Dog.bg Форуми : С какво храните хъскито си?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (110 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

С какво храните хъскито си?

#221 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 February 2008 - 10:22 AM

Цитат

Трябва да има разнообразие. Например ти или аз, или който и да е друг не можем да ядем само хляб и сол нали (аз щото не ям месо  ;D ) . И ние си разнообразяваме живота с различна храна, и затова сме здрави. Животните не се различават по нищо.

Защо сравняваш кучетата с хората???  :huh: Именно от там идва заблудата :huh: те нямат нищо общо с хората в това отношение. Защо ги очовечавате, като съдите по себе си без да сте запознати с действителността.... Писала съм го поне 5-6 пъти вече, но явно никой не го е прочел, за това ще го напиша пак. Кучетата НЕ различават вкусовете като хората. Изобщо сравнение с нашата вкусова диференциация и тяхната не може да се прави. За тях е важно коремчето да е пълно, те не разбират кое е добре и кое не е добре за тях и могат да погълнат дори отровни вещества. те не знаят за витамините, минералите и прочее  ;D те се хранят като единствно се доверяват на миризмата, обонянието при тях е много пъти по добре зарвито от нашето... и изобщо не можем да се сравняваме в това ... отново. Така, че не ги очовечавайте!
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#222 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 10:23 AM

Аз доколкото знам на гранули не може да се кара само. В смисъл това е пак една и съща храна, а нали за това говорим че трябва да има разнообразие. На моето гранулите вече му омръзнаха, така да се каже, не иска да ги яде. Не знам от какво, но предполагам че е от инат, защото кое животно ще предпочете гранули пред хубава топла манджичка с месце и т.н. ;) ;D  Във форума има и много хора които са писали че гранулите вече не се ядат и са преминали на мека храна. Не бях много съгласна, докато не ми се случи и на мене :- Откакто е дошла в къщи сме на гранули и предполагам че вече или не са и вкусни или са и омръзнали :sos: :-
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#223 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 February 2008 - 10:29 AM

нямам си на идея от къде го знаеш това или кой ти го е казал, но не е вярно. Гранулата като идея да има такава храна изобщо е именно тя да е пълноценна и да не се налага да даваш нищо друго. Добрите храни се правят по специални рецепти, където всичко касаещо потребностите на кучето ти е пресметнато, изчислено и балансирано. добавяйки или "разнообразявайки" храната, и автоматично нарушаваш баланса. З
Различните фирми именно за това имат различни храни - за бебета, за млади кучета, за зрели кучета, за спортуващи кучета с натоварвания, за стари кучета и т.н. това хората са го измислили, защото на различните етапи от развитието на кучетата, те имат различни потребности. Една и съща пълноценна храна. това е идеята и целта.
вярно че ние дори себе си не храним така пълноценно, но това е друг въпрос.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#224 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 February 2008 - 10:33 AM

Пак не четеш ... не бъркай миризмата с вкуса!
моите кучета се хранят от 8 години основно с добра гранула и как пък не им "омръзна" за всичките тези години да се хранят....
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#225 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 10:39 AM

Ами не знам ;D ;D ;D Каква е марката на тези гранули?
User's Signature

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#226 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 February 2008 - 10:42 AM

Когато храниш с домашно приготвена храна, тогава е необходимо да добавяш различни съставки и да правиш това разнообразие, за което говориш, за да може кучето да се храни по-пълноценно. Да си храниш кучето с домашно приготвена храна разбира се не е вредно, стига да знаеш какво може и какво не трябва да яде и разбира се не означава, че няма да доживее заради това дълбока старост. Но е много по-трудно да му набавиш необходимите неща, защото се изискват много знаия и ... сложни рецепти. За това са добавките и витамините за кучета. Всеки сам прави избора си. Но просто няма да се съглася единствено с това, че за кучетата е добре за ядат кокали!
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#227 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 05 February 2008 - 10:45 AM

За мен спора е напълно безмислен. В крайна сметка когато кучето ти откаже да яде гранули не може да го оставиш да умре от глад. Едното ми куче в момента е така. Еми давам и човешка храна какво да правя. А Бък от много време само гранули не иска, но когато му ги смеся с консерва да кажем или месце си хапва. Натушавам баланса, но поне кучетата ми се хранят. Относно качеството е и аз гледам все най-качествение да купя, и се доверявам напълно на продавачите и това, което пише на опаковките, но никога не мога да бъда сигурна, че гранулите които ми продават наистена са тези за които ги представят. Все пак в България сме свикнали всичко да е фалшименто.  
User's Signature

Качена снимка

#228 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 05 February 2008 - 10:47 AM

За кокалите и аз не мога да се съглася, въпреки, че едно време и аз съм давала  :- :huh:. Просто не бях достатъчно пораснала и запозната.
User's Signature

Качена снимка

#229 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 February 2008 - 11:04 AM

kапълно съм съгласна с теб. Разбира сеQ че и аз някога съм давала кокали на кучетата си. Човек се развива, чете, учи се от опита на други и своя собствен. Понеже съм извървяла този път и не съм единствената, смятам че давам добър съвет да не се хранят с кокали.
Аз не споря в случая, ами се опитвам да обясня. Ако ме разбере някой значи има желание, ако не ме разбере ... поне съм опитала!
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#230 Потребителят е офлайн   borislav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 02:28 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Стана ми интересно колко време са живяли и каква е била смъртността..и там за кокалите.Ако може да обясниш или да дадеш каде е описано да прочета :)

Не знам за чукчите, но при гренландските ескимоси средната продължителност на живота на едно впрегатно куче е 3-4 години. На Север не всичко опира до храненето. Кокали едва ли са яли много, защото основната им храна е била замразена риба, китово и тюленово месо, както и остатъци.

Е в рибата няма ли кости?Кажи къде си чел,че са живяли 3-4 години та и аз да го прочета?!А според теб хъскито не яде ли птици(или на тях се налага кучето старателно да отстранява месото от костите) :-?Яко се впихте с тези кости всякаш са динозаварски и се налага да ги режем с трион за да ги напъхаме в гарлата на любимците си ;D ;D ;D!

Чел съм го на няколко места, не виждам какво ще ти помогне, ако го прочетеш и ти. Просто някой го е написал и ти избираш дали да му вярвашщ или не. Другия вариант е да отидеш там и сам да провериш. Гледал съм и научнопопулярен филм - там говореха за същата средна продължителност на живота. Показваха и как ескимосите чупят върховете на кучешките зъби на кучетата, за да не се нараняват взаимно - на север и най-малката рана почти винаги води до силна загуба на кръв и смърт. Жестоко за нашите съвремени разбирания.
В рибите има кости, много кости, но рибешките кости са съставени предимно от фосфор, който се разпада в организма. Голяма част от северните народи са хранели навремето кучетата си с глави и кости от риба, но сурови - отделят филето, а костите дават на кучетата. Като цяло на север хранят кучетата си доста оскъдно и без много специална подготовка, за това и тези кучета са със "железни стомаси", както между впрочем и хората там.

Да те попитам - според теб какви птици яде хъскито в родината си?

Не съм се заяждал с костите - просто си написах мнението. Храни си кучетата както намериш за добре. Само ще ти кажа, че костите са талаш, нищо не дават на организма, освен да напълнят стомаха и да остържат червата. Костният мозък е нещо съвсем различно. Ако искаш, можеш да им даваш костно брашно - като на прасетата. И виетнамците го използват. И един съвет от мен - ако така или иначе даваш кости, давай ги сурови. Така вероятността някое парче да се забие в хранопровода или някъде другаде е по-малък.

Понеже разбирам, че кучетата са ти БОК - как са ги хранели преди 50-60 години можеш ли да ми кажеш. Това, което знам, е че почти не са употребявали месо и кокали.

#231 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 February 2008 - 02:41 PM

Абе може и птици да яде - каквито си хване. Там също има лято. Но кучетата - хъскита или каквито и да е, много отдавна не живеят така. Тяхната естествена среда е живота с човека. Това не са диви животни и независимо коя хипотеза поддържате за произхода на кучето, със сигурност в днешни дни са настъпили много измемения. Така че, стига с тая естествена среда, дива среда ... в гората и т.н.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#232 Потребителят е офлайн   hrisipisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 03:04 PM

Huskypower това което разбрах от дискусията е, че ако кучето хапва с охота определена храна (гранули или консерва...) да не се сменя или да се смени вече според възрастта, защото ако е пале, хапава бебешки гранулки, като стане юнуша бледен  ;D , хапва други и т.н. защото и аз май си очовечавам кучето, сутрин и давам гранули, че много ми се спи да и правя друго, после попарка, после пак гранули, уж за разнообразие го правя, а тя яде гранулите, после не яде попарката ... В голяма грешка съм май  :huh:
User's Signature

Качена снимка
ИМАМ БИЛЕТ ЗА КОНЦЕРТА НА МАДОНААА

#233 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 04:58 PM

Привет!  :blink:
Не виждам причина за спорове и изостряне на тона: след като всеки си има мнение-всеки да си храни кучето както прецени и намери за добре.  :-
Споделям становището на Huskypower, относно храненето с кокали, както и за "очовечаването", понеже нашите любими приятели са съвсем различни от нас като обоняние и вкусови нужди.На тях не им трябва "разнообразие" в човешкия смисъл на думата и не им "омръзва" както на нас определена храна.
Освен това имам познат с Кавказка овчарка:кучето е на преклонната възраст от 14 г. и за тези години е хранен предимно с гранулирана храна.Вече е полусляп милия, но още не се предава и излиза понякога на разходка със стопанина си.
Също така имам други мои познати, наши съседи, който си взеха Хъски на 30 дни и започнаха да го тъпчат с какво ли не, за да растяло.Даваха му много пилешки кокали и на около 5-6 м. кученцето им почина  в мъки.Лекарят им казал, че са перфорирали червата, отслабна и постоянно повръщаше-така си отиде малката.
Чела съм също, че това редуване на гранули с домашна храна не е никак добре за стомаха на кучето.Опитвам се да го спазвам и аз, но е трудно.
Когато Тара не иска й спирам гранулите за 3 дни и яде домашно приготвена храна с нас.След това 1-2 дни давам пак гранули и ги яде за известно време.И така се опитвам да редувам на няколко дни, но не едно домашно ядене, едно хранене с гранула.  :( А тя Тара е вече и голяма и яде един път дневно, предимно вечер.
Поздрави на всички колеги-Хъскоманияци!  :blink:  ;)
User's Signature

Качена снимка

#234 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 04:58 PM

Да, това е голяма грешка и е вредно.

Едит: Към hrisipisi

#235 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 08:20 PM

Цитат

kапълно съм съгласна с теб. Разбира сеQ че и аз някога съм давала кокали на кучетата си. Човек се развива, чете, учи се от опита на други и своя собствен. Понеже съм извървяла този път и не съм единствената, смятам че давам добър съвет да не се хранят с кокали.
Аз не споря в случая, ами се опитвам да обясня. Ако ме разбере някой значи има желание, ако не ме разбере ... поне съм опитала!

Не мога да си обясня,къде написах,че храня любимците си само с кокали???Просто и давам от време на време нищо повече,ако бе така сега щяха да са като вейки милите.Споделих с вас това а вие ме изкарахте най-големия мъчител на кучета.А който твърди,че месото не е хранително да ходи на преглед при някой лекар!С уважение към всички вас bulldogmen!
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА АНГЛИЙСКИ БУЛДОГ И АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР www.desirefortouch.com
Качена снимка

#236 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 08:49 PM

И не разбрах сега :( да давам кокали (от време на време) или да не давам? И защо ако да, и защо ако не?  :huh: Понеже знам какви кокали трябва да се дават и какви не трябва, искам да знам дали изобщо да давам. От личен опит мога да кажа че прекаленото и изобщо даването на кокали донякъде е опасно. На бленика един път и се беше закачило за зъба или небцето, не знам точно, и баща ми го е извадил внимателно. Става въпрос за кокалче някакво. Не бях там и не видях, но бяхме спрели кокалите, докато родителите ми пак не се намесиха с тяхното "кокалите са полезни и богати на калции". Е обяснявах, пояснявах приказвах е няма и няма. :huh:
User's Signature

#237 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 09:11 PM

Кокали могат да се дават, но [glow=black,2,300]не[/glow] от пернат дивеч, тъй като се цепят и стават много остри и могат да и заседнат в гърлото.

#238 Потребителят е офлайн   killaruna87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 09:45 PM

На старото ми куче преди време баба ми му дала свински ребърца. Едната кост беше заседнала горе на небцето му, между зъбите. Наложи се да я вадят с клещи. Оттогава не давам на кучетата си никакви кокали от никакви животни, и съм забранила на всички да дават, независимо колко теории ми се развиват колко са полезни кокалите и т.н.

#239 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 10:55 PM

Правете разлика между цели кокали и смляни на много дребни миниятюрни парченца,моля ви! ;)
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА АНГЛИЙСКИ БУЛДОГ И АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР www.desirefortouch.com
Качена снимка

#240 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2008 - 10:16 AM

Айде стига с този спор.Оставете го човека да си храни с каквото иска кучето, то е ясно че не го правим с лошо а просто искаме да му помогнем но той сам ако не се заинтересува няма как да стане.

• (110 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни