Dog.bg Форуми : С какво храните хъскито си?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (110 Страници) +
  • « Първа
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

С какво храните хъскито си?

#1581 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 February 2011 - 02:31 PM

Според теб?А пробвал ли си и 2те?Или просто "според" теб е по-добре?
User's Signature

Качена снимка

#1582 Потребителят е офлайн   k1champion Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 February 2011 - 02:38 PM

Не бих изразила мение, ако не сме пробвали и двете. Пробвали сме ги. Нутрата и се отразява доста по-добре, даже ядем 3 човал! С Педигрито има газове и само се уригва, а и на козината не се отразява добре.

пс:А и от Педигрито и се събира по зъбките жълто незнам защо и трябва да ги мия постоянно, а на нея не и се нрави.
User's Signature

Качена снимка

#1583 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2011 - 02:39 PM

Грешката е моя, извинявам се,... разбрах, че педигри била по-добра от Нутра и за това попитах ...

За Нутра от форумите само хубаво чета...
User's Signature

Качена снимка

#1584 Потребителят е офлайн   Aron_Gb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2011 - 04:13 PM

Ами до момента знам, че отзивите от Kennel`s Favorite са отлични за вече пораснали кучета, отгледани с тези гранули. Отлична козина и добро здраве (НЕ съм рекламно лице на фирмата:))) Освен това фирмата има доста сериозни сертификати и предлага освен стандартни и лечебни храни ProVet.
Извън Габрово цената на чувал е около 110-115 лева (яка надценка:((...), което идва долу горе колкото Нутра Н. Иначе самите гранули са мазнички, бавно се разтварят във вода. Що се отнася до грамажа, то на всяка опаковка си пише, че таблицата е препоръчителна, но не и задължителна. Аз вече съм стартирал с даването на витамини и калций и няма да го прекъсвам, докато не свърши блистера. Вкъщи имам по 200-300 грама от 5 вида храни, включително и Роял Канин и на вид не се различават особено...

П.С. Който го види и се влюбва в това куче! Да е живо и здраво!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#1585 Потребителят е офлайн   Aron_Gb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2011 - 04:16 PM

Показване на мнениетоm_stoilkov, в 11 February 2011 - 11:18 AM, написа:

Показване на мнениетоAron_Gb, в 11 February 2011 - 10:31 AM, написа:

Моя двумесечен юнак го храня с гранули от Prof Pet Corporation, чийто вносител е тук в Габрово и вземам чувала с отстъпка - 20 кг за 80 лева. Храната е холандска, много добра и по нищо не се различава от супер премиум храните, разпространени в България. Просто марката е все още неизвестна. Хъскито я яде със страхотен апетит, а и грамажът е доста икономичен.

Абе не ти знам гранулите дали са хубави, ама кучето ти е супер красиво :ba_025: :rc_036:

И да не е спам http://www.profpetco...and-junior-plus това ли е храната за която говориш

Не, това е храната за много едри породи и се дава след четвъртия месец. Това е храната за средните породи http://www.profpetco...py--and--junior
User's Signature

Качена снимка

#1586 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 February 2011 - 05:21 PM

Показване на мнениетоxael, в 11 February 2011 - 01:08 PM, написа:

20кг са развъдниковите чували и за 80лв е перфектно, а и човека си казва, че я взима с намаление :ba_025:
Иначе и аз подкрепям м_стоилов-много готино бебе!

Гледай съдържанието на храната, не цената и грамажа.

Протеините са 30%, мазнините 16%, останалите съставки също са в доста добро съотношение, което си е доста добро попадение за храна за подрастващи! Не се увличай само по цената и името на храната. От личен опит знам, че и най-добрата храна може да не дава желания резултат и е най-важно преди всичко на кучето да му се отразява добре(и да я яде естествено), а когато кучето все още расте, то е изключително важно храната да му се отразя добре и да подпомага растежа с необходимите вещества.

Ей ги и двамата младежи на Мето-в прекрасна кондиция са, а не се хранят с най-високия и скъп клас храна. Добрата храна се познава по това как се отразя на кучето.

(Не давам пример с моя тъпунгер, тъй като той от около година си въобразява, че е цвете в саксия и се опитва да фотосинтезира, отказвайки наред всякаква храна)

Моя взе да ми се прави на дявол от 4-5 дена и не близва гранулите .Преди поне се лъжехме ту с бульончето от фенерите ту с кисело млекце .Сутрин му давам гранули вечер пилето с ориз и добавевчици разни ,но не знам дали ше е полезно ако му давам да яде и сутрин и вечер месо с ориз.Давам му както бях написал извара и риба редовно.Абе хляб яде гранулите ги подритва.Как да купя пак чувал като не го знам дали ше прояде отново Нутра .Мислех си или да му ги сменя (да взема кило две на дребно)и да видя на коя марка ше е доволен или да му давам месо с ориз и консерва зза доувкусяване .Направо ме поставя в шах тоя капазанин.

П.П А иначе зъбките му са чисто бели като сняг.Най обича да си ги чисти с едно буково клонче сухо обаче .Прави трески из апартамента но не ми е проблем друго не пипа.Снимал съм го с камерата как си гризе клончето и плюе като нато циганин семки на панаир .Ше го пусна некой ден да се посмеете . :re_037:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1587 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 February 2011 - 07:50 PM

Хораааа :uc_029: Еди от 2 дена нищичко не е хапвал. Преди си ядеше гранулите, сега....не ги подушва даже. Не искам да ги смесвам с нищо, че науча ли го така, оттърване няма да има. Така Аляска като беше малка все й мешах гранулите с разни сосове и т.н., затова тя сега гранули не помирисва. Не искам и с Еди да стане така.Минахме през Роял - не, Юкануба - не, Нутрам - не. Спря се на Про План, ядеше си го, даже му взех 15 кг чувал, ама сега ми се прави на интересен. А още по-кофтито е, че като му дам вечерта да яде някаква манджичка, после гранулите ги подритва и не ще, бе :uc_029: Даже след 4 часова разходка с много тичане, личи си че е уморен и не ги иска? Помагайте. Какво да правя с тва диване????
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#1588 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 11 February 2011 - 08:42 PM

Показване на мнениетоm_stoilkov, в 09 February 2011 - 03:02 PM, написа:

Показване на мнениетоnushcho, в 08 February 2011 - 12:43 PM, написа:

morzsi някаква унгарска май беше, но няма да се повтори отнова да взема такава. Предпочитам Любимец пред тази :((

От PENNY си я взимала нали.Аз купувам консерва на тази марка храни. за доувкосяване на пилето с ориз като му давам.По една лъжица слагам.Аксел се цепи да я яде и нема никви проблеми .Даже има и премиум на 2.30лв кутията .За гранулите не знам какви са но по принцип като съм влизал в PENNY гледам я купуват доста но ме е страх да взимам.Аз храня аксел с Нутра проформанс но от скоро в магазина се рекламира една "Gosbi".мисля да взема кило две и да го пробвам ако върви всичко добре да му ги сменям полека лека с тях, В един пост малко по назад питах за тях но явно никой нема мнение за марката. http://www.gosbi.com..._id=589&lang=en

А между другото и моя Аксел я харесва Любимец пробвал съм го .Мирише на гадно на карантия ама я хапва супер .Само дето незнам коло е качствена(е няма да е като НУТРА) бих го хранил и с нея.

....Да от същия магазин я вземах...

Показване на мнениетоSuZeNCeTOoo, в 09 February 2011 - 11:11 PM, написа:

Аз пък за консерва й взимам на Данте от Кауфланд и съм доволна,но отбягвам да давам често защото си седи гладна,а с гранули какви ли неопитах,но за сега най-яде едни гръцки има отскоро в зоомагазините тук и ги харесва,похапва си ги доста....само незнам каква е марката утре като й взема ще я погледна отново,защото много непомня имена... :md_064:

...сега минахме на гранули DANTE и на половина натурално хранене, така хем е по-полезно за кучетата хем на мен ми е по-изгодно. Днес в Carrefour имеше промоция пилешки бутчета на 2.00лв. Е какво по-добре от хрупкаво пилешко месце смесено с гранулки и бульонче мммммм чак на мен ми се дояде :ab_041:

Показване на мнениетоk1champion, в 10 February 2011 - 11:05 AM, написа:

И аз взимам консерви на Данте не са лоши и са разнообразни, но сухата храна не е хубава. Преди бяхме взимали чувал ставаше, но после я развалиха гранулите станаха по бледи и воричният материал изходен от кучето стана зелен, това си го обеснявам, че в храната е пълно с трици нещо като гранулите за гризачи.А пък немога да си обясня Тара обожава хляб?! Случайно разбрах даже предпочита за награда пърченце хляб, а не кремвирш.

...само това ли беше проблема при вас, понеже от една -две седмици давам само това и всичко си е ок при нас, акото стана твърдо (а с предната храна имаха разтройство), хапват я с апетит дори и Зина която е главният дегустатор и от нея зависи какво ще се яде. Другите ядат почти всичко :ab_041:

Показване на мнениетоAron_Gb, в 11 February 2011 - 10:31 AM, написа:

Моя двумесечен юнак го храня с гранули Kennel`s Favorite junior от Prof Pet Corporation, чийто вносител е тук в Габрово и вземам чувала с отстъпка - 20 кг за 80 лева. Храната е холандска, много добра и по нищо не се различава от супер премиум храните, разпространени в България. Просто марката е все още неизвестна. Хъскито я яде със страхотен апетит, а и грамажът е доста икономичен.

...Аз мога да кажа само хубави неща за тази марка, давала съм я известно време когато Зина беше малка, нямахме никакви проблеми хапваше си я с апетит и и се отразяваше много добре. :ae_085:

Letty да не е нещо друго, не искам да те плаша, но провери дали е унил или си е нормално "див" както обикновенно, знам ли може да е налапал нещо. Но най - вероятно се цупи на манджите, ако има избор и знае че ще му дадеш друго е така.... При мен Зина дори и да не харесва някоя храна рано или късно я хапва колкото да не умре от глад, но все пак ...
Като сложа бульончета само им е по-вкусно иначе пак си хапват гранулите на сухо, за сега само 1 път са се мръщили но там си имаше проблем със самата храна. До колкото чета ти си давала доста видове и все качествена храна - няма как да е от храната. Май си имаш бебче лигльо :))) Сега като се замисля на Зина като малка никакви бульони не съм и давала именно за да не се разглези и да не иска да яде гранули само после.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1589 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 February 2011 - 10:07 PM

Аз на аксел му намех цаката .Смесвам двете дажби за деня гранулите и пилешкото с ориз на едно место ,добре да се накисне, деля на две и ше му давам сутрин и вечер .Иначе не ги иска и тва си .Цел ден пости сиромаха но не ги бутна.Накрая му ги омесих и омете половината дажба .Докаро свърши чувала нацяло (има още кило) после ше го карам на нова рзкладка май само на месо с ориз овкусяване с консерва .Па варено яйце и обезсолена извара за протеинче и рибка .Ше го видя еди месец дали нема да му домъчнее за гранулките :dog:

#1590 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 February 2011 - 09:29 AM

Letty да не е нещо друго, не искам да те плаша, но провери дали е унил или си е нормално "див" както обикновенно, знам ли може да е налапал нещо. Но най - вероятно се цупи на манджите, ако има избор и знае че ще му дадеш друго е така.... При мен Зина дори и да не харесва някоя храна рано или късно я хапва колкото да не умре от глад, но все пак ...
Като сложа бульончета само им е по-вкусно иначе пак си хапват гранулите на сухо, за сега само 1 път са се мръщили но там си имаше проблем със самата храна. До колкото чета ти си давала доста видове и все качествена храна - няма как да е от храната. Май си имаш бебче лигльо :))) Сега като се замисля на Зина като малка никакви бульони не съм и давала именно за да не се разглези и да не иска да яде гранули само после.
[/quote]

Див и ненормален повече от всякога :) Абе, като му сложа бульонче - няма проблем, хапва си ги и не му прави впечетление. Ама сухи - ааааа, да не сме от вчера ние, бе :)) Ясно ми е , че се лигави. Аз пък и за това не искам да ги мешам с нищо, за да не се откаже от сухите за винаги :))) Сега го затварям на терасата и докато не си изяде гранулите, няма влизане вътре. Понякога си седи повече от половин час там. После, ако ги изяде давам награда пауч. А и гледам в таблицата, че трябва да яде по 125 гр на ядене, той едвам с 300 зора изяжда 75гр. :(( Незнам какво да правя, дилема.... :(((
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1591 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 12 February 2011 - 10:39 AM

Упоритост и повече твърдоглавост от кучето. Като се замисля се сещам, че и при мен имаше такъв период от близо месец месец и половина. Дето се борех с Ози да си яде гранулите. То не бяха гладувания, подмамвания със какво ли не. Като хванеш от кисело мляко, бульони, месце и какво ли не още. Извода е даваш не яде ли дигаш и после пак :). Това му е майката надвие ли те веднъж за храната после почват маймунджулуците :dog:
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#1592 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 February 2011 - 08:16 PM

Показване на мнениетоMeto, в 12 February 2011 - 07:44 AM, написа:

Упоритост и повече твърдоглавост от кучето. Като се замисля се сещам, че и при мен имаше такъв период от близо месец месец и половина. Дето се борех с Ози да си яде гранулите. То не бяха гладувания, подмамвания със какво ли не. Като хванеш от кисело мляко, бульони, месце и какво ли не още. Извода е даваш не яде ли дигаш и после пак :). Това му е майката надвие ли те веднъж за храната после почват маймунджулуците :dog:

Мето, аз така и правя. Но първо изчаквам да изяде колкото може повече, като почне да се прави на интересен, вдигам купата. Ефект никакъв. И след 2 дена да я сложа, пак няма да ги яде :eg_033: А впрочем вече знаем командата :"Изяж си яденето!!!" Всеки път, когато го кажа, той отива до купичката,навежда се и започва, дори бавно, да яде :ab_041: Ще го потърпя още малко. Надявам се да е период. Днес хапна малко и то чак на обяда, като не беше ял от 20 часа някъде. Ама то 50 гр. за никъде не са :ea_103: Надявамс е като се нагладува хубаво, да започне да си похапва яко, като види, че няма на къде :dry: За сметка не НЕяденето, акането ни е 3 пъти днеска :) хихих
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1593 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2011 - 10:29 PM

Извинете ме отново имам въпрос . . . вече съм се видяла в чудо, не знам какво да избера и какво е най-добро . . .
Ето проблемът ми . . . чета в американски сайтове отзиви за различни марки храни и за нутра Нугетс казват супер нисък клас - не става, за Еукануба пише, че кучетата слабеят , стават вяли и умират, за Хилс, че въпреки, че е препоръчвана от ветеринари е пълен боклук и кучетата получават рак, за Орихен някой казват добра е, други пълен боклук, отново стопани писнали, че животните им умрели . . .
Хранех с Нутра Нугетс, но я смених, защото ми трябваше храна с по-големи гранули, минах на Хилс Орал Кеър, сега не ми се иска да се отказвам от Хилс, защото Неро точно я прояде след часове инатене . . . но не искам и да се разболява от рак и да умре . . . по дяволите, какво мога да направя?!?!?!?!?
Какво е мнението ви за Хилс? Има ли такива случки в България? Какво да направя????
User's Signature

Качена снимка

#1594 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2011 - 11:22 PM

Май, май... домашната храна му е майката...

Нека специалистите кажат...мен много ме съмнява цялата тази работа, ако е 100% доказано, че е от храната... всички тези фирми ще бъдат съдени за огромни суми ... и ще се разчуе ... защото САЩ, не е България!
User's Signature

Качена снимка

#1595 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2011 - 11:45 PM

Показване на мнениетоДизел, в 15 February 2011 - 10:27 PM, написа:

Май, май... домашната храна му е майката...

Нека специалистите кажат...мен много ме съмнява цялата тази работа, ако е 100% доказано, че е от храната... всички тези фирми ще бъдат съдени за огромни суми ... и ще се разчуе ... защото САЩ, не е България!

Домашната храна не го засища както когато е ял преди това гранули, освен това не мога да осигуря всички необходими вещества само с пиле, защото той е капризен ня друга храна и е трудно иначе.
Доколкото знам Еукануба са ги санкционирали, но за другите храни не знам . . .затова моля някой, който има представа поне Хилс как е да ми каже . . .
User's Signature

Качена снимка

#1596 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 February 2011 - 12:01 AM

Домашна или гранула ... все тая. Ние не се храним толкова пълноценно, колкото се стараем за кучетата си. И освен това, не знаем какво ядем и какво има в това, което ядем и ние и кучетата. Така че, не се втелясвайте чааак толкова, божа работа е то - кой кога и от какво, там ред няма. Наблягайте на удоволствието от живота и вие и кучетата ви да сте щастливи!
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#1597 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2011 - 12:03 AM

Добре де, тези хамериканци с какво си хранят псетата?

Попитай ги там или прочети и ни сподели...., все пак мисля, че това са единични случай и е възможно да се случи с всяка една фирма..., ако там се разчуе, че кучетата заболяват от РАК именно от тяхната храна ... те ще фалират за отрицателно време... това разбира се е мое виждане на нещата...

В крайна сметка, ако храни които струват по 100-150 лева за 15 килограма за тях са МНОГО нисък клас..., то какви ли цени ще е "супер премиум класа", и защо ги няма на пазара при нас...
User's Signature

Качена снимка

#1598 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2011 - 12:04 AM

Показване на мнениетоHuskypower, в 15 February 2011 - 11:06 PM, написа:

Домашна или гранула ... все тая. Ние не се храним толкова пълноценно, колкото се стараем за кучетата си. И освен това, не знаем какво ядем и какво има в това, което ядем и ние и кучетата. Така че, не се втелясвайте чааак толкова, божа работа е то - кой кога и от какво, там ред няма. Наблягайте на удоволствието от живота и вие и кучетата ви да сте щастливи!

Най-добрият отговор в цялата тема! :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#1599 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2011 - 12:08 AM

Показване на мнениетоLG9, в 15 February 2011 - 11:09 PM, написа:

Показване на мнениетоHuskypower, в 15 February 2011 - 11:06 PM, написа:

Най-добрият отговор в цялата тема! :rc_036:

Дам, май сте прави . . . дал Бог здраве и благоденствие и толкова . . . Благодаря!
User's Signature

Качена снимка

#1600 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 February 2011 - 01:33 AM

От 10 години насам ядете балсамирани вносни зеленчуци и плодове. Нищо ви няма :)
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

• (110 Страници) +
  • « Първа
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни