Dog.bg Форуми : С какво храните хъскито си?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (110 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

С какво храните хъскито си?

#141 Потребителят е офлайн   killaruna87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 January 2008 - 10:23 PM

Хората са се напатили от нея.И аз хранех моето куче с Педигри като беше мъничко, нямаше проблеми, но явно сме извадили късмет.Тя отдавна не яде гранули(не ги обича), но ако някога прояде, след всичко което изчетох за тази храна не бих посмяла да купя отново. :- А колко я рекламират само!

#142 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2008 - 10:29 PM

Stormmaker, плюеме я, защото самата храна не е толкова добра, колкото е в рекламите. :-
Разбрал си грешно за Пурина. Те имат наистина не качествени храни, но Про План им е най-добрата храна, която е на класа на Роял Канин и другите хубави храни.
Дори не бих казала средно ниво, но по реклами са си премиум.

#143 Потребителят е офлайн   Stormmaker Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 January 2008 - 11:13 PM

Не защитавам марката Педигрии, просто казвам, че за парите си е такава :) Моето хъски си я ядеше, та даже се цупи на Ройал Канина отначало, но хъскина му работа :) :)

За тази цена(на Педигрии Къмплийт) коя храна би препоръчала? ( Само за справка, аз храня хъскито си с Карокрок Ламб&Райс Супер Премиум и с Ройал Канин)

Колкото до Пурина Про План, тази храна се отрази доста добре на храносмилането на Тайра, което може да е в защита на писанията, които пишат, че имало "нещо си за стомасите"  :rolleyes:

#144 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 January 2008 - 12:47 AM

Бък и Лиза ги храним с хилс, много сме доволни. Е доста често се мръщят на гранулите, но при нас много добра работа вършят консервите GRAN CARNO. Объркваме консервата с гранулите така, че да не могат да отбират и гранулите заминават  ;D. Консервите хилс също не са лоши, но не са им много вкусни. Определено от всички консерви, които сме ползвали тези са на първо място. Кучетата ги обожават.
User's Signature

Качена снимка

#145 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2008 - 01:59 PM

Цитат

Не защитавам марката Педигрии, просто казвам, че за парите си е такава :) Моето хъски си я ядеше, та даже се цупи на Ройал Канина отначало, но хъскина му работа :) :)

За тази цена(на Педигрии Къмплийт) коя храна би препоръчала? ( Само за справка, аз храня хъскито си с Карокрок Ламб&Райс Супер Премиум и с Ройал Канин)

Колкото до Пурина Про План, тази храна се отрази доста добре на храносмилането на Тайра, което може да е в защита на писанията, които пишат, че имало "нещо си за стомасите"  :rolleyes:

И Прешъс не харесва Рояла, храня я с Хилс. На тази цена можеш да купиш Чикопи /Chicopee/ и Нутра Нуджетс /Nutra Nuggets/ ;) , които са по-добри от Педигрий.

#146 Потребителят е офлайн   climb Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 16 January 2008 - 02:14 AM

Бруно единствено се радва на тия пакетчетата с манджа на Педигрии Джуниор.А за гранули си похапва така с кеф на Advance.

#147 Потребителят е офлайн   dany Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2008 - 10:25 AM

Цитат

Ето какво произвежда Пурина :

1. Pro Plan - премиум клас на Пурина.
2. Dog Chow - универсална храна за кучета с нормална активност.
3. Friskies - универсална храна >12м, за всички породи.
4. Darling - среден клас храна >12м кучета.
5. Vitto - нямам информация за тази.
6. Dog Menu - среден клас храна >12м, подходящ за всякакви породи.

Честно казано не мога да разбера стратегията на Пурина. Имат толкова много препокриващи се продукти от среден клас. Според мен са придобити марки или са за различните пазари по света.

Дарлинг и Дог меню са нисък клас храни, а не среден.... А Вито са консерви

#148 Потребителят е офлайн   Stormmaker Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 January 2008 - 10:50 AM

Цената им никак не е за нисък клас :), а и самият производител ги класифицира като среден. :huh:

#149 Потребителят е офлайн   borislav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2008 - 01:50 PM

Всички цитирате готови храни, та се чудя - никой ли не готви на кучето си?

#150 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 January 2008 - 04:11 PM

Готвя, но рядко
де да занм кога ще я целна в ядлива фаза, че да не отиде на вятъра.

#151 Потребителят е офлайн   stelco Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 January 2008 - 04:35 PM

Аз готвя на моето куче Рекс. До преди месец бях само негов слуга , вече съм инегов личен готвач.В момента е фен на гозбата варена телешка или смес кайма с овесени ядки. В менюто му включвам варено яйце,малко кисело мляко,извара,пастет,варен ориз.Давам му и таблетки калций и витамини.Яде така чак му плющът ушите.До преди месец хапваше гранулки но след тридневна гладна стачка вече хапва ''домашно е нали''-бъзик да става.

#152 Потребителят е офлайн   hrisipisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2008 - 07:49 AM

Напоследък моето момиче е голям фен на препечените филийки с масалце и сиренце или кашкавал, сутрин освен гранулите и давам една такава хрупкава филийка, не знам до колко е полезно това, но пък добре си начесва венците  :blink:
User's Signature

Качена снимка
ИМАМ БИЛЕТ ЗА КОНЦЕРТА НА МАДОНААА

#153 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 January 2008 - 12:16 PM

Цитат

Защо да готви, като има специални, балансирани храни за всякакви нужди, в които има всичко необходимо? От каква необходимост?
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#154 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2008 - 01:00 PM

И аз това се чудя. На скоро ми отне поне час да обеждавам един човек, който ще си взима хъски, че е най-хубаво да се храни с кучешка храна добър клас - гранули. Той не, та не. Не може ли с кебапчета, не може ли да готвя, не може ли с кокали.. като кученцето си яде гранули не знам какъв е мерака за готвено. Гранулите разваляли червата :rolleyes: . Аз лично готвя на Прешъс само като има разстройство - оризова манджа, препечени филийки.. колкото да и мине, защото иначе може доста дълго да седи така, горката.

#155 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 January 2008 - 01:10 PM

Може би зависи от разстройството, но и за такива случаи има добра храна Intestinal на роял канин. Иначе 10-20 процента от храната на моите кучета е готвено.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#156 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2008 - 01:26 PM

Веднъж се наех да търся храна против разстройство и в никой зоо-магазин не можаха да ми кажат точна марка или да ме опътят и се отказах. Вече ще знам, мерси.

п.п. Иначе Прешъс яде готвено, като от масата спечели нещо - като пилешко, кашкавал.., но това не го броя, тъй като не го смесвам или замествам с яденето.

#157 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 January 2008 - 01:29 PM

Тази храна е от серията на лечебните храни и се използва точно за стомашни проблеми.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#158 Потребителят е офлайн   borislav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2008 - 02:09 PM

Цитат

Цитат

Защо да готви, като има специални, балансирани храни за всякакви нужди, в които има всичко необходимо? От каква необходимост?

Ами по същата причина, поради която ние,хората, предпочитаме добрата готвена храна пред полуфабрикатите. Готовите храни са много удобни, дори бих ги нарекъл "мързеливи", имат си добавки, витамини, но все пак ми се струват доста изкуствени. Много е трудоемко да готвиш на кучето си, може би за това малцина вече не го правят. Между другото във форума чета как доста стопани сравнително често имат плаквания от това, че хъскитата страдат от разстройство или имат проблеми със стомаха или са капризни към храната, а не би трябвало да е така. Севените кучета би трябвало да са със железни стомаси, не смятате ли.

#159 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2008 - 02:15 PM

Почти като човека, за който писах две мнения по горе. Сега иди обяснявай, че е добре да се ядат гранули. borislav, гранулите изобщо не можеш да ги сравняваш с нашите полуфарбикати. Просто не намесвай нашите храни, кучешките са си кучешки, човешките - човешки, за това кучетата ядат кучешка, защото специално е направена за тях и им изгражда едно балансирано меню /говоря за хубави гранули/. Когато кучето напълно отказва гранули, тогава се прибягва до готвено, но тъй като е човешко не е лесна работа да му сготвиш балансирана хранене, което гранулите осигоряват.

#160 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 January 2008 - 02:42 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Ами по същата причина, поради която ние,хората, предпочитаме добрата готвена храна пред полуфабрикатите. Готовите храни са много удобни, дори бих ги нарекъл "мързеливи", имат си добавки, витамини, но все пак ми се струват доста изкуствени. Много е трудоемко да готвиш на кучето си, може би за това малцина вече не го правят. Между другото във форума чета как доста стопани сравнително често имат плаквания от това, че хъскитата страдат от разстройство или имат проблеми със стомаха или са капризни към храната, а не би трябвало да е така. Севените кучета би трябвало да са със железни стомаси, не смятате ли.

Така мислят много хора. Само че, хората които са се интересували повече от хранене на кучета, знаят добре, че това не е така. Много от нещата, които ние готвим и ядем не се усвояват добре от кучетата. какъв е смисъла от пълен стомах с количество храна, без добра усвояемост т.е. качество. смисъла е единствено това че не усещаш глад. Хората също си мислят, че на кучето не му е вкусно и има нужда от разнообразие, защото съдят за това по себе си. Кучетата нямат тези вкусови рецептори за диференцияция на вкусовете, които ние хората имаме. Техния тип храносмилане е на хищник. Това ясно че всеки го знае, и не е трудно да се досети, но едва ли се замисля кое точно е необходимо на кучето му, в какво количество, от къде да го набави и най-вече как да го усвои максимално. Именно за това са специализираните храни, които се приготвят по рецепта от специални продукти. Хората, които ги произвеждат работят със специалисти в това отношение и не си позволяват небрежност или грешки, защото от това зависи бизнеса им, не само днес, но и утре. Тези неща са обсъждани вече много пъти из целия форум. Повтарям се в написаното, и пак ще го повтарям, дано го разберат повече хора. Кучетата решават дали нещо се яде чрез обонянието си. Но не всяко нещо, което добре мирише и биха изяли е добро за тях. Много ясно, че миризмите са силен дразнител за тях, но те не показват, какво трябва, а какво може да се яде. Когато ние се храним, и кучето ще иска от нашата храна, това не значи че трябва да му я дадем, защото то прави фасони и отказва своята собствена.
Иначе на мен лично нищо не ми пречи да готвя, нищо че имам повече кучета и храната бързо свършва, ако това е по-добрия вариант, времето за готвене няма да ме спре и няма да си го спестя. Само че аз не мога сама да направя добра рецепта, според която кучето ми да получава необходимите неща поднесени в подходящ за усвояване вид.За щастие храненето с качествена гранула освен изброените предимства е и удобно и лесно. Ходила съм на специални семинари за хранене на кучета и смятам, че това не са просто мероприятия за зарибяване на клиенти. Всички те се базират на едни и същи принципи (почти винаги) просто марките са различни, с различни производители и имат разлики в храните и асортиментите.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

• (110 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема