С какво храните хъскито си?
Публикувано: 11 February 2011 - 02:38 PM
пс:А и от Педигрито и се събира по зъбките жълто незнам защо и трябва да ги мия постоянно, а на нея не и се нрави.
Публикувано: 11 February 2011 - 04:13 PM
Извън Габрово цената на чувал е около 110-115 лева (яка надценка:((...), което идва долу горе колкото Нутра Н. Иначе самите гранули са мазнички, бавно се разтварят във вода. Що се отнася до грамажа, то на всяка опаковка си пише, че таблицата е препоръчителна, но не и задължителна. Аз вече съм стартирал с даването на витамини и калций и няма да го прекъсвам, докато не свърши блистера. Вкъщи имам по 200-300 грама от 5 вида храни, включително и Роял Канин и на вид не се различават особено...
П.С. Който го види и се влюбва в това куче! Да е живо и здраво!
Публикувано: 11 February 2011 - 04:16 PM
m_stoilkov, в 11 February 2011 - 11:18 AM, написа:
Aron_Gb, в 11 February 2011 - 10:31 AM, написа:
Абе не ти знам гранулите дали са хубави, ама кучето ти е супер красиво

И да не е спам http://www.profpetco...and-junior-plus това ли е храната за която говориш
Не, това е храната за много едри породи и се дава след четвъртия месец. Това е храната за средните породи http://www.profpetco...py--and--junior
Публикувано: 11 February 2011 - 05:21 PM
xael, в 11 February 2011 - 01:08 PM, написа:

Иначе и аз подкрепям м_стоилов-много готино бебе!
Гледай съдържанието на храната, не цената и грамажа.
Протеините са 30%, мазнините 16%, останалите съставки също са в доста добро съотношение, което си е доста добро попадение за храна за подрастващи! Не се увличай само по цената и името на храната. От личен опит знам, че и най-добрата храна може да не дава желания резултат и е най-важно преди всичко на кучето да му се отразява добре(и да я яде естествено), а когато кучето все още расте, то е изключително важно храната да му се отразя добре и да подпомага растежа с необходимите вещества.
Ей ги и двамата младежи на Мето-в прекрасна кондиция са, а не се хранят с най-високия и скъп клас храна. Добрата храна се познава по това как се отразя на кучето.
(Не давам пример с моя тъпунгер, тъй като той от около година си въобразява, че е цвете в саксия и се опитва да фотосинтезира, отказвайки наред всякаква храна)
Моя взе да ми се прави на дявол от 4-5 дена и не близва гранулите .Преди поне се лъжехме ту с бульончето от фенерите ту с кисело млекце .Сутрин му давам гранули вечер пилето с ориз и добавевчици разни ,но не знам дали ше е полезно ако му давам да яде и сутрин и вечер месо с ориз.Давам му както бях написал извара и риба редовно.Абе хляб яде гранулите ги подритва.Как да купя пак чувал като не го знам дали ше прояде отново Нутра .Мислех си или да му ги сменя (да взема кило две на дребно)и да видя на коя марка ше е доволен или да му давам месо с ориз и консерва зза доувкусяване .Направо ме поставя в шах тоя капазанин.
П.П А иначе зъбките му са чисто бели като сняг.Най обича да си ги чисти с едно буково клонче сухо обаче .Прави трески из апартамента но не ми е проблем друго не пипа.Снимал съм го с камерата как си гризе клончето и плюе като нато циганин семки на панаир .Ше го пусна некой ден да се посмеете .

Публикувано: 11 February 2011 - 07:50 PM

Публикувано: 11 February 2011 - 08:42 PM
m_stoilkov, в 09 February 2011 - 03:02 PM, написа:
nushcho, в 08 February 2011 - 12:43 PM, написа:
От PENNY си я взимала нали.Аз купувам консерва на тази марка храни. за доувкосяване на пилето с ориз като му давам.По една лъжица слагам.Аксел се цепи да я яде и нема никви проблеми .Даже има и премиум на 2.30лв кутията .За гранулите не знам какви са но по принцип като съм влизал в PENNY гледам я купуват доста но ме е страх да взимам.Аз храня аксел с Нутра проформанс но от скоро в магазина се рекламира една "Gosbi".мисля да взема кило две и да го пробвам ако върви всичко добре да му ги сменям полека лека с тях, В един пост малко по назад питах за тях но явно никой нема мнение за марката. http://www.gosbi.com..._id=589&lang=en
А между другото и моя Аксел я харесва Любимец пробвал съм го .Мирише на гадно на карантия ама я хапва супер .Само дето незнам коло е качствена(е няма да е като НУТРА) бих го хранил и с нея.
....Да от същия магазин я вземах...
SuZeNCeTOoo, в 09 February 2011 - 11:11 PM, написа:

...сега минахме на гранули DANTE и на половина натурално хранене, така хем е по-полезно за кучетата хем на мен ми е по-изгодно. Днес в Carrefour имеше промоция пилешки бутчета на 2.00лв. Е какво по-добре от хрупкаво пилешко месце смесено с гранулки и бульонче мммммм чак на мен ми се дояде

k1champion, в 10 February 2011 - 11:05 AM, написа:
...само това ли беше проблема при вас, понеже от една -две седмици давам само това и всичко си е ок при нас, акото стана твърдо (а с предната храна имаха разтройство), хапват я с апетит дори и Зина която е главният дегустатор и от нея зависи какво ще се яде. Другите ядат почти всичко

Aron_Gb, в 11 February 2011 - 10:31 AM, написа:
...Аз мога да кажа само хубави неща за тази марка, давала съм я известно време когато Зина беше малка, нямахме никакви проблеми хапваше си я с апетит и и се отразяваше много добре.

Letty да не е нещо друго, не искам да те плаша, но провери дали е унил или си е нормално "див" както обикновенно, знам ли може да е налапал нещо. Но най - вероятно се цупи на манджите, ако има избор и знае че ще му дадеш друго е така.... При мен Зина дори и да не харесва някоя храна рано или късно я хапва колкото да не умре от глад, но все пак ...
Като сложа бульончета само им е по-вкусно иначе пак си хапват гранулите на сухо, за сега само 1 път са се мръщили но там си имаше проблем със самата храна. До колкото чета ти си давала доста видове и все качествена храна - няма как да е от храната. Май си имаш бебче лигльо :))) Сега като се замисля на Зина като малка никакви бульони не съм и давала именно за да не се разглези и да не иска да яде гранули само после.
Публикувано: 11 February 2011 - 10:07 PM

Публикувано: 12 February 2011 - 09:29 AM
Като сложа бульончета само им е по-вкусно иначе пак си хапват гранулите на сухо, за сега само 1 път са се мръщили но там си имаше проблем със самата храна. До колкото чета ти си давала доста видове и все качествена храна - няма как да е от храната. Май си имаш бебче лигльо :))) Сега като се замисля на Зина като малка никакви бульони не съм и давала именно за да не се разглези и да не иска да яде гранули само после.
[/quote]
Див и ненормален повече от всякога :) Абе, като му сложа бульонче - няма проблем, хапва си ги и не му прави впечетление. Ама сухи - ааааа, да не сме от вчера ние, бе :)) Ясно ми е , че се лигави. Аз пък и за това не искам да ги мешам с нищо, за да не се откаже от сухите за винаги :))) Сега го затварям на терасата и докато не си изяде гранулите, няма влизане вътре. Понякога си седи повече от половин час там. После, ако ги изяде давам награда пауч. А и гледам в таблицата, че трябва да яде по 125 гр на ядене, той едвам с 300 зора изяжда 75гр. :(( Незнам какво да правя, дилема.... :(((
Публикувано: 12 February 2011 - 10:39 AM

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 12 February 2011 - 08:16 PM
Meto, в 12 February 2011 - 07:44 AM, написа:

Мето, аз така и правя. Но първо изчаквам да изяде колкото може повече, като почне да се прави на интересен, вдигам купата. Ефект никакъв. И след 2 дена да я сложа, пак няма да ги яде

Публикувано: 15 February 2011 - 10:29 PM
Ето проблемът ми . . . чета в американски сайтове отзиви за различни марки храни и за нутра Нугетс казват супер нисък клас - не става, за Еукануба пише, че кучетата слабеят , стават вяли и умират, за Хилс, че въпреки, че е препоръчвана от ветеринари е пълен боклук и кучетата получават рак, за Орихен някой казват добра е, други пълен боклук, отново стопани писнали, че животните им умрели . . .
Хранех с Нутра Нугетс, но я смених, защото ми трябваше храна с по-големи гранули, минах на Хилс Орал Кеър, сега не ми се иска да се отказвам от Хилс, защото Неро точно я прояде след часове инатене . . . но не искам и да се разболява от рак и да умре . . . по дяволите, какво мога да направя?!?!?!?!?
Какво е мнението ви за Хилс? Има ли такива случки в България? Какво да направя????
Публикувано: 15 February 2011 - 11:22 PM
Нека специалистите кажат...мен много ме съмнява цялата тази работа, ако е 100% доказано, че е от храната... всички тези фирми ще бъдат съдени за огромни суми ... и ще се разчуе ... защото САЩ, не е България!
Публикувано: 15 February 2011 - 11:45 PM
Дизел, в 15 February 2011 - 10:27 PM, написа:
Нека специалистите кажат...мен много ме съмнява цялата тази работа, ако е 100% доказано, че е от храната... всички тези фирми ще бъдат съдени за огромни суми ... и ще се разчуе ... защото САЩ, не е България!
Домашната храна не го засища както когато е ял преди това гранули, освен това не мога да осигуря всички необходими вещества само с пиле, защото той е капризен ня друга храна и е трудно иначе.
Доколкото знам Еукануба са ги санкционирали, но за другите храни не знам . . .затова моля някой, който има представа поне Хилс как е да ми каже . . .
Публикувано: 16 February 2011 - 12:01 AM

JulyVell Siberians
Публикувано: 16 February 2011 - 12:03 AM
Попитай ги там или прочети и ни сподели...., все пак мисля, че това са единични случай и е възможно да се случи с всяка една фирма..., ако там се разчуе, че кучетата заболяват от РАК именно от тяхната храна ... те ще фалират за отрицателно време... това разбира се е мое виждане на нещата...
В крайна сметка, ако храни които струват по 100-150 лева за 15 килограма за тях са МНОГО нисък клас..., то какви ли цени ще е "супер премиум класа", и защо ги няма на пазара при нас...
Публикувано: 16 February 2011 - 12:04 AM
Huskypower, в 15 February 2011 - 11:06 PM, написа:
Най-добрият отговор в цялата тема!

Публикувано: 16 February 2011 - 12:08 AM
LG9, в 15 February 2011 - 11:09 PM, написа:
Huskypower, в 15 February 2011 - 11:06 PM, написа:
Най-добрият отговор в цялата тема!

Дам, май сте прави . . . дал Бог здраве и благоденствие и толкова . . . Благодаря!
Публикувано: 16 February 2011 - 01:33 AM

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.