С какво храните хъскито си?
Публикувано: 21 December 2011 - 01:18 PM
Пробвай с кисело мляко, че май не го беше изредил :) Ако си бил на други гранули, които е ял, мини пак на тях, ако не ги смени тези. Според мен насила да го караш да яде, не си е работа. Но стига проблемът да е в тези точно гранули, а не по принцип в яденето, тогава подкрепям Мето. Лятото имахме подобен проблем. Едвам изяде чувала от 18 кила от по-хубава храна и по-висок клас. Ядеше ги предимно с кисело мляко. И пак минахме на предишната храна, така че цената не е определяща :)

Публикувано: 21 December 2011 - 03:50 PM
Meto, в 21 December 2011 - 12:36 PM, написа:
Стефан Слабов, в 21 December 2011 - 12:21 PM, написа:
Аз съвет давам, но то не искаш да го разбираш :-)
Тези въпросни 15 дена въобще ли не е хапва нещо? Предполагам му предлагаш алтернативна храна вместо гранулите ;) за да не гладува хайвана нали? Ето там ти е и грешката и на мен да ми дават сочна пържола като откажа 2 3 пъти откажа кус куса и аз ще се правя на чукнат :).
Пак не четеш ............. или четеш между редовете ..........!!!
Гранулите не съм ги спирал!!!!
Смесвам ги с какво ли не, но по възможност той не ги яде, а това ме притеснява, защото точно ТЕ (гранулите) са най-добрата и балансирана храна за него!!!
В първите дни когато не ги ядеше (стачкуваше), и аз стачкувах и не му давах друго, но после по съвет на други "кучкари" започнах да ги смесва с това онова .......
Та проблемът е: КАК ДА ГО НАКАРАМ ДА СИ ЯДЕ ГРАНУЛИТЕ !!!!??????!!!!

Публикувано: 21 December 2011 - 04:32 PM
П>С> Най-балансираната и добра храна за кучето ти е тази, от която то се чувства добре, яде я с апетит и ти си доволен от резултата, като активност, козина, зъби и тем подобни, че и изходния продукт дори

П>С> И не се нерви толкова много, не се карай и не слагай тези "!!!!"

Публикувано: 21 December 2011 - 04:58 PM
Предложи ми подходящи качествени храни (нещо от което си доволен).
Когато си взехме Ринката, ни казаха, че Роял Канин е най-доброто за него......... (това ми е първото куче = нямам никакъв опит - заедно се учим)
Стана член на семейството и така ................
ПП В никакъв случай не съм нервен, напротив изключително спокоен и търпелив човек съм!
Някой си чеще пръстите по клавишите и така .......................

ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ на КОЛЕДНИТЕ и НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ!

Публикувано: 21 December 2011 - 05:02 PM

Публикувано: 21 December 2011 - 05:49 PM
Според мен е много по-добре да яде смесено, но това е, защото аз така храня и , въпреки че ни се подиграват, че сме дебели

Публикувано: 21 December 2011 - 11:39 PM
Публикувано: 22 December 2011 - 12:58 AM
isi_ar4i, в 21 December 2011 - 07:49 PM, написа:
Flawless, Неро не ми се струва дебел. Как му определяш дозата храна при такова хранене?
Шегувам се, Неро наистина е по-едър, но в никакъв случай не е дебел! Имам щастието и да не е лаком, затова той си определя кога, дали и колко ще яде! Но не го оставям повече от ден да не е ял! Много е сложно, но в общи линии моята мерна единица е "да не е гладен" ! На око меря гранулите и с пилето си има дажба, която му стига, примерно две - три горни бутчета, но това варира според глада му! И не ги смесвам, не защото има проблем, а защото той не ги яде заедно, малко съм го разглезила, но и за това си има обяснение! Тъй като хаби много енергия по време на разходките ни и освен това спи основно на терасата, вярно има си къщичка, но минус 20-30 не е шега работа, затова искам да съм сигурна, че не е гладен и щом спре да търси храна, значи се е наял! . . . . Понякога не закусва, а само вечеря, друг път яде и сутрин и вечер! Ние ядем гранули навън, в парка, защото в къщи не иска, и като се приберем кротко след това , ако е много гладен директно си застава над купата и чака ядене, ако е повече изморен отива и си ляга за час-два и после идва да яде! Вече ако е умрял от глад, защото не е закусвал, а последното ядене е било предишния ден в 18ч, като се приберем яде веднъж в 18, и после като стане към 10 пак. Ей така сме ние!
Публикувано: 22 December 2011 - 09:03 AM

Друг пример - Аляска яде смесено. Сутрин 300 гр гранули някъде, вечер варено пилешко, ориз, зеленчуци и хляб /горе долу около 500 гр ядене/. И не се мръщи сутрин на гранулите при положение, че вечерта е яла мръвка на корем

Публикувано: 22 December 2011 - 05:45 PM
Да попитам, удачно ли е да му взема "цаца" и да му я дам сорова, като преди това я изкисна няколко пъти, защото в повечето случай са страшно солени?
Публикувано: 22 December 2011 - 07:33 PM

Публикувано: 10 January 2012 - 05:28 PM
От и рецептата
250-300 гр. месо /телешко, овче/
1 яйце /сурово/
2 скилидки чесън /1 скилидка за 10 килограма живо тегло/
2 супени лъжици зехтин
1/2 среден морков
Месото на кубчета в тенжерата със много малко вода. Моркова и чесъна на ренде при месото. След 10-15 минути прибавям яйцето и бъркам. Накрая зехтина и сервирам изстудено :).
Ефекта е очеВАДЕН! :)

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 10 January 2012 - 07:59 PM
Meto, в 10 January 2012 - 05:28 PM, написа:
От и рецептата
250-300 гр. месо /телешко, овче/
1 яйце /сурово/
2 скилидки чесън /1 скилидка за 10 килограма живо тегло/
2 супени лъжици зехтин
1/2 среден морков
Месото на кубчета в тенжерата със много малко вода. Моркова и чесъна на ренде при месото. След 10-15 минути прибавям яйцето и бъркам. Накрая зехтина и сервирам изстудено :).
Ефекта е очеВАДЕН! :)
Ще го пробваме и ние това тия дни, харесва ми

Публикувано: 11 January 2012 - 03:45 AM

Публикувано: 11 January 2012 - 09:56 AM
Публикувано: 11 January 2012 - 10:13 AM
Англичаните са си селектирали така хъскитата, че те са доста по-слаби от тези в Европа.
Ще си позволя да копирам стари снимки на North face от Crufts
Ето как изглеждат балансираните хъскита според англичаните:
Публикувано: 11 January 2012 - 05:03 PM

все ми се струва, че не и е правилна стойката или пък като е по-слабичка и повече изпъкват, не знам.......

може и да съм ги качвала тези снимки, ако съм-извинявам се-просто тук се вижда много добре стойката.