С какво храните хъскито си?
Публикувано: 14 January 2008 - 10:23 PM
Публикувано: 14 January 2008 - 10:29 PM
Разбрал си грешно за Пурина. Те имат наистина не качествени храни, но Про План им е най-добрата храна, която е на класа на Роял Канин и другите хубави храни.
Дори не бих казала средно ниво, но по реклами са си премиум.
Публикувано: 14 January 2008 - 11:13 PM
За тази цена(на Педигрии Къмплийт) коя храна би препоръчала? ( Само за справка, аз храня хъскито си с Карокрок Ламб&Райс Супер Премиум и с Ройал Канин)
Колкото до Пурина Про План, тази храна се отрази доста добре на храносмилането на Тайра, което може да е в защита на писанията, които пишат, че имало "нещо си за стомасите" :rolleyes:
Публикувано: 15 January 2008 - 12:47 AM
Публикувано: 15 January 2008 - 01:59 PM
Цитат
За тази цена(на Педигрии Къмплийт) коя храна би препоръчала? ( Само за справка, аз храня хъскито си с Карокрок Ламб&Райс Супер Премиум и с Ройал Канин)
Колкото до Пурина Про План, тази храна се отрази доста добре на храносмилането на Тайра, което може да е в защита на писанията, които пишат, че имало "нещо си за стомасите" :rolleyes:
И Прешъс не харесва Рояла, храня я с Хилс. На тази цена можеш да купиш Чикопи /Chicopee/ и Нутра Нуджетс /Nutra Nuggets/ ;) , които са по-добри от Педигрий.
Публикувано: 16 January 2008 - 10:25 AM
Цитат
1. Pro Plan - премиум клас на Пурина.
2. Dog Chow - универсална храна за кучета с нормална активност.
3. Friskies - универсална храна >12м, за всички породи.
4. Darling - среден клас храна >12м кучета.
5. Vitto - нямам информация за тази.
6. Dog Menu - среден клас храна >12м, подходящ за всякакви породи.
Честно казано не мога да разбера стратегията на Пурина. Имат толкова много препокриващи се продукти от среден клас. Според мен са придобити марки или са за различните пазари по света.
Дарлинг и Дог меню са нисък клас храни, а не среден.... А Вито са консерви
Публикувано: 16 January 2008 - 04:35 PM
Публикувано: 17 January 2008 - 07:49 AM
Публикувано: 17 January 2008 - 12:16 PM
Цитат
Защо да готви, като има специални, балансирани храни за всякакви нужди, в които има всичко необходимо? От каква необходимост?

JulyVell Siberians
Публикувано: 17 January 2008 - 01:00 PM
Публикувано: 17 January 2008 - 01:10 PM

JulyVell Siberians
Публикувано: 17 January 2008 - 01:26 PM
п.п. Иначе Прешъс яде готвено, като от масата спечели нещо - като пилешко, кашкавал.., но това не го броя, тъй като не го смесвам или замествам с яденето.
Публикувано: 17 January 2008 - 01:29 PM

JulyVell Siberians
Публикувано: 17 January 2008 - 02:09 PM
Цитат
Цитат
Защо да готви, като има специални, балансирани храни за всякакви нужди, в които има всичко необходимо? От каква необходимост?
Ами по същата причина, поради която ние,хората, предпочитаме добрата готвена храна пред полуфабрикатите. Готовите храни са много удобни, дори бих ги нарекъл "мързеливи", имат си добавки, витамини, но все пак ми се струват доста изкуствени. Много е трудоемко да готвиш на кучето си, може би за това малцина вече не го правят. Между другото във форума чета как доста стопани сравнително често имат плаквания от това, че хъскитата страдат от разстройство или имат проблеми със стомаха или са капризни към храната, а не би трябвало да е така. Севените кучета би трябвало да са със железни стомаси, не смятате ли.
Публикувано: 17 January 2008 - 02:15 PM
Публикувано: 17 January 2008 - 02:42 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Ами по същата причина, поради която ние,хората, предпочитаме добрата готвена храна пред полуфабрикатите. Готовите храни са много удобни, дори бих ги нарекъл "мързеливи", имат си добавки, витамини, но все пак ми се струват доста изкуствени. Много е трудоемко да готвиш на кучето си, може би за това малцина вече не го правят. Между другото във форума чета как доста стопани сравнително често имат плаквания от това, че хъскитата страдат от разстройство или имат проблеми със стомаха или са капризни към храната, а не би трябвало да е така. Севените кучета би трябвало да са със железни стомаси, не смятате ли.
Така мислят много хора. Само че, хората които са се интересували повече от хранене на кучета, знаят добре, че това не е така. Много от нещата, които ние готвим и ядем не се усвояват добре от кучетата. какъв е смисъла от пълен стомах с количество храна, без добра усвояемост т.е. качество. смисъла е единствено това че не усещаш глад. Хората също си мислят, че на кучето не му е вкусно и има нужда от разнообразие, защото съдят за това по себе си. Кучетата нямат тези вкусови рецептори за диференцияция на вкусовете, които ние хората имаме. Техния тип храносмилане е на хищник. Това ясно че всеки го знае, и не е трудно да се досети, но едва ли се замисля кое точно е необходимо на кучето му, в какво количество, от къде да го набави и най-вече как да го усвои максимално. Именно за това са специализираните храни, които се приготвят по рецепта от специални продукти. Хората, които ги произвеждат работят със специалисти в това отношение и не си позволяват небрежност или грешки, защото от това зависи бизнеса им, не само днес, но и утре. Тези неща са обсъждани вече много пъти из целия форум. Повтарям се в написаното, и пак ще го повтарям, дано го разберат повече хора. Кучетата решават дали нещо се яде чрез обонянието си. Но не всяко нещо, което добре мирише и биха изяли е добро за тях. Много ясно, че миризмите са силен дразнител за тях, но те не показват, какво трябва, а какво може да се яде. Когато ние се храним, и кучето ще иска от нашата храна, това не значи че трябва да му я дадем, защото то прави фасони и отказва своята собствена.
Иначе на мен лично нищо не ми пречи да готвя, нищо че имам повече кучета и храната бързо свършва, ако това е по-добрия вариант, времето за готвене няма да ме спре и няма да си го спестя. Само че аз не мога сама да направя добра рецепта, според която кучето ми да получава необходимите неща поднесени в подходящ за усвояване вид.За щастие храненето с качествена гранула освен изброените предимства е и удобно и лесно. Ходила съм на специални семинари за хранене на кучета и смятам, че това не са просто мероприятия за зарибяване на клиенти. Всички те се базират на едни и същи принципи (почти винаги) просто марките са различни, с различни производители и имат разлики в храните и асортиментите.

JulyVell Siberians