Dog.bg Форуми : С какво храните хъскито си?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (110 Страници) +
  • « Първа
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

С какво храните хъскито си?

#1401 Потребителят е офлайн   k1champion Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 August 2010 - 10:47 PM

Да попитам аз за фенерите. Ако взема и ги варя достатъчно после каква обработка трябва, че да са безопастни, смилане с машина за кайма? А може ли така да се приготви цяло пиле?
User's Signature

Качена снимка

#1402 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 30 August 2010 - 10:54 PM

НЕ! Ако аз ти го сготвя това пиле така ще си го ядеш ли?

(СПАМ) Нищо, че колбаса по магазините е натъпчен догоре със какво ли не включително и смялни кости (/СПАМ)
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#1403 Потребителят е офлайн   k1champion Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 August 2010 - 11:02 PM

А кое е по-добре пилешко или свинско? Нали НЕ може да се дават свински крака? Абе изобщо коя животинска част е най-полезна за тях? Аз и задушавам само зеленчуци може ли да добавя и малко ориз? Има ли вреда от кайсиите и прасковите и въобще от плодовете нали има захар в тях?
User's Signature

Качена снимка

#1404 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 31 August 2010 - 01:22 AM

Най хубаво си е карантията ама не изчистена. Но тук идва човешкия фактор дали можеш да понесеш този гнус. Аз варя по 20-30 кг карантия. Правя я на порции и бутам в фризера на кучетата. После само вадя блокчетата и сервирам :)
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#1405 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 August 2010 - 08:25 PM

Показване на мнениетоMeto, в 30 August 2010 - 09:44 PM, написа:

Това е куче! То винаги яде до пръскане(поне повечето от тях)! Предполагам не му даваш цяла доза гранули + (готвена храна). Това прави готвената от повече за него. Все пак никой не може да ти каже със точна преценка до грамаж колко да му даваш. Аз давам 50% от дозата на гранулите + готвена. Тя варира я 200 грама месо или 400 карантия. Ни дебели ни слаби :) Между другото от хляб полза няма това води само до повече "преработен материал".

Тва 200-400 гр за дневна доза говориш нали?

#1406 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2010 - 09:15 PM

Показване на мнениетоDarichkaaa, в 24 August 2010 - 11:43 AM, написа:

А за Nutra Nuggets какво е мнението ви ? Досега съм хранила кучо с Роял Канин, но реших да поръчам един чувал от Нутрата. Качествена ли е , има ли доволни от нея и подходяща ли е за израстващи кучета? Ще доставя ли необходимите хранителни вещества и витамини?

Аз храня Неро с Nutra Nuggets Professional, тя е с най-много мазнини и протеини, храната е най-висок клас . . .смятам, че е страхотна . . . Всички сме доволни, единствената гранулирана храна, която се яде . . . Смятм, че си доставя всичко необходимо!
User's Signature

Качена снимка

#1407 Потребителят е офлайн   Lucky14 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 September 2010 - 12:56 AM

Здравейте. Моето хъски е почти на 6 месеца. Хранех го със суха храна-гранули на Хилс, но от извесно време отказва да ги яде. И не само тях, а и всякакви други гранули. Пробвах да ги сменя, но отказваше всички гранули. Мислех, че е защото му се сменят зъбите и го боли като дъвче твърдо, но вета ми каза че нямяло проблем докъто си сменя зъбите да му давам суха храна. После започнах да му слагам малко разтопен маргарин в купичката и така си ги изяждаше, но след време и така не ги ядеше, затова започнах да му ги смесвам с кучешка консерва на Butchers. Така ги ядеше до днес и пак не иска. Отидох при вета и му казах всичко това и го попитах дали мога да го храня само с консерва и той каза-да. Но кучето ми е на 6 месеца а на консервата пише-За пораснали кучета. И количеството на протеините и мазнините не е толкова колкото в гранулите. Мисълта ми е дали ще се развие нормално така, защото знам, че като са малки им трябват много мазнини и протеини, а в консервата са около порядъка на 7-8 процента(протеините), а в гранулите са 20-30. Пък не знам защо не иска да яде гранули. Иначе месото от консервата го омита за няма и 2 мин. сигурно. Не е болен игрив е, само спи повечко през деня, но това е защото е топло, пък и той е още бебе. Водил съм го и на друг ветеринар, той му премери температурата прегледа го и каза че е здрав. Също ми каза да му разнообразявам менюто. Да му давам човешка храна (подходяща за него разбира се) и т.н. Ако някой ми даде съвет ще съм много благодарен, защото искам да чуя и друго мнение, а всички ветеринари казват и питат едно и също. Благодаря.

#1408 Потребителят е офлайн   Darichkaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2010 - 01:20 AM

Показване на мнениетоFlawless, в 31 August 2010 - 09:20 PM, написа:

А за Nutra Nuggets какво е мнението ви ? Досега съм хранила кучо с Роял Канин, но реших да поръчам един чувал от Нутрата. Качествена ли е , има ли доволни от нея и подходяща ли е за израстващи кучета? Ще доставя ли необходимите хранителни вещества и витамини?

Аз храня Неро с Nutra Nuggets Professional, тя е с най-много мазнини и протеини, храната е най-висок клас . . .смятам, че е страхотна . . . Всички сме доволни, единствената гранулирана храна, която се яде . . . Смятм, че си доставя всичко необходимо!

Мхмм :) мерси!!! Днес свършва Роял Канина и започвам с Нутрата... Дано да му понася добре и да доставя всички необходими хранителни добавки :)

#1409 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2010 - 05:57 PM

Показване на мнениетоDarichkaaa, в 01 September 2010 - 01:25 AM, написа:

Мхмм :) мерси!!! Днес свършва Роял Канина и започвам с Нутрата... Дано да му понася добре и да доставя всички необходими хранителни добавки :)

Успех, дано я хареса . . .пиши какви са отзивите, със сигурност ще останете доволни, ако куч хареса храната . . .
User's Signature

Качена снимка

#1410 Потребителят е офлайн   Darichkaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2010 - 12:24 AM

Показване на мнениетоFlawless, в 02 September 2010 - 06:02 PM, написа:

Успех, дано я хареса . . .пиши какви са отзивите, със сигурност ще останете доволни, ако куч хареса храната . . .

Е вече започнахме да се храним с Нутрата. Засега не само че много му харесва, но и всичко е нормално /говоря за ходенето по голяма нужда, защото преди само веднъж му сменихме храната, тъй като нямаше Роял Канин и веднага се усети/.. :) Надявам се и занапред всичко да е наред :)

#1411 Потребителят е офлайн   k1champion Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 September 2010 - 12:30 AM

пусни снимки ако имаш възможност от давна не си ни го показвала :)

мод: Моля пишете по темата!
User's Signature

Качена снимка

#1412 Потребителят е офлайн   amw Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 September 2010 - 01:45 PM

Показване на мнениетоruntime_error, в 18 June 2010 - 09:58 PM, написа:

Показване на мнениетоamw, в 10 June 2010 - 05:38 PM, написа:

Здравейте,
Надявам се пиша на правилното място.
На 43 дни сме и се храним с Royal canin Starter.
Около 170 грама на ден (след консултации с Вет-а)
Въпросът ми е относно купичката-мерилка за гранулите. Наистина ми е трудно да схвана тези означения 1/8; 2/8... 7/8.
Храним се 3 пъти на ден, и в магазина ми премериха, че купичката събира почти 170грама.
Как да разделям порциите?
Предполагам е лесно, но не мога да го схвана.

Ако цялата купичка е 160 грама. То:
1/8 = 20гр.
2/8 = 40гр.
3/8 = 60гр.
4/8 = 80гр.
5/8 = 100гр.
6/8 = 120гр.
7/8 = 140гр.
8/8 = 160гр. (пълна)

Едно деление ти е около 20 грама.

Съжалявам за късния пост, но благодаря за разяснението. Схванах означенията на купичката, но пък вече ядем 3 купи и 3/8ми дневно.
Като е много топло яде късно вечер и рано сутрин, но не мога да се оплача, че не си изяжда яденето.
Да попитам нещо относно Royal Canin. Вярно ли е, че вече е собственост на руска фирма? За предпочитане ли е Proplan или Nutra Nugets? Като цяло съм доволен от Royal Canin-a... расте и хубавее бързо, но пък искам да съм сигурен, че храната е хубава

#1413 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2010 - 02:43 PM

Показване на мнениетоDarichkaaa, в 03 September 2010 - 12:29 AM, написа:

Показване на мнениетоFlawless, в 02 September 2010 - 06:02 PM, написа:

Е вече започнахме да се храним с Нутрата. Засега не само че много му харесва, но и всичко е нормално /говоря за ходенето по голяма нужда, защото преди само веднъж му сменихме храната, тъй като нямаше Роял Канин и веднага се усети/.. :) Надявам се и занапред всичко да е наред :)

Много се радвам, дано продължава да я харесва и занапред . . .междудругото и при нас нямаше проблеми като минахме на нея . . . коремчето си му беше добре, акото - също и до сега е все така добре . . .
User's Signature

Качена снимка

#1414 Потребителят е офлайн   derm Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 13 September 2010 - 10:30 PM

Ти Арис и само с праскови да го храниш пак много ще му харесва :db_046: А, извинявай то вече няма такива, той ги изяде :ab_041:
Обсъждате за видовете храха, обаче на мен ми е интересно ядат ли ви кучетата, защото моята отказва всякакво ядене и вече яде само вечер. Надявам се с идването на по-студено време да и се възвърне апетита, но въпроса ми е към тези с по-големи хъскита - Имали ли сте такива проблеми лятото?

#1415 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2010 - 11:25 PM

Показване на мнениетоderm, в 13 September 2010 - 10:35 PM, написа:

Ти Арис и само с праскови да го храниш пак много ще му харесва :db_046: А, извинявай то вече няма такива, той ги изяде :ab_041:
Обсъждате за видовете храха, обаче на мен ми е интересно ядат ли ви кучетата, защото моята отказва всякакво ядене и вече яде само вечер. Надявам се с идването на по-студено време да и се възвърне апетита, но въпроса ми е към тези с по-големи хъскита - Имали ли сте такива проблеми лятото?

Ами различно е . . . понякога откзва да яде сутрин и яде само вечер, друг път си яде и сутрин и вечер . . . Понякога ако много е тичал и играл вечерното ядене не му стига, и му давам още едно , но това се случва рядко и съответно на другия ден яде по-малко, но защтото той не иска повече, а не защото аз не давам. Като цяло гледам поне едно ядене да има . . .
User's Signature

Качена снимка

#1416 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 September 2010 - 12:22 AM

Показване на мнениетоderm, в 13 September 2010 - 09:35 PM, написа:

Като казваш че Арис хапва праскови ,искам да питам какви плодове може да му се дава на подрастващото хъски.Моя Аксел е фен на зеленчуците и набива яко чушка.моркови,домат(давам му много малко).Чушките особенно печени ги обича най много.Но плодове ме е страх да му давам заради захарта .По принцип до сега не съм му дал нещо и да го е отказал.

#1417 Потребителят е офлайн   dari petrova Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 14 September 2010 - 12:51 AM

Нашия мъник яде гранули, но не отказва и на кисело мляко, човешка храна- правя му попари с нашите манджи, а днес му хареса и киселото ми зеле.

#1418 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 14 September 2010 - 09:40 AM

При нас плодовете са предпочитани пред пилешките мръвки и гранулите...Давам от всичко, но знам че не е хубаво да се дава лук, суров картоф, семките на ябълката, хапваме си и грозде, но трябва да се внимава и с неговите семки и поради формата на гроздовете да не се задави с някоя зърно.За лютите чушку предполагам знаете че няма да са им приятни, както и чесън...
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1419 Потребителят е офлайн   Bubetooo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 September 2010 - 12:03 PM

Хера е на 41 дни и се храним с Royal Canin Starter,накиснати в млекце... около 100гр на ден гранули
Яде колкото си иска и успява да си изяде дажбата за деня...
От другата седмица увеличаваме дажбата :)
User's Signature

Качена снимка

#1420 Потребителят е офлайн   Lucky14 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 September 2010 - 02:54 PM

Здравейте всички. Моето хъски е на 6 месеца и се чудя с какво да го храня понеже отказва всякаква кучешка храна-и гранули и консерви. Та мисълта ми е ако го храня с фенери, защото като четох темата забялазах, че повечето от вас това давате на любимците си, дали ще се развие добре, защото е още бебе. И трябва ли да му давам някакви допълнителни витамини? А бе изобщо искам да попитам с какво мога да го храня, понеже ако му давам само фенери пак ще му омръзне и тях няма да яде. Това ми е първо куче, нямам особен опит и искам да се погрижа за него възможно най-добре. Благодаря предварително.

• (110 Страници) +
  • « Първа
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни