Dog.bg Форуми : С какво храните хъскито си?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (110 Страници) +
  • « Първа
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

С какво храните хъскито си?

#2121 Потребителят е офлайн   Мидрол Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 October 2013 - 07:13 AM

Пак да спомена, че от taste of the wild на моите им се омазни козината, сплъсти се и взеха да понамирисват. И на един голдън ретривър стопаните се оплакаха от същото. Но пък два лабрадора и един булдог от квартала си я лапат и нищо им няма.
А аз съм си доволна от royal canin, освен това те имат и много тясно специализирани храни, които - поне моето мнение е такова - никак не са лоши.
Ние от почти година вече най-често сме на еквилибрио, кучетата я ядат с удоволствие и нямаме проблеми, а и ми е по-евтина и поне в нашия магазин доста често е на добри промоции, но съм срещала и оплаквания, например ето тук
User's Signature

#2122 Потребителят е офлайн   maksaira Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 October 2013 - 10:44 PM

да докладвам вече месец си похапваме от taste of the wild и се чувстваме добре ,поръчах и втори чувал,козината му е добра ,не пръцкаме:ab_041:и си имаме страхотен апетит,за сега няма нещо което да не яде и да се насландисва

#2123 Потребителят е офлайн   Мидрол Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2013 - 10:06 AM

Което за сетен път потвърждава факта, че всичко си е строго индивидуално.
User's Signature

#2124 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 October 2013 - 09:24 PM

Здравейте ! Искам да Ви попитам за следното :
Защо кучето ми е лакомо ? Почти на 3 месеца е и все търси храна , а като я докопа яде невероятно бързо...
Около 100 грама на ден му давам , понеже ми дадоха една графа , според килограмите колко да му давам . Той е 5кг и му се падат по 100 не знам дали са му достатъчни :smile: Но се е случвало да повърне от преяждане или може би защото яде бързо ?
User's Signature

Качена снимка

#2125 Потребителят е офлайн   blackburn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:German Shepherd Dog

Публикувано: 05 October 2013 - 09:52 PM

Здравей, mastersan55. Много е малко 100гр. гранулирана храна на ден за едно хъски на 3месеца, независимо от марката. По табличката, която са ти дали трябва да се гледа кг. на възрасно куче, например хъски в зряла възраст около 35кг. после се гледат месеците и така се пресичат линиите на оринтировъчния дневен грамаж. Според мен трябва да яде дневно поне 300-400гр. разделено на 3 пъти.
Поздрави и успех с малкия. :ba_025:
User's Signature

Днес някой седи на сянка, защото преди много време някой друг....... е посадил дърво.
http://www.nuadarits.net

#2126 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 October 2013 - 10:04 PM

Показване на мнениетоblackburn, в 05 October 2013 - 09:52 PM, написа:

Здравей, mastersan55. Много е малко 100гр. гранулирана храна на ден за едно хъски на 3месеца, независимо от марката. По табличката, която са ти дали трябва да се гледа кг. на възрасно куче, например хъски в зряла възраст около 35кг. после се гледат месеците и така се пресичат линиите на оринтировъчния дневен грамаж. Според мен трябва да яде дневно поне 300-400гр. разделено на 3 пъти.
Поздрави и успех с малкия. :ba_025:

Благодаря ! :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#2127 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 05 October 2013 - 10:07 PM

100гр е малко,но пък 400 ми се струват много за 3 м кутре.Та моите дето тежат по 45-50кг толкова им е дневната дажба.
Не знам какво пише на чувала,но нещо от рода на 200-250гр ми се струва по-нормално.
:ae_085:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#2128 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 October 2013 - 11:40 PM

35кг. хъски ? Тва някакъв мутант ще да е? Има тема там горе закачена, където си пише границите на мъжки и женски индивиди +/- няколко килограма отклонение винаги може да има :) ама цели 10?
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#2129 Потребителят е офлайн   Мидрол Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2013 - 12:22 PM

Между 5 и 8 месеца Джинката ядеше по 150 грама бебешки гранули роял канин, препоръчано от ветеринар. За преди това нямам точна представа, аз й давах два пъти попара с мляко, един път 30 грама гранули и един път късно вечер майка й си повръщаше храната и й даваше да яде.
Но като големи, когато не са на готвено, кучетата ми ядат по не повече от 200 грама гранули на ден, разделени на два пъти. Като им давам по повече, дебелеят.
User's Signature

#2130 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 October 2013 - 08:51 PM

Между 5 и 8 месеца 150 гр. бебешки гранули? Чак пък толкова, те бебешките принципно се дават до към 2-3 месеца. После се минава на джуниър и 150 грама са прекалено малко за цял ден. И попарата с мляко бих посъветвала да не използваш.

mastersan55 Кучето ти е гладно, защото дневната му дажба е една трета от това, което приблизително трябва да яде за възрастта си. Мъжко кученце на 3 месеца -да е 5 кг., значи е дребно и само кожа и ребра милото. Какви са тези таблици, които гледате не знам, обаче за два-три дена му увеличи дажбата поне до около 300 грама на ден.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#2131 Потребителят е офлайн   blackburn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2013 - 09:07 PM

Показване на мнениетоMeto, в 05 October 2013 - 09:40 PM, написа:

35кг. хъски ? Тва някакъв мутант ще да е? Има тема там горе закачена, където си пише границите на мъжки и женски индивиди +/- няколко килограма отклонение винаги може да има :) ама цели 10?

:ab_041: Оооопс! Само давах примери, не предполагах че съм толкова далече, но мисля успях да ориентирам малкия, поне как да разчита таблицата. :tb_195:
User's Signature

Днес някой седи на сянка, защото преди много време някой друг....... е посадил дърво.

#2132 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 October 2013 - 09:41 PM

Благодаря ! От утре започвам да го храня с повече :smile:
Да й са и на таблицата... кучето ми ще умре от глад ! Само ме лъжат тука , пък уж разбирала .. ( жената , която ми даде графата за яденето ) :dry:
User's Signature

Качена снимка

#2133 Потребителят е офлайн   Мидрол Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2013 - 09:44 AM

Показване на мнениетоHuskypower, в 06 October 2013 - 08:51 PM, написа:

Между 5 и 8 месеца 150 гр. бебешки гранули? Чак пък толкова, те бебешките принципно се дават до към 2-3 месеца. После се минава на джуниър и 150 грама са прекалено малко за цял ден. И попарата с мляко бих посъветвала да не използваш.

Sorry! Грешка при изписването. Под бебешки имах пред вид именно джуниър. И определено не й бяха малко 150 грама, сигурна съм - чувстваше се много добре и си наддаваше съвсем в нормата. Тя и сега яде по не повече от 200 грама гранули на ден, както впрочем и другите ми кучета.
А за попарата с мляко, кисело мляко и бебешко адаптирано давах, докато беше малко кутренце. А за купешкото прясно мляко си абсолютно права, с него имам наистина лоши преживявания. Преди време им разделих една кутия прясно мляко и последиците бяха неописуеми :zz_020:
Такова разстройство хванаха и трите изведнъж, че още се говори вкъщи за това...
User's Signature

#2134 Потребителят е офлайн   Демон Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 07 October 2013 - 02:39 PM

@ mastersan55 : Наистина му е малко храната, особено като знам, че доста го разхождаш и му "хабиш" енергията. Лакомията при хъскитата е очевАдна. Каквото докопа, особена на тази възраст ... вчера нашия изяде 2-3 ореха с черупките докато се усетим какво прави!

И не се ограничавай само с гранулите, ние правим кучешки таратор - нарязана на едро краставица и кисело мляко. Може обаче да се продриска, ако не си му давал до сега.

Задължително моркови (цели за да развива дъвкателни мускули) за козина и очи, ябълки, наполовина, изчистени от семките, ако имаш финансова възможност и филе от риба, да няма кости и кожи! Може и домат ама обелен, жълтъци от сварено яйце. Може и да му обелиш цяла краставица и да му я дадеш да я "гнЕтя". Тиквички, броколи, ако можеш и да си намериш лимец или жито да му свариш. Царевица НЕ, не я разгражда!

Ако се сетя още ще допиша!

Поздрави!
Герги

#2135 Потребителят е офлайн   blackburn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2013 - 02:44 PM

Показване на мнениетоДемон, в 07 October 2013 - 12:39 PM, написа:

@ mastersan55 : Наистина му е малко храната, особено като знам, че доста го разхождаш и му "хабиш" енергията. Лакомията при хъскитата е очевАдна. Каквото докопа, особена на тази възраст ... вчера нашия изяде 2-3 ореха с черупките докато се усетим какво прави!

И не се ограничавай само с гранулите, ние правим кучешки таратор - нарязана на едро краставица и кисело мляко. Може обаче да се продриска, ако не си му давал до сега.

Задължително моркови (цели за да развива дъвкателни мускули) за козина и очи, ябълки, наполовина, изчистени от семките, ако имаш финансова възможност и филе от риба, да няма кости и кожи! Може и домат ама обелен, жълтъци от сварено яйце. Може и да му обелиш цяла краставица и да му я дадеш да я "гнЕтя". Тиквички, броколи, ако можеш и да си намериш лимец или жито да му свариш. Царевица НЕ, не я разгражда!

Поздрави!
Герги

:ud_009:
Тва като "попско чедо"........
User's Signature

#2136 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 October 2013 - 07:24 PM

Показване на мнениетоДемон, в 07 October 2013 - 12:39 PM, написа:

Поздрави!
Герги

Аз знам, че не е хубаво да се дават моркови специално, ако говорим за козина, не за здраве. И понеже знам, че оцветяват (имам го нагледно, пък и на немските овчарки им ги дават за да "засилят" оранжевия цвят), та, аз ги избягвам. Със жълтъците мисля, че е същото, не не съм много сигурна.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#2137 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 October 2013 - 09:51 PM

Абе тва за морковите ... вчера вечерта му дадох половин морков , но суров :dry: май е трябвало да се свари . Понеже днес цял ден има разстройство . В самото изпражнение се виждат парченцата моркови , смисъл не са се обработили . И се чудя от какво има разстройство , понеже докато ме е нямало баба ми да взема да му даде мюсли с ядки объркани с гранулите . Тъпа му работа . Също така му смених и храна , понеже не разполагах с пари за да му купя скъпа . Взех му DOG FOOD не я знам колко е добра... Сега го храня само с ориз , че уж да се оправи... Според Вас от какво се е получила диарията ?
User's Signature

Качена снимка

#2138 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 08 October 2013 - 10:29 PM

От всичко може да е което си изброил по-горе.
Зеленчуците сварени и накълцани или пасирани.
За мюслите не мога да кажа,някой дават овесени ядки.
За смяната на храната никога,ама никога не се сменя от раз.Мин 4-7дена плавно преминаване.
За първи път я чувам тази храна.Да нямаш впредвид Happy Dog?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#2139 Потребителят е офлайн   mastersan55 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 October 2013 - 10:37 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 08 October 2013 - 10:29 PM, написа:

От всичко може да е което си изброил по-горе.
Зеленчуците сварени и накълцани или пасирани.
За мюслите не мога да кажа,някой дават овесени ядки.
За смяната на храната никога,ама никога не се сменя от раз.Мин 4-7дена плавно преминаване.
За първи път я чувам тази храна.Да нямаш впредвид Happy Dog?

Ми не знам каква точно е.. нещо от сорта на DOG FOOD . А това с ориза да продължавам ли да му го давам , докато се оправи или ?
User's Signature

Качена снимка

#2140 Потребителят е офлайн   Демон Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 09 October 2013 - 12:12 PM

Цитат

Аз знам, че не е хубаво да се дават моркови специално, ако говорим за козина, не за здраве. И понеже знам, че оцветяват (имам го нагледно, пък и на немските овчарки им ги дават за да "засилят" оранжевия цвят), та, аз ги избягвам. Със жълтъците мисля, че е същото, не не съм много сигурна.

Не знам къде си го чувала до сега това, но ако е така, аз трябва вече да съм риж с лунички, защото ям моркови като солети.За жълтъците си много в грешка, койотите, вълците (хъскито е култивиран вълк) и лисиците крадат яйцата на птиците точно заради жълтъка. От утре почваме яйчена диета за протеин и калций. Сварява се се яйце, смачква се с черупката, и така му се дава.

За морковите да, ядат ги наедро и затова не могат да ги смелят, но може да му се дава и сварен. Картофите дори и сварени не ги разгражда, направо ги .... вие знаете!

@ mastersan55 : Не му давай непроверени храни, по-добре му вземи дроб и му го свари отколкото някаква марка тип "Made in somewhere".

Знам, че много си лигавя кучето от към храна, но си ми е като дете и не бих си позволил да яде "боклуци"

Поздрави!
Герги

• (110 Страници) +
  • « Първа
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема