е жал за твоят любимец.Ако неможеш да се грижиш пълноценно за него по-добре му намери нов стопанин.Извинявай,но за мен това е пълна безотговорност.Грижата не се изразява само с гушкане и игри,защото с този фасул няма да му е много до игри на твоят кучо.Знам,че след горе написаното сигурно ще ме напсуваш,но това ми е мнението и никой неможа да ми го промени.За това е ЛЮБИМЕЦ за да се грижим за него наистина с любов,а грижите са свързани със средства не само с желания.
User's Signature

Качена снимка

#1046 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 31 October 2009 - 10:16 PM

Горният пост е наистина малко груб но със право. Относно въпроса във форума има раздел "Хранене" можеш да прочетеш там доста работи относно храненето. Лично на мен много работа ми свърши. Даже си има рецепти за домашно приготвена храна СПЕЦИАЛНО за кучето.
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#1047 Потребителят е офлайн   fai7h Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 01 November 2009 - 12:50 AM

просто попитах.откъде да знам какво яде кучето и тн никога не съм имал куче не е нужно да ме нападате така.нали затова питам защото не знам.а вие вместо да ме нападате като дебили ми отговорете човешки.и excalibur недей да ме изкарваш като недобросъвестен стопанин.изобщо не ме познаваш и нямаш право да ме съдиш!!!!!ако бях такъв нямаше да се интересувам какво е най-добро за моето куче!!

#1048 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 November 2009 - 02:31 PM

Кучетата не се хранят с храни за хора. Някои неща са вредни и абсолютно противопоказани за тях, други не ги усвояват и съответно няма смисъл да им се дават, трети създават трети проблеми и т.н.. Прочети в разделите за хранене и намери най-подходящия вариант за твоето куче.
Мое мнение е, че за това би трябвало да се интересуваш и преди да вземеш кученце и изказване от типа "дадох му боб, защото тук има само това" определено звучи зле. Поне на мен и през ум не би ми минало да дам боб на някое от кучетата ми, да не говорим колко "разумно" е това...
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#1049 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2009 - 02:53 PM

Подкрепям поста на Huskypower.
На всяко куче различните храни му действат различно - моята повръща от картофи (само от пържени не, но не я храня с това), от цаца получава разстройство, а познати кучета се хранят с картофи - нищо им няма, с цаца също - пак нищо им няма.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#1050 Потребителят е офлайн   excalibur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 November 2009 - 03:56 PM

Цитат(fai7h @ Oct 31 2009, 11:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
просто попитах.откъде да знам какво яде кучето и тн никога не съм имал куче не е нужно да ме нападате така.нали затова питам защото не знам.а вие вместо да ме нападате като дебили ми отговорете човешки.и excalibur недей да ме изкарваш като недобросъвестен стопанин.изобщо не ме познаваш и нямаш право да ме съдиш!!!!!ако бях такъв нямаше да се интересувам какво е най-добро за моето куче!!

Казваш: От къде да знам какво яде кучето и тн. Ами аз съм отгледал много кучета,котки и какви ли не животни,но всеки вид или порода си изискват специално отношение не е само да го вземеш.След като моите деца ми казаха,че искат Хъски а аз въобще нищо не знаех за тази порода като начин на гледане,темперамент и всичко свързано с нея.Един месец преди да го взема разгледах всички сайтове за хъски,регистрирах се и във форума и след като, да не кажа голяма дума-изчетох всичко и прецених,че ще мога да му усигуря необходимото за неговото добро развитие.Един ден им казах.- Деца утре си взимаме кутре.Бях вече намерил предварително md_064.gif Така,че ти имаш куче като гледам от постовете ти от 2/3 седмици и казваш от къде да знам какво да му давам,не ми звучи много отговорно.Отдели малко време и се поразтърси насам-натам има много хубави теми написани за това и то от специалисти.Така,че успех дано да намериш най-доброто за твоето кутре.И въобще не те нападам,просто не са ни виновни животните да страдат заради нашето безхаберие.Него казвам само на теб и на мен съм си го казвал re_037.gif Успех и да ти е жив и здрав кучо....
User's Signature

Качена снимка

#1051 Потребителят е офлайн   TokioHotel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2009 - 04:05 PM

За съжаление, много хора си взимат куче без да знаят каквото и да е за отглеждането му и без да преценяват, че за да осигуряват добър живот за любимеца си, са нужни пари.
fai7h, прочетете раздел "Хранене" и се постарайте да осигурите най-доброто за кучето Ви.
User's Signature

Качена снимка

Любителите на животни са особена порода хора,
хуманни и щедри духом, способни на дълбока съпричастност,
може би малко склонни към сантименталност и със сърца, големи колкото безоблачното небе.

#1052 Потребителят е офлайн   fai7h Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 01 November 2009 - 05:42 PM

да ви кажа не съм очаквал че ще имам куче.това ми "изпадна" така да се каже.предпочетох да го взема да го гледам аз отколкото баба ми да го държи цял живот вързано.все пак мерси за съветите.

#1053 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 01 November 2009 - 06:46 PM

Цитат(Meto @ Oct 31 2009, 10:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Горният пост е наистина малко груб но със право. Относно въпроса във форума има раздел "Хранене" можеш да прочетеш там доста работи относно храненето. Лично на мен много работа ми свърши. Даже си има рецепти за домашно приготвена храна СПЕЦИАЛНО за кучето.

Не нападам, показвам път да намериш информация. Същата която ми беше показана когато се регистрирах тук. Успех с кутрето.
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#1054 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 02 November 2009 - 06:42 PM

TokioHotel, някой пък бързо се окопитват като влезе кучето в дома им... smile.gif Хората се променят, нали знаеш... И аз съм бъркала. Бях като fai7h, само дето не съм давала боб и готвено, но в общи линии не бях много образована що се отнася до отглеждането на куче. Бях гледала само котки, пък виж докъде стигнахме с Райа ab_041.gif И аз питах, но наистина- повече четях, отколкото питах...
fai7h, прегледай най- важните теми, за момента са тази за храненето и за доминантното поведение, сиреч за правилата, които трябва да въведеш вкъщи, и които трябва да се спазват безпрекословно от всички членове на семейството, ако искате да отгледате пълноценно куч!
Знам, че е много "работа"... аз първите две седмици се сцепвах от четене във въпросните теми и изобщо из целия форум... Подреждай всичко систематично в главата си, да не стане каша, "пресей" най- важните работи за малкото куче, и тези, които изискват по- напредналия етап от развитието му. А и винаги можеш да питаш "може ли, полезно ли е" преди да Опиташ! Зареди се с търпение и нерви smile.gif ще са ти нужни!
И спирам, че го превърнах в говорилня, за което се извинявам предварително!!! ae_085.gif

#1055 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 November 2009 - 09:48 PM

fai7h казва, че на момента няма възможност до му купи храна, а ти excalibur отговаряш доста пубертетски eg_033.gif Ще ти дам простичък пример с надеждата да го схванеш. Остават ми 3 дни до заплата, а храната на моят самоед свършва утре сутрин. Какво значи това??? Сигурно съм несериозен собственик или пък грам не съм наясно с нещата ud_009.gif ???
"зададете въпроса дали ще можете да се грижите добре за него през целият му живот" Извинявай ясновидецо, но би ли ми казал, аз през целия живот ли ще мога да се грижа пълноценно или ще имам 4-5 дупки по няколко дена в които ще се получава такава ситуация ???? Не си прав !!! Отношението ти е изключително грубо и нелогично eg_033.gif и ето заради такива хора като ТЕБ нови собственици на кучета регистрирали се във форума се обиждат и го напускат ea_103.gif
ДАНО не се държиш така и с кучето си !
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#1056 Потребителят е офлайн   VaLk0v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2009 - 10:03 PM

Наистина много кофти го нападнахте момчето/момичето - не всеки може да разчита на мама и на тате за пари за кучето си.
Изпадал съм в ситуации, в които съм се лишавал от много работи, само и само хайванина ми да яде роял канин.
Peace, Peacee ae_085.gif
User's Signature

JulyVell's Johnnie Walker - Red Label Owner

#1057 Потребителят е офлайн   excalibur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 November 2009 - 10:29 PM

Цитат(nadety90 @ Nov 2 2009, 08:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
fai7h казва, че на момента няма възможност до му купи храна, а ти excalibur отговаряш доста пубертетски eg_033.gif Ще ти дам простичък пример с надеждата да го схванеш. Остават ми 3 дни до заплата, а храната на моят самоед свършва утре сутрин. Какво значи това??? Сигурно съм несериозен собственик или пък грам не съм наясно с нещата ud_009.gif ???
"зададете въпроса дали ще можете да се грижите добре за него през целият му живот" Извинявай ясновидецо, но би ли ми казал, аз през целия живот ли ще мога да се грижа пълноценно или ще имам 4-5 дупки по няколко дена в които ще се получава такава ситуация ???? Не си прав !!! Отношението ти е изключително грубо и нелогично eg_033.gif и ето заради такива хора като ТЕБ нови собственици на кучета регистрирали се във форума се обиждат и го напускат ea_103.gif
ДАНО не се държиш така и с кучето си !

Ами Батковото и аз ще ти дам простичък пример.Имам храна поне още за седмица,но съм купил новият чувал още на заплата която беше преди 10дена.А за това как се отнасям и се грижа за моите любимци всеки от моите приятели ми казва,че иска да е някакво животинче в нашата къща.Така,че....
User's Signature

Качена снимка

#1058 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2009 - 12:19 AM

Добре, ясно е че има 2 страни на монетата. Нека обаче не превръщаме темата в "спорилня" :)
Май трябва да се направи такава тема, там да си се спори на воля.
Давате ли яйца на ваште любимци, защо, как приготвени и какво количество? Благодаря ;)
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#1059 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 03 November 2009 - 09:55 AM

Аз давам на Зина варени по 1/4яйце някъде и то не всеки ден.Може би веднъж на седмица,имам една книга в която точно беше написано колко яйца може да се дава и на колко често,трябва да погледна и ще пиша ако до тогава някой не е писал. tb_195.gif
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1060 Потребителят е офлайн   gabsito_94 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 November 2009 - 02:59 PM

като стана въпрос за яйца може ли нещо да му стане на куч ако яде пържено яйце. не че мисля да му давам, просто днес ме викнаха за малко и малкия немирник се качил на масата и ми изял 1/2 от обяда (две пържени яйца)
User's Signature

To be nobody, but yourself,in a world which is doing it's best night and day,to make you everybody else,means to fight the hardest battle,which any human being can fight,and never stop fighting!

• (110 Страници) +
  • « Първа
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни