С какво храните хъскито си?
Публикувано: 28 January 2008 - 04:28 PM
Цитат
Хели пък изобщо не обича такъв бульон.Ако е от самото месо естествен много обича,но тези синтетичните започва да си ръмжи храната.Пък и ми се струва много солен за кучетата
Публикувано: 28 January 2008 - 04:34 PM
Цитат
Хаха ;D , умница е тя. Знае кое е истинско и кое е полу-готово.
Публикувано: 28 January 2008 - 04:38 PM
Цитат
Цитат
Хаха ;D , умница е тя. Знае кое е истинско и кое е полу-готово.
Даааа хитрушата B)Тя много обича спагети и като си правя за нас оставям малко и за нея и й ги смесвам с гранулите.Винаги минава номера,но повече от един път не яде.След една седмица пак мога да пробвам и така...
Публикувано: 28 January 2008 - 04:41 PM
Цитат
Кучетата не трябва да се хранят със солено. Даже, когато се правят готвени манджи не трябва да се слага сол.

JulyVell Siberians
Публикувано: 31 January 2008 - 02:31 PM
Публикувано: 31 January 2008 - 03:55 PM
Публикувано: 02 February 2008 - 10:24 PM
Публикувано: 02 February 2008 - 10:54 PM
Би било добре да научиш повече за пълноценното хранене изобщо и да не съдиш по това как реагира кучето ти на миризми и прочее вредни за ядене неща.

JulyVell Siberians
Публикувано: 03 February 2008 - 12:56 AM
Цитат
Би било добре да научиш повече за пълноценното хранене изобщо и да не съдиш по това как реагира кучето ти на миризми и прочее вредни за ядене неща.
А ти с какво храниш,твойте любимци?Нахока ме,иронизираш ме а в дейсвителност не даде ясна представа с какво трябва да се храни едно куче!И какво е според теб пълноцено хранене?Мисля,че чукчите не са имали гранула и витамини,но все пак са имали силни и здрави кучета!Нали,така?А и на куче да не му се дават кокали ми звучи малко смешно ;D.А според теб спагети по ли е полезно да яде едно куче?Може пък аз да греша някаде,знае ли човек.Щом изтезавам кучето си с месо и кокали :blink:
Публикувано: 03 February 2008 - 01:09 AM
Публикувано: 03 February 2008 - 01:06 PM
Цитат
Цитат
А ти с какво храниш,твойте любимци?Нахока ме,иронизираш ме а в дейсвителност не даде ясна представа с какво трябва да се храни едно куче!И какво е според теб пълноцено хранене?Мисля,че чукчите не са имали гранула и витамини,но все пак са имали силни и здрави кучета!Нали,така?А и на куче да не му се дават кокали ми звучи малко смешно ;D.А според теб спагети по ли е полезно да яде едно куче?Може пък аз да греша някаде,знае ли човек.Щом изтезавам кучето си с месо и кокали :blink:
ти имаш ли представа в природата едно куче как се храни...какво си мислиш че се хранят само с месо и след това изяждат и кокалите...особено ако кучето е малко е много вредно да се дават кокали дори и смляни на един приятел кученцето от такива смляни кокали имал един по остър които му беше причинил доста проблеми едва спасиха кученцето....и ти сега няма да разбереш че не го храниш правилно ще го разбереш като стане баба/дядо :) аз лично моето куче хо храня 2 пъти на ден като едното хранене е с гранули...а другото със месо без кокали...ако имах възможности и финансово не бях затруднен щях да го храня само с Proplan или Роял Канин хем аз да не се занимавам да му готвя хем то да се храни на 100% както трябва :) но за съжеление едно кило от тези гранули е колкото 1.5кг пиле или свинско месо което си е доста :) мафия ко да праиш реалната цена на тези храни е сигурно на половина или поне в Украйна е толкова ;)
Публикувано: 03 February 2008 - 03:11 PM
Цитат
Цитат
Изобщо не те иронизирам, съжалявам ако така е прозвучало. Надявах се да се замислиш над това което написах, но в замяна получих ирония.
Не е уместно да даваш чукчите и живота на техните кучета за пример. Ако искаш да осигуриш подобни условия на живот на твоето куче, ще трябва доста да се потрудиш за да живее техния суров живот, да мизерства с оскъдна храна и да гладува и да се върнеш поне 100 години /че и повече/ назад в цивилизацията. Знаеш ли колко е била продължитебността на живота на кучетата тогава и каква е била смъртността?
Ако ти е смешно за кокалите "Тома неверни", дай си труда да научиш поне как се разграждат в стомаха на кучето, за колко време става това, какви поражения нанасят и не на последно място, какво хранително има в тях.

JulyVell Siberians
#196 Guest_LucaB_*
Публикувано: 03 February 2008 - 09:04 PM
Уважавам всяко мнение, макар че не с всяко мога да се съглася! Всеки сам трябва да открие кое е най-добро за него и неговия любимец и когато се опари- 'сам да си сърба кашичката'! Така е по-добре, отколкото да повтаряме чужди грешки и после да обвиняваме някого за собственото си нехайство :namigam: Докато пиша ми разказват за Горан /БОК/, който е умрял на 16 години! А, дали някога е ял гранула.....? ;)? Определено тази темичка ще излезе като въпроса 'за яйцето и кокошката' :P!
Публикувано: 03 February 2008 - 10:07 PM
Целта ми бе не да те иронизирам или да те обидя.Просто сме тук да обсъждаме разни теми за нашите любимци.А на практика спорим и си мислим,че ние сме открили топлата вода!Е аз гледам кучета от има-няма 15 години и до сега не сам имал проблеми с любимците си свързани с дадената им от мен храна.Но не отричам,че някои кости могат да причинят разкъсване на стомаха и червата,просто би било глупаво да го кажа!Каймата с която храня в момента кучетата си е съставена от месо,хрущяли и много ситно натрошени кости.Също така им давам и гранула,но не повече от една шепа на ядене.А добавките към храната са СА-37,ТОП-10 и калций на ТРИКСИ.Мисля,че любимците ми се радват на добро здраве и дай Боже все да е така.Пожелавам ви само хубави мигове и здраве за вашите мили любимци :drugarche: :palec:
Публикувано: 04 February 2008 - 12:27 AM
Публикувано: 04 February 2008 - 12:47 AM
Цитат
Виж тук.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 04 February 2008 - 08:15 AM
Цитат
Цитат
Виж тук.
ооо bushkata това ще влезе в употреба ;D ;) Бленика и тя отказва гранулите :- Яде ги, ама по мнооого малко. Сменихме около 3-4 вида гранули и на...пак неще. Накрая и взех и аз пилешко, защото всички го хвалят, и резултатът беше смайващ :o Така не съм я виждала да лапа. :o Иначе готвено и гранули няма никакъв проблем, ама само гранули... :rolleyes: :-

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...