Dog.bg Форуми : С какво храните хъскито си?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (110 Страници) +
  • « Първа
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

С какво храните хъскито си?

#1421 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 September 2010 - 03:30 PM

Показване на мнениетоLucky14, в 18 September 2010 - 02:59 PM, написа:

Здравейте всички. Моето хъски е на 6 месеца и се чудя с какво да го храня понеже отказва всякаква кучешка храна-и гранули и консерви. Та мисълта ми е ако го храня с фенери, защото като четох темата забялазах, че повечето от вас това давате на любимците си, дали ще се развие добре, защото е още бебе. И трябва ли да му давам някакви допълнителни витамини? А бе изобщо искам да попитам с какво мога да го храня, понеже ако му давам само фенери пак ще му омръзне и тях няма да яде. Това ми е първо куче, нямам особен опит и искам да се погрижа за него възможно най-добре. Благодаря предварително.

Аз лично варя пиле за Неро без абсолютно никакви подправки, варя също така бутчета и крилца, гръбнаци, слагам зелена чушка или ориз в тях и давам САМО месото, без никакви кости и кокали, а най хубавото е, че и той не ги иска и ги плюе ако случайно е попаднало някое кокалче . . .
Понякога за разнообразие му варя телешка кайма или му правя риба във фурната . Пека му бяло месо без подправки на скара и така . . .
Добавям 100% домашно сирене и извара, които пак се правят специално за Неро, давам му 100% домашно кисело мляко, ветеринарите казаха, че е хубаво за тях и за мамоента друго не се сещам . . .
А да, и си яде гранулите чат-пат, които са Nutra Nuggets Professional.
User's Signature

Качена снимка

#1422 Потребителят е офлайн   Raffy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 September 2010 - 12:25 AM

Аз днес сварих на Рафи пилешки дробчета,забърках ги с моркови и ориз ... и той направо се нахвърли върху купичката :)

#1423 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2010 - 12:40 AM

Показване на мнениетоRaffy, в 18 September 2010 - 11:30 PM, написа:

Аз днес сварих на Рафи пилешки дробчета,забърках ги с моркови и ориз ... и той направо се нахвърли върху купичката :)

Изобщо не се изненадвам . . . Неро пилешки дробчета не яде, но воденички обожава и ги глътва за нула време . . .
User's Signature

Качена снимка

#1424 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 20 September 2010 - 10:11 AM

Аз на скоро бях направила пилешка супичка с хрущяли, месце, и ориз.После сложих в бульона гранули и малко сухари.Зина лапна месцето придъвка го 2 пъти и после изплю, и реши че сухара е по вкусен и първо изяде него.После си хапна гранулите и реши че щом има място ще се жертва и за месото :)))Голяма е кокона яде една порция по половин час, а понякога дори и не я яде.Въобще не и разбирам нагласата и хранителното настроение от какво зависи.Но за сега е в идеална форма, което е най - важно.Явно сама си прави някакви дни за прочистване и диети за здраве :ab_041:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1425 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 September 2010 - 10:48 AM

Всичите ми опити да накисна на Неро гранули и той да ги яде са безуспешни . . . яде гранули само ако сутринта не е закусил и след изтощителна вечерна разходка е мъртво гладен или ако си намерим някое улично куче, което да яде с нас и тогава Неро понеже се дразни, че друг му яде от яденето, с едно изключение, и ги омита за секунди . . .
User's Signature

Качена снимка

#1426 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 20 September 2010 - 07:12 PM

Хаха,значи май Неро иска другарче:ab_041:
Извън майтапа, ако го оставиш гладен и не му обръщаш внимание не ги ли прояжда. Моите като се разглезят така и ги оставям гладни да видиш как после лапат. Но има и вариант марката храна да не му понася.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#1427 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 September 2010 - 10:10 PM

Показване на мнениетоNorth face, в 20 September 2010 - 07:17 PM, написа:

Хаха,значи май Неро иска другарче:ab_041:
Извън майтапа, ако го оставиш гладен и не му обръщаш внимание не ги ли прояжда. Моите като се разглезят така и ги оставям гладни да видиш как после лапат. Но има и вариант марката храна да не му понася.

Вярно е , че с другарче е най-сладко . . . :beer:
Иначе, да, ако примерно сутринта се е направил на интересен и не е ял и яде чак след вечерната разходка някъде по пътя вече му се прияждат и излапва всички гранули . . . последните няколко дни особено му се ослаждат гранулите и нямаме проблем . . Днес например е закусвал обилно(от неговото си пиле) и въпреки това към края на вечерната разходка седнахме на една пейка (само аз бях на пейката, де :ab_041: ) и му предложих и си хапна без проблем . . . Така че до глезотия е . . . Иначе други гранули не ще и да погледне . . . като му предлагам Роял и най-демонстративно ги изплюва, Еукануба- беше я проял, но не за дълго, Хилс-също . . .
Иначе аз съм привърженик на смесеното хранене, така че си яде и неговото готвено и гранули. . .
User's Signature

Качена снимка

#1428 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 September 2010 - 12:49 AM

Моя Аксел в последно време взе да се прави на "Мона :if_147: лиза" :ab_041: Не иска да яде гранули.Изредих всякакви скъпи и евтини марки.Например ако съм го хранил с Нутра следващия път не ги иска ами взимам друга марка. Не знам дали не се дължи на смяната на зъбките.Принудих се няколко дена да му ги меля с една стара кафемелачка и му ги забърках с кисело мляко.Днес му взех за проба от Българските на "Любимец" за малки кутрета и ги яде без проблем.Дали са качествени обаче не знам .чета много противоречиви мнения във интернет.Едни викат добри са други викат "пълен талаш".Иначе много наблягаме на приготвената храна .Взимам му например фенери и му ги сварявам с моркови и чушки без никакви подправки.Добавам и оризец както някой тука вече спомена.Сварените фенери ги "оглозгвам" и месото минавам през много едра машинка за кайма.После смесвам и разбпределям в кофички и във фризера.Много по добре е от консервите.Бях му взел една кайма от смляни фенери но я хвърлих след като намерих вътре ситни и осри костици(опасни ча червата ).Мой колега кучкар ми каза че неговото гем е голямо и се е задънли че не може животинката да се изходи няколко дена .Бял дроб свински или телешки варен пак с ориз му давам .Абе яде си малкия лакомник и си расте добре .

#1429 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 23 September 2010 - 10:40 AM

Свикнал е на хубаво и натурално меню и за това не иска грануили гевезанчото :ab_041: Не че е лошо ... даже много е хубаво за него, но отнема много време приготвянето, аз лично не разполагам с такова. Но ако на вас не ви е проблем ... още по-хубаво за кучето да яде натурално.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1430 Потребителят е офлайн   walko Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 September 2010 - 05:53 PM

Не зная до колко е правилно, но на нашата Кара и варим пилешки фенери и дробиме с хляб и от бульона! Понякога и давам и сурови ама излиза скъпо щото веднага ги излапва и не остава бульон за дробене. Но не яде само това, даваме и всичко каквото остава от нас, а често докато ме гледа в устата докато ям си проси и ябълка, грозде, диня, праскова или дори салата, абе всичко и даваме! А напоследък ходи под ореха и си събира орехи, и ги чупи със зъби, но май е повече за игра а не за храна

#1431 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2010 - 11:30 PM

Показване на мнениетоwalko, в 25 September 2010 - 04:58 PM, написа:

Не зная до колко е правилно, но на нашата Кара и варим пилешки фенери и дробиме с хляб и от бульона! Понякога и давам и сурови ама излиза скъпо щото веднага ги излапва и не остава бульон за дробене. Но не яде само това, даваме и всичко каквото остава от нас, а често докато ме гледа в устата докато ям си проси и ябълка, грозде, диня, праскова или дори салата, абе всичко и даваме! А напоследък ходи под ореха и си събира орехи, и ги чупи със зъби, но май е повече за игра а не за храна

Смятам, че не е добре да й давате от вашата храна, най-вече заради подправките. Кокалите също не са добра идея според мен, защото стомасите им са чувствителни и лесно могат да бъдат раздразнени, освен това, поправете ме ако греша, но кучетата по природа са се хранят с месо, а не с кокали . . .
User's Signature

Качена снимка

#1432 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 September 2010 - 08:10 AM

Съгласна съм че не е хубаво за кучето да се дават остатъците от масата, заради подправките, пърженото....и др.
За кокалите също съм против да са основно ядене, но да си призная от време на време им давам по някое за да си чешат зъбките, но естествено това е само като залъгалка и играчка, а не заместител на яденето и се случва веднъж в месеца.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1433 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 October 2010 - 02:04 AM

Показване на мнениетоnushcho, в 23 September 2010 - 09:45 AM, написа:

Свикнал е на хубаво и натурално меню и за това не иска грануили гевезанчото :ab_041: Не че е лошо ... даже много е хубаво за него, но отнема много време приготвянето, аз лично не разполагам с такова. Но ако на вас не ви е проблем ... още по-хубаво за кучето да яде натурално.

На смени съм и затова имам време да му павя всякакви ястия.Вчера даже му взех от един месарски магазин някакъв микс от телешки агнешки и свински изрезки трахеи ,бял дроб и карантийка.Сварих му ги после през едра машинка за месо ,пак с чушка и моркови.Бульона го изхвърлих че излезе твърде мазничък а нашия кучкар каза че не е полезно мазно да се дава на малките кутрета .От получената кайма му направих "топки" по 100гр .Увивам ги в готварско фолио и айде във фризера.
П.П Дадоха ми от един магазин варено-пушена шунка на никас с изтекъл срок на годност но е годна за ядене даже от човек.Не знам дали да му давам от нея че на етикета пише че има подправки .Не съм допрял до нея защото си има достатъчно папкане но все пак сие чисто месце ако мога да му я давам, ако не му пречи че е пушена или подправките които не видях вътре :dog:

#1434 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 01 October 2010 - 02:12 PM

Зависи от самата шунка има някои които са фул макс с подправки, други по-малко. Ако кучето е малко по добре не рискувай да му разтроиш стомаха, но може да пробваш с малко парченце, но все пак аз не бих дала не заради изтеклия срок, а заради подправките и това че кучето е бебе. Иначе на пораснало може да пробвам, но докато са малки от всичко дрискат (с извинение).Може да нахраните някой бездомник с шунката и малко хлебче :ba_025:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1435 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2010 - 11:29 PM

Не, не . . . просто не мога да си представя да дам нещо с изтекъл срок . . . колкото и да става за ядене, щом е с изтекъл срок-не . . . Аз не ям такива неща, пък на кучето да давам . . . А това дали е истинско месце, не знам колко е сигурно . . .

Darichkaaa , как върви с Nutra Nuggets?
User's Signature

Качена снимка

#1436 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 October 2010 - 12:04 AM

Като казвам изтекъл срок тва не значи вкисната и от преди месец.Срокът на годност е изтекъл ден преди да я взема аз.Не съм толкова луд да давам на песа развалени храни небойтесе бе хора.При положение че му готвя разни вкусотии с прясно месо едвали ше рискувам да му дам нещо което не развалено,но тук въпроса не опира толкова до годноста за ядене колкото до съмнения за подправки които ме притесняват повече затова си понахраних едно улично кученце.Да му е сладко на сиромаха. :dog:

П.П.Между другото колко ли неща с изтекъл срок (с пренабити нови дати) сме опапали и ние и любимците ни без да знаеме.

#1437 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 October 2010 - 10:53 PM

nushcho виж как си съхранявам храната на Аксел.В кофички и във вризера .Съдържанието е пилешко месо ориз морков и чушка .Другото е кайма от агнешки и телешки бел дроб и всекакви изрезки от тия добитъци.Сварявам ги и махам мазния бульон а месцето го правя на топчици овивам ги в целофан (готварски) и тех във вризера..На всяко хранене му правя микс от двете -дано да е правилно.Значи сутрин гранули на обед този микс а вечер пак гранулки или по някога салам за кучета от кауфланд по няколко колелца

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1438 Потребителят е офлайн   SuZeNCeTOoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:книги,музика,животни,
    медицина,пътуване,
    и понякога мързелуване
    пред телевизира :)

Публикувано: 12 October 2010 - 06:26 PM

Моята дия е капризна и неяде много гранулите,а те са на Роял,затова и дробя с хляб хапки на Данте с говеждо и там други месца и и варя вратни пържоли и с болиона и дробя хляб,но си и сипвам в другата купичка и гранули,за да си има!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1439 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 12 October 2010 - 08:52 PM

Показване на мнениетоm_stoilkov, в 11 October 2010 - 10:58 PM, написа:

nushcho виж как си съхранявам храната на Аксел.В кофички и във вризера .Съдържанието е пилешко месо ориз морков и чушка .Другото е кайма от агнешки и телешки бел дроб и всекакви изрезки от тия добитъци.Сварявам ги и махам мазния бульон а месцето го правя на топчици овивам ги в целофан (готварски) и тех във вризера..На всяко хранене му правя микс от двете -дано да е правилно.Значи сутрин гранули на обед този микс а вечер пак гранулки или по някога салам за кучета от кауфланд по няколко колелца

иеее много специален твоя господин.Аз нямам време за такива екстри само гранули и понякога (но рядко) бульончета.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1440 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 October 2010 - 09:09 PM

Показване на мнениетоSuZeNCeTOoo, в 12 October 2010 - 05:31 PM, написа:

Моята дия е капризна и неяде много гранулите,а те са на Роял,затова и дробя с хляб хапки на Данте с говеждо и там други месца и и варя вратни пържоли и с болиона и дробя хляб,но си и сипвам в другата купичка и гранули,за да си има!

Ако е подрастващо кутрето не му давай много хляб защото съдържа голямо количество фосфор а той неутрализирал калция в организма а от там води до рахит и други заболявания свързани с обезкалцяването.Моя Акслел много обича попарка съвсем обикновенна със хляб и сирене но ветеринарите не са на това мнение .При посещение в клиниката за полседната ваксина изрично ме предупредиха за хляба.И ние не ядяхме гранули като основна храна (не че сега яде)и затова натискаме натуралните храни с месце и ориз.включвам му и риба и зеленчуци .Има възможност да му взимам пилешко месо в неокраничено количество както и телешко и агнешко.Пада и карантийка в седмицата по веднъж.Гранулките са на заден план.Така е "лъснал косъм" че нема на къде .И естествено всичко в границите на разумното хранене .

• (110 Страници) +
  • « Първа
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни