С какво храните хъскито си?
Публикувано: 13 January 2012 - 06:07 PM
Аз пък по това обяснение заключих, че се запарват малко и варих хахах Както и да е, тя изяде манджата с кеф

Публикувано: 13 January 2012 - 10:21 PM

пп: тежим 31 кг., високи сме 52 см.
Публикувано: 13 January 2012 - 10:46 PM
Ами как да яде гранули като му се предлагат толкова много други неща, то даже не знам кое куче не би отказало, при такова разнообразие и глезене

Пък и щом е станал 31 кг. на 9 месеца, значи прекалено много му угаждате!
Моето куче е стояло повече дни гладно, за да започне да яде гранулите, а ти се притесняваш за 1 ден. Може да опиташ да смениш гранулите!Според мен голяма грешка правите, че му давате от масата и то,когато ядете!

Като за начало аз бих спряла да давам храна от масата веднага!

Поне това е моето мнение!

Публикувано: 13 January 2012 - 10:52 PM
Saika, в 13 January 2012 - 10:46 PM, написа:
Ами как да яде гранули като му се предлагат толкова много други неща, то даже не знам кое куче не би отказало, при такова разнообразие и глезене

Пък и щом е станал 31 кг. на 9 месеца, значи прекалено много му угаждате!
Моето куче е стояло повече дни гладно, за да започне да яде гранулите, а ти се притесняваш за 1 ден. Може да опиташ да смениш гранулите!Според мен голяма грешка правите, че му давате от масата и то,когато ядете!

Като за начало аз бих спряла да давам храна от масата веднага!

Поне това е моето мнение!

Не му даваме, докато ядем. Даваме му след като се нахраним /що се касае до филийки/, но през цялото време ни е гледал сърцераздирателно от под масата.

Публикувано: 13 January 2012 - 11:06 PM

Не знам , но по принцип дори и с остатъци от масата не бива да се хранят, защото те усещат миризмите какво е ядено, какво им се дава! За мен,а и за кучето по закона на глутницата точно това се е получило, защото той определено се налага с отказите си, защото знае, че ще му бъде дадена и друга храна :) Но вие си знаете най-добре!

Опитайте кой гранули ще хареса! Нo нека попитам -
Кой се храни пръв вие или той?
Когато ядете той лае ли по вас за нещо за ядене?
Хапе ли ви или ви ближе?
Спи ли на леглото на някой от вас?
Моето куче, например, беше с подобно поведение в началото! Отказа гранулите, давахме му по малко месце или наденичка от масата, качваше се на леглата, въпреки че знаех колко е глешно, исках да ме заобича!

Сега се сетих, че и тя преди избутваш морковите или чушката, ама сега и малко парченце пресен морков или чушка съм и давала и тя го изяжда на момента!
Храня я смесено, готвено и гранули, но от както ние се храним преди нея, не и се дава нищо от масата и вижда, че каквото предложа това ще се яде!
Това направих аз и много съм доволна от себе си! Сега нямаме проблеми с храненето!

Публикувано: 13 January 2012 - 11:19 PM
Много удобна на път, или когато има слабо куче за захранване. Дават се допълнително към храната или само те.
5кг кайма
1 голям пакет корн флейкс
1 голям пакет пшеничен зародиш
1,5 чаша зехтин
1,5 чаша меласа или мед
10 сурови яйца със смлените черупки ако може
10 пакетчета желатин без аромат
правиш на гнусна каша и лепиш кюфтенца според размера на устището
това са 10 порции
аз днеска направих тази рецепта... тука е написано какво ви трябва а аз ще напиша как я приготвих
сега е 17 килограма и е много слабичка след 10 дена ще пиша резултата :)
значи.. първо, този пшеничен зародиш се намира много трудно, в кауфланд единствено го намерих и чаках за него, зареждат го само в сряда и се изкупува за половината ден.
Умесих каймата с начупените яйца, сложих 2 литра вода на котлона, завря и сложих каймата с яйцата умесени, само за 5 минути да се запари, ако има микроби да подейства, яйцата с черупките, преди да ги разбия измих яйцата с топла вода.
Извадих каймата с яйцата изсипах останалите неща, плюс настъргани три моркова, пак се умесва хубаво, след това в водата където е кипнала каймата изсипвам желатина, но котлона е изключен и водата не ври, използвах водата от каймата, защото не можеш да извадиш всичката кайма от тенджерата когато се кипва, защото се раздроби. След това оставих водата малко да поизтине и изсипах водата с желатина върху сместа и пак месене и водата си попи в каймата почти цялата, а гледам сега като съвсем изтина, че вече всичко е желирано :)
успех ...
Публикувано: 13 January 2012 - 11:29 PM
Saika, в 13 January 2012 - 11:06 PM, написа:

Не знам , но по принцип дори и с остатъци от масата не бива да се хранят, защото те усещат миризмите какво е ядено, какво им се дава! За мен,а и за кучето по закона на глутницата точно това се е получило, защото той определено се налага с отказите си, защото знае, че ще му бъде дадена и друга храна :) Но вие си знаете най-добре!

Опитайте кой гранули ще хареса! Нo нека попитам -
Когато ядете той лае ли по вас за нещо за ядене?
Хапе ли ви или ви ближе?
Моето куче, например, беше с подобно поведение в началото! Отказа гранулите, давахме му по малко месце или наденичка от масата, качваше се на леглата, въпреки че знаех колко е глешно, исках да ме заобича!

Това направих аз и много съм доволна от себе си! Сега нямаме проблеми с храненето!

Той яде в различно от нашето време. Сутрин пръв /нашите филийки дояжда час след неговото хранене/, вечер последен.
Когато ядете той лае ли по вас за нещо за ядене? - лежи под масата и следи всеки залък с поглед, но никога не се нахвърля върху храната ни. Давам му после по своя воля. По този начин компенсирам /за себе си/ часовете, в които няма да ме има, докато съм на работа. Грешка.
Хапе ли ви или ви ближе? - хапеше в периода на растене на зъбките. Сега по-рядко, но никога силно. Ближе, когато приключим игра или когато току-що съм ке върнала след отсъствие повече от два часа. Хапе по време на игра.
катери се по всички възможни легла, докато не дойде сънчо при него - има си място, което си е избрал за спане още от бебе - диванчето в кухнята. Там спи.
Благодаря ти за споделеното мнение. Ще го оставя гладен първо ден, после ще видим..

Публикувано: 13 January 2012 - 11:45 PM

Публикувано: 13 January 2012 - 11:47 PM
Saika, в 13 January 2012 - 11:45 PM, написа:

Честно казано, не изглежда пълен. Но килата са факт.

Публикувано: 14 January 2012 - 12:49 AM

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 14 January 2012 - 01:33 AM

Стискам палци

Публикувано: 14 January 2012 - 11:18 AM
Flawless, в 14 January 2012 - 01:08 AM, написа:
Не, не само гранули. Проблемът е, че тотално ги отказа от месец и нещо, а мисля, че е още малък да премине само на готвена храна. Няма как да му я балансирам добре още повече. Другият проблем е, че когато пътуваме насам-натам няма как да мъкна тенджери с манджа за Щирлиц. Доста време се хранеше смесено - едното ядене за деня бяха гранулки, през останалото време готвено. Изведнъж пренебрегна тотално гранулите. Това ми е проблемът - отново да ги прояде. Не искам само на тях да минава.

Публикувано: 14 January 2012 - 01:29 PM

Публикувано: 15 January 2012 - 01:05 AM

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.